- 30 Ekim 2008
- 2.372
- 4
Seranescim bu epidural normal nasıl oluyor?Ben de epidural normal istiyorum ama nasıl olduğu konuusunda çok da fikrim yok...
toprak cım
arkadaşımda gözlemdiğim ve diğer epidürelli doğumlardan duyduğum kadarı ile sancılar hafif de olsa gelmeye ve rahim ağzı 4 cm ve üstünde açılmaya başlayınca belinin omurilik hizasından iğne yardımı ile anestezist sana anestezi veriyor , eskiden narkoz alınırdı ya ağızdan burundan maske ile o işlem burada yok. Verilen anestezinin ince bir kablosu var o tıpkı serumu ayarlar gibi arada sırada dozu artırılacak veya azaltılacak şekilde doğum bitene kadar takılı kalıyor.. Belden aşağısında diz kapakları hizasına kadar bir uyuşukluk var, ağrıyı duyuyuorsun ama acı duymuyorsun, sadece doğuma 1 saat kala falan ağrılar hissedilebilir oluyormuş ama dayanılmayacak değil dedi hepsi. Sonra da doğum bitince bu anesteziyi çıkartıyorlar.. Sezaryen doğumda anestezinin dozu daha yüksek belden aşağısını ayaklar dahil uyuşturuyorlar ki ameliyatı hissettme diye.. Normal doğum yapan arkadaşım doğumdan 30 dak sonra her tarafını rahat rahat oynattı, sezaryenli olan 3-4 saat sonra .... Pek methediyorlar ben epidüreli seçeceğim zaten doktorum da epidürelsiz taraf değilim diyor. Darısı başımıza kolay doğumlar olsun inşallah.. Sen nasılsın, ne durumdasınız ??