- Konu Sahibi pembe dusler
-
Maalesef bu hastalık iyileşmez. Yaşam boyu devam eden kronik hastalık grubundadır. Bazen atak dönemleri bazen uyku dönemleri ile seyreder. Kanama ve mukus zaten en temel belirtisi bu hastalığın. Kesinlikle şu tedavi ya da şu gıda geçirir diyenlere inanmayın. Kontrollerinizi düzenli yapın ilaçlarınızı düzenli kullanın.Dün çektirdiğim kolonoskopiden sonra ülseratif kolit olduğumu öğrendim. Benim sadece kanamam ve mukus şikayetim vardı.
Dün yoğun araştırmalarım sonucu “hiperbarik oksijen tedavisi” nin ülseratif kolit bir hastayı iyileştirdiğini okudum. Böyle bişey yaptıran oldu mu?
11 aylık bebeğim var. Bugün sonuçlarımı gösterdim günde 1 kere tuvalete gidiyorum diyince hiç bir tedavi vermedi. Kendi kendinin doktoru olacaksın dokunanı yemeyeceksin dedi. Bol su içip, süte geçmiyorsa 2 antibiyotik verdi.Maalesef bu hastalık iyileşmez. Yaşam boyu devam eden kronik hastalık grubundadır. Bazen atak dönemleri bazen uyku dönemleri ile seyreder. Kanama ve mukus zaten en temel belirtisi bu hastalığın. Kesinlikle şu tedavi ya da şu gıda geçirir diyenlere inanmayın. Kontrollerinizi düzenli yapın ilaçlarınızı düzenli kullanın.
Ülserarif kolit teşhisi konulup nasıl ilaç vermedi anlamadım? Antibiyotik ne için verdi? Bana ülseratif kolit teşhisi konunalı 3 sene oluyor. Bu süreçte 3 5 Dr dan görüş aldım. 2 ay ilaç kullan sonra kes diyen de oldu. Dr un verdiği lavmanı yetersiz bulup ağızdan ilaç ekleyen de. 2 sene önce yaptırdığım kolonoskopi de barsaklarım tertemizdi ama Dr um lavmanı kesmek yerine haftada 3 e düşürdü. İlaç kullanmak hoşumuza gitmiyor ama kullanmasak atak geçirdiğimiz dönemlerde barsak tekrar tahrip oluyor ve kanserleşme oranı artıyor. Bu hastalıkta 10 seneyi geçirdikten sonra da kolon kanserine yakalanma olasılığımız artıyor. Yani durum ciddi. Hem bir sağlıkçı hem de bu hastalığa sahip biri olarak derim ki Dr unuz değiştirin. Gebelik ve emzirme döneminde en güvenle kullanılan ilaç salofalktır.11 aylık bebeğim var. Bugün sonuçlarımı gösterdim günde 1 kere tuvalete gidiyorum diyince hiç bir tedavi vermedi. Kendi kendinin doktoru olacaksın dokunanı yemeyeceksin dedi. Bol su içip, süte geçmiyorsa 2 antibiyotik verdi.
Selamlar Bana da teşhisi koyuldu takriben 1 ay kadar oldu bir ay boyunca kanlı ve çok sancılı dönemi geçirdi mi onun yanısıra zatürre başlangıcı dediler 2 tane ilaç kullandım ciğerlerim ile alakalı ülseratif kolit ile ilgili bir tedavi başlamamıştı henüz Patoloji vesaire beklendi çünkü sonrasında Kolonoskopide ki sonucu destekleyen Patoloji sonucu çıktı ülseratif kolit aktif pankolit şeklinde CRP sedimantasyon hemogramda bakıldı sonra birden ishalim de kanamam da kesildi bununla alakalı bir ilaç kullanmama rağmen gittiğim Hoca rapor düzenleyeceğini ona göre ilaç tedavisine başlayacağımı söyledi haftaya gidip raporu düzenli edeceğim Cerrahpaşa'da bir an her şeye geçince ben de aynı kanıya Kapıldım acaba her şey düzeldi mi diye o zaman hastalığın atak dönemine geçirmiş oldum öyle mi diyorsunuz 35 yaşındayım ve ilk defa başıma geldi daha öncesi çünkü hep hemoroid tedavisi görüyordum 6 ay önce ektopik gebelik sonucu iç kanama geçirdimondan sonra bagirsaklarim hepten karisti sonra bu oldu bana pentasa sanirim yazmis hoca ama ablam eczane teknikeri salofalk konusunda o da israrci ve bu sure oncesinde bebek dusunuyordum simdi karmakarisik oldum cok yazmisim sanirim :)Ülserarif kolit teşhisi konulup nasıl ilaç vermedi anlamadım? Antibiyotik ne için verdi? Bana ülseratif kolit teşhisi konunalı 3 sene oluyor. Bu süreçte 3 5 Dr dan görüş aldım. 2 ay ilaç kullan sonra kes diyen de oldu. Dr un verdiği lavmanı yetersiz bulup ağızdan ilaç ekleyen de. 2 sene önce yaptırdığım kolonoskopi de barsaklarım tertemizdi ama Dr um lavmanı kesmek yerine haftada 3 e düşürdü. İlaç kullanmak hoşumuza gitmiyor ama kullanmasak atak geçirdiğimiz dönemlerde barsak tekrar tahrip oluyor ve kanserleşme oranı artıyor. Bu hastalıkta 10 seneyi geçirdikten sonra da kolon kanserine yakalanma olasılığımız artıyor. Yani durum ciddi. Hem bir sağlıkçı hem de bu hastalığa sahip biri olarak derim ki Dr unuz değiştirin. Gebelik ve emzirme döneminde en güvenle kullanılan ilaç salofalktır.
Geçmiş olsun. Pankolit teşhisi konuldu ise tüm kolon mukozasını sarmış. Benim de hemorid denildi önce ama kolonoskopi ve patoloji sonucuna göre ülseratif kolit teşhisi konuldu. Patoloji tanıyı netleştirir. İlacı kullandıktan 2 gün sonra benim de kanama ve gaz şikayetlerim kesildi. İki ayrı Dr ilacı birkaç ay içinde kesmeyi planladı. Bana çok mantıklı gelmedi yaklaşımları. Araştırdım bir kaç dr a daha gittim. Onlar kesinlikle bırakmamamı bu hastalığın bazen atak bazen uyku dönemleri ile seyrettiğini söyledi. Söyledikleri mantıklı idi çünkü atak geçirmemek hem hastalığın ilerlememesi hem de barsağın tahrip olmaması açısından önemli. Pentasa salofalk muadili bir ilaç. Türkiyede yeni. İlaçlarınızı muhakkak kullanın.Selamlar Bana da teşhisi koyuldu takriben 1 ay kadar oldu bir ay boyunca kanlı ve çok sancılı dönemi geçirdi mi onun yanısıra zatürre başlangıcı dediler 2 tane ilaç kullandım ciğerlerim ile alakalı ülseratif kolit ile ilgili bir tedavi başlamamıştı henüz Patoloji vesaire beklendi çünkü sonrasında Kolonoskopide ki sonucu destekleyen Patoloji sonucu çıktı ülseratif kolit aktif pankolit şeklinde CRP sedimantasyon hemogramda bakıldı sonra birden ishalim de kanamam da kesildi bununla alakalı bir ilaç kullanmama rağmen gittiğim Hoca rapor düzenleyeceğini ona göre ilaç tedavisine başlayacağımı söyledi haftaya gidip raporu düzenli edeceğim Cerrahpaşa'da bir an her şeye geçince ben de aynı kanıya Kapıldım acaba her şey düzeldi mi diye o zaman hastalığın atak dönemine geçirmiş oldum öyle mi diyorsunuz 35 yaşındayım ve ilk defa başıma geldi daha öncesi çünkü hep hemoroid tedavisi görüyordum 6 ay önce ektopik gebelik sonucu iç kanama geçirdimondan sonra bagirsaklarim hepten karisti sonra bu oldu bana pentasa sanirim yazmis hoca ama ablam eczane teknikeri salofalk konusunda o da israrci ve bu sure oncesinde bebek dusunuyordum simdi karmakarisik oldum cok yazmisim sanirim :)
iyi olur hepimiz icin haftaya baslayacagim insallah gebelikte ve emzirme doneminde ilac kullaniliyor oyle mi ben cok tereddut etmistim simdi biraz daha rahatladim acaba diyorum diger kullandigim antibiyotikler mi atagi kesti kendiliginden kesiliyor mu sizde oldu mu hicGeçmiş olsun. Pankolit teşhisi konuldu ise tüm kolon mukozasını sarmış. Benim de hemorid denildi önce ama kolonoskopi ve patoloji sonucuna göre ülseratif kolit teşhisi konuldu. Patoloji tanıyı netleştirir. İlacı kullandıktan 2 gün sonra benim de kanama ve gaz şikayetlerim kesildi. İki ayrı Dr ilacı birkaç ay içinde kesmeyi planladı. Bana çok mantıklı gelmedi yaklaşımları. Araştırdım bir kaç dr a daha gittim. Onlar kesinlikle bırakmamamı bu hastalığın bazen atak bazen uyku dönemleri ile seyrettiğini söyledi. Söyledikleri mantıklı idi çünkü atak geçirmemek hem hastalığın ilerlememesi hem de barsağın tahrip olmaması açısından önemli. Pentasa salofalk muadili bir ilaç. Türkiyede yeni. İlaçlarınızı muhakkak kullanın.
Dediğim gibi ilaç kullandıktan 2 gün sonra kesildi ama ben ilaçlarımı bırakmaya cesaret edemedim. Kes diyene Dr a da güvenemedim. Ağızdan alınan salofalk için ilaçlar için aldıktan 4 saat sonrasına kadar mı dedi tam olarak hatırlamıyorum emzirme yapılmaz demişti dr um ama saat konusunu tam olarak hatırlamıyorum.söylediğim şey sadece salofalk ve muadilleri için geçerli diğer grup ilaçlar gebelikte güvenli değil.iyi olur hepimiz icin haftaya baslayacagim insallah gebelikte ve emzirme doneminde ilac kullaniliyor oyle mi ben cok tereddut etmistim simdi biraz daha rahatladim acaba diyorum diger kullandigim antibiyotikler mi atagi kesti kendiliginden kesiliyor mu sizde oldu mu hic
Anladim canim cok sagol bilgilendirmen icinDediğim gibi ilaç kullandıktan 2 gün sonra kesildi ama ben ilaçlarımı bırakmaya cesaret edemedim. Kes diyene Dr a da güvenemedim. Ağızdan alınan salofalk için ilaçlar için aldıktan 4 saat sonrasına kadar mı dedi tam olarak hatırlamıyorum emzirme yapılmaz demişti dr um ama saat konusunu tam olarak hatırlamıyorum.söylediğim şey sadece salofalk ve muadilleri için geçerli diğer grup ilaçlar gebelikte güvenli değil.
Önemli değil canımAnladim canim cok sagol bilgilendirmen icin
Ben de bilemedim. Başka bir doktordan daha görüş almak iyi olacak sanırım. Ama ben de ne ağrı,kramp,ishal,eklem ağrıları,kilo kaybı hiç biri olmadı. Sadece kan görüyordum ve mukus dediğim şey de iltahapmış. Günde 1 kez bazen 2 günde 1 tuvalete giderim. Yani bu hastalık kolonoskopide çıktı ama ben sancılı hiç atak yaşamadım. Kan değerlerim çok iyi mesela. Ben genel cerraha gitmiştim, bana şikayetlerim artarsa gastroentoloji doktoruna gitmemi tavsiye etti.Ülserarif kolit teşhisi konulup nasıl ilaç vermedi anlamadım? Antibiyotik ne için verdi? Bana ülseratif kolit teşhisi konunalı 3 sene oluyor. Bu süreçte 3 5 Dr dan görüş aldım. 2 ay ilaç kullan sonra kes diyen de oldu. Dr un verdiği lavmanı yetersiz bulup ağızdan ilaç ekleyen de. 2 sene önce yaptırdığım kolonoskopi de barsaklarım tertemizdi ama Dr um lavmanı kesmek yerine haftada 3 e düşürdü. İlaç kullanmak hoşumuza gitmiyor ama kullanmasak atak geçirdiğimiz dönemlerde barsak tekrar tahrip oluyor ve kanserleşme oranı artıyor. Bu hastalıkta 10 seneyi geçirdikten sonra da kolon kanserine yakalanma olasılığımız artıyor. Yani durum ciddi. Hem bir sağlıkçı hem de bu hastalığa sahip biri olarak derim ki Dr unuz değiştirin. Gebelik ve emzirme döneminde en güvenle kullanılan ilaç salofalktır.
Uyku dönemindedir o hasta bazen uyku dönemi çok uzun sürebiliyor. Yaşamın bir döneminde atak geçirebiliyor. Keşke kesin tedavisi olsa da hiçbirimiz ilaç kullanmasak. Şu an bilinen ve kanıtlanmış bir tedavi yöntemi yok ne yazık ki.Ben de bilemedim. Başka bir doktordan daha görüş almak iyi olacak sanırım. Ama ben de ne ağrı,kramp,ishal,eklem ağrıları,kilo kaybı hiç biri olmadı. Sadece kan görüyordum ve mukus dediğim şey de iltahapmış. Günde 1 kez bazen 2 günde 1 tuvalete giderim. Yani bu hastalık kolonoskopide çıktı ama ben sancılı hiç atak yaşamadım. Kan değerlerim çok iyi mesela. Ben genel cerraha gitmiştim, bana şikayetlerim artarsa gastroentoloji doktoruna gitmemi tavsiye etti.
Bir de ben geçenlerde hiperbarik oksijen tedavisinden iyileştiğini iddia eden bir yazı gördüm ekşi sözlükte, hatta o kişinin yazısınj okuyup bu tedaviyi deneyip iyişetiğini başka biri daha söylemiş. Gelişmiş ülkelerde çok sık rastalanan bir hastlıkmış ük. Orada da bu tedaviyi uyguladıklarını söylemiş. Çıkmadık candan ümit kesilmez.
Ben de sormuştum aynı soruyu ama deneyen oldu mu bilmiyorum vücuttaki tüm iltihapları iyileştiriyor hiperbarik oksijen tedavisi ama işin kötü tarafı devletin karşıladığı hastalıkların dışında tutulmuş ülseratif kolitDün çektirdiğim kolonoskopiden sonra ülseratif kolit olduğumu öğrendim. Benim sadece kanamam ve mukus şikayetim vardı.
Dün yoğun araştırmalarım sonucu “hiperbarik oksijen tedavisi” nin ülseratif kolit bir hastayı iyileştirdiğini okudum. Böyle bişey yaptıran oldu mu?
Evet bugün gastroentoloji profuna sordum paranı boşa harcarsın gibi bişey dedi.Uyku dönemindedir o hasta bazen uyku dönemi çok uzun sürebiliyor. Yaşamın bir döneminde atak geçirebiliyor. Keşke kesin tedavisi olsa da hiçbirimiz ilaç kullanmasak. Şu an bilinen ve kanıtlanmış bir tedavi yöntemi yok ne yazık ki.
Evet rahatlar disardan gelem tahlileri kolonoskopileri kabul etmeyip kendi anlasmalinoldugu labaratuarlara tekrar yaptiriyolar yeni kolonoskopi istiyorlar bendende istedi ama kusura bakmayin bem cok yiprandim suan olamam dedim hem kolonoskopi hem pataloji hem kan tahlilleri var hala kem küm diyor prof bunu diyen insan banada pentasaya rapor cikardilr bende bu hafta baslayacagim ilacaBugün gastroentoloji profuna koloskopi sonuçlarımı gösterdim. Ülseratif kolit gibi görünüyor ben bakmadığım için bişey diyemexeğüm dedi. salofalk ilaç yazdı, ama pek bulunmuyor dedi. Şimdi salofalk bulamayacaksam nolacak? Böyle tedavi mi olur?!
Benim tedirgin olmamla da epey alay etti. Fazla büyütüyorsun vs. Dedi. Şeker de geçmeyen bir hastalık, tansiyon da öyle vs. Deyip ük olmamı sevinçle mi karşılamamı istedi anlamadım, hiç memnun olmadığım gibi bir sürü de muayene ücreti ödedim.
Kime gittiniz? Onlar ilk tanı konulduğunda tepkimizi abartılı buluyorlar. Sizi anlıyorum ben de perişan olmuştum. Yaşam boyu ilaç kullanma düşüncesi, hastalığın tedavisinin olmaması üzmüştü. Dediği gibi diyabet tansiyon gibi kronik hastalıklar sınıfında, kontrol altına alınabiliyor. Salofalk biraz zor bulunuyor ama bulunuyor. Sailofalk lavman yerine muadili olan asacol var piyasada.Bugün gastroentoloji profuna koloskopi sonuçlarımı gösterdim. Ülseratif kolit gibi görünüyor ben bakmadığım için bişey diyemexeğüm dedi. salofalk ilaç yazdı, ama pek bulunmuyor dedi. Şimdi salofalk bulamayacaksam nolacak? Böyle tedavi mi olur?!
Benim tedirgin olmamla da epey alay etti. Fazla büyütüyorsun vs. Dedi. Şeker de geçmeyen bir hastalık, tansiyon da öyle vs. Deyip ük olmamı sevinçle mi karşılamamı istedi anlamadım, hiç memnun olmadığım gibi bir sürü de muayene ücreti ödedim.
Ben konyada prof.dr.savaş göktürk’ e gittim.Kime gittiniz? Onlar ilk tanı konulduğunda tepkimizi abartılı buluyorlar. Sizi anlıyorum ben de perişan olmuştum. Yaşam boyu ilaç kullanma düşüncesi, hastalığın tedavisinin olmaması üzmüştü. Dediği gibi diyabet tansiyon gibi kronik hastalıklar sınıfında, kontrol altına alınabiliyor. Salofalk biraz zor bulunuyor ama bulunuyor. Sailofalk lavman yerine muadili olan asacol var piyasada.
Ben istanbulda yaşıyorum, memlekete ziyarete geldim. Doktor yaşadığın yerde bir doktor takip etsin diyor, gelip gitmem zor olur diye. Bu konuda haklı.Evet rahatlar disardan gelem tahlileri kolonoskopileri kabul etmeyip kendi anlasmalinoldugu labaratuarlara tekrar yaptiriyolar yeni kolonoskopi istiyorlar bendende istedi ama kusura bakmayin bem cok yiprandim suan olamam dedim hem kolonoskopi hem pataloji hem kan tahlilleri var hala kem küm diyor prof bunu diyen insan banada pentasaya rapor cikardilr bende bu hafta baslayacagim ilaca
Makat bölgesinde tutulum olduğu için şanslısın fitil iş görür. Lokal etki gösterdiği için emzirmede de sorun olmaz. İlaç kullanmaya da nispeten alışıyor insan. Benim 3 yıl oldu bu hastalıkla. Tanı konulduğunda 34 yaşında idim. Uyku döneminde hastalığım, beni takip eden hoca barsaklarımda hiçbirşey yok lavmanı bırakma, istersen haftada 3 kullan dedi. 3 e düşürdüm ama ağızdan salofalk granüstix e günlük devam ediyorum. Saha önce de dediğğm gibi drların yaklaşımları değişiyor. Bırak diyeni de var uykuya girerse azalt ve kullanmaya devam et diyeni de.Ben konyada prof.dr.savaş göktürk’ e gittim.
Bana cronla ük yı anlatacaktı ki ben her şeyi okudum, izledim, dinledim. Sen her şeyi öğrenmişsin zaten dedi. Salofalk fitil yazdı, piyasada zor bulunduğuna kadar haberim vardı. Belki her şeyi bilmem de itici gelmiştir, bilemiyorum. Bana niye geldin sen her şeyi öğrenmişsin zaten bile dedi. Ben de genel cerrahiye gitmiştim, şikayetlerim artarsa gastroentoloji doktoru görsün dediği için geldim dedim.
Benim korkum hastalığın ilerleyip, şiddetlenmesi. Tedavisi de ömür boyu sürünce insan endişe ediyor. Ailede bolca kanser öyküsü varken bu hastalığın da kolon ca ya adım adım yaklaştırması, her şeyi geçtim 32 yaşımda kronik hasta olmam çok üzdü. Kim sevinebilir ya da bir grip, sinüzit vs. Bir hastalıkmış gibi normal karşılayabilir ki!
Her gün fitil yapmayı normal bulmam isteniyor. Tuhaf geldi.
Yeni yeni sindirdim hastalığı. İlk 3 gün dünyam başıma yıkılmış gibiydim.
Tedaviye gelecek olursam, bana şu anki kolonoskopiyle makata yakın bölgede tutulum olduğunu bu yüzden fitilin iş göreceğini, eğer bağırsağın ilersinde olsaydı lavman da önereceğini söyledi. Şimdilik fitil yeterliymiş.
Peki bu fitili kaç zaman kullanacağım. Şikayetlerim bitince bırakmayacak mıyım?
Bu hastalığı ancak yaşayan bilir ben yaşamıyorum ama benim babam yaşıyor atak dönemine girmemek için rahatsızlanmamak için ağzına aldığı her lokmaya dikkat ediyor bazen ciddi karın ağrısı oluyor bu hastalık yaşam kalitesini kesinlikle ciddi etkiliyor fakat doktorunuz moralinizi yüksek tutmak için bu şekilde konuşmakta haklı olabilir çünkü bazı hastalarda çok uzun süreli remisyon oluyor dokunan gıdalar fazla olmuyor ve bu hastalıktan çok daha zor hastalıklar var onun için bu hastalığa çok şükürBugün gastroentoloji profuna koloskopi sonuçlarımı gösterdim. Ülseratif kolit gibi görünüyor ben bakmadığım için bişey diyemexeğüm dedi. salofalk ilaç yazdı, ama pek bulunmuyor dedi. Şimdi salofalk bulamayacaksam nolacak? Böyle tedavi mi olur?!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?