- 30 Nisan 2016
- 3.480
- 7.615
- 158
- Konu Sahibi xGuzGulleri
-
Ben lisedeyken de kopyayla takdir, teşekkür alan çok kişi vardı. Hocalar kopya çekildiğini görüp bir şey demiyorlardı sanırım, emin değilim. Ne yazık ki bu tarz durumlar olabiliyor. Ama o kişiler o kopyaları ÖSYM sınavlarının hiçbirinde çekemezler. Böyle düşün. Ayrıca kopyaya bu denli alışan insanlar hayatta illa ki bir yerde tökezlerler, buna emin olabilirsin.Ben kimseyı suçlamadim ama sistem ortada. Her yer temel lise dolu. Hepsi de bedava not sisiriyor. Örneğin bi kız vardı Matte en fazla 16 17 alırdı. Tembelin biriydi sinav sorularini calardi. Ertesi sene temel liseye geçti bi baktım ki elinde takdir belgesi. Biz de kendimizi yirtalim teşekkür almak için.
Yoksa siz orada mı okudunuz? :)Köklü bir Anadolu Lisesi deyince aklıma ilk önce Kadıköy Anadolu Lisesi geldi nedense :)
Hayır, akrabalarımızın neredeyse hepsi oradan mezun da orayı iyi bilirimYoksa siz orada mı okudunuz? :)
Hatta yurtdışında (özellikle Amerika’da) akran zorbalığı ülkemizde görmediğimiz boyutlarda. Öyle ki çocuklar intihar ediyorlar, birbirlerinin hayatlarını karartacak ömür boyu unutamayacakları izler bırakıyorlar. Ama ne yazık ki dediğiniz gibi insanlar sınır ötesindeki her şeyi güllük gülistanlık sanıyorlar.Yirtdisi gulluk gulistanlik degil neden insanlar bunu anlamiyor? Yabanci dizi ve filimlerde bile gorebiliyoruz okullardaki zorbaligi insan her yerde insan cocuk heryerde cocuktur. Bazi sikintilariniz olabilir birazda donup kendimize bakmamiz gerek hep baskalari suclu olamaz istediginiz bolumu bir puanla kacirmissiniz demekki biraz daha calissaydiniz yapabilirdiniz. Okulunu kucumseyenlere aldirma calis cabala sen elinden geleni yaptiktan sonra iyi yerlere gelirsin her muhendis olan super hayat yasamiyor.
Merhabalar. Ben ortaokul ve lisede zorbalik görmüş bir öğrenciyim. Ortaokulda gördüğüm zorbaliktan dolayı iyi bir lise kazanamadim. Ailemin istediği liseye istemeye istemeye gittim. Lisede de dislandim ve zorbalik gördüm. Kopya vermedigim icin tehdit edildim. Ders dinlemem bile engelliyordu. Mudur yardimcisina anlattim ama sadece takma dedi. Ogretmenler de derste bana laf atan kiza seslerini bile cikartmiyorlardi. Haliyle ortalama başarı puanım 65 geldi. Üniversite sinavinda bedava 100 veren bazı özel okulların yaninda hiç şansım yoktu. İstediğim bölümü de 1 puanla kaçırdım. İnsanlar şimdi okudugum bölümü kucumsuyorlar. Kekolarin okudugu bolum diyorlar. Evet süper bi bolum değil ama binbir zorlukla kazandım bu bumu ben. Panik atağim olduğu için son 3 ay pek çalışamadım. Herkes aynı şartlarda okumuyor. Bi keresinde mühendis bi tanıdık da benimle dalga geçti okulu bitirince ne olacaksın diye.
Ülkemizin eğitim durumu ortada. İnsanlar askere gitmemek için İİBF okuyor. Ben yabancı dilimi geliştirip iyi bir kariyer yapmak için bu bölümü sectim. İlk dönem haksızlık yapan hoca yüzünden ortalamam düştü. Herkese aynı düşük notu vermiş.
İleride yurtdışında yaşamak çocuklarımı iyi okullarda okutmak istiyorum. Benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye. Sizce ne yapmalıyım? İİBF mezunu olup yurtdışında yaşayan is bulan var mı aranızda? Tavsiyeleriniz neler?
5 yıl önce de girdim, 2 yıl önce de, geçen sene de.
Aşırı yüksek puan daha doğrusu sıralama isteyen bölümlerde etkili olur evet. Yine de imkansız değil.
Istesem 67 küsür okul puanıyla tıpa da girerdim. Belki Hacettepe olmazdı ne bileyim Ege olurdu.
Isteyen insanın bahanesi olmaz. Çalışır elde eder.
Işletme istiyorsunuz değil mi? Evet belki Boğaziçi sizi aşırı zorlardı ama yeterince çalışsanız en azından mesela Yıldız Teknik'e girerdiniz.
15k ile tıp mi oluyormuş? Daha yüksek sanıyordum.Köklü bir anadolu lisesi mezunuyum, haliyle sınavlarımız ciddi anlamda zor oluyordu. Özel ders alıp, haftalarca çalışıp matematik sınavından 60 alıyorduk ve bu sonuçla havalara uçuyorduk. Ortalama başarı puanım da 67 küsürdü.
Üniversite sınavında da 15kda falandım. Açıkçası okul puanının çok da etkisi olduğunu düşünmüyorum doğru düzgün sınava hazırlandığınız taktirde.
Erasmusa gidin, çift anadal yapın, Ingilizce'niz iyi bir seviyede olmak zorunda zaten. Ilerlemek istediğiniz alanı seçin. O alanda hangi ülke öndeyse o ülkenin dilini de 2. yabancı diliniz yapın. Kendinizi geliştirin, hobileriniz olsun.
Tıp okumuyorum. Fakat devlette 19klarda dahi tıp var. Özellere gelirsek 49k bile var.15k ile tıp mi oluyormuş? Daha yüksek sanıyordum.
Merhabalar. Ben ortaokul ve lisede zorbalik görmüş bir öğrenciyim. Ortaokulda gördüğüm zorbaliktan dolayı iyi bir lise kazanamadim. Ailemin istediği liseye istemeye istemeye gittim. Lisede de dislandim ve zorbalik gördüm. Kopya vermedigim icin tehdit edildim. Ders dinlemem bile engelliyordu. Mudur yardimcisina anlattim ama sadece takma dedi. Ogretmenler de derste bana laf atan kiza seslerini bile cikartmiyorlardi. Haliyle ortalama başarı puanım 65 geldi. Üniversite sinavinda bedava 100 veren bazı özel okulların yaninda hiç şansım yoktu. İstediğim bölümü de 1 puanla kaçırdım. İnsanlar şimdi okudugum bölümü kucumsuyorlar. Kekolarin okudugu bolum diyorlar. Evet süper bi bolum değil ama binbir zorlukla kazandım bu bumu ben. Panik atağim olduğu için son 3 ay pek çalışamadım. Herkes aynı şartlarda okumuyor. Bi keresinde mühendis bi tanıdık da benimle dalga geçti okulu bitirince ne olacaksın diye.
Ülkemizin eğitim durumu ortada. İnsanlar askere gitmemek için İİBF okuyor. Ben yabancı dilimi geliştirip iyi bir kariyer yapmak için bu bölümü sectim. İlk dönem haksızlık yapan hoca yüzünden ortalamam düştü. Herkese aynı düşük notu vermiş.
İleride yurtdışında yaşamak çocuklarımı iyi okullarda okutmak istiyorum. Benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye. Sizce ne yapmalıyım? İİBF mezunu olup yurtdışında yaşayan is bulan var mı aranızda? Tavsiyeleriniz neler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?