Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Ülseratif kolıt olanlar sıkıntılarımızı burada paylasalım

karisimli bali burda okudum ilk hic duymamistim
iyiki birakmamisim ilaclarimi agri kesici bile icmem ama bu ilaclarin oneminin farkindayim

Evet cok haklisiniz 6 ay once ic kanama gecirmistim o surecde cok yiprandim buyuk ihtimal ondan sonra tetiklendi bugun bir dr gidecegim bakalim.ne diyecek

gecmis olsun ilaclari birakmayin ben hamilelik emzirme hic birakmadan kullaniyorum
salofalk fitil kullaniyorum ve mutlaka yedekte hap ve fitil bulunduruyorum
cunku bazen 2 ay piyasada ilac bulunmuyor
Salofalk ın gebelikte de kullanılacak en güvenli ülserarif kolit ilacı olduğunu söylüyor Dr lar. Ben de ük hastasıyım merakımdan soruyorum ben bir çom Dr a gittim bana fitil yazan da oldu. Başka güvendiğim bir Dr fitil rektumun girişinde çok küçük bir alana etki eder bir faydası ol az deyip lavmanını yazdı. Ben hem lavman hem granüstix kullanıyorum. Benim tutulum bardağın alt kısmında.

benimde alt kisimda 10 cm
fitil yeterli geliyor atak yasamiyorum hapim yedekte var fitil olmayinca kullaniyorum

benimde alt kisimda 10 cm
fitil yeterli geliyor atak yasamiyorum hapim yedekte var fitil olmayinca kullaniyorum
Bana etki edeceği bölge 5 cm denildi. Sadece hap ya da fitil mi kullanıyorsunuz? Bana lavman tek başına yeterli olmaz dendi. Granüstix le beraber kullandırdılar. Hastalığım remisyona ama nüks eder diye korktuğumdan ilaçlarımı düzenli kullanıyorum.

sadece fitil kullaniyorum fitil bulamazsam hap kullaniyorum
ilaci birakirsan 3. gun sikayetlerin tekrar basliyor

sadece fitil kullaniyorum fitil bulamazsam hap kullaniyorum
ilaci birakirsan 3. gun sikayetlerin tekrar basliyor
Tek başına yeterli gelmiyordur. Ağızdan ve rektal birlikte kullanılmalı. Bir ara ben de ikilemde kalıp çok araştırmıştım bu konuyu. Epey bir Dr dan görüş almıştım.

Tek başına yeterli gelmiyordur. Ağızdan ve rektal birlikte kullanılmalı. Bir ara ben de ikilemde kalıp çok araştırmıştım bu konuyu. Epey bir Dr dan görüş almıştım.
devlete gidiyorum genelde 6 ayda bir dr yeri degistigi icin ayni dr olmuyor
bana tek yazdiklari fitil o yoksa hap oldu
simdi gittigim hastane bolumunu uzak bir yere tasimis başka hastaneye gidicem
bakalim o nasil bir tedavi verecek
tek dusuncem kolonoskopi yaptiramiyorum durumum nasil acaba

Kolonoskopi neden yaptıramıyorsunuz? Hastalığın seyrinin değerlendirilmesi açısından kolonoskopi çok önemli. Bu hastalıkta 10 seneyi devirdikten sonra kolon kanseri riskimiz artıyor maalesef. Benim devlet hastanesindeki Dr un yazdığı lavman yeterli bulmadı üniversitedeki hoca ve özeldeki deneyimli Dr. Ağızdan alınan ilaçla kombine etmek gerek dedi.

3 senedir surekli hamile ve emziriyor oldugim icin yaptiramiyorum
narkozsuz kolonoskopi dusunemiyorum

bana hic diyet vermediler sadece duzenli ilac
Sadece atak döneminde dikkat ediyor değil mi uzun süre remisyonda olanlar.Babama Haziran ayında tanı kondu biz hastalığa alışma evresindeyiz bir çok yiyeceğin yasak olduğunu söylemiş doktoru oysa yediğinde dokunmayan bazı yiyecekler var yasak olan

Kizlar bir anda butun belirtiler yok oldu kolonoskopi patoloji kan testleri ulseraktif kolit aktif pankolit diyor ama 1 ay suren kanamali ishalim 3 4 gundur duzeldi karin agrilarim yok oldu ve bu surec daha ben tedaviye baslamadan gelisti boyle oluyor mu bana bilgi verir misiniz lutfen

O kisiden kisiye degisiklik gosteriyormus bizim Doktor bir tanıdık da her yediğini not al bunyeni teshis et sunu yedim sancilandim sunu yedim gaz yapti veya dokunmadi gibi

narkozludan aglayarak uyandim butun gun yogun karin agrim oldu canli yaptiramam heralde
Ben sakinlestiriciyle girdim ama en son dr bagiriyordum yeter birakin kalsin yapmayin diye bana siddetli karin agrisi oldu hissetmem sanirim beni tetikledi hastaligin alevli doneminde olmak veya olmamakta belki etkiler

Dün çektirdiğim kolonoskopiden sonra ülseratif kolit olduğumu öğrendim. Benim sadece kanamam ve mukus şikayetim vardı.
Dün yoğun araştırmalarım sonucu “hiperbarik oksijen tedavisi” nin ülseratif kolit bir hastayı iyileştirdiğini okudum. Böyle bişey yaptıran oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…