Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

canım ben papatya özlü bebe yağı kullandım. karnın çıkmaya başlayınca kullanabilirsin. bir de "lierac krem" aldım çatlaklar için. ama daha çok bebe yağını kullandım. bence işe yarıyor. bacaklarına dahi sür. banyodan sonra ıslakken. bahsettiğin kremi bilmiyorum canım birşey diyemeyeceğim. nasıl gidiyor hamileli. 15. haftaya gelmişsin, ilerledi baya senin de...

çok öpüyorum...

Teşekkürler arkadaşım sanada.Dikkate alacağım bebe yağı konusunu.Doğal sonuçta.Bebiş artık büyüyor.Karnım çıkmaya başladı.İnşallah sağlıklı sıhatli peşinizden geliyoruz.Bende öpüyorum bebişi ve seni:))

Ben de Sena gibi epidural normal düşünüyorum ama o an da neye karar veririm inan bilmiyorum...Sena olsa şimdi tüm şansızlıklar beni buluyor derdi , gerçi hamileliğim boyunca benimde ondan eksik kalır pek yanım olmadı ama :-)) Biz de bir sağlıkla doğurup kucağımıza alabilseydik kızlarımızı...

ben de epidural sezeryan olacağım. arkadaş oldu iki kez, çok rahat etti. sabah kendisini ziyarete gitmiştim, benden daha ayık ve canlıydı. çok hoşuma gitmişti. halimize şükür yine de toprakcığım. Allah beterinden saklasın. ecemi öptüm... :lepi:

Nurgül işime yaramaz olur mu? bunlar benim için gerçek bir hazinee kaydirigubbakcemile5
belki de tek cocuk oldugumdanmıdır nedir bebek ve dogumla alakalı bilgim bir erkeğinkiyle aynıdır :kedi:
artık sayenizde baya bilgilendim gerçi :eek:

güle güle kullanın şekerim... biz 5 kardeşiz de benim de pek bilgim yoktu canım. ama kadınlar kulübü sağolsun ve dostlar sağolsun. paylaşmak güzel birşey. senacık iyileşip aramıza dönsün de onun tecrübelerinden de yararlanırız inşallah. ikiz ve üçüz anası esel ve muallimin pek dönebileceğini sanmıyorum. Allah onların da bebeklerine sağlık sıhhat versin. :Saruboceq:

Allah hastalara şifa, bizlere rahat hamilelik, doğum yapacaklara da tek nefeste kolay doğumlar versin inşallah :Saruboceq:[/QUOTE]

teşekkür ederim arkadaşım.Bebeğin cinsiyetini bende merak ediyorum ama drum bu ay söylemedi.Kesin olmaz dedi.ınşallah önümüzdeki ay öğrenirim.Babası kızım diye seviyor ama sağlıklı olsun bence.

Teşekkürler arkadaşım sanada.Dikkate alacağım bebe yağı konusunu.Doğal sonuçta.Bebiş artık büyüyor.Karnım çıkmaya başladı.ınşallah sağlıklı sıhatli peşinizden geliyoruz.Bende öpüyorum bebişi ve seni:))

ayy ne güzel bir baba ve kızım diye seviyor... maşallah.... bir kız daha gelecek diyorsun yani sinemciğim.... inşallah hayırlısı ile gelsin, bu yıl kızlar açısındanb ereketli oldu gerçekten. tek sena kız doğurdu aslında respi ya da sen biriniz bari erkek doğurun yahu.. bu kızlar evde kalacak yoksa... neyse ki forumun tek erkeğini elimizi çabuk tutup kaptık biz.... :lepi:

bebe yağı yarasın inşallah...

ah Allahın gücüne gitmesin ama ben de erkek istiyorum
haddinden fazla koruyup kollayan bir anne olacagımı tahmin ettiğim için bari erkek olsun da dizimin dibinde oturmasın, yoksa vallahi yazık olur cocuga diye düşünüyorum kaydirigubbakcemile

Nurgülcüm bugun nasılsın? inşallah daha iyisindir opuyorumnanaktan

kızlar bir de bişi sorsam su malum grip aşısını oldunuz mu?
olmama konusunda kararlıydım fakat bu hafta olsam mı diye düşünmeye basladım

aaaa eselin adını görüyorum aşağıdaaa... esel haydi yaz bize doğum nasıl geçti? bebekler nasıl şuanda? telde doğru düzgün konuşamadık...

canım dün gece acayip güzel uyudum, sena dedi ya bu günleri aricaksin yum gözünü uyu.. onu dinledim... kaydirigubbakcemile3 acayip iyi geldi gerçekten.. eşim de uyuyabildi bu sayede, yoksa ona da rahat vermiyordum...

respicm daha iyiyz.... domuz gribi aşısını sordun sanırım, valla iyice kkafa karıştırdılar, yok kimyasal silahmış da... vallahi ben olmicam, her kulaktan bir ses.... iyi koruyacağım kendimi... hala öksürüğüm geçmedi yaa... halk sağlığı uzman doktoru bir arkadaşım var, o önermedi. kadın doğumcular kararsız. tabii herkesin kendi karar vereceği bir şey, etkilemek de istemem. ama zaten herkesin kafası karışık sanırım. şimdilik olmama akrarım devame diyor, değişir mi bilmiyorum. henüz ikna olmadım açıkcası... :bbo:

:kahve:ben de ikna olmak için sağlam temeller arıyorum ama henuz bulamadım

inşallah öksürüğün de gecer biran önce canım
öpüyorum kocaman görüşürüz

Son düzenleme:
:kahve:ben de ikna olmak için sağlam temeller arıyorum ama henuz bulamadım

inşallah öksürüğün de gecer biran önce canım
öpüyorum kocaman görüşürüz

haklısın canım. aynı durumdayız. çok teşekkür ederim. doğuma kadar geçer umarım.
ben de öpüyorum seni ve minik bebişi. :asigim:

Cemre ile 34. haftaya girdik...

15/12/2009 ·
Ankara'da havalar soğudu. Günlük güneşlik günler geri dekaldı sanırım. Bugün 15 Aralık ve sabah kalktığımızda her yer buz tutmuştu. Bir yıl daha bitiyor, kızımla geçireceğim koca bir yıl yaklaşıyor. Anakra'nın soğuğuna henüz ben alışamadım. Ama o doğuştan Ankara'lı olacak. Alışması benim kadar zor olmaz sanırım.

Bugün kızım 33 hafta + 2 günlük...

Maya'da Osman Hoca ve Şerife Hemşire yurtdışındaydı, genel muayenemizi Adnan Hoca ve Seçil Hemşire yaptı... a.s.

Kızım 2 kilo 180 gr olmuş... Anneanne patik örüyor, ayak ölçücünü merak ettim, 6 cm dedi Adnan Hoca... Minik ayaklı kızım benim...hihoyyyt

Kızımın embriyoloğu Özge Abla da katıldı muayeneye bugün bizimle. Hayatımda tanıdığım en şirin insanlardan birisi. Uzun süredir Cemre'yi tekrar görmek istiyordu. En son bana emanet ettiğinde gözle görülemeyen bir damlacıktı Cemre'cik. Doğuma da girmek istiyorum dedi, Adnan Hoca'ya. "Bir Özge Ercan Üretimi" yazalım doğunca popoya dedim, birlikte güldük. Şeniz

3 kilo civarı doğar dedi Adnan Hoca, 15-20 Ocak gibi alırız dedi... Benim iznim de 7 Ocak'ta başlıyor. Evde sanırım yalnızca 1 hafta geçirebileceğim. Epidural sezeryan olacağım, bu fikre iyiden iyiye alıştırdım artık kendimi... gamyoncuiremsu

Birkaç gündür elimde ve ayakalarımda şişlikler var. Adnan Hocanın da dikkatini çekti. Magnezyumu hergün içebileceğimi söyledi. Tansiyonum 6 + 11. Yükselirse problemmiş. Biraz düşük geldi bana ama öğle yemeğinin üstüne mujayeneye girmiştim içtiğim cacığın etkisiydi bence bu kadar düşük olması... Şekerimi sordu, normal olduğunu söyledim.

Amniyo sıvısı, kilosu herşeyi normalmiş. Günlerdir sağ tarafıma yükleniyor dedim Adnan Hoca'ya. Orası neresidir? dedim. Ayaklarıdır dedi. Maşallah kızımın ayakalarına, büyümüşler de annesini depiyorlar. :) :asigim:

Yarın tam kan tahlillerimizi vereceğiz. Bir sonraki muayene 3 hafta sonra.

Cemre kızımla umutlu ve heyecanlı bekleyişimize bir süre daha devam edeceğiz... :asigim:

özlemişim yazılarını,eline yüreğine sağlık, mis gibi cemre kokuyordu yazdıkların a.s
okurken minik kızının 6cm lik ayaklarını değdirdim yanaklarıma sıcacık öyle güzeldi ki opuyorumnanaktan
maşallah sağlığı da yerindeymiş :nazar: nazar değmesin size Nurgülcüm ,kucağındaykenki resmini görmeyi de nasip etsin rabbim bizlere :1hug:

Son düzenleme:
Babytwin kızına kırkbir kere maşallah kocaman kız olmuş...Kontrolünüz 3 hafta sonra mı?Niye 2 haftaya düşmedi ben anlamadım.

canım benim yaa çok tatlısın
cemre kızınada maşallah sanada:nazar:
rabbim cümlemize sağlıcakla kavuştursun inşallah

selam respi, toprak ve 2010 ocak annesi smhsmh... hepinize teşekkür ederiz....

Toprakcığım bilmiyorum herşey normal dedi, gününden biraz da önde dedi. aslında benimki tüp bebek olduğu için 32. hafta oluyormuş. ben 33+2'yim diyorum. ama gününe göre iyi bile çıktı. 36. hafta biterken tekrar muayene oalcağım işte.

dün mauayeneden sonra tansiyonum çıktı kızlar... 9-13'tü ve bayılmak üzereydim. elim ayağım zaten şişti. ultrason sırasında sanırım yatış pozisyonunda olduğumdan düşük çıktı. bugün kan tahlillerim normal çıktı neyseki. aklınızda bulunsun küçük 9'u büyük 13'ü geçerse doktorunuza başvurun. dün dinlenince geçti benim neyseki.

ooyyy oyooyyy ooyyy ben sizi yerim yerim :))
beni merak da ederlermiş, ooluşumun hikayesini beklerlermiş !!
yettim gızzlaararrrr ama uzun soluklu girişler yapamıyorum artık malum evde bir nöbet modundayız sürekli..ama şimdi anacım torununu bekliyor ben 2 dakikada özet yaparım sizlere.

28 kasım bayramın 2. sabahı hafif bir su sızması şüphesi ile amerikan hastanesine yollandık kızlar.. ama yolda eşimle dalga geçiyoruz amma da pimpirikliyiz yahu yanlış alrm der bizi geri yollarlar şimdi falan diye diye gittik. hastaneye varış 08.00 , acilden girdik..beni bir muayene ettiler su gelmiyor aktif olarak ama 2 cm açılma var dediler.. hadi beeee dedim doktorun yüzüne karşı, allahtan benim doktor değil nöbetçi bu ne laubali kadın bile demiştir içinden :)))

Odaya yatırdılar beni doğuma alacağız, öğleden sonra akşama doğar bu dediler. aman da benim paşa oğluma aferin, laf da dinlermiş bayramda gelsin ki anane izin alsın işten en az 15 gün bizle kalsın demiş durmuştum haftalarca..hamilenin duası kabul olurmuş bakınız benim durumuma !! Odaya yatış 20.45 ..2,5 cm açıklık var... Doktor aranır hastaneye gelişi 09.30 açıklık 4 cm ..Ne oluyor yahu demeye kalmadan epidüreli gelip taktılar belimden , doktor da kıyafetlerini çıkarıyor, bende ne sancı ne su gelmesi ne ıkınma , leyla leyla bakınıyoprum, işte telefonları açıyoruz sağa sola biz yattık gelin doğuruyoruz falan diye, eşimşe birlikte güşülüyoruz aman da ne güzel oldu bayram sabahı yollar bomboş nasıl geldik hastaneye rahat rahat falan diye ...Yahu saat 10.00 oldu benim doktor başladı NST muayenesi ve 30 dakikada bir alttan rahim ağzına balkmaya, yemin ederim adam baktıkça 1,5-2 cm daha açıldı deyip duruyor anaaaammmm noolluyor anam nerde babam nerde olmaya başladım ben. Saat 22.30 sancılar gelmeye başladı, 3 dakikada bir , karnımdan vuruyor, belime geçiyor , sonra da beni öne doğru kasıyor..Saat 10.50 - 9 cm açıklık var, doktorum güümsüyor, JET BEBEK olacak bu yarım saate doğuracaksın dedi... ışte o an şok yaşadım, doğum fotoğrafçım henüz gelememiş, annemler yolda, eşim şaşkın, doktor keyifli, yaaa daha suyum gelmedi diye panikleyen ben abondone olmuş bir şekilde odada toplaşmışız. Doktorum malesef suyu müdahale ile patlatıcam dedi ve bir çubuk soktur balonu patlattı ....O esnada kapı açıldı fotoğrafçom geldi, bu ne yaaa az kaldı yetişemiycektim bööle doğum mu olur hem de normal kızım naapıosun sen dedi :)) Güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum, oğlum sıkılmış orda durmaktan çabuk anne çabuk off daraldım diyor..Daha dur be oğlum diyecek yüzüm de yok ben demişim bayramda gel paşam diye :)))

Saat 11.05 doğumhaneye gidiyoruz, 10 cm açıldık, eni konu şaşkınım, bu kadar mı yani falan diyorum doktorum sen sus şimdi herşey bitsin ben ööle konşucam ama şu ana kadar koca bir teşekkürü hak ediosun diyor :)) Eşimi giydiriyorlar beraber giriyoruz, masaya yerleştim ...Yedek doktor ( ben ona co- doctor diyorum ) geldi eldivenlerini giydi, naapıcak ki bu amca diyorum , demez olaydım ??!!! O amca epidürelli normal doğumlarda anne karnına bastıran ve bebişi dışarı ittiren amca imiş.. KArnıma basıyor ama nasıl bir basma kaburgalarım kırılacak, heeyy hoopp napıosun demeye kalmadan bizim doktor Ikın Sena demeye başladı, ayyy ben hazır diilim yaa diyecek oldum bir göz göze geldik kapadım çenemi...Ikın diyorumve sen itiyorsun dedi, başladım ıkınmaya ama allahım insan gerçekten korkunç bir sancı hissetmeyince ıkınması da cılız oluyormuş, epidürelin tek kötü yanı bu işte.. Sadede gelirsek tam 4 defa ıkındım...2. ıkınmamın sonunda benim doktorun sesi kulaklarımda : Ekip 1 defada alıyoruz, çabuk halletmek zorundayız.....Anaamm tehlike sinyallaeri çalıuyor o an beynimde, niye böyle telaş mı var şimdi...Yok yok herşey hızlı ya ondandır diyorum kendime, ama bana yoğun bir ıkınma baskısı başlıyor gene, hemrişereler ağzını kapa diyor, doktor ıkın diyor, co dokctor karnımı eziyor, ben eşimi arıyorum ama o biraz şaşkın sesi çıkmıyor..3. ıkınmaya başlıyoruz ve ne olduysa orda oluyor, birden tavanda kırmızı şimşekleri görüyorum, beynim de zorlanıyor doğrusu ne beter bişeymiş bu ..Durma sakın başı çıkıyor artık geri dönemezsin diyor doktor..Offf yapıcam yapıcam da zorluyorum kendimi ve dişlerimi sıkıyorum..Sonra tek kelimelik birşey duyuyorum o an anluyorum hakikaten doktora yardım etmeliyim.. VAKUM lütfen diyor.... Vakum demek bebğin başını çekmek demek, demek ki yardım lazım bebişin çıkmasına iyice ıkınıcam diyorum doktor gülüyor aferin demeden anladın bu sefer diye ..4. ıkınmam hayatımın güç denemesidir benim..Dişlerim kırılacak sandım bir an ve arkasından bir ses duydum..Floppp

Hani şampanya şişesinin tıpası çıkarken bir tok ses duyulur, oğlum çıktı o anda...Aayy çıktı dedim bağırarak ..Herkes alkışlamaya başladı ..Bir ses duymayı bekliyorum oysa ben ağlama sesi...Yok...merak etme çocuk doktoru halledecek bundan sonrasını biz seni toparlayalım dedi bizim doktor ve bebğimi sol taraftaki muayene ısmına verdi..

ılk gördüğüm an o andır, pembe suratlı, üstünde kan lekeleri olan, kocaman bir kordon ve kordonun ortasında bir düğüm olan, doğum esnasında ellerini yukarı kaldırdığı için 1,5 cm lik önlem kesiğimin işe yaramadığı ve malesef 4 cm e kadar büyüyen yırtığımın sebebi , sahibi...Oğlum orda işte ...Ayların yılların sonucu orda ve stresten kakasını yuttuğu için midesini temizliyorla..Ben hiç tepki veremiyorum sadece çocuk doktorunun ağzını seyrediyorum, ne diyecek diye.. bir şey demiyor, neden sesiniz çıkmıyor iyi mi diyorum..KAdın bana dönüp ahh pardon iyi merak etmeyin seyrettiğinizi düşünemedim diyor..LAf mı şimdi bu elbet seyredicem hem ne zaman ağlıyacak ki bu çocuk derkeeennnnnn benim oğluma bir şaplak popya offf kızdırdılar çocuğu odayı bir ses kaplıyor ki kendi doktorumu duyamaz hale geliyorum... Artık onun sesiyle birlikte benim de sinirtlerim boşalıyor ağlıyorum, rahatlamak mucizevi br şey ...Oğlumun kordonu boynuna dolandığı için muayenesi dikkatli ve uzun sürüyor...Sonra getirip bana veryolar, yanağıma yasladılar ..Hiç bir şey bu kadar şaşırtıcı olmaz.. mutlulukmuş hüüznmüş heyecanmış boş...şaşkınlık hissi korkunç bir şey ..bu benim mi ben mi yaptım,ü benden mi çıktı , yani nedir nsıl derken dikişlerim yapılıyor...Bitmiyor bir türlü, neden bu kadar sürdü diyorum doktor anlatıyor malesef kötü durumu...Yırttı seni biraz Sena , idare ettiniz gayet güzel ama onu ordan almak zorundaydık , seni mi onu mu derken onu seçtim diyor..ıyi yapmışsın , ben nasılsa dikişle de yaşarım diyorum, hastanenin tavanına bakarken...Sonrası temizlenme, odaya getiriliş, fotoğraflar, ailenin gelmesi . vs vs vs.... Doğum hikayemiz böyle, oğlum şimdi uyandı uyanacak mem saati.. Sonrasını, hastane çıkışımızı evde ilk gecelerimizi( dikişlerimin azizliği- yaşadığım depresyon - hatta sinir krizim - evdeki kaos- ona sahip olmanın getiridklri vs..) arkası yarın kızlar...

Elimden geldiğince paylaşmaya çalışıcam...Topralk cığımın lafına çok güldüm, sena olsa hepsi beni buldu der demiş, vallahi haklısın, bunlar da beni buldu :))))

Son söz bu akşamki ...Normal doğum illa ki epidürelle, bir daha yapsam bu şanssızlık olmasaydı bir daha normal, hatta 5 kere bile yapılır ...Ama bu riski de göze almak lazım, sezaryende 1 haftada ayağa kalkan fılfır fılfır dolanan arkadaşım da var, benim gibi normal doğumla 1 - 3 günde kalkan da..ben kalkamadım ..Ama epidürelli normal şerbet gibi, vallahi kolay ... Düşünenelere öneriyorum yani ...Ben 11,5 kg almıştım.Doğurarlı 3 hafta oldu 10 kg gitmiş bile...

Öperim hepinizi en kısa zamanda gelicem tekrar..Tüm hamişlere tez zamanda kurutlun duası yapıcam şekerler..Sevgiyle kalın..

canımmmm hoşgeldinnnnn... hihoyyyt hihoyyyt film gibi gözümde canlandırdım... korktum acızık ekşınlı geçmiş... ama sonu güzel oldu inşallah. evet bazı riskler atlatmışsınız, kordon dolanamsını bilmiyordum...

nasılsın, dikişler ne alemde? doruk ne yapıyoooo?

bekliyos yeni maceralarınızı....

Sena.... Allah anali babali buyutsun insallah.. Gozunuz aydin :eek:)..

Bu arada,zaman yaklastikca insan dogumdan dahada cok korkmaya basliyor,hatta ben dusundugum zaman nefesim bile daraliyor,birde ben normal yapicam epiduralsiz. akannehir Allah sonumuzu hayir etsin :eek:)) Gecenlerde,bir iki gun boyunca bebegi hissedemeyince,gece vakti hastanyee gitmistik, ultrason icin dogum yapilan bolume giirdik sanci odasiymis orasi,nefes alip verisim,tansiyonum hersey altust oldu inanki.. Cok tirsiyorum,ama Rabbim kolayini verir diyorum..

X