Umursamıyorum artık !

Ben diyorum ya adamın hiç duymadığını varsayarak yazdım, konuyu öyle algıladım.
Görüp duyup da tepkisizse koy kapıya gitsin yahu.
Normal bir kötülük seviyesi değil bu, hamile gelinine ‘inşallah çocuğun ölür’ diyen bir kv biliyorum, hayatımdaki en kötü çıtası ondaydı.
Bu aile de yarışır onlarla.

Malum ben de öyle bir tipim bırak eşi, herkesin ağzına lafı tıkadığım için genelde benim arkamdan ‘gene ne sokuşturdu zehir dilli’ diye dedikodum dönüyordur ancak
Orada kocayı bekleyemem cevap verecek de vs, gözüm döner zaten.

Eşimin telefonu çaldı konuşa konuşa indi bende kapının önünde eşyalarımı alıyordum tam çıkarken dedi bende kapıyı çekip çıktım
Ben duyduğunu düşünerak yorum yazdım Duymadiysa çokta birşey diyemeyeceğim bu olay açısından.
Ailemin yanında kalinca bir terslik olduğu anlasilirdi demişsiniz. Eşinize diyecek birşey kalmıyor o zaman.

Ayrica eşiniz sizin ailenizin yanında hiç kalmamışsa, kalmıyorsa siz onun ailesinin yanında neden kalasiniz ki zaten ? İyi olmuş ayrı ayrı kalmanız.

Offf keşke bende zehir dilli olsaydım ben donup kalıyorum ya da olduğum yerde çirkinleşe çirkinleşe ağlıyorum

Aynen işte anası sorun ediyor diye kalmıyprsmus yeni yeni anlıyorum

Eşim olsun olmasım ben artık olmaycm onlarla o yüzden sorun yok
En doğru karar...
Eşinize de bunu güzelce izah edin, gerekirse anlatın.
İlk duyduğunda elbet reaksiyon verir abartıyorsun vs gibi, ciddi olduğunuzu anladığında ise asıl kişiliği çıkacaktır.
Umarım kararınızda yanınızda yer alır, bu sorum çözümünde yardımcı olur.

Nacizane tavsiye; sessizlikten edepten kimsenin anladığı yok, herkese kendi anladığı dilden cevap vermek gerekir; çirkefe çifkef kötüye kötü.
Yoksa üzülen ve dertlenen hep siz olursunuz.

Tavsiyenizde o kadar haklısınız ki teşekkür ederim

Kusura bakmayın ama çok karaktersiz ve kaypak bir kocanız var. Senin sorunun ne kayınvalide ne görümce bizzat kocan, ama biz kadınlara kocayı kollayıp üçüncü kişilere bilenmek kolay geliyor. Bir kere hani o kapıda kayınvalideniz size bir ton iftira atmış ya kocanız inanmamış ya o lafları ettiğine, karısına bir ton laf edip, iftira eden annesine haddini bildirmeyen, karısını savunup sahip çıkmayan, karısına gereken değeri vermeyen, iftira atıp yuvasını bozmak isteyen insanlara ses çıkarmayan karısını kedi yavrusu gibi babasının kapısına bırakıp,bir kaç saatliiine bile olsa karısının ailesinin yanına çıkmayan,hemen annesinin eteklerine koşan adam koca değildir kusura bakmayın. Siz kayınvalideniz ya da görümceniz kötü olduğu için bu halde değilsiniz, eşiniz size sahip çıkmadığı için bu haldesiniz. Zira herkes ailesini sever ama ailesinin gerçek yüzünüde en iyi o kişiler bilir. Yani kocanızın zerre umrunda değilsiniz. Bence bu evlilikte size böyle muamele edildiği için, önce buna çanak tutan ve sizi karısı gibi görüp size saygı duyulmasını sağlamayan eşinizi, sonra öyle adamı yanınızda koca diye tuttuğunuz için kendinizi suçlayın, üçüncü kişiler evlilikte figürandır, ancak taraflar çanak tutarsa o evliliğe zararları dokunur, bunu unutmayın.

Katılıyorum size. Benim kayinvalidem de kocamı benden kıskanır ama terbiyesizlik yapamaz. Yapsa eşim o an ağzının payını verir. Tabi ben de saygıda kusur etmemeye çalıştım. Damarıma basarsa uygun dille cevabını verdim

o nasıl kv yaaa...kusura bakma konu sahibi hala gülüyorum, kadın edepsizin dibi, görümce de tam anasının kızı...cennet mahallesi gibi aileye düşmüşsün, bence takma sen de gül geç, kocan adam olmadıkça daha çooook gülceksin belli ki

Bir yorumuna da hayran bırakma be kadın

Ayy inanmıyorum yapar da insan bubkadsr belli etmez şaka gibi

Artık o da usandı gerçekten yani çok ıslah çalışmalarımız oldu ama hala devam ediyorlar ben ailemin yanına gelsin istemedim çünkü bikiyorum ki modu düşük olack annem babam hassas insanlar onlar üzerine alınacak nize mi surat yapıyor kavga mı ettiniz noldu gibisinden sadece kafa dinlemek istedim ve inanır mısınız sinirlenmiyorum gülmüyorum da çok ilginç bir hissizlik var üstümde onlara karşı

O zaman ailesini çıkaracak hayatından bu kadar basit, size ve evliliğinize saygı duymayı öğrenene kadar görüşmeyecek. Tamam aile önemlidir, candır ama kendi egoları yüzünden bizim hayatımızı mahvetmeye çalışmadıkları sürece, kendimden örnek verecek olursam kardeşimle görüşmüyorum, ailemle mesafeliyim. Zira onların hayatına girmeyi ben seçmemiş olmama rağmen, hayatımdaki sıfatları kullanarak canımı çok yakmaya çalıştılar, baktım beni canı gibi görmesi, mutluluğumu önemsemesi gereken insanlar, kendi egolarını daha çok önemsiyorlar, bende onları önemsiz görmeye başladım. Onlar ne zaman ailem olmaya tekrar karar verip, bana ve hayatıma saygı duyarlar, bende tekrar eski halime dönerim. Ben böyle yapınca ailemle ilişkim kısmen düzeldi, en azından anne baba olmanın onları her zaman haklı yapmadığını. gördüler. Ben hayatta ister anne baba kardeş isterse koca olsun, sırf sıfatından dolayı, yapılan saygısızlıklara eyvallah etmeyi, hayatını onların egoları yüzünden çıkmaza sokmayı çok sağlıklı bulmuyorum. Biz ailemizi neden severiz, bizi koşulsuz seveceklerini düşündüğümüz için, ama benim suçsuz olduğunu bildiğüm eşime hakaret eden, yuvamı dağıtmaya çalışan, kendi egosu için benim eşimle kötü olmamı, hatta boşanmama neden olan kadına anne diye neden eyvallah edeyim. Anne baba hakkı varsa evlat hakkı da var. Bende anneyim evladım benim kıymetlim ama sırf annesiyim diye ben onun hayatının sahibi değilim, bana düşen onu hayata hazırlayıp, sıkıntısında yanında olmak, gerisi onun hayatı onun kararı., yetişkin olduğunda ben onun hayatına ve tercihlerine saygı duymazsam, o da bana saygı duymadığında tek laf etmeye yüzüm olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…