- 6 Mart 2020
- 223
- 127
- 18
- Konu Sahibi xGuzGulleri
Merhabalar. Ben ortaokul ve lisede zorbalik görmüş bir öğrenciyim. Ortaokulda gördüğüm zorbaliktan dolayı iyi bir lise kazanamadim. Ailemin istediği liseye istemeye istemeye gittim. Lisede de dislandim ve zorbalik gördüm. Kopya vermedigim icin tehdit edildim. Ders dinlemem bile engelliyordu. Mudur yardimcisina anlattim ama sadece takma dedi. Ogretmenler de derste bana laf atan kiza seslerini bile cikartmiyorlardi. Haliyle ortalama başarı puanım 65 geldi. Üniversite sinavinda bedava 100 veren bazı özel okulların yaninda hiç şansım yoktu. İstediğim bölümü de 1 puanla kaçırdım. İnsanlar şimdi okudugum bölümü kucumsuyorlar. Kekolarin okudugu bolum diyorlar. Evet süper bi bolum değil ama binbir zorlukla kazandım bu bumu ben. Panik atağim olduğu için son 3 ay pek çalışamadım. Herkes aynı şartlarda okumuyor. Bi keresinde mühendis bi tanıdık da benimle dalga geçti okulu bitirince ne olacaksın diye.
Ülkemizin eğitim durumu ortada. İnsanlar askere gitmemek için İİBF okuyor. Ben yabancı dilimi geliştirip iyi bir kariyer yapmak için bu bölümü sectim. İlk dönem haksızlık yapan hoca yüzünden ortalamam düştü. Herkese aynı düşük notu vermiş.
İleride yurtdışında yaşamak çocuklarımı iyi okullarda okutmak istiyorum. Benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye. Sizce ne yapmalıyım? İİBF mezunu olup yurtdışında yaşayan is bulan var mı aranızda? Tavsiyeleriniz neler?
Ülkemizin eğitim durumu ortada. İnsanlar askere gitmemek için İİBF okuyor. Ben yabancı dilimi geliştirip iyi bir kariyer yapmak için bu bölümü sectim. İlk dönem haksızlık yapan hoca yüzünden ortalamam düştü. Herkese aynı düşük notu vermiş.
İleride yurtdışında yaşamak çocuklarımı iyi okullarda okutmak istiyorum. Benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye. Sizce ne yapmalıyım? İİBF mezunu olup yurtdışında yaşayan is bulan var mı aranızda? Tavsiyeleriniz neler?