umreye gidecek olan kayınvalidenizin umre masrafına ortak olurmuydunuz???

benim imkanım olsaydı yardım ederdim.kayınvalideniz iyi birisiymiş hem yüzsüklük yapıp istememiş.sadece sizden dua beklemiş bence de yardımlarınız onun çok hoşuna gidecek ayrıca eşinizde daha cok baglanır size :1: Allah razı olsun şimdiden ne diyelim

her ne kadar k.validemle iki uclarda olup anlasamasakta acık konusayım ben verırdım.. nihayetınde k.valide sıfatıyla baktıgım kişi eşimin annesi,, ben nasıl kendi annem gitmek istese elimde avucumda ne varsa vermek isterımse aynı sekı k.validem içinde yaparım.. eşimin annesine para vermesine saglarım yani sonucta hayırlı bi iş bana dua etmese bile oğluna dua edecek bu duadan bende nasiplenecem azda olsa :P :))

size gelınce borclarınızdan ötürü ve esınızın bu konuda tutumundan oturu bu dileginizi gerecklestırmekten ötürü niyet önemli diye duşunuyorum.. Rabbim bu niyetinizi yapmıs olarak gerceklestırmiş olarak kabul eder insallah..

İmkanım varsa vede gerekirse başka ihtiyacımdan kısar veriririm. Ama borçla göderirimiyim bilmiyorum. Diğer kardeşlerde yardımcı olursa herkes için rahat olur.

düşüncen çok güzel ama önemli olan önce insanın kendi evinin düzeni. içinden geçirmen bile güzel. eşinle de konuşmuşsun daha ne olsun. kalan onun kararı. sen üstüne düşeni yapmak istemişsin. aklının kalmasına sebep bile yok. artık top eşinde.

kayınvalidemin halasının kızı umre için başvuru yaparken k. Validemide ikna etmiş birlikte başvurmuşlar.
1 ay sonra kaynanam da umreye gidecek ilk defa. Benim sizlere sormak istediğim şu;
3 hafta önce kaynanamların evindeki kasa soyuldu ve hırsız bulunamadı. Kasada 5000 tl, altın vs çalındı herşey.şimdi umreye gidecek ve parası yok gideceği için çok heyecanlanıp düşünmemiş para kısmını sanırım. şimdiye kadar bana hiç bi zararı olmamış bir kadındır. Düğünümü altınlarımı dört dörtlük yaptılar diyebilirim. Eşim geçen yıl kredi çekip araba aldı sonra sattı arabayı parasıyla da yeni bir araba alana kadar bana bilezik yapmıştı. Az önce kayananmla konuştum diğer kaynım emlakçı bi kaç iş yaparsa eline para geçecek o parayı annesine verecekmiş. Bana ''lütfen dua et iş yapsında umre parası çıksın kızım'' dedi. Ne yse kapadık sonra düşündüm o bileziklerden bi tanseini satıp yardım etsem mi diye. 2 kaynım daa var evli hepsi 1000 er lira verseler tamamlanıyor acaba onlar lamı konuşsam hepimiz ortaklaşa gönderelim annemizi diye. Bilemedim yaa bide diyorum hiç karışma kendileri bulurlar bi şekilde. Ama bunu sevabıda var umreye gidene yardım etmenin sevabı sanırım vardır da allah bi şekilde mükafatlandırır diyorum çocuk istiyoruz olmuyor belki bu vesileyle nasip eder diyorum. çok kararsız kaldım fikirleriniz benim için önemli çok mu duygusal yaklaşıyorum acaba..

bencede bileziğini allah rızası için bozdurmalı ve kayınvalidene yardm etmeli o sevaba ortak olmalısın :16:

kayınvalidemin halasının kızı umre için başvuru yaparken k. validemide ikna etmiş birlikte başvurmuşlar.
1 ay sonra kaynanam da umreye gidecek ilk defa. benim sizlere sormak istediğim şu;
3 hafta önce kaynanamların evindeki kasa soyuldu ve hırsız bulunamadı. kasada 5000 tl, altın vs çalındı herşey.şimdi umreye gidecek ve parası yok gideceği için çok heyecanlanıp düşünmemiş para kısmını sanırım. şimdiye kadar bana hiç bi zararı olmamış bir kadındır. düğünümü altınlarımı dört dörtlük yaptılar diyebilirim. eşim geçen yıl kredi çekip araba aldı sonra sattı arabayı parasıyla da yeni bir araba alana kadar bana bilezik yapmıştı. az önce kayananmla konuştum diğer kaynım emlakçı bi kaç iş yaparsa eline para geçecek o parayı annesine verecekmiş. bana ''lütfen dua et iş yapsında umre parası çıksın kızım'' dedi. ne yse kapadık sonra düşündüm o bileziklerden bi tanseini satıp yardım etsem mi diye. 2 kaynım daa var evli hepsi 1000 er lira verseler tamamlanıyor acaba onlar lamı konuşsam hepimiz ortaklaşa gönderelim annemizi diye. bilemedim yaa bide diyorum hiç karışma kendileri bulurlar bi şekilde. ama bunu sevabıda var umreye gidene yardım etmenin sevabı sanırım vardır da Allah bi şekilde mükafatlandırır diyorum çocuk istiyoruz olmuyor belki bu vesileyle nasip eder diyorum. çok kararsız kaldım fikirleriniz benim için önemli çok mu duygusal yaklaşıyorum acaba..

bence mutlaka yardımcı olun ne güzel bir sevaba girsiniz:46::46::46::46:

Talihsizlik olmuş gerçekten...
Paranın bulunması zor gibi...
Siz böyle bir teklif yapın...
Bence çok iyi düşünmüşsünüz...
Hatta hemen arayıp anne sen bunları düşünme biz parayı tamamlar seni bir şekilde göndeririz deyin...
Kararı kendi versin...

Çok güzel düşünmüşsünüz. Hem yardım ederek sevaba da girmiş olursunuz hemde Bebek için bir kapı aralanır belkide niye olmasın. Sizin niyetiniz iyi, Umre'ye gönderceksiniz daha ne olsun...

Siz elinizden geldiğince maddi imkanınız ölçüsünde yardımcı olun inanın Allah size bir kapı açacaktır büyük sevaba girersiniz birinin gitmesine aracı olarak toparlarsınız yine bu aralar altın fiyatları düşük evet zarar edeceksiniz ancak onun vicdani rahatlığı yeter bence.

Back
X