- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
- Konu Sahibi xGuzGulleri
-
Aslında Türkiye'de iyi bir üniversitede mba yapsa birçok kapı önünde açılır diye düşünüyorum.Iibf okuyorsaniz en mantiklisi yuksek lisansa yurtdisina gidip bir sekilde orda kalmak.
Tabiki bu yuksek lisansa kapagi at gerisi tamamdir demek degil.
Veya belli meslekler var ki dil bilmeden de rahatca yurtdisinda is bulursun.
Ama sanirim sizin hayaller bu sekilde degil.
Bunlar daha cok el emegiyle yurutulen isler.
Ben özel okulda öğretmenim hem de baya uzun zamandır...
Ilk yarı yilda birkaç öğrenciyi dersimden bıraktım valla. Kimse de neden demedi. Velisi de sesini çıkartamadı. Yazılı kağıtları ortada sonuçta. O düşündüğünüz sistem yok çoğu okulda. Teftişte ilk baktıkları şey "yazılı kağıdı ile eokul birbirini tutuyor mu" olur.
Bence siz zaten başarılı bir öğrenci degilmissiniz. Yani kopya vermediğiniz için tehdit edilmissiniz ama en fazla napabilirler?
Dersi dinlememe engel oluyorlardı demissiniz tüm sinif mi aynı anda mi yani..
Sizde biraz drama queenlik var,bence yurt dışından önce bir terapiye gidin
Kendi adıma söylüyorum iibf 4 yıl emek verip okumam. Yeniden sınava hazırlanırım. En azından hayalimdeki bölümü okurum. İnsan sadece sevdiği alanda mutlu olup başarılı oluyor. Çevremde iibf okuyup boşta kalan vasıfsız kişilerin çalıştığı işte çalışan çok kişi var. Birkaç tanıdığımda tr en iyi üniversitede iibf okudu onlar sadece kurumsal büyük firmaya girdi.
Iktisat neden kotu bir bolum olsun ki? Bence gayet guzel bolum aslinda. Bence esit agirlikta hukuk disinda is garantisi olan bir bolum yok zaten yani. Ben sadece o yuzden hukuk okudum ve cok sukur issiz de kalmadim ama yani sadece is garantisi icin de bolum okunmaz. Pek anlamam bu islerden ama denetim, finans vb de sizin alaniniza girmiyor mu? Sonrasinda o alanlara yonelme sansi yok mu? Veya not ortalamasini yuksek tutup toefl vb sinavlardan yuksek bir not alip, erasmusa gidip, okulun cesitli akademik kluplerinde, stajlarda boy gosterip, 10 numara bir motivasyon mektubu ile yurtdisi veya turkiye'de yurtdisi baglantili okullarinda yuksek lisans olabilir, akademiye yonelinebilir veya kurumsal yerlerde calisilabilir... Alaninizi cok bilmesem de seviyorsaniz devam edin derim ben...
Ayrica lisansta mezun olunan okulun da abartildigi kadar onemli olduguna inanmiyorum ben.
İnşallah yaşınız ilerledikçe düzelirsiniz, şu anda kurban rolünü oynuyorsunuz. İnsan suçu biraz kendide arar, sürekli başkalarını suçlamak ciddi psikolojik rahatsızlıktır. Ama sizin durumunuzdaki kişiler maalesef terapi almayı da kabul etmez. Umarım bir an önce bu psikolojiden çıkarsınız.
Hep bahane hep bahane. Sinifta sana laf atan varsa cakaydin agzina 2 tane sussaydi.
Orta, lise, üniversite her daim hocalar ve arkadaşlarınız topyekûn zorba ve adaletsiz miydi?
Pek inandırıcı gelmedi bana.
Ama nerede rahat edecekseniz orada olun.
Aslında Türkiye'de iyi bir üniversitede mba yapsa birçok kapı önünde açılır diye düşünüyorum.
Kusura bakmayın ama diğer yorum yazanlara katılıyorum. Sizin hep bir bahaneniz var. İsteyen insanlar neler neler yapıyorlar. Bütün özel okullar mı 100 veriyor? Üniversite okurken tekrar hazırlansaydınız sınava, o şekilde üniversite kazanan çok insan var. Ortaokula kadar gidip sebep bulacağınıza biraz şimdiye bakın. Akran zorbalığı her yerde var, adaletsiz not veren öğretmen ve kurumlar her yerde var ama başarılı öğrenci de var. Siz kendi başarısızlıklarınızın sorumluluğunu hep birilerine yüklemişsiniz. Bakış açınızı değiştirmediğiniz sürece hiçbir şey olamazsınız.
Gelelim sorunuza. Ortalama bir üniversitede ortalama bir bölüm okuyan öğrencisiniz neden kendi ülkelerinden birini almak varken sizi işe alsınlar?
Yurtdışını gözünüzde çok büyütmüşsünüz. Madem böyle bir niyetiniz var not ortalamanız çok iyi olmalı öncelikle ( hadi bir hoca herkese düşük verdi diyelim diğer derslerinizin süper olması şart öyle mi peki? ), maddi durumunuz iyi olmalı kimse size hadi gel ben senin her şeyini karşılarım demez sonuçta, iyi seviyede yabancı dilini olmalı, zorluklarla başa çıkabilecek karakteriniz olmalı hepsinden önce ki işte sizde belli ki o yok. Öncelikle bunu kuvvetlendirmeye çalışın geciktirmeden psikolojik destek alın derdim. Aksi halde ne burda ne başka ülkede başarılı olursunuz
Kyk bursu alıyor musunuz?TOBBda işletme bölümünde MBA yapmayı hedefliyorum. Ama para biriktirmem lazım. Bunun için de iş veya burs bulmaliyim. Bunun için ne tavsiye edersiniz?
Bunun yüzünden böyle oldu, şunun yüzünden şöyle oldu. Ben sana bi şey söyleyeyim mi böyle sen enn ufak şeye bile bir sorumlu buluyorsan başarılı falan olamazsın. Sana burda bir arkadasımın hayat hikayesini anlatırım ağlarsın. Kız türkiyenin en iyi tıp fakültesinden dereceyle mezun oldu. Sen onun yerinde olsan demek ki hem başarısız olup üstüne de 24 saat ağlayıp şikayet edecekmissin. Ayrıca bana kalırsa komplekslerini yenmen için ciddi müdahaleler gerekiyor. Kekoların okuduğu bölüm ne demek ya? Cidden komik duruma düşürüyorsun kendini, bazı şeyleri başaramadıysan sen başaramamışsındır. Lisedeki kız yüzünden 65 aldım başkası parayla 100 aldı falan kendini bunlarla kandırma
Kyk bursu alıyor musunuz?
Size vereceğim tavsiye üniversite hayatınız boyunca çalışmanız olacaktır. Part time olması sizin için en iyisi olur. Bankalarda alanınızla ilgill işler oluyor. Ama onlar 3. 4. Sınıfları daha çok tercih ediyorlar.
Alanınızla ilgili bulmaya çalışın, bulamazsanız bir kafede garsonluk yapmak bile hem sosyal çevre edinme hem de birikim yapmanız konusunda faydalı olacaktır.
Ben kendi okulumda asistanlık yapmıştım ama yaptığım işe oranla aldığım ücret çok düşüktü. Sonra aşçı yardımcısı olarak çalıştım, ardından bir kahve zincirinde barista olarak..
Size başka bir tavsiyem de hocalarınızın size bildirdiği her türlü etkinliğe katılın. Mezun olmadan kapsamlı bir network yapmış olursunuz.
lise 2'ye geçtiğim yaz diyabet oldum ve ilk dönem neredeyse tüm derslerim 1-2 geldi. ikinci dönem sağlığım da yerine oturunca herşeyi toparladım. ki evden yanımda yemek getirdiğim için alay eden arkadaşlar vardı çevremde. hiçbirine aldırmadım. zor olsa da o yaşlar için..
nihayetinde istanbul'da iyi bir üni. de mühendislik kazandım ve bitirdim.
yani dediğiniz doğru, insan yapmak istediği herşeyi yapar. ben de benimle alay ediyorlar diyip suçlayabilirdim, bunun arkasına saklanabilirdim. ama ben kendimi bile zaman zaman tiye alıp, yılmadan çalışmakla cevap verdim zaten hepsine.
Kesinlikle öyle tebrikler. Bahane bulup ah ah vah vah ağlayarak, geçmişi düşünüp kendine acıyarak başkalarını suçlayarak nereye varabilirsin? Mutlu mu oluyorsun hayır. Değişiyor mu yaşadıkların hayır. Yine sen kaybediyorsun.
10 tane özel okulun ancak 3 tanesini dediğiniz gibi.Valla yıllardır eğitim camiasının içindeyim özel okul idarecilerini de tanıyorum arasında aile dostlarımız da var. Kendi eşim devlet kurumunda idareci. Özel okullarda belirli not ortalamasının altına düşenin kaydını siliyorlar parayla not vermek şöyle dursun. Adamlar reklam derdinde okul not ortalamasıyla merkezi sınavda yaptığı net doğru orantılı olmazsa nasıl müşteri (öğrencilere müşteri diyorlar) gelecek... Asıl devlette sıkıntılı öğrencilere mezun olsun da kurtulalım diye asla alamayacağı notlar veriliyor. Bunca yıllık öğretmenim bir sürü kurumda çalıştım özelde de çalıştım böyle şey ilk defa duyuyorum. Hayret...
10 tane özel okulun ancak 3 tanesini dediğiniz gibi.
B işe başlayan gayet bilindik bir özel okulda iki ay çalıştım geçiçi olarak ve evet bütün öğrencilerin sınav kağıtları öğretmenler tarafından tekrar doldurulup sisteme hepsi 100 olarak girildi.
Öncelikle her şeye bahane bulmaktan vazgeç yoksa hayatım boyunca başarılı olmazsın. Baraşılı olmak için gereken fırsatlar kimsenin önüne altın tepside sunulmuyor. Yol zorbalığa uğradım o yüzden YÖK panik atağım vardı ders çalışamadım YÖK özel okullar 100 verdi ben 65 aldım bla bla. Önce kendini kandırma eğer başarısız olduğunu düşünüyorsan tek nedeni kendinden bunu kendine de itiraf edemediğinden bahanelerin arkadına sığınıyorsun. Yurt dışı meselesine gelince öncelikle çok iyi İngilizce öğrenmelisin ki bu kurslarla filan olacak şey değil 1 yıl hazırlık okumalısın sonra mümkünse Erasmus yapmalısın hep okuyup hem çalışadabişirsin yurt dışında. Sonra mezun olunca şirketlere başvuracaksın. Aöa umarım o zamanda yapamadım çünkü öyle bahanelerim vardı demezsin
Okulda dışlanma nedenim çalışkan olup hocalar tarafından sevilmemdi. Tembel bir öğrenci değildim. Ama okuduğum lise meslek lisesiydi ve dersler ağırdı. Son 3 ay panik atak yüzünden her aksam fenalasiyordum.
Yorumunuza katılıyorum.Istediginiz bolumu okusaniz dahi cahil kalmissiniz ve azicik bilginizle dunyayi bildiginizi sanip size yardimci olmaya calisanlara atarlanmissiniz.
Dunyanin her yerinde ozel okullarda benzer kayirmalar var, birine basvuru yapmistim is gorusmemde bi yillik verdiler inceleyin diye her siniftan ogrencilerin isimleri, resimleri odulleri var. Bi baktim ki kurucuyla ayni soyadi tum akrabalarini doldurmus ve kayirmis yani Turkiye‘ nin kucuk bir sehri degil Avrupa‘ nin gobeginde bilindik okullar.
Amerika ya gelince cok yakin bir arkadasim var new york dogma-buyumeli bir kiz insanlar orda okuyamiyor cunku cok pahali. Egitim icin kredi cekmek zorunda ki bu sebeple kimse orda kalmiyor ya da calisma hayatina atiliyorlar.
Soyle de bi sorununuz var cok iyi dil bilip sizin egitiminizi taniyan bir okul bulup denklik alirsaniz, yurtdisi kapilari acilir. Bunun icinde suclayacak birilerini bulmak lazim maalesef dil egitimleri Turkiye de yeterli ve verimli degil.^^
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?