26 yaşındayım, 5 yıllık evliyim, kızlar başta hiç istemedik çocuk , hatta korktuk. şimdi istiyoruz 9 aydır doğum kontrol hapını bıraktık ama düzenli çalışmadık, zaten 4 ay iş nedeniyle ayrı kaldık, 2 haftada bir görüşebiliyorduk o zaman tutturmamız mümkün değildi zaten, ama son 5 aydır uğraştık olmadı. doktora kontrole gittim dediki sen de pko var, ultrasonda tabak gibi çıktı zaten hepsi ben bile gördüm ekranda, yumurtalar tam olgulaşmadan atılıyormuş. zaten son adetim bir hafta erken oldu.
Genç kızken her şey normaldi ne adet sancısı çekerdim ne düzensizlik vardı, evlendik eşim korunmak istemedi ben d.k. hapı kullandım şimdi bırakınca bir baktık düzensizlik var 25-35 aralığında ama yine de düzensiz, bir de bu süre zarfında azar azar kilo almaz mıyım 57 den 84 leri gördüm şimdi 81 im. 75 kilo olunca bir de o yıl oruç tutarken feci baş ağrım olmaya başlamıştı bir diyabet merkezine gittim sen de hipoglisemi (insülin direnci) var dediler. perhizle uzun süre 75 de kaldım ama kilo veremedim asla 75 kabus olmuştu ki yavaş yavaş 80 i en son 84 ü gördüm. eşimle ayrı kaldığımız o 4 ayda acayip spor yaptım günde 2 saat , bir de kahvaltı her sabah (normalde yapamam uyurum) ama sadece 4 kilo verebildim.
şimdi pko teşhisi kondu doktor adetliyken yapmam için bir dizi hormaon testi verdi ama insülin direnci ile pko birbiriyle ilişkili dedi 10 kilo ver dedi ama işte ben zaten kilo veremiyorum acaba testleri beklesem mi yoksa hemen gulikofaj alıp içsem mi? kilo vermeye yardımcı oluyormuş bir keresinde bir dahiliye uzmanı vermişti bana ama bulantı yapıyor diye yarım bırakmıştım.