üniversite konusu

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.254
En iyi cevaplar
1
53.235
798
32
arkadaşlar ben özel bir üniversitede ücretli 4 yıllık bir fakülte öğrencisiyim sevgilim ise 2 yıllık yüksek okul mezunu kpss girdi tercih yapıcak yeniden hazıran atamalarında şuanda bir mağazada çalışıyor ve tercih dönemini bekliyor yeniden sınava girip 4 yıllıga tamamlamak istiyor eğer tamamlayamazsa sizce 2 yıllık mezunu ile 4 yıllık mezunu arasında sorun yaşanırmı yani bu evlilik hayatımızı etkiler mi :)

canım sen ben 4 yıllık mezunum sen 2 yıllık mezunsun dersen kapris falan yaparsan problem çıkabilir iş sende bitiyor

yok benim için sorun yok fakat acaba ailede baskı olurmu diye aklıma geldi yoksa bizim için sorun yok

arkadaşlar ben özel bir üniversitede ücretli 4 yıllık bir fakülte öğrencisiyim sevgilim ise 2 yıllık yüksek okul mezunu kpss girdi tercih yapıcak yeniden hazıran atamalarında şuanda bir mağazada çalışıyor ve tercih dönemini bekliyor yeniden sınava girip 4 yıllıga tamamlamak istiyor eğer tamamlayamazsa sizce 2 yıllık mezunu ile 4 yıllık mezunu arasında sorun yaşanırmı yani bu evlilik hayatımızı etkiler mi :)

Benim icin sorun olmaz.4 yillik yada 2 yillik olmasi.Eger karsinizdaki insani seviyorsaniz,onunla iyi vakit geciriyorsaniz,her turlu konuda anlasiyorsaniz ve kendinizi her turlu konuda gelistirmisseniz isterse ilkokul mezunu olsun evlenilir.

Benim icin sorun olmaz.4 yillik yada 2 yillik olmasi.Eger karsinizdaki insani seviyorsaniz,onunla iyi vakit geciriyorsaniz,her turlu konuda anlasiyorsaniz ve kendinizi her turlu konuda gelistirmisseniz isterse ilkokul mezunu olsun evlenilir.
bende aynen öyle düşünüyorum :) çok teşekkür ederim

ona bakarsan devlet unıversıtelerınde okuyanlarda ozelde okuyanları hakır göruyor. parayla okuyorlar dıyor. sevgilin bu konuda senden kendını ustun göruyodur emın ol. oda arkadaşlarına " unıversıte mezunu ama ozelde okumuş parayla yanı kültur farkımız var " dese hoşuna gıder mı????????

ona bakarsan devlet unıversıtelerınde okuyanlarda ozelde okuyanları hakır göruyor. parayla okuyorlar dıyor. sevgilin bu konuda senden kendını ustun göruyodur emın ol. oda arkadaşlarına " unıversıte mezunu ama ozelde okumuş parayla yanı kültur farkımız var " dese hoşuna gıder mı????????

tabiki gitmezdi ama özel üniversitede okumak daha zor buda bir gerçek zat en benim için sorun yok sadece toplumda böyle düşünceler var buda kötü

kimiklerinizi dışarıda bıraktıktan sonra biribirinizi ayşe ve ahmet olarak kabul edip yani sıradan iki insan olarak anlaşabiliyorsanız sorun olmaması lazım. sonuçta başbakan evine gittiğinde başbakan değil; eştir, babadır...hatta eşinin lafı bile daha çok geçiyordur bazı konularda.

tabiki gitmezdi ama özel üniversitede okumak daha zor buda bir gerçek zat en benim için sorun yok sadece toplumda böyle düşünceler var buda kötü

Aileniz mi sorun ediyor.Benim ailem olsa sorun etmez ama herkesin ailesi bir degil.

parasal açıdan zor evet. ama diğer açıdan çoğu özel unıversıtede yata yata gecıyorlar. bızzat yakın arkadaşım pişman oldu özelde okuduğuna sırf bu yuzden

şimdi ben bu yoruma bişiy derdim ama k.çımı yırtarak girmeye çalıştığım fakülte ve ordan mezun olabilmek için verdiğim emeklerin hatrına bişiy demiyorum dua et.

Şöyle bir konu açtıysanız; etkiler..
Düşünmek bile abes..

Ayrıca; Özelde okutmak/okumak zor mu? Cebinde paran yokken özel okursan zor tabi..
Kendine güvenemeyen yollamasın ya hu, millet devlet okulunda okuyabilmek için kendini helak ediyor, gecesi gündüzüne karışıyor çalışıp kazanabilmek için..
Sizde gelmiş özelde okutmak zor diyorsunuz..
Burada devlet okulunda okuyanlardan kendinizi üstün göremezsiniz, ne demek özel daha zor..
Üzgünüm, parayla yapılan hiçbir şey zor değildir..

özel üniversitede okumak daha zor derken herhalde para verme açısından diyorsun aksini diyorsan dersler açısından falan hiç güleceğim yoktu komiksin der geçerim:1:

biraz daha emek verip devlet okuluna girseydin canım para açısından zorlanıyorsanız gerekirse 1 yıl daha bekleseydin.

konuya cevap yazıcak olursam ben erkek arkadaşın yerinde olsam takmazdım parasını verdikten sonra herkes okur zaten.ailen de herhalde maddi durum farkını mı dert ediyor acaba yoksa özel okulda 4 yıllık okumayı ben 2 yıllık okumaktan üstün tutmam.tamamen maddi durumla ilgili.ha tabi özel üniversitede tıp diş hekimliği ya da yüksek puanlı bir mühendislik okuyorsanız tabi sorun olabilir.

Eskiden ilkokul ile üniversite arasında sorun olur mu diye tartışılırdı. şimdi ise 2 yıllıkla 4 yıllık mesele olmuş :D

takılmayın böyle şeylere Aklı fikri yerindemi size bakabilecekmi ekmeğini taştan bile olsa çıkartabilir mi 2 yıllık 4 yıllık bu nu tartışmaya gerek yok eğer tartışırsan çözüm bulamazsın bence.

Sen ona 2 yıllık mezunusun demezsen o da sana senin gibi parayı basıp 4 yıllık fakülte diploması almadım demezse aranızda bir sorun olmaz.

Komik konu
Aynı puanla ( tabi burslu değil isen) o devlete girer sen özele.
Ne demek sen 2 yıllıksın ben 4 yıllık
Böyle saçma bir şey olabilir mi ya
Ben ilk önce 2 yıllık okudum o zaman eziktimde lisans okuyunca mı akıllı oldum
Benimde cebimde param olsa bende ilk yıl gider lisans okurdum hiç öyle kazancam diye yırtmazdım kendimi
4 yıllık 2 yıllık farkı ancak devlette anlam kazanır
Şartlar eşit yani :34:

Son düzenleme:
Konu sahibi, bence sorun olabilecek bir şey değil bu. Uzun dönem askerlik muhabbetinden dolayı belki 4 seneliğe tamamlayabilir..

Bu arada, özel okul mezunlarıyla ilgili 'yata yata geçiyorlar, para verip diploma sahibi oluyorlar' tarzında cahilliğin uç noktasındaki yorumlar gerçekten çok komik.. Her okulun kendine göre zorluğu vardır, her özel okulu birbirine eşit tutmayın, nasıl her devlet okulu da birbirine eşit olamayacağı gibi..

ailen ilerde şunu diyebilir. biz seni o kadar para verdik de okuttuk zorlanarak.
sevginin yanında olmak istiyorsan bazı şeylere hazır olman gerekiyor

şimdi ben bu yoruma bişiy derdim ama k.çımı yırtarak girmeye çalıştığım fakülte ve ordan mezun olabilmek için verdiğim emeklerin hatrına bişiy demiyorum dua et.

her özel üniversite ve devlet üniversitesi birbirinden çok farklı benim okulum zor buna eminim sizinki zormu kolaymı bilemem birbirimizin yerinde olmadığımıza göre asla kimin okulu zor bilemeyiz

Back