umreye gidecek olan kayınvalidenizin umre masrafına ortak olurmuydunuz???

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
kayınvalidemin halasının kızı umre için başvuru yaparken k. validemide ikna etmiş birlikte başvurmuşlar.
1 ay sonra kaynanam da umreye gidecek ilk defa. benim sizlere sormak istediğim şu;
3 hafta önce kaynanamların evindeki kasa soyuldu ve hırsız bulunamadı. kasada 5000 tl, altın vs çalındı herşey.şimdi umreye gidecek ve parası yok gideceği için çok heyecanlanıp düşünmemiş para kısmını sanırım. şimdiye kadar bana hiç bi zararı olmamış bir kadındır. düğünümü altınlarımı dört dörtlük yaptılar diyebilirim. eşim geçen yıl kredi çekip araba aldı sonra sattı arabayı parasıyla da yeni bir araba alana kadar bana bilezik yapmıştı. az önce kayananmla konuştum diğer kaynım emlakçı bi kaç iş yaparsa eline para geçecek o parayı annesine verecekmiş. bana ''lütfen dua et iş yapsında umre parası çıksın kızım'' dedi. ne yse kapadık sonra düşündüm o bileziklerden bi tanseini satıp yardım etsem mi diye. 2 kaynım daa var evli hepsi 1000 er lira verseler tamamlanıyor acaba onlar lamı konuşsam hepimiz ortaklaşa gönderelim annemizi diye. bilemedim yaa bide diyorum hiç karışma kendileri bulurlar bi şekilde. ama bunu sevabıda var umreye gidene yardım etmenin sevabı sanırım vardır da Allah bi şekilde mükafatlandırır diyorum çocuk istiyoruz olmuyor belki bu vesileyle nasip eder diyorum. çok kararsız kaldım fikirleriniz benim için önemli çok mu duygusal yaklaşıyorum acaba..

aile olmak bu değil mi zaten? zor anında karınca kararınca yardım etmek sevdiklerimize...

bileziğin tekrar olur ,ama şuan bir gönlü mutlu edersen belkide ömrün boyunca o kadının,
duasını alacaksın..

Arkadaşlara katılıyorum. Kesinlikle ortak olurdum. Bana o kutsal topraklarda bir dua etse yeter..

önce buraya yazdım sonrada eşime söyledim fikrimi.
dün kuyumcuya gittik o bileziği satıcaktık k. kartı borçlarımız ödeyememiştik ama aldığımız fiyatın altında bi rakama söyleyince vaz geçip geri çıkmıştık. eşimde diyorki ben k. kartı borçlarını düşünüyorum napıcaz bilmiyorum düşünmem lazım dedi. ben el kızıyım verelim diyorum o da kendine göre haklı belki borçlarını düşünüyor bu ay çok sıkıştık ona rağmen satmadık üff çok kararsız kaldık borçlarımız fazla olmasa ay sonunu getiremiyoruz 1 hafta sonra maaş alıcak ve elimizde hiç para kalmadığı için kendi annemden 150 tl borç almıştık dün. o yüzden kararsız kaldım yoksa kimseye danışmadan direk verirdim ama borçlarımız ödeyemeyip satmamışken ona vermek biraz zor geldi sanırım bize (

canım bence hıc dusunme yardım et ben olsam oyle yapardım kadın sana tam anne olmus bence ne guzel sende evlatlıgını goster bosver kaynınları falan hem sızede dua eder ne guzel olur

Maşallah,ne güzel.

İmkanınız varsa,ben de yapmanız taraftarıyım.

Orda size dua etse,Allah razı olsun dese yeter.

Bana vermek konusudan çok gönüllü gelmediniz

Bana vermek konusudan çok gönüllü gelmediniz

göünllü olmasam eşime vermeyi teklif etmezdim. eşim borçlarımızı hatırlatınca buraya konu açmak istedim. çok borcumuz var dün bileziği bozdurmaya bile gittik ama düşük fiyat söyleyince satmaktan vazgeçmiştik. hani derler ya önce can sonra canan diye o misal işte. sizin borcunuz varken sıkışıkken bile umre gibi kutsal bi ibadet için verir miydiniz aslında sormak istediğim bu bi yandan matık bi yandan vicdanım rahat deil. umarım anlatabilmişimdir

ayrıca yorumlarınız için çoookk teşekkür ederim hepinize

canım ben senin yerinde olsam bileziği verirdim heralde çünkü kayınvalidenizin duasıyla ne hayırlı kapılar açılacak belkide önünüzde..

Şu hayatta nelere para harcıyoruz bi insanın umreye gitmesine vesile olacak parayı harcarken düşünmemeli insan.
Hiç düşünmeden vermeli bi insan bu uğurda harcamak için parayı.
Çünkü bunun sevabı çok büyük.
Araştırmanızı öneririm.
Kimseye bi zararı olmayan bi kayınvalide olduğunu söylemişsiniz.Öyle olmasa bile bi insanın umreye gitmeye isteği varsa buna vesile olacaksanız bundan güzel ne olabilir ki..
Borç demişsiniz Allah bi kapı açar siz hiç merak etmeyin.O'na sığının her daim.

Son düzenleme:

ben olsam verirdim diye düsünüyorum,böyle bir hayira vesile oldugnuz icn mükafati kat kat gelecektir

evet haklısınız arkadaşlar bende aynı düşüncedeyim borçlarımız bi şekilde zorlanarak ta olsak öderiz rabbiim büyük belki bu hayır bize vesile olur bir bebek nasip eder inş. ödeme tarihine kadar beklicem eğer bulamazlarsa göndericem ücreti.

Sen bu durumdayken o zaman yardım etmeyin. çünkü Hac, zekat hep maddi durumun uygunsa yapılan ibadetlerdir..

Sen bu durumdayken o zaman yardım etmeyin. çünkü Hac, zekat hep maddi durumun uygunsa yapılan ibadetlerdir..

Ben de böyle düşünüyorum. Ayrıca desteğinizi pazarlıksız yapmalısınız. Yani şartlar uygunsa annenizi mutlu etmek, insani bir davranış olur.
Altın fiyatını düşük bulduğunuz için bozamadığınızı belirmişsin canım. Bu durumda kredi kartı borcuna faiz gelmeyecek mi? :44:

ALLAH size hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah..kucağına alırsının yavrunu.. ama ben senin yerinde olsam bi dakıka düşünmezdim.. sadece cocuk versin rabbim düşüncesiylede yardım etme.. Allah görüyor zaten.. sonuçta cok hayırlı bi işe vesile olcaksın. sen belki gidemiceksin ama birinin gitmesine vesile olcaksın cok memnun olursun sana ne dualar eder düşünebiliomusun:) kayınvaliden iyiymiş bak kotü bile olsa ben verirdim böyle bi iş için.

Allah senin iyi niyetini ve kalbini mutlaka görür.
veren el, alan elden hayırlıdır derler. sen kayınvalidene elinden geldiğince destek olursan eminim Yüce Rabbim de seni feraha ulaştırır.

bu bir sınav, başarı ile geçmeni dilerim.

tşk ederim canım benim çok şükür 27 yıllık ömrüm boyunca ne kadar zordada olsam hep veren el olmuşumdur. hemde kendi ailem yada eşimin ailesi diye ayırt etmeksizin. ben 3,5 yıllık evliyim ve vajinismsusum denemdiğim bişey kalmadı yapamadım. hep belkide bu bir sınavdır bizim için diyorum sabrediyorum şükür ki eşimde anlayışlı davranıyor. sende bu bir sınav başarı ile geçmeni dilerim yazınca aklıma direkt bu geldi. belkide bu vesile ile kurtulurum bu dertten . nolur benim içinde dua edin doğru olanı yapayım ayrıca bu dertten kurtulayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…