Universite Egitimini Birakmali Miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atlaya atlaya okudum. Senin sorunun üniversite değil. İyi bi yerden Destek almalısın. Ona da maddi imkanın var mı bilmiyorum. Okulu sakın bırakma. Kendini iyileştir.

Atlaya atlaya okudum. Senin sorunun üniversite değil. İyi bi yerden Destek almalısın. Ona da maddi imkanın var mı bilmiyorum. Okulu sakın bırakma. Kendini iyileştir.
Donem donem psikotik ilac kullandim. Terapi gibi tedaviler bana pek yaramiyor. Ama su an bunalimlarimdan ziyade okulla ilgili verecegim karara odakliyim malum donem bir iki aya basliyor.

Evet konunuzu sonuna kadar okudum.
Sorunuza net cevap vereyim: Hayır.

Eğer problemleriniz üniversiteden kaynaklanıyor olsa bırakın derdim de zaten üniversiteye başlayınca evdeki şiddetten uzaklaştığınız için rahatlamışsınız.

Ders ve ödevlerde yaşadığınız stres ise lise döneminde yaşadıklarınızla aynı.

Çok zeki olduğunuz için dikkat dağınıklığı problemi ilkokul ve ortaokulda problem olmamış. Ancak lise ve üniversitede yoğun çalışma gerektiği için artık zeki olmak yetmemiş.

Üniversite döneminde dersleri teker teker alıp okulu uzatabilirsiniz, şimdi okulu bıraksanız çok daha yoğun çalışmanız gerekecek. Okulu tamamen bıraksanız geçim sıkıntısı başlayacak.

Sizin yerinizde olsam:
1) Uzman bir psikiyatristten randevu alırım. Çok net teşhis konmamış psikolojik bir rahatsızlığınız var, tedavisi yapılmalı. İnanın pek çok insanda teşhis konulmadan böyle yetişkinliğe kadat sıkıntı yaşıyorlar. Kolunuz ağrıdığında nasıl ortopediye gidiyorsak beyin için de gideceğiz.

2) Tedavi ile toparlandıktan sonra okul için doktordan önerisiyle hareket edin. Dönem dondurabilirsiniz veya dersleri yayabilirsiniz.

Üniversitedeki esneklik başka hiçbir eğitim döneminde yok, doktorla görüşmeden yaşamınızı değiştirecek kararlar almamanızı öneririm.

Romantik ilişkilerdeki sıkıntınız da yine derslerde yaşadıklarınızla aynı sebepten kaynaklanıyor gibi görünüyor, bizim buradan hastalık ismi vermemiz uygun olmayacaktır.

Sadece bu konuda ciddi çözümler olduğunu ve umut olduğunu bilin.

Son düzenleme:
herşeyi belirleyen zaten aile ama bunun için üniversiteyi bırakman hata olur kendini toparlamaya bak çok dağılmışsın
verilen imkanların daha iyi kullanman gerekirdi kaliteli arkadaşlar edin ,

bak seni üzmek icin yazmiyorum ama disaridan göründüğü kadar söyleyeyim; çok simarik gözüküyorsun. muhtemelen dis gorunusun ortalamanın uzerinde, zekisin ve sosyal iliskilerin iyi. dolayisiyla yıllarca bunun avantajını kullanmissin ve gercekten cabalamak ne demek bence bilmiyorsun. dikkat eksikliğin de olabilir, ya da yıllardır calismadigin icin tembelliğe alismissindir. öncelikle bir psikiyatriste git bence. ben de tr de ilk yüze girdim ve top bir yerde okudum. orada her yer zeki insan doluydu ama hayatta, yetişkin olduktan sonra caba göstermezsen hiç bir şey başaramazsın. 21 yasindasin, senin icin dünyadaki en onemli şey üniversiteyi bitirip dereceni almak. çok üzülürsün ilerde. erkek arkadasini da salla, sen is sahibi olursan eğitimle olursa herkes pesinden koşar zaten. çok üzüldüm okuyunca, aklini basına alman gerek.

Okuyamadım. Çok gereksiz ayrıntılar var. Konu dağılmış

İlaç desteği alabilirsiniz ama net teşhis konulması ve kapsamlı tedavi yapılması gerekir. Tekrar tekrar yarım istemekten çekinmeyin.

Hepsini okudum, sen o okulu bitirmek için başlamamışsın ki, yok anksiyetem yok dikkat eksikliğim, 20li yaşlarına gelmiş bir insanı dikkat eksikliği etkileyemez artık sen bunların arkasına saklanıyorsun resmen. Kapasiren var belki ama kullanacak kafa yok. Yazık edşyorsun kendine. Dön evine iş bul bari de insanlar sana boşa para harcamasın. 3 yıl 1.Sınıf mı okunur.

Ben de bir defa sınıfta kaldım üniversitede,depresyon geçirmiştim ama o açığı kapatmak için 3 ve 4. Sınıfı beraber okuyup vaktinde mezun olmayı başardım ailemin ruhu duymadı. Vicdanın sızlamıyor mu senin. Hiçbir şey olmasa babamın zulmünden kurtulmak için adam gibi okur bitirirdim okulu. Ama sende o kafa o algı yok. Git evlen sevgilinle gemi yolu beklemeye başla

Kötü şeyler yaşamış olabilirsin, başına bir sürü şey gelmiş olabilir, depresyona yenilecek zamanda değilsin. Yaşadın bitti, bugüne bakacaksın artık ve asla okulunu bırakma, toparlan ve çıktığın yolu bitir. Dertlerine sığınmak yaptığın şey evet tam adı bu, herkesin bir yaşam mücadelesi var, şurada sana yazan bizlerin hayatını bir dinlesen ne travmalar ne kayıplar yaşamışızdır. Zaten marifet bunların arasından sıyrılmak. Okulu bırakmak hayatta bir daha yerine koyamayacağın bir şey, yeniden denerim konusunu hiç düşünme, elindekini değerlendir. Yaşın çok genç, bu gençliği heba etme. Zaten hata olan davranışlarını biliyorsun, toparlan ve kendine bir program yap, canını dişine tak ve bitir. Bunu sana, binbir olayla boşanmış ebeveynleri olan ve ardından çalışmayan babasının yanında yaşamış bir çocuk olarak yazıyorum. 44 yaşındayım, başarılı bir hayatım oldu, her şeyimi çalışıp emek emek yaptım, kimseye muhtaç değilim ama üniversiteye gitmemiş olmak hala içimi acıtıyor, hala daha güzel, daha başka olabilirdi diyorum ki gitmemek elimde olan bir şey değildi...

Bu nedir ya dünyanın oluşumunu kıtaların çarpışmasını tektonik depremleri falan yazmamışsın neyse ki.
Ben hep şunu söylerim bazı insanların ruhu kaos ve melankoliden beslenir. Bence sizinki de böyle, Allah etrafınızdaki insanlara sabır versin. Sizin hiçbi şekilde mutlu olabilmeniz mümkün görünmüyor.

Sonlara doğru artık dayanamadım devamını getiremedim.

Ama başlıktaki soruya cevabım yeniden sınava girene kadar hayır!
Konunun sonunda değişmediyse hala 1. Sınıfsın zaten. Yaşın da küçük. Yeniden hazırlanıp istediğin bölüme gidebilirsin. Ancak sorun gerçekten bölüm değil gibi duruyor. Üniversite okuyup ayaklarının üzerinde durmaktan başka hiçbir şey bu boşluktan kurtaramaz.

Oncelikle ailemden bes kurus almiyorum, onu nerden cikardin da sacma sapan salliyorsun anlamadim :d Ikincisi evliligi dusundugumu kim soylemis, ya da bu mantigi nasil kurdun gercekten cok merak ediyorum. Iliskimden bahsettim ki okuyanlar ruh halimi anlasinlar. Bi seyin arkasina saklandigim da yok. Yanlislarimi gayet iyi biliyorum ve kacmiyorum, kacacak olsam neden anlatayim? Vicdanim neden sizlayacakmis, kendimden baska kimseye zarar vermiyorum ki ajdjsjfjs ben ciddi ciddi yol gosterin yazdim, sensw soru isaretleri ve ofkeyle dolu hicbir faydasi olmayacak bir mesaj yazmissin tebrikler...

tesekkurler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…