bir arkadaşım alışveriş deneyimleri ile ilgili bir mail atmış. sizinle de paylaşmak istedim. öpüldünüz.
Benim 6 aylik oglum var, taze deneyimlerimi anlatayim
Calistigim icin son dakikaya biraktim butun hazirliklari, biraz da erken dogum yapinca cogu sey son dakika oldu... Ama mesela bebek odasini dogumdan 1 ay sonra halletsem bile olurmus cunku 2 aya yakin bizim odamizda besiginde yatti... e-bebek'te guzel bebek odalari var, ama ben su anki halimle almak istesem on taraftaki parmakliklari kolayca inip kalkabilen bir yatak alirdim... Zira o parmakliklar uzerinden bebisi yatirmak ve sirti sivazlanarak uyumayi sevdigi icin uzerinden egilmek (yanina oturmak mumkun olmuyor) cok yorucu ve bel agritici bir is...
Giysi olayina gelince, herkesin her zaman soyledigi gibi gercekten hediye cok geliyor... onun icin ben de fazla bir sey alma diycem ama nasilsa dinlemeyeceksin, ben de dinlememiştim
insan kendi cocuguna kendisi bir seyler almak istiyor... ilk etapta kacinilmaz bir sekilde haddinden fazla seyler alacaksin... 0-3 ay araliginda hic giymedigi o kadar cok seyi oldu ki... ama uzulecek bir sey yok, bir sure sonra o istek biraz torpuleniyor... cok fazla abartmadan kendini serbest birak derim cunku cok zevkli... ama olmazsa olmaz olarak 2-3 takim hastane cikisi mutlaka gerekli zaten onceden yikayip doguma goturmen gerekiyor... yarım kollu ve kolsuz body'ler hayat kurtarici, tulum bence hele de yenidogana cok gerekli ama fazla alma cunku patikli oldugu icin cok cabuk kullanilmaz hale geliyorlar... butun bunlari yine e-bebek'te, joker'de bulabilirsin, ama ben sahsen mothercare'in body'lerini cok severek kullaniyorum...
mutlaka hastaneye 2 tane bebek battaniyesi gotur, ben hala kullaniyorum, hem evde hem bebek arabasinda cok lazim oluyorlar...
bana alma bazen alerji vs sorunlari olabiliyor demislerdi ama ben hamileligim boyunca her markete gidisimde bebek bezi aldim, 5. aya kadar bebek bezi alisverisi yapmadim ve cok rahat ettim
prima ve huggies ikisine de gayet uyum sagladi cocugum... bir kere acil bir durumda molfix aldim, valla pisik oldu...
puset ve ozellikle ana kucagi cok lazim oluyor, gruptaki arkadaslar zaman zaman saolsunlar goruslerini soyluyorlar, ben nasilsa 6 ayda baston pusete geceriz diye ekonomik bir tercih yapayim dedim chicco'dan ana kucakli bir puset aldim... simdi maclaren baston pusetini almis olmamiza ve chicconun cok agir olmasina ragmen hala chicco kullaniyorum, bebegim onun icinde resmen daha rahat hissediyor, belki baston icin biraz erken oldugundan dolayi... 3 aydan sonra puset uzerinde ana kucagini kullanmamaya basladim, devamli arabada duruyor. herhalde bastona gore daha yuksek ve genis oldugu icin oglusumun daha cok hosuna gidiyor diye dusunuyorum...
simdilik bu kadar, listeyi buldugum zaman gonderecegim hemen, aklima bir sey gelirse de yazarim, senin kafanda bir soru olursa lutfen sor.
mutlu bir hamilelik ve rahat bir dogum diliyorum...
sevgiler,