yazdığınızdan bunu direk olarak çıkarmadım ki sordum.. ben de özel üni mezunuyum, ama kompleks yapmaktan ziyade, gurur duyuyorum mezun olduğum okuldan.
ve evet düşük bir puanla girdim, sahip olduğum puanla bilecik ve trakya üni işletme tutuyordu sadece. bir de uşakta bir üni'e girebiliyordum. ismi bilinmedik okula gireceğime, istanbulda, eğitim kalitesinin üst seviyede olduğu ismi bilindik bir okula girmeyi tercih ettim.
özel okulda okumanın en büyük zorluğu çoğu kişiye göre, derslerin yüzde yüz ingilizce olması. yabancı dilde okumak çoğu kişiye zor gelir.
ama şu bir gerçek ki, artık o kadar çok özel okul var ki.. her okulu birbiriyle eşit görmemek lazım, ben sabahlara kadar uyumayıp her hafta 300 sayfalık paperlar hazırlayarak mezun oldum ve bu zorluğu hiç bir devlet üni'de okuyan arkadaşımdan duymadım, ama gerçekten çok fazla rahatlıkla öğrenci mezun eden özel okullarda var. aynısı devlette de var..
ondan dolayı bana komik geliyor özel okul - devlet okul kıyaslaması. kıyaslama yapılacaksa okulun ismi ve kalitesiyle kıyaslama yapmak daha doğru.