Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

Seranescim bu epidural normal nasıl oluyor?Ben de epidural normal istiyorum ama nasıl olduğu konuusunda çok da fikrim yok...

toprak cım
arkadaşımda gözlemdiğim ve diğer epidürelli doğumlardan duyduğum kadarı ile sancılar hafif de olsa gelmeye ve rahim ağzı 4 cm ve üstünde açılmaya başlayınca belinin omurilik hizasından iğne yardımı ile anestezist sana anestezi veriyor , eskiden narkoz alınırdı ya ağızdan burundan maske ile o işlem burada yok. Verilen anestezinin ince bir kablosu var o tıpkı serumu ayarlar gibi arada sırada dozu artırılacak veya azaltılacak şekilde doğum bitene kadar takılı kalıyor.. Belden aşağısında diz kapakları hizasına kadar bir uyuşukluk var, ağrıyı duyuyuorsun ama acı duymuyorsun, sadece doğuma 1 saat kala falan ağrılar hissedilebilir oluyormuş ama dayanılmayacak değil dedi hepsi. Sonra da doğum bitince bu anesteziyi çıkartıyorlar.. Sezaryen doğumda anestezinin dozu daha yüksek belden aşağısını ayaklar dahil uyuşturuyorlar ki ameliyatı hissettme diye.. Normal doğum yapan arkadaşım doğumdan 30 dak sonra her tarafını rahat rahat oynattı, sezaryenli olan 3-4 saat sonra .... Pek methediyorlar ben epidüreli seçeceğim zaten doktorum da epidürelsiz taraf değilim diyor. Darısı başımıza kolay doğumlar olsun inşallah.. Sen nasılsın, ne durumdasınız ??

muallimcim hayırlı olsun canım
ne güzel üç kız annesi olacaksın tek seferdekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
biliyosundur 3kız evladını allah rızası doğrultusunda yetiştiren annelere cennet müjdesi var
ne kadar şanslısın
rabbim sağlıkla kucağına almayı ve onları hayırlı evlatlar olarak yetiştirmeyi nasip etsin

kızlar bende epidural düşünmeye başladım bakalım doktorumla görüşücem
daha erken ama nasıl olur bi danışalım bakalım
hepinizi öpüyorummmmmmmmmmmm güzel anneler:1hug:

canım bence sana epidürel sezaryen kesin önerirler... dertsiz tasasız kurutl tez zamanda inmşallah !!

benim bildiğim epidural anestezi hem sezeryanda hem de normal doğumda kullanılıyor. belden aşağısı uyuşturuluyor her ikisinde de ... birinde bebek rahimden geliyor diğerinde batından sezeryanla alınıyor. her ikisinde de anne uyanık oluyor ve bebeğini doğar doğmaz emzirebiliyor.
bir arkadaşım epidural sezeryan yaptırmış, belden aşağısının buz gibi olduğunu hissetmediğini ve hiç ağrı sızı olmadan doğurduğunu söyledi... sonraki bir haftayı da belinde bir aletle geçirmiş... ikincisini doğurmak üzere şimdi, yine aynı yöntemi düşünüyor... bana da tavsiye etmişti..

Senacığım arkadaşın da 77 doğumluydu... ben de öyleyim... yaş konusunu sorun yapıyordum epiduralla normal doğum için, ben de hocamla görüşeyim bakalım ne diyecek size de yazarım...

eselciğim çoğul gebeliklerde doktor tavsiye etmez sanırım... hele bir de tüp bebek... biz doktor ne derse onu yapacağız... kaydirigubbakcemile5

Nurgül cüm bebişi- Efe Arda mızı benim facebook sayfamdan yazdığım foto yorumlarından görebilirsin, melek gibi gelsi , pembiş oğlan :)))):nazar:

Bu arada kendimi unuttum vallahi, şeker sonucum geldi. açlık 81, tokluk 74 :lepi:
Doktorum sırtımı sıvazladı vallahi bravo sonuçlarına bakan hiç şeker derdi yokmuş der , kendini gevşetme böyle devam dedi kafamçokkarıştı

Tebrikleri kabul ettim de aynen bööle devam deyince yıkıldım bir an, nassı yani oldum 3 ay daha mı ??????:1shok:

sagol canım ıyıyız cok sukur...............kadınlar hamamı gıbıyım yawww.............opuyorumnanaktan

Kızlar sizleri böyle gömek ne güzel,daha geçen sene bu sayfalarda el muallim,toprak felan tüp bebek deneyimlerimizi paylaşıp birbirimize destek oluyorduk,bakıyorum şimdi herkes hamiş,Allah nazarlardan saklasın...Benimde doğumuma 15 gün kaldı,Allah hepinize bebişlerini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin,çok sevindim yaa,uzun zamandır bu sayfalara girmiyordum...

Kızlar sizleri böyle gömek ne güzel,daha geçen sene bu sayfalarda el muallim,toprak felan tüp bebek deneyimlerimizi paylaşıp birbirimize destek oluyorduk,bakıyorum şimdi herkes hamiş,Allah nazarlardan saklasın...Benimde doğumuma 15 gün kaldı,Allah hepinize bebişlerini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin,çok sevindim yaa,uzun zamandır bu sayfalara girmiyordum...

Maşallah :nazar:
ayy 15 gün bitmiş gitmiş vallahi..... ne güzel... sağlıklı doğumlar olsun inşallah

daha konuşmadık ama ılk zamanlar otuzuncu hafta alırım demıştı............ama ınş rahatca bıraz daha buyur ama uçuzler genelde 30 32 33 guıbı doguruyıoo.............artık sığmıyo bebışler........ınş hayırlısı saglıkla gelsınler..............öle olunca sanırım ben aralık ayı ıçınde olabılır dıyorum ..............yada ocak bası............senın ne zaman

ayyy 30 hafta , sağlıkla doğacaklarsa varsın doğsunlar be güzelim , hem sen de 2 ay erken kurutulmuş olucan :lepi:
benim de normal doğum aralık ilk günleri gibi, ama sezaryen olursa sanırım kasımın son günleri gibi 39. hafta basinda aliyorlar , bakalım hayırlı nasip kısmet neymiş görücez...

ınşşşşşşş benımkı yınede belırsız ınş hayırla saglıkla gelırler............sende kurban bayramına gelıyo gıbı...........ınş sıkıntısız atlatırız

Allah bebeğini sağlıkla sana kavuştursun simaysi... ne güzel çok az kalmış... darısı başımıza... kaydirigubbakcemile

evet ya hatırladım sımaysı..................masallah az kalmış ınşşşşş alırsın kucagına...............bayramda sevınç var desene.............darısı ınş basımıza

evet babıycım benım onbeş yasında bı oğluşum var..............kardes dıye basımın etını yedı..........al sana dedım üç kız..............şimdıdr napcam ben uç kızla dıyoooooooodelikafadulden

bakar bakar , ne de güzel abi olur ondan , ama 2 eli var evladım nasıl tutacak hepsini birden sokakta yürüken onu bilemedim birden delikafadulden

valla o işi sorma tek tek tasıcaz artıkın ınlş gelsınlerde................herkes nasıl...........serenase az kaldı senın .............nerde yapcan doğumu

ben iyiyim şekerim düşük çıktı bir bayram ettim ki sorma ..
ya kadıköy şifa da ya da sigortaya ödetebilirsem ameikan da , doktorum ikisne de geliyor, maddiyatı ayarlayamazsak o zaman başka alternatiflere de bakıcam, buralar biraz pahalı çünkü..

toprak cım
arkadaşımda gözlemdiğim ve diğer epidürelli doğumlardan duyduğum kadarı ile sancılar hafif de olsa gelmeye ve rahim ağzı 4 cm ve üstünde açılmaya başlayınca belinin omurilik hizasından iğne yardımı ile anestezist sana anestezi veriyor , eskiden narkoz alınırdı ya ağızdan burundan maske ile o işlem burada yok. Verilen anestezinin ince bir kablosu var o tıpkı serumu ayarlar gibi arada sırada dozu artırılacak veya azaltılacak şekilde doğum bitene kadar takılı kalıyor.. Belden aşağısında diz kapakları hizasına kadar bir uyuşukluk var, ağrıyı duyuyuorsun ama acı duymuyorsun, sadece doğuma 1 saat kala falan ağrılar hissedilebilir oluyormuş ama dayanılmayacak değil dedi hepsi. Sonra da doğum bitince bu anesteziyi çıkartıyorlar.. Sezaryen doğumda anestezinin dozu daha yüksek belden aşağısını ayaklar dahil uyuşturuyorlar ki ameliyatı hissettme diye.. Normal doğum yapan arkadaşım doğumdan 30 dak sonra her tarafını rahat rahat oynattı, sezaryenli olan 3-4 saat sonra .... Pek methediyorlar ben epidüreli seçeceğim zaten doktorum da epidürelsiz taraf değilim diyor. Darısı başımıza kolay doğumlar olsun inşallah.. Sen nasılsın, ne durumdasınız ??

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim seranescim.Biz bebişle çok iyiyiz.Toksoplazma testim yanlış çıktı , 2. testte geçmişte geçirmişim gibi çıktı.Bunun dışında ikili testlerimiz ve ense kalınlığımız maşallah çok iyi çıktı.Perşembe günü cinsiyetimiz belli olucak inşallah.Dr. 12. haftada erkek dedi ama eminde olmadı.Anlayacağın bizim cinsiyet işi de sizinkine döndü.Sağlıklı olsunda bizim için hiç farketmiyor.Senin de şeker çıkmış aman dikkat et, biliyorsun pco lularda ileri de şeker çıkma ihtimali de var.Gerçi kilo da vermişsin çok güzel.Kendine ve Doruğa çok iyi bak...

X