Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Ülseratif kolıt olanlar sıkıntılarımızı burada paylasalım

Arkadaşlar 6 ayda üç kez kolonoskopi yapılır mı bir uzman bunu nasıl ister aklım almıyor.Babam tam düzelmeye başlamıştı.Yaraların durumunu görmek için tekrar kolonoskopi istedi doktoru.Bağırsaktaki tüm yararlı ve zararlı bakteriler ölüyor kolonoskopiden önce tüm bağırsağı boşaltmak için içilen ilaçlı su yüzünden.Bu demek oluyor ki bağırsaklardaki yararlı bakterinin çoğalmasına doktorlar izin vermiyor ve buna tedavi deniyor

Çok normal görünmüyor. 3. Kolonoskopi yi isteyen diğer 2 kolonoskopiyi yapan dr mu? Kime gidiyorsunuz?

Bu hastayi daha cok yipratiyor benden kolonoskopiden 2 hafya sonra istedi dr ben reddettim

Çok normal görünmüyor. 3. Kolonoskopi yi isteyen diğer 2 kolonoskopiyi yapan dr mu? Kime gidiyorsunuz?
Ankara’da özele gidiyoruz ilkini değil ikincisini yapan Dr bu. çok kısa süre geçti üstünden ve hastamız kendini iyi hissediyor ciddi bir şikayeti yok bu aralar şikayet yokken neden yakın zaman aralıklı kolonoskopi istendi anlam veremedik

Arkadaalae ben de kolit hastasiyim ya lawman ya hap kullaniyorum artik lawmanin bulunma durumuna gore... Sorum su; kolit olan herkes mutlaka bagirsak kanserine yakalaniyo mu bu ilaclarin hic mi faydasi yok

Arkadaalae ben de kolit hastasiyim ya lawman ya hap kullaniyorum artik lawmanin bulunma durumuna gore... Sorum su; kolit olan herkes mutlaka bagirsak kanserine yakalaniyo mu bu ilaclarin hic mi faydasi yok
Akrabamız da ük hastasıydı 15 yıl sonra bağırsak kanseri oldu. 30 yıl kanser olmayan hastalar da var

Enerji kotu dusunce bile hastaliklar icin dezavantaj herseyi Allah bilir bizim yapmamiz gereken tedavimizi uygulamak kendimize iyi bakmak moral motivasyon en onemlisi

Atakların sıklığı, ilaçlara yanıt vb. Kanserleşme oranını etkiler. Her ülseratif kolit hastası kanser olacak diye birşey yok. Bu hastalıkla 10 sene yaşadıktan sonra normal populasyona göre kanser riski artıyor.

Bu bile benim icin bi moral bozuklugu... Belkide yeni bebegim oldu ve karamsarligim bu yuzden

Kaç yıldır hastasınız? Atak sıklığını nasıl? Gebelikte hastalığınız sıkıntı oluşturdu mu?
Gebelikte hic bi skinti olmadi 3 yildir hastayim maalesef atak skligi lavman buldugumda olmuyo pek fazla duzenli tedaviye 3 aydir gectim digeelweinde verilen ilaclari kullanmiyodum oteliyodum vs...

Gebelikte hic bi skinti olmadi 3 yildir hastayim maalesef atak skligi lavman buldugumda olmuyo pek fazla duzenli tedaviye 3 aydir gectim digeelweinde verilen ilaclari kullanmiyodum oteliyodum vs...
İlaçlarınızı düzenli kullanmalısınız ve kontrollerinizi düzenli yaptırmalısınız. Hangi bölge tutulumlu? İyi bir gastroentetolog bulmak ta önemli. Çok farklı görüşleri oluyor. Ben çok araştırdım, kendim de sağlıkçıyım. 3 senedir bu hastalık var bende de. Remisyondayım ama ilaçlarımı bırakamıyorum. Bazı drlar atak döneminde kullandırıyor sadece ilaçları. Hastaya sürekli ilaç kullanmak zor geliyor diyor. Araştırmalarım sonucu bunu yararlı olmadığını farkettim. Gittiğim hekimlerden biri remisyona da olsan kullanmalısın. Kalın barsak riski var dedi. Her bir atak barsak için travma o nedenle ilaçları düzenli kullanmak önemli. Bir de şunu söyleyeyim tek başına lavman ya da hap yeterli değil. İkisini kombine etmek gerektiğini söyledi gittiğim birkaç Dr. Ben hem oral formunu hem de lavmanını kullanıyorum. Piyasada salofalk lavman yok ama asacol lavman biraz daha kolay bulunuyor.

Hangi bolge oldugunu tam bilmiyorum bana doktorun soyledihi senin durumundaki bi hasta sadece fitil kullanmasi yeterli dedi gittigim doktor yasli bindoktor iyi bi ozel hastanenin suan emzirme donemindeyim fitil bulamiyorum.. lawman kullaniyorum lawman bulamazsam hap aliyorum... Bu atak denilen kan gelmesi mi ilac aldigimda kan gelmiyo

Evet kan ve sık dışkılama ihtiyacı olması durumu. Fitil barsağın ortalama 5 cmlik bölgesine faydası oluyor benim biraz daha ileride olmasına rağmen bir Dr bana fitil yazmıştı. Gittiğim başka bir Dr bunun bir etkisi olmayacağını söyledi. Kolonoskopi ve patoloji rapaorunuzda hangi bölgenin tutulduğuna dair bilgiye ulaşabilirsiniz.

Aslinda ikisine de baktim ama bulamadim bi turlu nerede acaba benimkine yazmamislar mi anlamadim.. sk diskilama 3 hafta once oldu cok sekerli seylee yedigimde dayanamayip hemen basliyo fakat kan gelmedi.. Bana da bi doktor genc bi doktor hem lawman hem hap yazdi sonrasinda gittigim yasli doktor sadece fitil dedi ama firil tabii yok piyasada lawman ya da hap kullaniyorum

İkisini beraber kullanın. Kendinize iyi bir hekim bulun. Sağlıklı beslenmeye dikkat edin. Kanserden korunmak için bahsettiğim konularda özen göstermek lazım. Biz tedbirimizi alalım, gerisi takdiri ilahi.

İkisini beraber kullanın. Kendinize iyi bir hekim bulun. Sağlıklı beslenmeye dikkat edin. Kanserden korunmak için bahsettiğim konularda özen göstermek lazım. Biz tedbirimizi alalım, gerisi takdiri ilahi.
Suan emzirme donemind eoldugum icin bebege fazla mesalezine gidebilir o yuzden simdilik kullanmam ama ilerde belki ikisini birlikte kuanabilirim evet biraz fazla kacinca hic ilaca bakmiyor maalesef me diyelim dediginiz gbi takdiri ilahi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…