Gebeliğe Hazırlık Umutları şubata kalmış klomen, femara, çatlatma iğnesi kullananlar 🙋🏼‍♀️🌸

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
10 güne kadar normal. Paniklemeyin. Benim 47 gün oldu son adetimden bu yana. İğne ise 30 aralıkta oldu düşün. Sorun ne bende bilmiyorum ama yılda bir kere gecikme normalmiş. O yüzden sakinim.
Teşekkür ederim canım, en azından birkaç günüm daha var bekleyim sakin sakin...

Ben bilmiyorum canım ömür boyu mu değil mi... sadece tiroitin ancak sana yetiyor, hamilelik istiyorsan biraz daha arttıralım dedi 50 mg verdi.:KK16:
Evet canım bebek ilk aylarda senin tiroidini kullandığı için 2.5 altında istiyolar tsh ı 😊

Evet 30 aralıkta çatlatma iğnesi oldum. En son 25 ocak ta kontrole gittim gebelik yoktu kanda ve karnımdan ultrason bakmışlardı kist yok demişlerdi. Tarlusal vermişlerdi içmedim ama 47 gün oldu. Bari yumurtlamaya bakiyim dedim bende, napcağımı bilmiyorum.
Başka doktora görünme şansın var mı..

Kızlar şimdi benim dahiliye doktorumda özeldeydi. Ama ben artık özellere para vermekten gına geldi. Şimdi bi gitcem 300 kafadan gitcek ona verceğime kendime kullanırım valla. Devlet hastanesinde başka bi doktora aldım randevumu. 19una en erken vardı. Tamda 18ine kadar regli olmazsam sonucun ne olduğınu öğrenmiş olucam. Tiroid ilacımıda ona göre düzenletirim eğer gebelik olmuş olursa. Değilmi ☺️
evet cnaım seninle aynı fikirdeyim :)
Evet canım bebek ilk aylarda senin tiroidini kullandığı için 2.5 altında istiyolar tsh ı 😊
şuan benim tsh 2 civarı :)

evet cnaım seninle aynı fikirdeyim :)

şuan benim tsh 2 civarı :)
Çok güzel o halde canım😍 benimde 2.3 dü doktor gebelik için bi problem yok dedi. Ama ilacımı değiştirdi o ilacın etkisi ne olduğunu görmek için çağırmıştı ondan gidicem şimdi 🤗

Sen ne düşünüyorsun

Hiçbişey kullanmıyorum canım.
ben kist veya polipten şüphelendim.. Gebelik yoksa şayet. bak aşağıda bir siteden aldım metni:

"Kendisinde polip belirtileri olduğunu fark eden kadınların vakit kaybeden doktora başvurması önemlidir. Bunun yanında polipler bazı hastalarda hiçbir şiekayete neden olmayabilir. Bunun için düzenli jinekolojik muayeneler kadınlarda bu tür rahatsızlıkların saptanması açısından çok önemlidir. Rahim ağzında yerleşim gösteren polipler muayene esnasında saptanırken, rahim içindeki poliplerin teşhisi için adet döneminde ultrason yapılması yeterli olur. Kimi zaman teşhis 3 boyutlu ultrason, rahim filmi ya da rahim içerisine steril su verilerek netleştirilir."

Başka bir doktora gidip detaylı muayene olmanda fayda var diyorum.

Çok güzel o halde canım😍 benimde 2.3 dü doktor gebelik için bi problem yok dedi. Ama ilacımı değiştirdi o ilacın etkisi ne olduğunu görmek için çağırmıştı ondan gidicem şimdi 🤗
Aynen canım. ben hatta acaba TSH dan mı gebelik olmuyor demiştim, yo hayır düzelttik onu demişti değerlerin normal. yine 3 ayda bir bakılıyor ama sağolsun ev doktorumuz ilgili :)

Aynen canım. ben hatta acaba TSH dan mı gebelik olmuyor demiştim, yo hayır düzelttik onu demişti değerlerin normal. yine 3 ayda bir bakılıyor ama sağolsun ev doktorumuz ilgili :)
Tsh yüksekken regli gecikmesi falan yapar ama canım o yüzden gebeliği engellerde. Seninki normal. Bende sağlıksız gebeliklerim tsh kaynaklı olabilir mi demiştim olur demişti doktorum. Gebelikte tsh yüksekliği bebekte zeka geriliğine kadar etki edebiliyomuş ☺️

ben kist veya polipten şüphelendim.. Gebelik yoksa şayet. bak aşağıda bir siteden aldım metni:

"Kendisinde polip belirtileri olduğunu fark eden kadınların vakit kaybeden doktora başvurması önemlidir. Bunun yanında polipler bazı hastalarda hiçbir şiekayete neden olmayabilir. Bunun için düzenli jinekolojik muayeneler kadınlarda bu tür rahatsızlıkların saptanması açısından çok önemlidir. Rahim ağzında yerleşim gösteren polipler muayene esnasında saptanırken, rahim içindeki poliplerin teşhisi için adet döneminde ultrason yapılması yeterli olur. Kimi zaman teşhis 3 boyutlu ultrason, rahim filmi ya da rahim içerisine steril su verilerek netleştirilir."

Başka bir doktora gidip detaylı muayene olmanda fayda var diyorum.
Rahim filmim çekildi benim. Ayrıca polip şüphesiyle histereskopi de yapıldı. Sonuçlar temiz. Zaten Rahim ağzı kanseri sonrası içerisi bayağı temizlendi. Neyse ya.beklicez💜

Rahim filmim çekildi benim. Ayrıca polip şüphesiyle histereskopi de yapıldı. Sonuçlar temiz. Zaten Rahim ağzı kanseri sonrası içerisi bayağı temizlendi. Neyse ya.beklicez💜
çok enteresan, gerçi görümcem 2.5 ay sonra hamile olduğunu anlamış :KK70::KK70::KK70:Belki sende de öyle olur:dua:

Kızlar ben şunu merak ediyorum hepimiz hamilelik hormonu aldık ve miktar olarak düşük de değil. Ovülasyon oldu bütün hormonlar çıktı yani hamile gibi olduk gibi değil hormon olarak kan testinde bile hamile çıkıyoruz. Ben böyle bi ara erken gebelik belirtileri konularına çok takılıyodum hamile olan herkes göğüste damarlanma ya da aşırı hassasiyet olmayana hamile olabilirsin bile demiyolardı. Erken gebelikte başlayan belirtiler kadar hormon yok mu bizde benim göğüslerimde o şekilde değişiklikler olmadı. İki üç gün ağrıdı ama sonra geçti yani ben daha önce hamile kalmş olsam da o erken belirtiler bana uymucakmış boşuna üzülcekmişim gibi 😂(erken belirti dediğim daha çocuk yerleşmeden belirti oldu göğüslerimde şu oldu diyenler hani beta çok düşükken yoksa ilerde tabi her belirti başlıyodur hamilelikte) Bu ay olmazsa akışına bırakırsam artık belirti arayıp durmucam kendimi yıpratmışım çok :63:

Hayırlı pazarlar kızlar 💐
Bugün iğnede 14 günü yarıladım kaldı bir hafta. Bu sıralar uykudan şişkin ve susamış şekilde uyanıyorum gögüs hassatiyetim var belli ediyo kendini baya. Bilmiyorum kendimi çok mu dinliyorum ama bel ağrım oluyor ara sıra :-) yanaklarım kızarıyor ama vücudum da ateş yok bunu da dün farkettim benim belirtiler şimdilik bu kadar sizler nasılsınız
Kan verirsen cıkar bende 14. Günü bekliyorum şuan doktorum kan ver dedi direk.

Kızlar ben şunu merak ediyorum hepimiz hamilelik hormonu aldık ve miktar olarak düşük de değil. Ovülasyon oldu bütün hormonlar çıktı yani hamile gibi olduk gibi değil hormon olarak kan testinde bile hamile çıkıyoruz. Ben böyle bi ara erken gebelik belirtileri konularına çok takılıyodum hamile olan herkes göğüste damarlanma ya da aşırı hassasiyet olmayana hamile olabilirsin bile demiyolardı. Erken gebelikte başlayan belirtiler kadar hormon yok mu bizde benim göğüslerimde o şekilde değişiklikler olmadı. İki üç gün ağrıdı ama sonra geçti yani ben daha önce hamile kalmş olsam da o erken belirtiler bana uymucakmış boşuna üzülcekmişim gibi 😂(erken belirti dediğim daha çocuk yerleşmeden belirti oldu göğüslerimde şu oldu diyenler hani beta çok düşükken yoksa ilerde tabi her belirti başlıyodur hamilelikte) Bu ay olmazsa akışına bırakırsam artık belirti arayıp durmucam kendimi yıpratmışım çok :63:
Canım herkeste belirti olmayabilir o yüzden bence erken belirti olup olmamasına takılma ☺️

X