Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

kızlar selam,

hem doktora hem diyetisyene gittim bu hafta.
Beni şeker olmasından dolayı NST ye bağladılar, biraz erken bir bağlanma oldu genelde 32-33 haftalarda bağlanıyormuş hamileler. Malesef az miktarda da olsa rahim kasılmaları tespit ettiler. Ben sekeri atlattim diye sevinirken simdi bir de erken doğum tehdidi çıktı başıma. Yok işte ayaklarını uzat dinlen, ayakta durma, merdiven çıkma... Yeni sınırlamalar, yeni kısıtlamalar geldi, ondan çıktı moralim bozuk diyetisyene gittim , kendi doktorum diyete son haftaya kadar devam diye ısrar ediyor..Oysa ben doğuma 1 ay kala falan bırakırım diye hayaller kuruyordum. Toplamda 6,5-7 kilodayım yakamı bıraksınlar diye umuyorum ama görününen o ki kurutuluş yok... Üstelik doktorum 2 haftada bir açlık tokluk şeker testini tekrarlayacağız demez mi ????? Bugün sabah aç karnına gene kan verdim, 2 saat içinde kahvaltı yapıp tekrar yollara düştüm... Dün jinekologda moralim bozuldu bu NST işine, başlarım yaaaa diyip gittim 1 tabak mantı yedim ( ohhhh afiyet olsun kendime , yeter yani ) bugün o 1 tabak mantı şekerimi 75 ten 100 e yükseltmiş.Gene 120 den düşük olduğu için azar işitmedim ama hak verdim doktorlara ..Yani ne var 1 aydır diyet yapıyorum 1 tabaktan noolucak dedim.. Bu oluyormuş demek 2-3 gün üstü üste kaçırsam gene 140 tan fazla çıkacak şekerim... Bu benim kritik durumda olduğumu gösterir başka bir şey değil...

Çok keyfim yok , moralini bozma diyecekesiniz biliyorum ama şu 1-2 gün elimde degil pek...
Öperim hepinizi,

bak sen şu şekerin yaptığına yaa, canım bu durumda dikkat etmen lazım... doğum için şuan çok erken... önümüz de şeker bayramı, senin için zor olacak... bence bu bayramı dinlenmek için güzel bir fırsat olarak değerlendir... pco olduğun için mi canım şekerin böyle çıktı acaba? kilo artışın haftana göre oldukça az... bence mantı yemekle iyi yapmışsın... şıracının şahidi bozacı hesabı... kaydirigubbakcemile5 neyse ki ramazan bitiyorben mantıya veda ediyorum...

Sena düşündüm de sen kurban bayramında oğluna kavuşmuş olacaksın... ne güzel... 3 kişilik bir aile oalcaksınız o zaman... benimki de yılbaşı sonrası gelecek inşallah... :eek:

arkadaşlar hepinize mutlu sağlıklı ve bebişlerle dolu bir bayram diliyorum... yolculuk yapacaklar dikkatli olsun... sevgilerimle... -tatlicadiarzu-:hulya:

saol cnm elmden geldiğince poziti kalmaya gayret gösteriyorum. haklısın bir aksilik olmazsa kurban bayramında elimi öptürmeyi planlıyorum :)))

herkese sağlıklı, hzurlu , keyifli mübarek bir bayram diliyorum ben de...

kızlar slm hepinize
seranescim valla iyi yapmışsın mantı yemekle afiyet seker olsun kuzucuğa yarasınyerimseniben
zaten dikat ediyosun arada kaçamaklar iyi olur aşırıya gitmeden tabiki:eek:lmaz:
ohhhh ne güzel byramda elini öpecek yavrun
bizede seneye nasip inşallah:eek:
kızlarrrrr
sol tarafımda kaburgamda cok ağrı oluyor genelde yatar pozisyonda oturuyorum
siteye de cok giremiyorum yazdıklarınızı okuyup gidiyorum
saka maka hepimiz iyi gidiyouz cok şükürkaydirigubbakcemile5
gecen sene bu zamanlarda tedaviyi konuşuyoduk
bu sene hamileliğimizi
inşallah seneye de bebeklerden fırsat bulursak yaptıkları yaramazlıkları anlatıyor
oluruz birbirimizehihoyyythihoyyyt:sm_cool:
öptüm hepiniziiiiiiiiii:1hug:

kızlar slm hepinize
seranescim valla iyi yapmışsın mantı yemekle afiyet seker olsun kuzucuğa yarasınyerimseniben
zaten dikat ediyosun arada kaçamaklar iyi olur aşırıya gitmeden tabiki:eek:lmaz:
ohhhh ne güzel byramda elini öpecek yavrun
bizede seneye nasip inşallah:eek:
kızlarrrrr
sol tarafımda kaburgamda cok ağrı oluyor genelde yatar pozisyonda oturuyorum
siteye de cok giremiyorum yazdıklarınızı okuyup gidiyorum
saka maka hepimiz iyi gidiyouz cok şükürkaydirigubbakcemile5
gecen sene bu zamanlarda tedaviyi konuşuyoduk
bu sene hamileliğimizi
inşallah seneye de bebeklerden fırsat bulursak yaptıkları yaramazlıkları anlatıyor
oluruz birbirimizehihoyyythihoyyyt:sm_cool:
öptüm hepiniziiiiiiiiii:1hug:

Esel cim cok memnun oldum üçünüzün iyi olmasına, çok şükür..Bayağı ilerlemişsi sen de arkadaşım 21. hafta ne güzel...Aslında 34- 35 gibi ikizleri alıyrlar yani senin 13-14 haftan kaldi, aşağı yukarı muallimin de öyle, benden en fazla 2-3 hafta sonra siz de bebklerinize kavuşacaksınız inşallah sağ salim ...Aşağı yukarı aynı dönemde ard ardayız...Bir tek sevgili dünürüm biraz daha bekleyecek...Olsun biz ona alt değiştirme, uykusuz kalma , emzirme ve bebek ağlaması formatlarında yaşadıklarımızı anlatırız, beklerken o da bizi okur hazırlanır :lepi:

Kızlar dün gece bayağı hareketli saatler yaşadık....
Dktorum bana rahim kasılmaları için bir ilaç vermişti, esasen tansiyon düzenleyicidir ama hamilelerde kullanıyoruz kasılmaları engelliyor dedi, neyse aldım ben bu ilac dün bütün gün yüzümde güneş yanığı gbi bir kızarıklık ve sabah 11 den akşam 9 a kadar korkunç bir baş ağrısı...Prospektüste de yazıyor bu yan etkilerin itimali, o da geldi bizi buldu oğlumla....Kafamı kaldıramıyorum akşam saat 7 de yastıktan...2 tane minoset içmek zorunda kaldım , doktorumu aradım adamcağıza ulaşamadım önce ..Sonra vurdum kafayı yattım ...Yazık gece boyunca telefonum şarjı bitti diye kapanmış adamcağız msj üstüne msj, arama üstüne arama yapmış...Sabahın 4 ünde kalktım tuvalete giderken baktım kapalı, ben şarja takınca bir baktım yağmur gibi vızıldayan msjlar...Utandım vallahi.. Durumu anlatan ve ilacı kestiğimi söyleyen kısa bir msj yazdım. 5 dakka geçmeden bir msj geldi " yüreğime indi şekerim , erken doğuruyorum diyceksin sandım aaaaa , tamam bırak ilacı bolcana dinlen, doğal yollardan korunalım " yazmış...

Anlayacağnız rahim kasılmaları maceram da böyle ir hareketlenme yaşadık...ılerde olur da buna benzer bir deneyiminiz olursa aman konuşalım yere serdi beni o ilaç ..( adı lazım değil )

Senecığım nazar mı deydi bize ya, ne oldu böyle? aman iyi ki bırakmışsın o ilacı doktoru bile beklemeden... çok geçmiş olsun ikinize de...
ben de bayram mı yaşadım 3 gün azap mı bilemedim kızlar... eşimin memlektindeydik bayramda... hava baya soğumuştu, baktım benim kıyafetler hep yazlık, neyse oradan alırım birşeyler arife günü dedim.. biraz abartmışım alışverişi.. ne zamandır gönlümce gezip dolaşamıyorum ya bir de... tam 3 saatte bütün mağazaları dolaştım... tabii hep ayakta kaldım... akşama elektriklenme ve batma şeklinde korkunç bir kasık ağrısı başladı ve eve gelir gelmez hep yattım... bayramın ilk sabahı da o berbat kanama... mafoldumben önce kötüye yormadım, moralimi bozsun istemedim.. hemen hemşire olan ablamı aradım önce, bana çok basit bir sebebi de olabilir ama allah korusun 20. haftayı geçtin erken doğum da olabilir en kötüsü, mutlaka ultrasona gir dedi... osman hocayı arasam o da ultrasona girmen gerekir diyecek, yoksa sebebini anlayamayız... o nedenle onu rahatsız etmek istemedim... ama öğlen de yine kanama olunca kalk doktor bulacağız dedim eşime... canım o da sağolsun hiç elimi bırakmadı... 2 özel hastane dolaştık ancak acil doktorundan başka doktor yoktu malesef, terkedilmişti resmen hastaneler... hastanenin ilkinden acil doktoru kadın doğumcuyu telefonla aradı: "3-4 pet ıslatınca ve parça düşünce endişeleniriz ve geliriz, ivf gebeliği olur böyle şeyler, dinlensin" demiş... çok kızdım, ben ultrasona girmek istiyorum, bir hasta olarak bunu talep ediyorum ama doktor bayramını bölmek istemiyor... bu tür insanlar neden doktor olur onu anlamış değilim... neyse bu acil doktoru kan sayımına bakalım dedi... ben de sert bir şekilde buna ne gerek var istemiyorum dedim.. ses çıkaramadılar... sonra da kan uyuşmazlığı var mı eşinizle dedi.. var dedim.. bir iğne yapılacak size dedi, çok önemli bunu hemen yaptırmanız gerekiyor dedi... dedim ki içinden kaç kurtul nurgül, bunlar ezbere ne biliyorlarsa üstünde uygulayacaklar... neyse diğer hastaneye gittik orada doktor şehirdışında telefonla da aranmadı... bu şehirde yaşayanlara allah sabır versin dedim, canları allaha emanet...
neyse ben yine sevgili şerifeciğimi aradım da içim rahatladı... bozma moralini, kılcal damar kanaması da olabilir yarın sabah devam ediyor olursa hemen Ankara'ya Maya'ya git dedi... ben de öyle düşünüyordum randevu almıştım ertesi sabaha.. hem Adnan Hoca hem de Osman hoca bayram boyunca çalışıyordu... çok şükür... üstelik bir hastanede görevli değiller... alkisalkisalkis
akşama birkaç damla daha kanamam oldu, ama çok açık renkti sabahki kanamaya göre de çok azdı yoğunluğu... ertesi sabah durmuştu çok şükür... ve hepsinden önemlisi bebeğim hareket ediyordu... ankara'ya gitme işini üztüne bir de yolculuk yapmayalım diye bayram sonuna erteledik...
hastaneye gitme ve tuvalet dışında hiç kalkmadan yattım... allah kimsenin başına vermesin... insanın aklına neler geliyor... bugün Maya'da muayene olacağım çok şükür... yazarım size... dua edin kızlar...gamyoncuiremsu

Son düzenleme:
Senecığım nazar mı deydi bize ya, ne oldu böyle? aman iyi ki bırakmışsın o ilacı doktoru bile beklemeden... çok geçmiş olsun ikinize de...
ben de bayram mı yaşadım 3 gün azap mı bilemedim kızlar... eşimin memlektindeydik bayramda... hava baya soğumuştu, baktım benim kıyafetler hep yazlık, neyse oradan alırım birşeyler arife günü dedim.. biraz abartmışım alışverişi.. ne zamandır gönlümce gezip dolaşamıyorum ya bir de... tam 3 saatte bütün mağazaları dolaştım... tabii hep ayakta kaldım... akşama elektriklenme ve batma şeklinde korkunç bir kasık ağrısı başladı ve eve gelir gelmez hep yattım... bayramın ilk sabahı da o berbat kanama... mafoldumben önce kötüye yormadım, moralimi bozsun istemedim.. hemen hemşire olan ablamı aradım önce, bana çok basit bir sebebi de olabilir ama allah korusun 20. haftayı geçtin erken doğum da olabilir en kötüsü, mutlaka ultrasona gir dedi... osman hocayı arasam o da ultrasona girmen gerekir diyecek, yoksa sebebini anlayamayız... o nedenle onu rahatsız etmek istemedim... ama öğlen de yine kanama olunca kalk doktor bulacağız dedim eşime... canım o da sağolsun hiç elimi bırakmadı... 2 özel hastane dolaştık ancak acil doktorundan başka doktor yoktu malesef, terkedilmişti resmen hastaneler... hastanenin ilkinden acil doktoru kadın doğumcuyu telefonla aradı: "3-4 pet ıslatınca ve parça düşünce endişeleniriz ve geliriz, ivf gebeliği olur böyle şeyler, dinlensin" demiş... çok kızdım, ben ultrasona girmek istiyorum, bir hasta olarak bunu talep ediyorum ama doktor bayramını bölmek istemiyor... bu tür insanlar neden doktor olur onu anlamış değilim... neyse bu acil doktoru kan sayımına bakalım dedi... ben de sert bir şekilde buna ne gerek var istemiyorum dedim.. ses çıkaramadılar... sonra da kan uyuşmazlığı var mı eşinizle dedi.. var dedim.. bir iğne yapılacak size dedi, çok önemli bunu hemen yaptırmanız gerekiyor dedi... dedim ki içinden kaç kurtul nurgül, bunlar ezbere ne biliyorlarsa üstünde uygulayacaklar... neyse diğer hastaneye gittik orada doktor şehirdışında telefonla da aranmadı... bu şehirde yaşayanlara allah sabır versin dedim, canları allaha emanet...
neyse ben yine sevgili şerifeciğimi aradım da içim rahatladı... bozma moralini, kılcal damar kanaması da olabilir yarın sabah devam ediyor olursa hemen Ankara'ya Maya'ya git dedi... ben de öyle düşünüyordum randevu almıştım ertesi sabaha.. hem Adnan Hoca hem de Osman hoca bayram boyunca çalışıyordu... çok şükür... üstelik bir hastanede görevli değiller... alkisalkisalkis
akşama birkaç damla daha kanamam oldu, ama çok açık renkti sabahki kanamaya göre de çok azdı yoğunluğu... ertesi sabah durmuştu çok şükür... ve hepsinden önemlisi bebeğim hareket ediyordu... ankara'ya gitme işini üztüne bir de yolculuk yapmayalım diye bayram sonuna erteledik...
hastaneye gitme ve tuvalet dışında hiç kalkmadan yattım... allah kimsenin başına vermesin... insanın aklına neler geliyor... bugün Maya'da muayene olacağım çok şükür... yazarım size... dua edin kızlar...gamyoncuiremsu

çok geçmiş olsun arkadaşım.aman dikkat edin kendinize.malesef bazı dr.lar için hastanın canı çok önemli değil.onlar işlerini sadece para için yapıyorlar.tabiki ettiği yemini unutmayanlarda var.allah korumuş sizi.iyi haberlerinizi bekliyoruz.

canim benim cok gecmis olsun dikkat et kendine allah hep yanimizda olsun bizi korusun canim nazar degmesin canim sanada bebisinedee:nazar::nazar::nazar::nazar:

sinemciğim, asumancığım çok teşekkürler kızlar... az önce muayene oldum... bebiş iyi, keyfi yerinde... uyanıktı, bacaklarını açmış oynuyor ve yüzü de bana dönüktü... canım kızım opuyorumnanaktan:asigim: çok şükür allah'ıma birşey yok... aspiri bırak dedi osman hoca, bir de ayakta dolaşma fazla dedi... kan verdim kan uyuşmazlığından olabilirmiş, sonucuna göre anlaşılacak...
Allah öncelikle her isteyen bebek versin ve onları korusun... :nazar::Saruboceq:

ah nurgül cüm,
çok sevindim iyi olmanıza.... nazar değmiş de olabilir ...
birden okuyunca içim daraldı, meğer buralarda da kaderimiz aynı mı neeee .
bayramı berbat geçirdim !!!!! çünkü çok afedersiniz yoğun ishal olmuşum...
sinirlerim de bozuldu, önce ishal misin diyen ve ishalin erken doğum belirtisi olduğunu söyleyen doktyorum geldi aklıma 1 hafta evvel ... daha çok daraldı için. Pazar günü ilk defa dışarıdan çok bilinen ve temiz bir büfeden kaşarlı tost söyledim..Madem sıkı diyetteyim bir sefer yiyeim canım çekti dedim...düşünebiliyor musun 30 haftalık hamileyim ve ilk defa..!!! Akşama su gibi ishaldim ...Pzt - Salı günleri başlarım şeker diyetine deyip patates- muz- makarna ne bulduysam haslama yedim. Şeker tavan yaptı tabii :eek:lmaz: Ama ne gelir elden... Salı yani dün akşam gayet iyi idim, doktorum ve diyetisyen şekere yüklenmeyelim normal düzenine geri dön dediler. Dün akşam bulgur pilavı ve azıcık etli pazı dolması yedim...Bu sabah kalktım Pazar günü gibiyim...Bağırmak istiyorum artık daraldım gerçekten, evladım için olmasa salıcam şekeri de ishali de...Diyet fikrine itiraz etmiyorum ama bu durumda ne yapacağımı şaşırdım, hangisine dikkat etmem , hangisine öncelik vermem lazım ?????

Ayrıca evdeki tartım umarım yanlıştır Pazardan bu yana günde 3 lt su içmeme rağmen yaklaşık 2 kg kaybetmiş görünüyorum, ben önemli değilim ama bebeğim ne durumda ???!!!!

Bugün saat 4 te hem diyetisyene hem doktoruma acil baskın yapıcam, ghene mi geldin ne meraklısın ultrasona diyecek doktorum ama olsun bvenim içim rahat etmez..

Sen kendini sıkma , bu kan uyuşmazlığı için daha önceden yaptırsalardı keşke sana iğneyi, niye şimdi yapıyorlar onu anlamadım bir tek...??? Dikkat et kendine arkadaşım, geçicez bu yollardan kısmetimiz buymuş ama olsun çıkarız biz bu dipsiz kuyulardan bu kadar yol geldik, Allahım elimizi bırakmaz bizim...

Böyle inanmak istiyorum....

ahh canım benim... ben de artık dışardan yemiyorum... ilk zamanlar 2 kez yedim zehirlendim resmen... ishal sonucu kilo kaybı durumunda genelikle -hele ki beslenme olamıyorsa- serum veriliyor canım.. mutlaka git doktoruna, bir görsün... şu şeker diyeti de ayağına dolandı resmen yaa... ne sinir bozucu birşey... artık her öğünde o kadar aç oluyorum ki kendimi sınırlarken düşünemiyorum... bebek büyümeye başlayınca anladım seni... ben karnımı tıka basa doyurmadan ohh doydum diyemiyorum Sena.. Allah gerçekten sana sabır ve dayanma gücü versin canım... en çok 2 ayın kaldı dayan canım...
elbette atlatacağız bütün bunları... ama insan bazen çaresiz kalıyor, o an şuana kadar yaşadıklarımız, emeklerimiz geliyor aklıma ve çok kötü oluyorum...
Allah hepimize sağlık ve sıhhat versin...
Eselciğim sana da çok geçmiş olsun canım... çok öpüyorum...

ahh canım benim... ben de artık dışardan yemiyorum... ilk zamanlar 2 kez yedim zehirlendim resmen... ishal sonucu kilo kaybı durumunda genelikle -hele ki beslenme olamıyorsa- serum veriliyor canım.. mutlaka git doktoruna, bir görsün... şu şeker diyeti de ayağına dolandı resmen yaa... ne sinir bozucu birşey... artık her öğünde o kadar aç oluyorum ki kendimi sınırlarken düşünemiyorum... bebek büyümeye başlayınca anladım seni... ben karnımı tıka basa doyurmadan ohh doydum diyemiyorum Sena.. Allah gerçekten sana sabır ve dayanma gücü versin canım... en çok 2 ayın kaldı dayan canım...
elbette atlatacağız bütün bunları... ama insan bazen çaresiz kalıyor, o an şuana kadar yaşadıklarımız, emeklerimiz geliyor aklıma ve çok kötü oluyorum...

nurgülcümm yazdıklarını okurken asağı ki satırlara inmekten korktum
çok şükür iyisiniz kaydirigubbakcemile2
gecmiş olsun canım
bu hamileliğimiz hep böyle tedirgin gececek:sinifsinif:
ne zaman ki kucağımıza aldık kısa sürede olsa bi ohhh cekeriz inşallah
rabbim hepimizi korusun inşallah

Allah korusun seni ve bebegini,simdiden gecmis olsun.. Bol bol dinlen.. Tekrar gecmis olsun..

Kızlar çok geçmiş olsun , allah sizi ve bebişleriniz korusun , hepimize bebişlerimizi sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin...

iyiyiz canım çok şükür Allah'ıma.. bir de kan sonucu gelsin bakalım kanamanın sebebi neymiş anlayalım. ona göre iğne yapılacakmış... havalar da soğudu daha dikkatli olmalıyız...

Mihriban, Toprak ve Serpil... sağolun kızlar... biliyorsunuz çok zor bulduk... böyle şeyler insana yaşadıklarını hatırlatıyor... biran en kötüsünü düşünüyorsun... inşallah sağ salim kucağımıza alırız bebeklerimizi... çok öpüyorum, çok teşekkürler...

Nurgül cüm, sen ihtiyacın kadar ye, bana bakma, belki sende şeker falan çıkmayacak, ne diye kendini kasasın benim gibi... Ben artık kendimi hayallere vurdum, incecik olucam, yok 38 bedene hemen dönücem yok toplamda en fazla 10 kilo alırım falan filan deyip kendimi kandırıp avutuyorum işte..Başka türlü kendime acısam hiç geçmeyecek bari kendimi kandırayım dedim...Elbet bitecek de sabır lazım işte...gene de derdimin en kötüsü böyle olsun dedim ne diyeyim..Allah beterinden saklasın.

nurgülcümm yazdıklarını okurken asağı ki satırlara inmekten korktum
çok şükür iyisiniz kaydirigubbakcemile2
gecmiş olsun canım
bu hamileliğimiz hep böyle tedirgin gececek:sinifsinif:
ne zaman ki kucağımıza aldık kısa sürede olsa bi ohhh cekeriz inşallah
rabbim hepimizi korusun inşallah

Esel in nesi var anlamadım , ona da mı bir şey oldu yahuu ??? :1shok:

Kızlar çok geçmiş olsun , allah sizi ve bebişleriniz korusun , hepimize bebişlerimizi sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin...

Saol Toprak cım, sizler dikkat edin işte dışardan yeme, yok tatlıyı fazla kaçırma, benim durumlarım aklınızda olsun, kendinize mümkün mertebe koruyucu davranın arkadaşım ..alkisalkisalkis

esel sürekli yatıyor bel ağrısı varmış sanırım... kızcağız en baştan beri genellikle yatarak geçiriyor... Allah yardımcısı olsun, ne yaptın bastın mı doktoru, diyetisyeni? kaydirigubbakcemile3

X