umre kıyafeti

sehnsucht06

**ÖZLEM**
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
819
0
116
Diğer
selam kızlar
annem umreye gidecek inşallah,
2 çeşit kıyafet bakıyoruz biri şık gelirken giymesi için birde orda giymesi için rahat kıyafetler
bir sürü yere baktık pek beğenemedik
bildiğiniz yer varmı yada yakınlarınızın fln giydiği kıyafet??
yardımcı olursanız çok makbule geçecek

emimönüne baktınmı yada fatihdede çok güzel hacı kıyafeti satan yerler var ordan temin edebilirsin

381_mini.jpg

bu çok guzelmısa.s.

emimönüne baktınmı yada fatihdede çok güzel hacı kıyafeti satan yerler var ordan temin edebilirsin
canım ben Ankaradayım ıstanbulda eminim satan çok yer vardır ama Ankarada pek fazla yok

çok sağol tatlım darısı tüm isteyenlere olsun Allah hepimize nasip eder inşallah

Son düzenleyen: Moderatör:
381_mini.jpg

bu çok guzelmısa.s.
evet bende çok beğendim anneme göstercem akşam
ortta doğu kıyafetleri satan yerlerde elbiseli pantolonlar falan oluyor.onlarla rahat ediliyor

canım baktık öyle 1-2 yerede annem kilolu biraz..çok dar gibi geldi bize
birde giden arkadaşlar bilirler orda hep beyaz flnmı giyiliyor??renkli çok güzel bi tunik bulduk dizlerine kadar altındada pantalonu var acaba orda renklide giyilirmi??

canım ben gitmedim ama benim fikrim açık renk giyebilir neden giyilmesin sonuçta beyaz olması ışık kırmasından dolayı toz pembe toz mavi filan çok açık yeşil bence hoş olabilir

birde giden arkadaşlar bilirler orda hep beyaz flnmı giyiliyor??renkli çok güzel bi tunik bulduk dizlerine kadar altındada pantalonu var acaba orda renklide giyilirmi??
ben gittim canım Rabbim kabul ederse inş..orda renklide giyilebilir tabi neden giyilmesin bu kişinin kendi tercihi ama benim fikrim dikkat çeken renkler yerine siyah,beyaz,krem tonları daha uygun olur....bende siyah ve krem tercih etmiştim...daha çok şile bezi türündeki kıyafetler daha hafif oluyo çünkü çok sıcak olduğu için ter çeken şeyler olmasında fayda var canım...Rabbim annenin hayırlısıyla gidip gelmesini nasip etsin ve umresini kabul etsin inş...:Saruboceq:

canım ben gitmedim ama benim fikrim açık renk giyebilir neden giyilmesin sonuçta beyaz olması ışık kırmasından dolayı toz pembe toz mavi filan çok açık yeşil bence hoş olabilir

ben gittim canım Rabbim kabul ederse inş..orda renklide giyilebilir tabi neden giyilmesin bu kişinin kendi tercihi ama benim fikrim dikkat çeken renkler yerine siyah,beyaz,krem tonları daha uygun olur....bende siyah ve krem tercih etmiştim...daha çok şile bezi türündeki kıyafetler daha hafif oluyo çünkü çok sıcak olduğu için ter çeken şeyler olmasında fayda var canım...Rabbim annenin hayırlısıyla gidip gelmesini nasip etsin ve umresini kabul etsin inş...:Saruboceq:

amin çok sağolun, 1-2 kıyafet bulduk resimlerini çeker eklerim inşallah
Allah herkese gitmeyi nasip etsin

Fatih çarşambada bulabilrisiniz.
Ama tavsiyem beyaz keten uzun tunikler keten pantolonlar ve içine de pamuklu teri emecek cinsten atlet veya badi. Çok sıcak oldugundan kesinlikle bol ve dökümlü şeyleri yanınıza alın. Birde çok süslü şeyleri orada zaten giyemez, rahat edemez.
Tavaf patiğini unutmayın sakın çok önemli
Güneş gözlüğü mutlaka olmalı
Cep telefonu mutlaka olmalı tavafta vs kalabalık kaybolma riski var( ama mutlaka gidince arap hattı alsın o sizi arasın fazla kontur gitmiyor.yoksa turk operatorle yurt dışında hem o çok pahalı konuşur hemde size yazar)birkaç kişi gidiyorlarsa da hepsi arap hattı alsınlar. mesela 75 kontor 75riyal ve 1 dk da 0,25 riyal gidiyor çok uygun.
iç çamaşırı da bol bol alınmalı
Allah kabul etsin şimdiden. Soracağın başka birşey olursa ozelden yazabilrisin

Canım Mekke ve Medine'nin her yerinde mağazalar var ve tam orda giyilecek( yani hem şık hem terletmeyecek) kıyafetler satıyolar. Burdan çok fazla bişey götürmeni tavsiye etmem. Ordakileri görünce zaten burdan aldıklarını beğenmezsin.. hihoyyyt
Allah kabul etsin.. Bana da dua et olur mu???

Canım ben gittim.Ben diktirmiştim.Benimkisi bembeyaz değildi
ama çok açık yeşildi.Üzeri diz altına kadar tunik
Altına bol paça pantolondu.
Arabistan'ın yerlileri ve ıran'dan gelenler dışında genelde açık renk giyiyor ziyaretçiler
Arkadaş ordan alırsın demiş ama ben tavsiye etmyiorum
Çoğu kumaş Çin malı.zaten açık renk bulamazsınız
dükkanlar hep siyah ferace türü şeyler satıyor.
Çok güzeller ama umre vazifesini yaparken insanı zorlar
madem annen de kilolu ter yapar yani.
Normal zamanda giymek için hoşlar ben almadığıma çok pişmanım

Bence kumaş alın diktirin en güzeliopuyorumnanaktan
sormak istediğin bişey olursa cevaplarım
Allah kabul etsin şimdiden bize de dua etsin anneciğin inş.yerimseniben

Son düzenleme:
bende esımle gecen yıl temmuz da umreye gıtdım.yanı yılın en sıcak gunlerıydı.ve ordakı sure boyunca medıne carsafı denılen sıyah ıpek kıyafetlerden gıydım.altına tayt ve penye terı emecek kıyafetler tercıh ettım.sıyaha on yargılıydım ılk basda ama cok rahat ettım yıne gıtsem aynı sekılde gıyınırım.tayt abdest alırken cok kolay oluyor.ozellıkle havaalanları cıdde ve medıne de maalesef bızımkıler kadar duzenlı degıl.basortu olarakda ıcında bonesı olan basa gecmelılerden tercıh ettım.penye olanlarını bulmak zor oluyor ama.ıgne ıle ugrasmadıgın ıcın cok rahat edıyorsun.kesınlıkle sıyah gunes guzlugu sart tavaf sırasında.bıde kolay gıyılıp cıkarılan bır ayakkabı.haram a gırıp cıkarken hızlı olmak gerkıyor kalabalıklarda.butun ıhtıyaclarını ordan almak mumkun.hılton un altındakı magazalar cok guzel mekke de.butun kıyafetlerımı ordan aldım

benim gidenlerden gördüğüm ( bu konuda da yazmış bir kaç arkadaşlar) genelde oradan kıyafetler alıyorlar. sonuçta oranın o mevsimde giyim olarak ne uygun ne rahat hepsi bulunur. ve her gelen ordan aldğı kıyafetleri giyiyor burda da rahatlığından dolayı. ve yerini bulursa abartıya kaçmayan kaliteli şık elbiseler satan yerlerde varmış dayımının hanımı okadar şık ve hoş şeyler almış ki hala giyer. burdan giderken de spor noktacıklı olan terliklerden mutlaka alsın. teyzeler için ayakkabı yerine terlikler daha tercih ediliyor.etrafımda sürekli gidenlerden duyduklarım gördüklerime göre fikir amaçlı yazdım. :) hayırlısıyla gitsin gelsin annen inşallah. :Saruboceq:

Reis giyim 1
Tel/Fax : (0212) 523 04 62
Yavuz Selim cad. No:54 (Çarşamba Parkı Karşısı)
Fatih - ıstanbul

Reis giyim 2
Tel/Faks : (0212) 621 81 33
Fevzipaşa cad. Emirbuhari sk. No : 3
(ıkram Turizm Altı)
Fatih / ıstanbul

Reis giyim 3
Tel : (0212) 531 07 84
Manyasizade cad. no:17 (ısmailağa Camii Karşısı)
Çarşamba- Fatih - ıstanbul

canlarım hepinize ayrı ayrı çooook teşekkür ederim
tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz gerçekten annemin çok işine yaradı, alışveriş telaşıyla uğraştığım için okumuştum fakat cevap yazamamıştım, annem şimdi umrede, inşallah Allah hepimize nasip eder, tekrar teşekkürler

Back
X