Ulkemizdeki egitim sistemi ve yurtdisinda is bulma

Ben kimseyı suçlamadim ama sistem ortada. Her yer temel lise dolu. Hepsi de bedava not sisiriyor. Örneğin bi kız vardı Matte en fazla 16 17 alırdı. Tembelin biriydi sinav sorularini calardi. Ertesi sene temel liseye geçti bi baktım ki elinde takdir belgesi. Biz de kendimizi yirtalim teşekkür almak için.

Lise döneminde o kadar zorbalığa maruz kalmıştım ki. Çok şükür üniversitede atik olmam, bölümüm, hocalarım ve arkadaşlarım sayesinde bende kalıcı bisey olmadı. Fakat düşünün 2011de liseden mezun olmustum, bugün bile rüyamda lise zamanlarımı görüp kabuslar yüzünden uyuyamadım. Ama bir şekilde aştım. Aşmak zorundaydım, rüyamda bile onlara oh hepiniz ıssız güçsüz insanlarsınız canıma değsin geberin diye ağlıyordum biraz güçlü olun, bahaneleri zorlukları kalkan yapmayın, çalışın daha çok çalışın.

Ee yani sen naptın? Hadi öyle oldu böyle oldu yan yattı çamura battı sen kendine ne kattım? Kaç yabancı dilin var mesela? Benim de iibf okuyan arkadaşım var ağzını açıp da kimse tek laf edemez. İnsanlar hep derler hep konuşurlar. Sen onlara bakıp kendi başarısızlığını onların üstüne yıkamazsın yıkmamalısın. Yoksa 10 yılda geçse hala daha öyleydi böyleydi atlatır durursun tek başarı kazanamamışken.

Maalesef dünya da zorbalık çok yaygın. Yurtdışında idareciler ve öğrermenler duruma müdahale ediyor çünkü zorbalık ciddi suçtur ama ülkemizde onlar cocuktur deniyor. Bizim üniversitelerimizin yurtdışında cok az yerde denkligi var. Diliniz pekte ise yaramaz o yüzden. Bence erasmus yapın orada bir is bulmaya bakın.

Kusura bakmayin sizinki hep bahane.lisedeyken yuksek seviyede panik atak hastasiydim ailemin maddi durumu sifirdi.dersanesiz kendi cabamla universite okudum.kayit zamani para yoktu diye nerdeyse sene donduracaktim.sizde gelmis yok o bunu dedi bu bunu yapti.birakin baskalarini suclamayi.her zorlukta oturup mizmizlanacaginiza guclu olun

Istediginiz bolumu okusaniz dahi cahil kalmissiniz ve azicik bilginizle dunyayi bildiginizi sanip size yardimci olmaya calisanlara atarlanmissiniz.
Dunyanin her yerinde ozel okullarda benzer kayirmalar var, birine basvuru yapmistim is gorusmemde bi yillik verdiler inceleyin diye her siniftan ogrencilerin isimleri, resimleri odulleri var. Bi baktim ki kurucuyla ayni soyadi tum akrabalarini doldurmus ve kayirmis yani Turkiye‘ nin kucuk bir sehri degil Avrupa‘ nin gobeginde bilindik okullar.

Amerika ya gelince cok yakin bir arkadasim var new york dogma-buyumeli bir kiz insanlar orda okuyamiyor cunku cok pahali. Egitim icin kredi cekmek zorunda ki bu sebeple kimse orda kalmiyor ya da calisma hayatina atiliyorlar.

Soyle de bi sorununuz var cok iyi dil bilip sizin egitiminizi taniyan bir okul bulup denklik alirsaniz, yurtdisi kapilari acilir. Bunun icinde suclayacak birilerini bulmak lazim maalesef dil egitimleri Turkiye de yeterli ve verimli degil.^^

Köklü bir anadolu lisesi mezunuyum, haliyle sınavlarımız ciddi anlamda zor oluyordu. Özel ders alıp, haftalarca çalışıp matematik sınavından 60 alıyorduk ve bu sonuçla havalara uçuyorduk. Ortalama başarı puanım da 67 küsürdü.
Üniversite sınavında da 15kda falandım. Açıkçası okul puanının çok da etkisi olduğunu düşünmüyorum doğru düzgün sınava hazırlandığınız taktirde.

Erasmusa gidin, çift anadal yapın, Ingilizce'niz iyi bir seviyede olmak zorunda zaten. Ilerlemek istediğiniz alanı seçin. O alanda hangi ülke öndeyse o ülkenin dilini de 2. yabancı diliniz yapın. Kendinizi geliştirin, hobileriniz olsun.

Ben zaten güçlüyüm. Bizim de maddi durumumuz çok çok iyi değil. Sadece siz değilsiniz yani

Kaç yılında sınava girdiniz? Obp çok etkiliyor beni 40k geriye attı. Buyrun bana inanmiyorsunuz ama tıpa yerleşmiş birinin obpsi. Boylelerinin yanında şansımız var mı sizce?

Eklentiler

• CYMERA_20200327_200956.jpg
    164,8 KB · Görüntüleme: 74
Kaç yılında sınava girdiniz? Obp çok etkiliyor beni 40k geriye attı. Buyrun bana inanmiyorsunuz ama tıpa yerleşmiş birinin obpsi. Boylelerinin yanında şansımız var mı sizce?
5 yıl önce de girdim, 2 yıl önce de, geçen sene de.
Aşırı yüksek puan daha doğrusu sıralama isteyen bölümlerde etkili olur evet. Yine de imkansız değil.
Istesem 67 küsür okul puanıyla tıpa da girerdim. Belki Hacettepe olmazdı ne bileyim Ege olurdu.
Isteyen insanın bahanesi olmaz. Çalışır elde eder.

Işletme istiyorsunuz değil mi? Evet belki Boğaziçi sizi aşırı zorlardı ama yeterince çalışsanız en azından mesela Yıldız Teknik'e girerdiniz.

Bu konuda çok iyimser bakıyorsunuz. Size tavsiyem google'da obp haksızlığı diye aratin. Çünkü bu durumdan herkes rahatsız

Bu konuda çok iyimser bakıyorsunuz. Size tavsiyem google'da obp haksızlığı diye aratin. Çünkü bu durumdan herkes rahatsız
Iyimser bakmıyorum. Deneyimlerime dayanarak konuşuyorum. E peki ben nasıl 15k siralama elde ettim? Evet ben de 13k sıralamadaydım, 67 olan puanımla 15kya düştüm. Ama istediğim bölümde miyim evet.
Siz de basarisizliklariniz için bahaneler bulma pesindesiniz. Sizi yargılamıyorum ama bu size başarı getirmez. Kabul edin iyi hazırlanmadınız sınava, sorumlusu sizsiniz.
Obp haksızlığı yok diyemem ama yine de iyi çalışan istediğini kazanıyor.

Ben size gonulden katılıyorum. Gercekten cok buyuk haksızlık var, bence gecmiste yasamayalım hıc, ben bile egitim hayatıma tırnak kazıya kazıya sekil veriyorum hala daha korkuyorum. Kesinlikle yeni adımlar atın, dil ogrenin, eger acıkogretimde istediginiz bolum varsa kaydolun.

Ama orada tembel öğrencilere para karşılığında 100ü basan özel okullar yok en azindan
Ben özel okulda öğretmenim hem de baya uzun zamandır...
Ilk yarı yilda birkaç öğrenciyi dersimden bıraktım valla. Kimse de neden demedi. Velisi de sesini çıkartamadı. Yazılı kağıtları ortada sonuçta. O düşündüğünüz sistem yok çoğu okulda. Teftişte ilk baktıkları şey "yazılı kağıdı ile eokul birbirini tutuyor mu" olur.

Bence siz zaten başarılı bir öğrenci degilmissiniz. Yani kopya vermediğiniz için tehdit edilmissiniz ama en fazla napabilirler?
Dersi dinlememe engel oluyorlardı demissiniz tüm sinif mi aynı anda mi yani..

Sizde biraz drama queenlik var,bence yurt dışından önce bir terapiye gidin

Cekilin geldim

Simdi ablacim yurtdisinda is bulmak icin ragbet cok ama nitelikli eleman az alanlarda olman gerekiyor

Iyi muhendislikler onlarin da iyi alanlari, tip bu kadar. Geriye kalan alanlarda is bulman icin 1) o ulkeden diplomanin olmasi 2) o tarafin dilini biliyor olmak 3) sansin yaver edip is bulman gerekiyor. Iktisat cok ragbette bir bolum degil yabanci isci alimi icin, istersen y.lisansla sansini dene git bak. Olmazsa yerli birini bul evlen o zaman calisma iznine otomatik konuyorsun.

Köklü bir Anadolu Lisesi deyince aklıma ilk önce Kadıköy Anadolu Lisesi geldi nedense :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…