• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ülke değiştirmek

Çünkü sorun en yakınlarım
Bu ülke içinde bulurlar beni
E Avrupa ülkesinde şuan imkansız gibi tek çare ortadoğu
Bu ülkede sizce can güvenliği varmı sizce çaremi adli makamlar kaç kadın öldürülüyor
Aile ici siddet mi goruyorsunuz?

Istemediginiz biriyle evlendirileceksiniz? Aşiret misiniz? Evlenmezseniz oldurulecek misiniz? Hakkinizda tore karari mi cikti nedir? Anlatin Allah askina, belki sizin goremediginiz seyler vardir?

Turkiye'nin adli makamlari herhangi bir failed state ulkeden kat be kat iyidir, bahsettiginiz ulkelerde kadinin adi bile yok, yagmurdan kacarken doluya tutulursunuz.

Avrupa neden olmaz?

Siyasi olmasa da can güvenliğinizin olmadigini kanitlarsaniz iltica etmenize izin verirler.

Plakadan anladığım Muş

sizin konuştuğunuz Kürtçe Kırmanci
Irak'ta erbilde sülaymaniyede konuşulan Kürtçe Kırmançi değilki, ağırlıkla Sorani konuşuyorlar + alfabe de Arap alfabesi Latin alfabesi değil.

daha önce hiç bir Irak kürdüyle Kürtçe konuştunuz mu? emin misiniz anlaşabileceğinizden? + konuşabilseniz de yazamayacaksınız onlar konuştuğu kürtçeyi bunlardan haberiniz var mı?

Irakla önceden bir bağlantınız yoksa bunları iyi düşünün.
bağlantınız varsa ve eminseniz o ayrı
Konustum evet fark çok ancak soraniye de az çok hakimim anlayabiliyorum hallederim onu
Benim merak ettiğim oraya nasıl yerleşebilirim iş durumu filan nasıldır ayrıca Arap alfabesinde hakimim yani Arap alfabesiyle kürtçe konuşabilirim.

Plakadan anladığım Muş

sizin konuştuğunuz Kürtçe Kırmanci
Irak'ta erbilde sülaymaniyede konuşulan Kürtçe Kırmançi değilki, ağırlıkla Sorani konuşuyorlar + alfabe de Arap alfabesi Latin alfabesi değil.

daha önce hiç bir Irak kürdüyle Kürtçe konuştunuz mu? emin misiniz anlaşabileceğinizden? + konuşabilseniz de yazamayacaksınız onlar konuştuğu kürtçeyi bunlardan haberiniz var mı?

Irakla önceden bir bağlantınız yoksa bunları iyi düşünün.
bağlantınız varsa ve eminseniz o ayrı
Arapca'nin, Kurtce'nin bilmem kac lehcesine hakim, Arap bir mutercim tercuman arkadaşım var, Irak savasi boyunca oradaki gazetecilerede tercumanlik yapti, keza Suriye savasinda da Suriye'deydi.

Bu arkadasim bahsettigim diller haric 5 dil daha biliyor ve anadil seviyesinde konusuyor ki dediğim gibi cocuk zaten Arap, onun dedigi sey su, "Arap ulkelerinde savas cikmasi kadar dogal birsey yok, yanyana iki kabile dahi birbirini anlayamaz cunku ayni dili konusmuyorlar. Dolayisiyla birlik olamadiklarindan her gelen etki ajaninin kayigina binip birbirlerine dusman oluyorlar."

Ee vizesiz ülkeler varken niye kadının zerre adı olmadigi ülkeler. Yağmurdan kaçarken öyle bir doluya tutulursun ki aklın şaşar. Ulkeni ,yakınlarını mumla ararsın.Kimse size vizeli ulkelere gidin demiyor. Durumunuz yok belli. Gürcistan, Azerbaycan, Balkan ülkeleri vs. En azından daha mantıklı seçenekler. İlla ülkeden gitmek istiyorsaniz.

Aile ici siddet mi goruyorsunuz?

Istemediginiz biriyle evlendirileceksiniz? Aşiret misiniz? Evlenmezseniz oldurulecek misiniz? Hakkinizda tore karari mi cikti nedir? Anlatin Allah askina, belki sizin goremediginiz seyler vardir?

Turkiye'nin adli makamlari herhangi bir failed state ulkeden kat be kat iyidir, bahsettiginiz ulkelerde kadinin adi bile yok, yagmurdan kacarken doluya tutulursunuz.

Avrupa neden olmaz?

Siyasi olmasa da can güvenliğinizin olmadigini kanitlarsaniz iltica etmenize izin verirler.
Çunku avrupa ülkesi hem maddi olarak hem iş anlamında zor gidemem yani durumum yok
Şiddet çok gördüm en ufak birşeyde ailem tarafından tehdit ediliyorum
Yok bı erkek cinnet geçirirse 20 kadını öldürür laflarını çok duydum ki öylede öldürseler kim ne yapacak ki doğru yani görmüyomuyuz ceza bile almiyorlar ve başka birçok sorun.
Bana bu hayatı dar edenlerin iki dünyası dar olsun istememki ölsem kimse mezarıma gelmesin.

Ee vizesiz ülkeler varken niye kadının zerre adı olmadigi ülkeler. Yağmurdan kaçarken öyle bir doluya tutulursun ki aklın şaşar. Ulkeni ,yakınlarını mumla ararsın.Kimse size vizeli ulkelere gidin demiyor. Durumunuz yok belli. Gürcistan, Azerbaycan, Balkan ülkeleri vs. En azından daha mantıklı seçenekler. İlla ülkeden gitmek istiyorsaniz.
Azerbaycan li arkadasim var karı koca burdalar iş yok diyolar onlar burda sürünüyor
Ama diyolar orda hiç hayat iş yok

Öyle diyosunuzda Gürcistanlı azerbaycanlı arkadaşım var işsizlikten kırıliyo diyolar onlarda burda yasiyo
Bende çare arıyorum

Yağmurdan Kaçıp doluya düşeceksiniz. Daha güvenli ülke seçme şansınız yok mu? Gürcistan, Azerbaycan daha iyi seçim olur sanki
Oradan arkadaşlarım vardı buradalar ve işsizlikten onlarda burada yaşamaya calişiyor
Bilmiyorum ya
Bildiğim kadariyla Arap ülkeleri ve Irak daha güvenli
Bİ yol arıyorum sadece

Bu dunyayı bize dar edenler iki dünyadada rahat görmesin
Erbil bir kadın için güvenli bir yer değil, daha geçen gün okudum 20 yaşındaki kızı 65 yaşındaki adama vermişler. Tek başınıza gidersiniz tacize uğrama, kaçırılma olasılığınız çok yüksek fevri davranıp başınızı daha büyük bir ateşe atmayın, Türkiye’de başka bir ilde daha güvenli olursunuz belki bu kadar umutsuz olmayın.

Peki arkadaşlar üniversite sınavina girsem iyi kötü bı puanla başka bı ülkeye tercih yapabilir miyim

Erbil bir kadın için güvenli bir yer değil, daha geçen gün okudum 20 yaşındaki kızı 65 yaşındaki adama vermişler. Tek başınıza gidersiniz tacize uğrama, kaçırılma olasılığınız çok yüksek fevri davranıp başınızı daha büyük bir ateşe atmayın, Türkiye’de başka bir ilde daha güvenli olursunuz belki bu kadar umutsuz olmayın.
İnanın çok düşündüm bu ülkede beni bulurlar

kacak gitmeyeceksen azerbaycan da olur. git küçük bir sehrine seni kim bulacak?

Back
X