4 yıllık ilahiyat yok aöf de 2 yıllık var.Bu arada arkadaslar 4 yillik aciktan ilahyat olabilir lutfen bana yardim edin .. Yada fikir verin ne okutabilirim siz iyi biliyorsunuz dur tecrubelisiniz dir
sonradan 2yıldaha okuyamıyor musun ?4 yıllık ilahiyat yok aöf de 2 yıllık var.
canım esım tanımasın dıye tum bilgilerim dogru degıl lise mezunuyumŞimdi şöyle ki yüksek lisans öğrencisisiniz sanırım
İkinci üniversite için direk sınavsız başvurabiliyordunuz aslında, keşke değerlendirseydiniz
2 yıllığı ygs den almıştı bu yıl ygs 2 diydi sanırım tabi bu sene sistem değişti nasıl olacak acaba.ilahiyat TS puanı ile alıyor yani çözmeniz gereken 40 türkçe,40 temel matematik,28 edebiyat 12 Coğrafya 1 ve 40 sosyal sorusu olacak.
bana kalırsa sizi matematik zorlayabilir ondan da 15 net gayet yeterli olur. Yarın bana özel mesaj atarsanız size uzun uzun yazarım olur mu :)
3 yıl sayısal okudum guzel bır lisede saglıktan dolayı 4.yıl acık ogretımden bıtırdım liseyıÖncelikle liseden hangi.bölüm.mezunusun sayısal mı sözel mi ve hangi bölüm.düşünüyosun ona göre önce hazırlık kitapları almanı tavsiye ederim.
2 yıllığı ygs den almıştı bu yıl ygs 2 diydi sanırım tabi bu sene sistem değişti nasıl olacak acaba.
ya bıiıyor musunuz ben sayısal sozel kaltÖzel hoca tutarsınız kaynak kitaplar alırsınız youtubeda ders videoları izlersiniz.Zamanınız ve bütçeniz varsa bence düşünün.Hangi bölüm istiyorsunuz ? Yeniden sayısaldan mı girmek istiyorsunuz?
Dikey geçiş sınavına gireceksiniz eger ilahiyat isterseniz yine ya örgün yada uzaktan eğitim ile tamamlarsınız.Ama aöf isterseniz yine dgs ile işletme,maliye,kamu yönetimi,çeko,iktisat,uluslararası ilişkiler vs gibi bölümlere tamamlarsınız.sonradan 2yıldaha okuyamıyor musun ?
3 yıl sayısal okudum guzel bır lisede saglıktan dolayı 4.yıl acık ogretımden bıtırdım liseyı
bu ne demekbu yıl ts 1 den aldı. şimdi ts1 kalmadı ama sadece ts puanı var.
0 4 yıllıktı ama arkadaş aöf okuyacakmış o ygs den almıştı.Tabi yeni sistemde ne olur bilmiyorum 2 yıllıklar örgün,aöf vs bunlar ygs den aldı.bu yıl ts 1 den aldı. şimdi ts1 kalmadı ama sadece ts puanı var.
bana kıtap ismiverir misinz ne yapsam iyi olurSayısal mezunusun sınava girerken matematik agırlıklı olur sınavın ama üni hangi bölüm seçecegin de önemli
nette artık ygs den alım yık yazıyordu ılahyat ıcın0 4 yıllıktı ama arkadaş aöf okuyacakmış o ygs den almıştı.Tabi yeni sistemde ne olur bilmiyorum 2 yıllıklar örgün,aöf vs bunlar ygs den aldı.
canım esım tanımasın dıye tum bilgilerim dogru degıl lise mezunuyum
İşte bir kaç hafta önceye kadar sistem değişti 2017 de 2 yıllıklar ygs den 4 yıllıklar lys den alınıyordu.nette artık ygs den alım yık yazıyordu ılahyat ıcın
Sayısal sözel yine var ama puan türü 18 den 5 e düşürüldü. Yani tm-1 tm-2 mf-1 mf-2 falan kalktı.Sayısalcılar artık hukuk tercih edemeyecek diye biliyorum.Ben de seneye giricem :)ya bıiıyor musunuz ben sayısal sozel kalt
Ktı dıye bılıyorım oyle mı ?bu hala onemlı mı .. Benım arkadaslarım sayısaldı ama esıt agırlıktam avkat oldular ..mateöatıgıö ve bıyolojım ıyıydı
Edebilirler kat sayı yok isteyen istediği bölümü tercih ediyor.Sayısal sözel yine var ama puan türü 18 den 5 e düşürüldü. Yani tm-1 tm-2 mf-1 mf-2 falan kalktı.Sayısalcılar artık hukuk tercih edemeyecek diye biliyorum.Ben de seneye giricem :)