üniversite konusu

Ha arkadaşlar özel üniversitelerde vize final kavramı bile yok yani parayı veriyosun kendi evine gelip sana çay kahve yapıyor öğretim görevlileri..
çok saçma insanlar var çoookk

oldu canım ben de özel okulda okudum parayı bastırıp girmedim.ayrıca sınavlara sabahlara kadar çalıştığımı bilirim.
her özel okul aynı değil ayrıca her özel okulda okuyan kişi de aynı değil lütfen genelleme yapmayalım arkadaşlar.

hangi öğretim görevlileriymiş o çay kahve yapan
vize- final kavramı emin ol devlet okulllarından daha fazla var çünkü okulda kalda seneye tekrar bu dersi al ben para kazanayım diyen hocalar var.
yaz okulu desen dünya kadar para..

Son düzenleme:
ay rabiim,insanlar nelere takıyo yaa
senin için demiyorum,cidden insanlar böyle düşünüyo
geçen yaz kuzenim boşandı,eşi de 2 yıllık mezunuydu
herkes söyleniyo "biz dedik zamanında,iki yıllık mezunuyla yapamazsın dedik"
sanki tüm sülale oxforddan mezun :-/
hadi üni hayatı yaşayanla yaşamayanın farkı,dünya görüşü deseler neyse ama senin çocuk o ortama da girmiş birisi...
Bence en baştaki arkadaşın da dediği gibi sen-sizinkiler devamlı önüne sermezseniz geçinip gidersiniz,önce başka başka özelliklere bakmak gerekir bence

her özel üniversite ve devlet üniversitesi birbirinden çok farklı benim okulum zor buna eminim sizinki zormu kolaymı bilemem birbirimizin yerinde olmadığımıza göre asla kimin okulu zor bilemeyiz
o zaman hadsizlik yapma. devlet lisesine gidenlere dil uzatma.

Anlatmak istediğim tam olarak bu
bende özel bir üniversitede okuyorum o kadar düşüncesiz insanlar var ki özel denildiğinde okula gitmene gerek bile yok diye düşünüyorlar
nasıl olsa Para ! veriliyor ya..
davulun sesi uzaktan hoş gelir. okulda kalmayıp uzatmak istemediğim için kaç takla attığımı ben bilirim

Özel üniversitelerde okuyan arkadaşların hepsi okullarında derslerinin ağır olduğunu, hatta devlet okullarından zor olduğunu söylemiş.
Evet size öyle geliyordur, çünkü zorluk görecelidir.
Şimdi işletme fakültesinde okuyan iki kişiyi alalım,
Biri 499 taban Puanla boğaziçine girmiş, diğeri 199 puanla bir vakıf üniversitesine... arada tam 300 puan var, 300 puanın ne anlama geldiğini bilen bilir, neyse...
şimdi üniversite sınavında bu derece başarı farkı olan iki öğrenciye tıpatıp aynı dersleri, aynı hocalarla verin bakalım hangisi daha çok zorlanır

İşte bu kadar basit. İyi bir devlet üniversitesine gerçekten çok çalışkan, başarılı ve zeki öğrenciler girebiliyor, onlara hiçbir ders zor gelmezken, 199 puanı anca alabilmiş bir öğrenciye tabi ki aynı dersler hatta çok daha hafifleri bile zor gelir.

bu yorumdan anlaşılıyor ki özel okuldakiler tembel onlara verilen derslerde kapasiteleri alabilecek düzeyde
devlet okulunda okuyan kişiler çok zekiler ve verilen dersler çok üst düzeyde malum çok zekiler ya ondan..

bana göre devlet ya da özel fark etmez kimi insan parayı bastırıp derslerinden geçiyor.
kimi insanda sabahlara kadar ders çalışıp derslerinden geçiyor
olay tamam kişide bitiyor genelleme yapmıyorum.Çünkü kişi kendisinden sorumludur.

şunu da belirtmek istiyorum özel okulda okuyanlar parayı bastırıp derslerden geçiyorlar ya
devlet okulunda hocaya istediği parayı veriyorsun o dersten kolaylıkla geçiyorsun
Tüm hocalar için ve tüm devlet okulları için söylemiyorum. Devlet okullarında da para verip geçen insanlar var.

Konuyla ilgili yorum yapacak olursam, bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Özel üniversite konusunda yapılan yorumlara ise inanamadım. Ben devlet üniversitelerinde doğru düzgün olmayan bir bölüme, oldukça iyi bir puanla, burslu olarak girdim. Üniversite seçimi değil, bölüm seçimi yaptım burslu kazanamasaydım da aynı bölümü okumak için paralı okuyacaktım. Hadi ben bursluyum, aynı bölümde burssuz olan ve benden daha düşük puanlarla giren arkadaşlarım var (bölümümüz burssuz olsa bile bahsedilen 200-250 puanlarla girilmesi mümkün olmayan bir bölüm) diye yata yata mı geçiyoruz hepimiz, gülüyorum sadece.

İlla devlet üniversitesine gidecekse bir kişi, devlet de o zaman her türlü bölüme en iyi imkanları tanısın. Ben kendi bölümümle ilgili özel okullarda olan hiçbir imkanı devlet okullarında bulamam. Sadece devlet üniversitesinde okuyacağım diye imkanları geri mi tepseydim. Yapmadım, hiç de pişman değilim.

Hah!
Şu mantığa hastayım ya.
kimin ne şartlarda özele girdiğini yada devlete girmek yerine özeli tercih ettiğini siz nerden bileceksiniz?
kafanızda bir parayla geçer mantığı var akıllara zarar.
Benim okulumda gördüğüm eğitim ve etkiliği devlet bana sunsaydı onuda tercih edebilirdim
ama biliyorumki devlet üniversiteleri benim standartlarıma uygun değil. Hayır paramızı siz mi veriyorsunuzda bu kadar tribe giriyorsunuz onuda anlamış değilim.
Rahat olun yani. ki şunuda belirteyim 499 puanla Boğaziçi Üniversitesine giren arkadaş eminim sizin gibi dert edinmiyordur kendine emin olun gerçeğinde farkındadır.
her koyun kendi bacağından asılır lekelemek yerine az bişey bilgi edinirseniz çook farklı sonuçlar olduğunu göreceksiniz.

Aynen öyle.
Özel üniversite neymiş insanların gözünde. hiç derse falan girmeyelim Fulyacım.
nasıl olsa baba parası verir geçeriz öyle değil mi?
bide örnekleme yaparak zeka seviyesinden vurmaya çalışıyorlar ya gülüyorum
devlet okullarında rüşvetle geçen bir sürü insan vaaar aaa unutmuşum pardon ama sadece bir kaçı dimi.
devlet okulunda okuyan öğrencilerin hepsi çooooook zeki ihtiyaç duymuyorlar ama özeldekilerin aklı hep parada.
kıskançlık mı deseeem bilgisizlik mi desem inan bilmiyorum. pes

Kendini geliştirmesiyle alakalı bence, zaten 4 yıllık fakülteye de tamamlayacakmış, parasal konudan sorun olur mu diyorsan, o da meslek grubuyla alakalı..

Son düzenleme:

Önce bir sakin olun nedir bu agresiflik
Ben üniversiteye gireli 14 yıl oldu neyin gerginliğini yaşayacağım ya da dert edeceğim...
Sadece bir rehber öğretmen olarak özel üniversite öğrencilerinin derslerini neden daha ağır bulduğunu açıklamaya çalıştım size, ama anlamadınız, geçmiş olsun.
Kimseye parayı basıp geçiyor demiş miyim yorumumda iyi okuyun,
Hayatta somut gerçekler vardır, 400 puan alan öğrenci bir denklemi 5 dakikada anlıyorsa, aynı denklemi 200 puan alan öğrenci 20 dakikada anlar, o yüzden sabahlara kadar çalışmak zorundadır. ancak o şekilde mezun olabilir.
bu 200 puan alanın gerizekalı olduğu anlamına mı geliyor sizce, tabi ki hayır, sadece biri daha başarılı, diğeri daha başarısız. bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. biraz daha kitap okumanızı tavsiye ederim, böylece okuduğunuzu anlamakta zorlanmazsınız.
az bişey bilgi edinme kısmına gelince bu konuda lisans ve yüksek lisans eğitimi almış biri olarak sizden daha bilgili olduğum şüphesiz, ama yok pardon siz hiperzor bir özel üniversitede okuyorsunuz ya orda size heeeeeeeeeeeeeeer şeyi öğretiyorlardır, benim işimi de benden iyi biliyorsunuzdur

Bir de şu özel okullarınızda keşke size kişilerarası iletişim dersleri de verilseydi de bu kadar saygısız ve saldırgan yorumlarda bulunmasaydınız. tereciye tere satmaya kalkmasaydınız...

Son düzenleme:

Sizin mesleğinizle ilgili konuyu atlamadan maadem o sektörün içerisindesiniz biraz araştırmanızı tavsiye ediyorum.
Kitap okuma konusuna gelelim,çok şükür kitap okurum tavsiyeniz için teşekkür ederim çok naziksiniz.
10 yıl önce mezun olduğunuz gerçekten çok belli oluyor nasıl bu detayı atladım bilemiyorum. geri kalıınmışlık var. öğrencilerinize daha güçlü bilgiler vermek istiyorsanız biraz daha bilgi sahibi olmak için çabalamanız gerekiyor.
benden tek fazlanız yüksek lisans yapmış olmanız mı üzgünüm 20 yaşındayım onuda tamamlamak istiyorum sizin için kötü bir haber olsada :)
Benim üniversitemde herşeyi öğretiyorlar diye ibare kullanmış mıyım? hayır yani kitap okuma konusunda bu sefer ben size tavsiye vereceğimde.
ayrıca hiperzor demedik. sizin dar görüşünüzün varlığından yakınıyoruz. öyle tabularınız var ki. acıyorum. hak yiyorsunuz farkında bile değilsiniz :))
güzel konuşma dersi alıyorum canım bakın bunu bile dert ediyorsunuz sakin olun lütfeen :)) okuldan sonra sırf sizin için parama kıyıp tekrardan eğitim göreceğim :))
yalnız saygı çercevesinde ve gerekli kişilere güzel konuşulması gerektiğini çok sevdiğim canım hocacığım belirtmişti. yanılmamış :)
saygımı korumak istiyorum. bir kez daha 'saldırgan' vs derseniz emin olun hak ettiğiniz cevabı alırsınız! Hadsizleşmeye lüzum yok.

Son düzenleme:

Sektörün içindeyim ve sektöre fazlasıyla hakimim şüphen olmasın, özel lisede çalıştığım için ağırlıklı olarak özel üniversiteler hakkında bilgi sahibiyim, sürekli irtibat halindeyiz ve hocalarınızla birebir görüşüyoruz, aynı zamanda eşim en eski ve köklü vakıf üniversitelerinden birinde ders veriyor. peki sen neye dayanarak devlet okulları kolay özeller zor diyebiliyorsun? devlette okuyanlar daha az ders çalışıyor diye mi? onların daha az çalışmalarının nedeni daha zeki olmaları olmasın

Yüksek lisans yapman benim için kötü değil aksine iyi bir haber olur, hayattaki en büyük isteği, bu ülkede eğitimsiz bir tek kadın kalmaması olan bir insanım, bana acıyacağına kendine acı hala kalkmış bana işimi öğretmeye çalışıyorsun daha 20 yaşında bir üniversite öğrencisisin hayatında sadece kendi öğrenim gördüğün okulu görmüşsün ve bana bilgi sahibi ol diyorsun, asıl sen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardansın. eminim doktora gittiğinde kendi teşhisini koyan, o ilaç iyi değil sen bana bunu yaz diyenlerdensindir, buna kalıbımı basabilirim
canın hocacığın keşke sana bilgi sahibi olmadığın konularda fikir yürüterek sadece komik olduğunu, tarzını karşındakinin kalitesine göre değil kendi kalitene göre belirlemen gerektiğini de söyleseydi.... saygısız ve saldırgan tavrın senin kaliteni ve kişiliğini ortaya koyar her zaman, kimse seni kiminle konuştuğuna göre değerlendirmez, o yüzden ben hala saygımı bozmuyorum, bozmam da

Pardon?
Bu samimiyeti nerden buluyorsunuz. bana 'sen'li hitap edemezsiniz bu bir.
kimin ne kadar çalıştığıyla ilgilendiğiniz tek yer çalıştığınız kurum ve öğrencileriniz bunun farkına bir varın!
ikincisi beni yaşımla vurmaya çalışmayın benden 15 yaş büyük olmanız bir şey ifade etmiyor bunu anladım senelerinizi boş geçirmişsiniz ne yazıkkı :))
Hayatım boyunca hep özel okula gittim. iyi ki böyle olmuş. yaşıtlarım Türkçeyi konuşamıyorken benim şimdiden 4 dilim var ve okullarıma borçluyum bu durumu :))
Annem başhekim :) benim birşey söylememe gerek kalmıyor ilaç almam için. yazık yine yanıldınız :))
ayrıca sakin olun kuyruğunuza basılmış gibi tepkiler vs hiç yakışmıyor :)
eğitim aldığınız üniversitede öğretilmiyor mu tepkilerinizin ve samimiyetinizin kişilere göre olan ölçütlerini hayır yani haddiden fazla samimi ve tepkilisiniz :))

Polemiğe girme isteğini reddetmek zorundayım çünkü bu seviyede biriyle sanal ortamda bile polemiğe giremem

Hala ben özel okula gittim, annem de doktor, 4 de dil biliyorum modundasın, bidahaki cevabında benim babam seninkini döver diyeceksin sanırım.
Bu niteliklerinle ancak yaşıtlarını etkileyebilirsin, o da bir kısmını...
Sana siz diye hitap edilmesini bekliyorsan karşındakine birazcık saygılı olacaksın
özel okulunda sana başarılar. umarım eğitim hayatını tamamladığında, kültürlü, aydın ve bilinçli bir türk kadını olursun. bunu gerçekten yürekten temenni ediyorum.

Son düzenleme:

:))) Sağoluuunn :)

benim canım ambalajj evliliği yapma dikkatimi çekti özel okulda olduğunu özellikle vurgulamışsın gördüğüm kadarıyla sen sorun yaşarsn ama üniversite insana sadece öğretm verir eğitm değil kişiliğini değiştrmez daha ii daha kötü yapmaz artı bi erkeğe bunun psikolojk baskısını kurup yada hissettirirsn melek gb olan erkekler bile canavara dönüşürr evlilik psikolojisnde okumuştum

Hanımlar,
hiçbiriniz kusura bakmayın ama yaptığınız tartışma ne kadar kötü, ne kadar ayıp.

8 sayfa boyunca tüm yorumları okudum ve üniversite kıyaslamalarınızda hiçbir haklı yan bulamadım, kaliteli devlet üniversitesi, kaliteli özel üniversite gibi kavramları anlamakta da güçlük çektim, ne kadar şanslısınız ki bir üniversiteye gidebilmişsiniz, 2 yıllıkmış, 4 yıllıkmış, 199 puanlaymış 499 puanlaymış, özelmiş, devletmiş fark eder mi?
Şanslısınız, sizin kadar şanslı olmayanlar var, üniversite sınavını kazandığı halde kız kısmı okumaz diye okula gitmesi engellenip evlendirilenler, sınavı kazandığı halde annesini, babasını kaybettiği için aile sorumluluğunu yüklenmek zorunda kalıp okuma hayatına noktayı koyanlar, maddi imkansızlıklar yüzünden okulu bırakmak zorunda kalanlar şurda yazdıklarınızı okusa üzülürdü.

Önemli olan okumanız değil mi? Kiminiz Mühendis, Doktor, Veteriner, kiminiz Öğretmen, Avukat, Mimar, geçin bu benim okulum senin okulunu döver, ben bilmem kaç puanla kaliteli okula girdim muhabbetlerini, okulun kalitesizi olmaz, doğuda tek bir derslik içinde 3 sınıf aynı anda ders görüyor, karda 5 km. yol yürüyerek okula gidiyorlar, 10 nüfuslu ailede bırakın ders çalışacak oda, yatacak yer bulamayan çocuklar, üstelik dersane kavramını bile bilmeden üniversite sınavını alınlarının akıyla en yüksek puanlarla kazanıyorlar, okulun kalitesizi olmaz, çalışırsın başarırsın, elinizdeki nimetlerin kıymetini bilin ve artık şu statü kavgasına bir son verin...

Ne gereksiz bir tartışmadır bu!
Ben önlisans mezunuyum lisans bölümün tıpla eşdeğerdi ve meslek lisesi çıkışlıydım. Katsayı faciasına uğradım. İnsanın okuduğu sene değil kendini geliştirmiş olması önemli.
Örneğin eşim 7 yıl yurtdışında okudu. Yüksek lisans mezunu. Gelin görünki eşimden daha bilgiliyim.
Tek farkı malesef senden 2 sene fazla okuyanlar iş yerinde senin üstün oluyor. Yapacak bir şey yok düzen böyle. Ama sadece iş yerinde.
Her okulun kendine göre zorluğu kolaylığı vardır.
Örneğin, başka bir fakültede tarih öğretmeni derste sadece babannesini anlatıp sınavdada istiklal marşını sorardı
Demek istediğim konu sahibi arkadaşım; çevrende görüp taktıysan sorun yok. Ama kendi kendine düşündüysen bu bir sorundur.

çevremde gördüğüm için sordum bu yüzden sorun yok:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…