üniversite konusu

Konu sahibi, bence sorun olabilecek bir şey değil bu. Uzun dönem askerlik muhabbetinden dolayı belki 4 seneliğe tamamlayabilir..

Bu arada, özel okul mezunlarıyla ilgili 'yata yata geçiyorlar, para verip diploma sahibi oluyorlar' tarzında cahilliğin uç noktasındaki yorumlar gerçekten çok komik.. Her okulun kendine göre zorluğu vardır, her özel okulu birbirine eşit tutmayın, nasıl her devlet okulu da birbirine eşit olamayacağı gibi..

vallahi tebrik ederim bende sizin gibi düşünüyorum çok teşekkür ederim degerli düşünceleriniz için zaten 4 yıllıga tamamlamasını askerlik için istiyorum gerisi bos benim için:)

Aileniz mi sorun ediyor.Benim ailem olsa sorun etmez ama herkesin ailesi bir degil.
daha tanışmadıkları için bir şey söyleyemiyorum bu konuda annem sorun etmiyor gibi şuanda

Şöyle bir konu açtıysanız; etkiler..
Düşünmek bile abes..

Ayrıca; Özelde okutmak/okumak zor mu? Cebinde paran yokken özel okursan zor tabi..
Kendine güvenemeyen yollamasın ya hu, millet devlet okulunda okuyabilmek için kendini helak ediyor, gecesi gündüzüne karışıyor çalışıp kazanabilmek için..
Sizde gelmiş özelde okutmak zor diyorsunuz..
Burada devlet okulunda okuyanlardan kendinizi üstün göremezsiniz, ne demek özel daha zor..
Üzgünüm, parayla yapılan hiçbir şey zor değildir..
ben kimseden kendimi üstün görmüyorum üstelikte ben deli gibi çalıştım ve özel okuma gitmek için sebebim vardı çünkü babam şehir dışında okumamı istemiyordu ayrıca annem hastaydı ve bana ihtiyacı vardı benim aldıgım puanla şehir dışında bir çok kaliteli bölüm ve devlet ünvsitesi kazanabiliyordum sadece ben toplumun bu konudaki genel bakışını merak ettim o yüzden konuyu açtım bilip bilmeden konuşmazsanız sevinirim

tabiki gitmezdi ama özel üniversitede okumak daha zor buda bir gerçek zat en benim için sorun yok sadece toplumda böyle düşünceler var buda kötü

Devlet üniversitesinde okuyorum, özelden birçok arkadaş geldi fakültemize. Hepsi diyor buranın eğitimi daha iyi diye ki bu zaten olması gereken.:nazar:

Yüksek puanlar yaparak giriyoruz biz o üniversitelere, bence erkek arkadaşının iki yıllık bölümden mezun olduğunu sorun etmemeli ne sen ne de ailen.

özel üniversitede okumak daha zor derken herhalde para verme açısından diyorsun aksini diyorsan dersler açısından falan hiç güleceğim yoktu komiksin der geçerim:1:

biraz daha emek verip devlet okuluna girseydin canım para açısından zorlanıyorsanız gerekirse 1 yıl daha bekleseydin.

konuya cevap yazıcak olursam ben erkek arkadaşın yerinde olsam takmazdım parasını verdikten sonra herkes okur zaten.ailen de herhalde maddi durum farkını mı dert ediyor acaba yoksa özel okulda 4 yıllık okumayı ben 2 yıllık okumaktan üstün tutmam.tamamen maddi durumla ilgili.ha tabi özel üniversitede tıp diş hekimliği ya da yüksek puanlı bir mühendislik okuyorsanız tabi sorun olabilir.

hangi özel üniversitede ve ne şartlarda okudugumu bilmediginiz için yorum yapmayın bence sorumun cevaabı bu degil konuyu bambaşka yerlere çekmişssiniz

ben kimseden kendimi üstün görmüyorum üstelikte ben deli gibi çalıştım ve özel okuma gitmek için sebebim vardı çünkü babam şehir dışında okumamı istemiyordu ayrıca annem hastaydı ve bana ihtiyacı vardı benim aldıgım puanla şehir dışında bir çok kaliteli bölüm ve devlet ünvsitesi kazanabiliyordum sadece ben toplumun bu konudaki genel bakışını merak ettim o yüzden konuyu açtım bilip bilmeden konuşmazsanız sevinirim

Hep öyle oluyor genelde..
Şehir dışında tıp kazandım ama işte, babam burada özele yolladı deyin tam olsun..
Toplumsa toplum, toplum biziz, toplum bu yönde.
Haydi selametle..

Devlet üniversitesinde okuyorum, özelden birçok arkadaş geldi fakültemize. Hepsi diyor buranın eğitimi daha iyi diye ki bu zaten olması gereken.:nazar:

Yüksek puanlar yaparak giriyoruz biz o üniversitelere, bence erkek arkadaşının iki yıllık bölümden mezun olduğunu sorun etmemeli ne sen ne de ailen.

her okulun eğitim kalitesi farklıdır . ben ve erkek arkadaşım sorun etmiyoruz sadece merak ettim toplum bu konuda ne düşünüyor

Hep öyle oluyor genelde..
Şehir dışında tıp kazandım ama işte, babam burada özele yolladı deyin tam olsun..
Toplumsa toplum, toplum biziz, toplum bu yönde.
Haydi selametle..

evet öyle canım istedi gittim özele konu o degil farkındaysanız allah allah yaa

"""arkadaşlar ben özel bir üniversitede ücretli 4 yıllık bir fakülte öğrencisiyim sevgilim ise 2 yıllık yüksek okul mezunu kpss girdi....""

Konu bu değilse neden özel okulda okuduğunuzu belirttiniz çok merak ediyorum..
:1::1:

hangi özel üniversitede ve ne şartlarda okudugumu bilmediginiz için yorum yapmayın bence sorumun cevaabı bu degil konuyu bambaşka yerlere çekmişssiniz

tabi ki okuduğunuz şartları bilemem.hangi özel üniversite ve bölüm cidden merak ettim belli başlı birkaç bölüm haricinde en iyi özel üniversiteye bile trajikomik puanlarla giriliyor.yani şehir dışında nereye girebiliyordunuz da gitmediniz merak ettim.

şartlar konusuna gelicek olursak asla kendimi övmek amaçlı söylemiyorum Allah bozmasın gayet Türkiye nin en iyi üniversitelerinden birinde yüksek puanla girilen bir bölümde okuyorum ayrıca bir çok sağlık sorunum var tabi ki buna da şükür ama bazen çok zorlanıyorum ama şartlarımla ancak bu kadar oluyor diyip pes etmiyorum.
bunu sadece genelde insanların belli bahaneleri oluyor da okumamak için o amaçla yazdım yanlış anlaşılmasın.herkesin sorunları oluyor illa ki.kimse dört dörtlük ortamlarda üniversite okumuyor.

ayrıca sorunuza da cevap yazdım.ben erkek arkadaşınız yerinde olsam takmazdım diye.siz de takmıyorsunuz zaten aileniz de takmamalı.

toplumun bakış açısını da anladınız sanırım.

"""arkadaşlar ben özel bir üniversitede ücretli 4 yıllık bir fakülte öğrencisiyim sevgilim ise 2 yıllık yüksek okul mezunu kpss girdi....""

Konu bu değilse neden özel okulda okuduğunuzu belirttiniz çok merak ediyorum..
:1::1:
sebebsiz söyledim ama konunun ana başlığı o degil 4 yıllık ve 2 yıllık okul neden oraya takıldınız anlamıyorum

arkadaşlar ben özel bir üniversitede ücretli 4 yıllık bir fakülte öğrencisiyim sevgilim ise 2 yıllık yüksek okul mezunu kpss girdi tercih yapıcak yeniden hazıran atamalarında şuanda bir mağazada çalışıyor ve tercih dönemini bekliyor yeniden sınava girip 4 yıllıga tamamlamak istiyor eğer tamamlayamazsa sizce 2 yıllık mezunu ile 4 yıllık mezunu arasında sorun yaşanırmı yani bu evlilik hayatımızı etkiler mi :)

benim bi tanıdığım var kendi üni eşi lise mezunu, eşi bunu kompleks yapmadı tanıdığım da hiç bi zaman eğitim farklarını gözüne sokmadı. bu tamamen sizin birbirinize karşı tutumunda. bende sevgilimden daha uzun ve daha zor bi bölümde okuyorum okul bitince de gelir durumumuz farklı olacak büyük ihtimalle ama hiç bi zaman bununla ilgili bi sorun yaşamadık. ailelerin çok sorun çıkaracağını da sanmıyorum sonuçta sizin kararınız olacak bu, kendini ilerletmek istiyor da diyorsun yani şimdiden sorun etmene gerek yok :34:

Son düzenleme:
tabi ki okuduğunuz şartları bilemem.hangi özel üniversite ve bölüm cidden merak ettim belli başlı birkaç bölüm haricinde en iyi özel üniversiteye bile trajikomik puanlarla giriliyor.yani şehir dışında nereye girebiliyordunuz da gitmediniz merak ettim.

şartlar konusuna gelicek olursak asla kendimi övmek amaçlı söylemiyorum Allah bozmasın gayet Türkiye nin en iyi üniversitelerinden birinde yüksek puanla girilen bir bölümde okuyorum ayrıca bir çok sağlık sorunum var tabi ki buna da şükür ama bazen çok zorlanıyorum ama şartlarımla ancak bu kadar oluyor diyip pes etmiyorum.
bunu sadece genelde insanların belli bahaneleri oluyor da okumamak için o amaçla yazdım yanlış anlaşılmasın.herkesin sorunları oluyor illa ki.kimse dört dörtlük ortamlarda üniversite okumuyor.

ayrıca sorunuza da cevap yazdım.ben erkek arkadaşınız yerinde olsam takmazdım diye.siz de takmıyorsunuz zaten aileniz de takmamalı.

toplumun bakış açısını da anladınız sanırım.

herkesin hayat şartları çok farklı ben orta okuldayken annem trafik kazası geçirdi 12 yeri kırıktı aylarca kımıldamadan yattı kaç ameliyat oldu sayamadık bile ben yıllarca evimin ailemin sorumlulugunu aldım küçük yaştaydım hangi okulda ve hangi bölümde oldugum önemli degil sorun özel ünv degil verdiğiniz cvp için tşkler

benim bi ablam var kendi üni eşi lise mezunu, eşi bunu kompleks yapmadı ablam da hiç bi zaman eğitim farklarını gözüne sokmadı. bu tamamen sizin birbirinize karşı tutumunda. bende sevgilimden daha uzun ve daha zor bi bölümde okuyorum okul bitince de gelir durumumuz farklı olacak büyük ihtimalle ama hiç bi zaman bununla ilgili bi sorun yaşamadık. ailelerin çok sorun çıkaracağını da sanmıyorum sonuçta sizin kararınız olacak bu, kendini ilerletmek istiyor da diyorsun yani şimdiden sorun etmene gerek yok :34:
bende böyle düşünüyordum teşekkür ederim:)

herkesin hayat şartları çok farklı ben orta okuldayken annem trafik kazası geçirdi 12 yeri kırıktı aylarca kımıldamadan yattı kaç ameliyat oldu sayamadık bile ben yıllarca evimin ailemin sorumlulugunu aldım küçük yaştaydım hangi okulda ve hangi bölümde oldugum önemli degil sorun özel ünv degil verdiğiniz cvp için tşkler

herkesin derdi farklı tabi ki.

ama şu yaşadıklarınız bile size ve ailenize yok 4 yıllıkmış 2 yıllıkmış bunların şu dünyada hiç de önemli şeyler olmadığını göstermeli.

Allah sağlık versin gerisi gelir zaten.

Aileniz de eminim 4 yıllık 2 yıllık takmıcak kadar olgunlardır.ikiniz de paranızı kazanın yeter.

bence konuyu açarken özel üniversitede okuduğunuzu belirtmemeliydiniz.ayrıca bir de özel üniversite daha zor diyince olaylar buraya geldi konu dağıldı.

herkesin derdi farklı tabi ki.

ama şu yaşadıklarınız bile size ve ailenize yok 4 yıllıkmış 2 yıllıkmış bunların şu dünyada hiç de önemli şeyler olmadığını göstermeli.

Allah sağlık versin gerisi gelir zaten.

Aileniz de eminim 4 yıllık 2 yıllık takmıcak kadar olgunlardır.ikiniz de paranızı kazanın yeter.

bence konuyu açarken özel üniversitede okuduğunuzu belirtmemeliydiniz.ayrıca bir de özel üniversite daha zor diyince olaylar buraya geldi konu dağıldı.

ben çevremde hep duyuyorum bir tanıdıgımın annesi tepki göstermişti bende merak etmiştim toplumda genelde nasıl düşünülüyor diye özel okul meseleside boş bence yani zor yada kolay o okula bağlı

ben çevremde hep duyuyorum bir tanıdıgımın annesi tepki göstermişti bende merak etmiştim toplumda genelde nasıl düşünülüyor diye özel okul meseleside boş bence yani zor yada kolay o okula bağlı

Herkesin dusuncesi farkli cevremde universite mezunu olup ilkokul mezunu ile evlenenler mevcuttur sevdikten anlastiktan sonra gerisi bos isler.2 yillik yada 4 yillik okuyup kendini gelistiremeyen insanlar da vardir ama ilkogretim mezunu olup kendini cok iyi gelistiren insanlarda vardir.Sizin ve sevgilinizin bolumleri nedir.Hemen is bulabilirmisiniz mesela.

aslında doğruya doğru ben de eğitim denkliğine önem veririm.hatta tercihim kendi üniversitemden olsun yakın bölümlerde okuyalım hatta aynı bölümde okuyalım meslektaş olalım tabi ki tercihim bu yönde olur.ailem de bu şekilde ister muhtemelen.

ama tercihim bu şekilde olur ama başka bir eğitim seviyesinde birini sevsem de onu o şekilde kabul ederim.zaten onu sevdiğim için o bana en iyi görünür.kötü huyu olmadıkça ailem de kabul eder.

yani tercih etmek farklı kabul etmek farklı.herkes daha iyisini ister ama gönül sevdiyse kişiye de kötü bir huyu olmadığı sürece aileye de kabul etmek düşer.zaten çevredekiler de ne düşünürse düşünsün.erkek arkadaşınız bu durumu kompleks yapmadığı sürece sorun yok.dert etmeyin.

şuan ki yaşadığımız devir, işsizliğin maadi sıkıntının kol kezdiği bu devirde
özel paralı üniversitede okumak büyük bir mucize
şahsen ben paralı üniversitede okusam utanırdım.
her yere devlet üniversitesi açıldı küçücük şehirlerede bile üniversite var
nasıl kazanamıyorlarda paralı ünide okuyorlar anlamıyorum
ya da para kazanmak kolay böylelerine orası hangi dünya bizde oraya yerleşekkkkkkkk:52::52:

şuan ki yaşadığımız devir, işsizliğin maadi sıkıntının kol kezdiği bu devirde
özel paralı üniversitede okumak büyük bir mucize
şahsen ben paralı üniversitede okusam utanırdım.
her yere devlet üniversitesi açıldı küçücük şehirlerede bile üniversite var
nasıl kazanamıyorlarda paralı ünide okuyorlar anlamıyorum
ya da para kazanmak kolay böylelerine orası hangi dünya bizde oraya yerleşekkkkkkkk:52::52:
size ne benim babamın parasından ben asla utanmam ben hakkımla kazandım ben çok sorunlar yaşadım ailemin sorumlulugunu aldım babam beni ödüllendirdi bende onu üzmüyorum ve gayet başarılıyım konuyu kapatın size ne ben paramdan ? haddinizi bilin

Back