Ücretli ögretmenlik hakkında

tüm öğretmenlerin eğitimlerini nasıl da hakir gördüğünüz aşikar. bir bilgi eksikliğiniz var o da elini kolunu sallaya sallaya canı isteyen herkes formasyon almıyor. bu iş o kadar kolaysa siz de alın bir formasyon daha sonra çabalayın öğretmenlik için.bu emeğe değer görmüyor musunuz yoksa?

şimiki sözlerim size değil.genel kanaatimi yazıyorum. zaten daha fazla bu topiğe girmeyeceğim.vaktim, vizyonu dar insanlara ayıramayacak kadar değerli.

eğitimsizlik ve ya kötü eğitim bir toplumun kanayan yaralarıdır..beden sağlığımız kadar, bilinç sağlığımızda önemlidir. bunun gelişmesi içinse sağlığa gösterilen özen eğitime de gösterilmelidir.aksi takdirde Türk milleti bu sağlıksız toplumda yaşamaya muhtaçtır.

gerçekten komik buluyorum, verilen cevapların altında ezilmemek için kişisel saldırıya geçiyorsunuz, keşke benim vizyonuma sahip olabilseydinizde bunları yazmak zorunda kalmasaydım, gerçekten yazık,benim yeterince iyi bir eğitim kariyerim var, ayrıca şu an formasyon alıp almadığımı nerden biliyorsunuz? özel ve devlet üniverstelerinde eğitim katagorisinde yüksek lisans yaparak, pedogojik formasyon alabilrsiniz, kimin bilgi eksikliği var acaba ? peki siz, pedegojik formasyonlu eğitim fakültesi mezunu yüksek bayan, neden öğretmenlik yapmaya cesaret edemiyorsunuz? kendiniz söylemiştiniz, güven eksikliğinizi başka platformlarda giderin, bencede bu topikte mesajlarınıza hiç gerek yok... :eek:lmaz:

milli eğitimden alıntım hakkında kimse yorum yapmamış, şaşırdım...:bbo:

inanın bu konuya bir daha yorum yazmak istemiyordum ama dayanamıyorum..

canım sizin alıntı yaptığınız o yazıyı ben zaten ezbere biliyorum..

ama bakınızki konu diğer öğretmenlik dışı branşlara sıranın gelip gelmemesi değildir..

eğitime olduğu kadar eğitimciyede destek verilmelidir..

tepki evde oturmaktan sıkıldım bari ücretli öğretmenliğe başvurayım deme cüretini gösterenleredir..

türkiyede herkes mezun olduğu işi yapmıyor doğru..

ama eğitim ciddi bir iştir...

bu işi yapabilecek kapasitede formasyonsuz bireylerde var olabilir..

ama çocuğun yaş grubuna göre , anlama düzeyine göre ,psiko-sosyal durumuna göre vermeniz gereken eğitimin düzeyi ancak bu işin formasyonunu bilenlerce gerçekleştirilebilir..

ülkemizin eğitim seviyesini en üstte tutabilmek için bunları yapmak zorundayız..

her önüne gelenin yapmasına izin verilmesi bence çok çok yanlış bir durum

inanın bu konuya bir daha yorum yazmak istemiyordum ama dayanamıyorum..

canım sizin alıntı yaptığınız o yazıyı ben zaten ezbere biliyorum..

ama bakınızki konu diğer öğretmenlik dışı branşlara sıranın gelip gelmemesi değildir..

eğitime olduğu kadar eğitimciyede destek verilmelidir..

tepki evde oturmaktan sıkıldım bari ücretli öğretmenliğe başvurayım deme cüretini gösterenleredir..

türkiyede herkes mezun olduğu işi yapmıyor doğru..

ama eğitim ciddi bir iştir...

bu işi yapabilecek kapasitede formasyonsuz bireylerde var olabilir..

ama çocuğun yaş grubuna göre , anlama düzeyine göre ,psiko-sosyal durumuna göre vermeniz gereken eğitimin düzeyi ancak bu işin formasyonunu bilenlerce gerçekleştirilebilir..

ülkemizin eğitim seviyesini en üstte tutabilmek için bunları yapmak zorundayız..

her önüne gelenin yapmasına izin verilmesi bence çok çok yanlış bir durum

eskiden ciddi işmiş:a015:

eğitimin arkasından su dökeli çokkkkkkkk oldudelikafadulden

şimdi ne : kolay para kazanılacak bir kapı:1ninca:

muhasebeci okur 2 yıl gelir karşıma "ben öğretmenim" diye ahkam keser:1shok:

işletme okur "öğretmen" olur:1shok:

falanda filan:1shok:

onlar da bir yerde haklı onlara bu hakkı verenler var ve bunlar da oo durumu kullanıyorlarÇok üzgünüm çoook

yapanda yaptıran kadar suçludur en az:eek:klava:

gun olur devran döner ama:nazar:

işin erbabı olmayanlara iş teslim edilmesi kıyamet alametlerinden biri:Saruboceq:

gunu kurtarın istediğiniz gibi:nazar:

içiniz rahat olsun:nazar:

vicdanınız hiççç sızlamasın:nazar:

boşver anacım chaiga anlamaz bunlar şakkıdı

kendilerini kurtarmak derdindeler sadece

sadece üzülüyorum acıyorum

yazık hemde çok yazık:bbo:k

sözüm işin ehli olmayp da ücretli öğretmen olayım diye düşünenlere

bu yorumumdan sonra stediğiniz kadar topa tutabilirsiniz, engelleyebilirsiniz ...vs umurumda değil

elinizi cebinizden başka birazda vicdanınıza koyun tek isteğim bu

Son düzenleme:
nutkum tutuldu..
duyardım da ne olduğunu tam olarak bilmezdim ücretli öğretmenliğin..
demek 2 yıllık,4yıllık,formasyonsuz .. ne bitirirsen bitir,azıcık torpilin varsa gel seni öğretmen yapayım diyor bizim pek saygılı devletimiz..
ücretli öğretmenlik yapıp,eğitim fak. mezunu olmadığı halde işini çok çok iyi yapanlar da vardr eminim,onları tenzih ederım ama genelleme yapmak zorundayız.. kriz,istihdam sorunu..vs..insanlar açlık sınırında ve bir çıkış aramaktalar.hal böyle olunca herkes başvurmaz mı buna?vay devletin işleri.. o kadar da öğretmenceğiz atama bekler,işimizi yapıcaz diye..
bu arada ben ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum.ayrıca formasyonum da var. ama kpssye hiç girmedim bile.. bu sisteme karşıyım,herkese saygılıyım,herkes de bana saygılı olsun ama ben bu kpss rezaletı içerisinde öğretmenlik yapayım diye uğraşacağıma,bu kadar düşük maaşlar alıp,geceleri ay sonunu nasıl getiririm diye kara kara düşüneceğime,kaldı ki bir öğretmen olarak yarın ne kadar verimli olmalyım diye düşünmelyim,(çünkü bu meslek o kadar meşakkatli ve marifet isteyen bir alan),ben çok farklı bir alanda çalısmaktayım..

saygılar

not:kimseye onur kırıcı bir şey demedim,kesinlikle saldırı istemiyorum!

aynen öyle

malesef

çok da güzel tanımlamışsınıza.s.

yazmayacaktım ama dayanamadım,herkes görüşün savunur tabi ama bir de gerçekler var...
benim meslektaşım,branştaşım atanamayacak,işsiz bekleyecek ama dışardan ,bu işten anlamayan biri gelip öğretmenlik yapacak,olmaz öyle,o kadar ucuz olmamalı öğretmenlik.Bu sadece formasyonla olacak bir şey de değil,zaten işin içine girince anlıyorsunuz ,öyle öğrenciler var ki kitaplarda yazan eğitim bilimlerini su gibi bilsen de hiçbir şey yapamıyorsun,rehberlik uygulayamıyorsun,kitaptakiyle gerçek hayattaki malesef örtüşmüyor.
Gönüllülük tabi ki önemli ama her gönüllü öğretmen olacaksa biz niye 4-5 yıl okuduk?Ben de gönüllü olurdum yeterdi bana.Verilen örnekler doğru olabilir,tabi ki bu iş yalnızca para olarak gören öğretmenler var,ama her zaman genele bakmak gerek.
Sen ben kavgasına dönüşmemeli olay,ama bu işin eğitimini almış bir sürü arkadaşımız varken danışman,muhasebeci....vs öğretmenlik yapmamalı,devlet yaptırmamalı.Eğer ekmek parası denecekse o arkadaşlarımın da ekmeğe ihtiyacı var.Ben nasıl okulunu okumadığım bir mesleği yapamazsam,öğretmenlik okumayan biri de bu mesleği yapamaz,ne kadar gönüllü olursa olsun
İnşallah devlet bir gün bize de gereken değeri verir,bunları konuşmak zorunda kalmayız.

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Galiba bilinçsizce yapılıyor bu yorumlar, ücretli öğretmelikde öncelik eğitim fakültesi mezunlarıdır. eğer açık varsa formasyonsuz lisan mezunları ve ön lisans mezunları alınır. Zaten atama olunca görevine son verilir. Sanki Türkiyede herkes eğitim aldığı işi yapıyor, ayrıca bu insanlar sanki kara cahil, 2 üniversite bitirmiş biri olarak şunu söyliyebilirimki para hırsı gözünü bürümüş, dersime girerim gerisine karışmam diyen öğretmenler yerine, idealist ücretli öğretmenleri tercih ederim, tabiki genelleme yapmıyorum ama bunlarda ülkemizin gerçekleri... :çok üzgünüm:

ücretli öğretmen ne biliyor musun sen?

her yıl o öğretmen değişecek demek

her yıl çocuk yeni bir öğretmene alışacak demek

lortaokul lise öğrencileri öğretmenleri çok takmazlar da

ilkokul için öğretmen demek herşey demek

öğretmeni anne babasından bile üstün tutar

kendi çocugunun her dönem ya da yıl öğretmen değiştirmesi ister miydin?

öğretmen değişikliğinin çocuklar üzerindeki etkisinden haberin var mı?

en iyi dua heralde şu ." işi olmadıgı halde ücretli çalışan kişilerin çocuklarını Allah ücretli öğretmenLERin eline düşürsün":Saruboceq:

kendi işinizden paranızdan çok bir zahmet bir de çocukların gençlerin ve ülkenin geleceği açısından bakın bu konuya

tabi anlamak isterseniz

devletin umurunda olmamasının sebebi eğitimcilerin bir çoğunluğu bunu sömürülmek olarak görüp talepte bulunmadığı halde farklı bölümlerden bu şekilde talepte bulunulmasıdır.. e talep olduğu sürece buda devletin işine geliyor..kimse ücretliye başvurmasa okullar boş duramayacağından ya okulları kapatacaklar (ki bu imkansız) yada öğretmen ataması yapacaklar..
eşit işe eşit ücret hakkımız ama maalesef bu şekilde hakkımızı alamayız

sen başvurmasan ben başvurmasam

elin muhasebesi bilmem nesi başvuruyor

o acığı bizle olmasa alaası olmayanlarla kapatıyor

başvurmamak çözüm değil malesf

Arkadaşım ücretli öğretmen olsada olmasada o kadro bakanlıkta boş olarak gözüküyor zaten.Ücretli öğretmen o kadroyu doldurmuyor ki....
Sadece o kadroya atama yapılana kadar en azından çocukların derslerinin boş geçmesini önlüyor.Bakanlık yeterince öğretmen ataması yaptı da biz karşımı çıktık.Yok böyle birşey.Ama Türkiye'nin gerçeği bu..

ülkedeki öğretmen açıgından bi haber birinin yazdıgı yorum bu kadar olur

ücretli ile kadro dolduruluyorrrr

100 bin ücretli yıl boyunca çalıştırılıyor bu ülkede

öğretmen ihtiyacı da 60 70 bin gösteriyor

aslında ihtiyaç ne kadar toplama yapabilisiniz heralde

Son düzenleme:
sen başvurmasan ben başvurmasam

elin muhasebesi bilmem nesi başvuruyor

o acığı bizle olmasa alaası olmayanlarla kapatıyor

başvurmamak çözüm değil malesf

bence de başvurmamak çözüm değil.en azından bu işi bilenler yapsınyerimseniben

Herkes haddini bılmelıyse mıllı egıtım buna daha ıyı bı cozum bulmalı o zaman...
Tercıh yapılacaksa yok orası doğu,yok orada ulasım yok, yok orada kalacak ev yok, yol yok, su yok..vs gıbı bahane bulan kişilerde cok hala maalesef... Acı ama gercek arkadaslar...Ve ben böyle tercıh edılmeyen bır ilçenın bır köyundeyım...Burada bu cocuklara bırseyler verebılmek ıcın elımden gelenı yaparım... Ha buyuk sehırlerde gercekten neler dönuyor edıyor bılıyorum ama bazı mahrum yerler var kı ınanın bır tek kelıme ögretecek bırıne muhtaclar...

bugün başvurdum ben de hadi hayırlısı bakalımm
aynı zamanda tezsizi de kazandım a.s
hayırlı olsun
a.s.

Herkes haddini bılmelıyse mıllı egıtım buna daha ıyı bı cozum bulmalı o zaman...
Tercıh yapılacaksa yok orası doğu,yok orada ulasım yok, yok orada kalacak ev yok, yol yok, su yok..vs gıbı bahane bulan kişilerde cok hala maalesef... Acı ama gercek arkadaslar...Ve ben böyle tercıh edılmeyen bır ilçenın bır köyundeyım...Burada bu cocuklara bırseyler verebılmek ıcın elımden gelenı yaparım... Ha buyuk sehırlerde gercekten neler dönuyor edıyor bılıyorum ama bazı mahrum yerler var kı ınanın bır tek kelıme ögretecek bırıne muhtaclar...

o dediğin hayal canım malesef...mafoldumben

o mahrum dediğin yerlere kadro açsalar inan giden olur...yerimseniben

burnu havada olanlar da olur ama oralara gidende olur çünkü 26 27 yaşında hala işine başlayamamış hayatını kuramamış bir sürü öğretmen adayı varsenağlama

ama ucuza işçi çalıştırmak amaç:1ninca:

Tabıkı mıllı egıtımınde işine gelıyor ucretlı calıstırmak... gırdıgı ders saatı kadar para verıor ama kadrolu olsa her halukarda yazda, tatilde aylık maası verecek... Burada suc mıllı egıtımde bırılerıne, bır kelımeye muhtac cocuklara bır kelıme ogretmek ısteyen sırf egt fak mezunu deıl dıye kınanan dıslanan kişilerde deıl...

Tabıkı mıllı egıtımınde işine gelıyor ucretlı calıstırmak... gırdıgı ders saatı kadar para verıor ama kadrolu olsa her halukarda yazda, tatilde aylık maası verecek... Burada suc mıllı egıtımde bırılerıne, bır kelımeye muhtac cocuklara bır kelıme ogretmek ısteyen sırf egt fak mezunu deıl dıye kınanan dıslanan kişilerde deıl...

işte benim anlamak istediklerim :lepi:
idalist öğretmen diye kastettiğim, senin gibi köy kasaba demeden kendini o çocuklara adayanlar, tebrik ediyorum cnm seni..

ayrıca saldırı içeren msjlara cevap yazmıyorum, kimse kendini boşa yormasın oki... kötükedihüso

amaçları o çocuklara bir kelime birşey öğretmek değil onların-tatlicadiarzu-

sadece gününü kurtarmak. "iş bulamadım bari ücretli öğretmenlik yapayım" diyen zihniyet onlarkötükedihüso

eğer gerçekten amaçları çocukların gelecekleri olsa idi ücretlinin zararlarını az da olsa düşünürlerdi değil m?şakkıdı

seni de aşağıdaki linke davet ediyorum

işte benim anlamak istediklerim :lepi:
idalist öğretmen diye kastettiğim, senin gibi köy kasaba demeden kendini o çocuklara adayanlar, tebrik ediyorum cnm seni..

ayrıca saldırı içeren msjlara cevap yazmıyorum, kimse kendini boşa yormasın oki... kötükedihüso

idealist öğretmenden değil ücretli öğretmenden bahsediyoruz:1ninca:

idealist öğretmen tabi önce senin dediğin gibi olacak.a.s

ama ücretli biri idealist olamaz:eek:lmaz:

ücretlinin sınırlılıkları var:eek:lmaz:

dediklerimin hala arkasındayım:nazar:

madem o kadar eğitim için heveslisiniz, amacınız sadece ülkeye ve çocuklara fayda sağlamak, gelecek nesillere hizmet etmek
nasıl olur da ücretli öğretmenliği savunabilirsiniz aklım almıyor delikafadulden

sebeplerini şurdaki mesajımdan anlayabilirsiniz diye umuyorum ben söylediklerimin hala arkasındayım

eğitime o kadar gönül veriyorsanız ücretlinin zararlarına göz atın olur mu :sm_confused:http://www.kadinlarkulubu.com/8805822-mesaj106.html

sadece gününü kurtarmak. "iş bulamadım bari ücretli öğretmenlik yapayım" diyen zihniyet onlarkötükedihüso

eğer gerçekten amaçları çocukların gelecekleri olsa idi ücretlinin zararlarını az da olsa düşünürlerdi değil m?şakkıdı

madem o kadar eğitim için heveslisiniz, amacınız sadece ülkeye ve çocuklara fayda sağlamak, gelecek nesillere hizmet etmek
nasıl olur da ücretli öğretmenliği savunabilirsiniz aklım almıyor delikafadulden

sebeplerini şurdaki mesajımdan anlayabilirsiniz diye umuyorum ben söylediklerimin hala arkasındayım

eğitime o kadar gönül veriyorsanız ücretlinin zararlarına göz atın olur mu :sm_confused:http://www.kadinlarkulubu.com/8805822-mesaj106.html

savunmuyorum sadece ücretli öğretmenlerin bu kadar üzerine gelinmesine karşıyım, keşke hiç bir öğretmen işsiz kalmasa, okulunu bitiren herkezi bir şekilde atasa millieğitim, ama ne yazık ki yok böyle bir sistem, bunu sana söylemiyorum üzerine alınma genel olarak milli eğitime bir tepki veremedikleri için ücretli öğretmenlik yapanlara saldırılıyor, haksızlık değilmi?, ayrıca şunuda belirtiyim bu sene birçok ilin ilanlanlarında meslek yüksek okuları almıyorlar, sınıf öğretmenliği içinde formasyon istiyorlarmış, buda bir gelişmedir değil mi? :lepi:

Sanırım sen bu işi para ıcın yapıyorum dıyen ucretlılerle karsılasmıssın ve onlara dayanarak böyle bır genelleme yapıyorsun...

Bak canım,dedıklerınde sana hıc bırsekılde haksızsın demıyorum,mutlaka sırf para ıcın yapanlar var bunu... Ama ben bulunulan yerlerdekı sartlardan bahsedıyorum...

Ozaman neden hala doğudakı ıllerımızde acıklar var,neden gelen ögretmen 1 sene sonra ben burda yapamam deyıp tayın ıstıyor... Bence bundan daha acı bırsey olamaz,böyle zıhnıyette bır ögretmenın bıseyler ogretmesındense en azından bır ıkı kelıme bıseyler ogrensın yavrucaklar deyıp elınden gelenı yapan ucretlı ögretmenlerin olmasını yeğlerim...

Burada mıllı egt muduruyle tesadufen görüşme ımkanım oldu ve ıcım parcalandı resmen... Ne yapsınlar,onlarda bu durumdan memnun olmasada atanan yok,basvuran egıtım fakultesı mezunu yok,basvuran gönüllü hıckımse yok...Önceden gelmıs bır ögretmen ve o ögretmene köyluler kendı ımkanlarıyla ev hazırlamıslar,temızlemısler ve her turlu yeme ıcme olsun kolaylıgı saglamıslar... Ama 1 yıldan sonra tayın olup kımseye ögrencılerıne bıle bır Allahaısmarladık bıle demeden cekmıs gıtmıs...
Pekı ögretmenlık bır yana nerde bu ögretmenın insanlıgı...Böyle zor durumlarda,sartlarda kaçan ınsan mı cocuklarımıza egıtım verecek,mucadele etmeyı ögretecek...
Lutfen madem bu durumdan hala muzdarıpsınız ucretlılere değıl,mıllı egıtıme yuklenınız...
Cunku sandıgınız gıbı olmayan ınsan olan ucretlılerde var...

Sanırım sen bu işi para ıcın yapıyorum dıyen ucretlılerle karsılasmıssın ve onlara dayanarak böyle bır genelleme yapıyorsun...

Bak canım,dedıklerınde sana hıc bırsekılde haksızsın demıyorum,mutlaka sırf para ıcın yapanlar var bunu... Ama ben bulunulan yerlerdekı sartlardan bahsedıyorum...

Ozaman neden hala doğudakı ıllerımızde acıklar var,neden gelen ögretmen 1 sene sonra ben burda yapamam deyıp tayın ıstıyor... Bence bundan daha acı bırsey olamaz,böyle zıhnıyette bır ögretmenın bıseyler ogretmesındense en azından bır ıkı kelıme bıseyler ogrensın yavrucaklar deyıp elınden gelenı yapan ucretlı ögretmenlerin olmasını yeğlerim...

Burada mıllı egt muduruyle tesadufen görüşme ımkanım oldu ve ıcım parcalandı resmen... Ne yapsınlar,onlarda bu durumdan memnun olmasada atanan yok,basvuran egıtım fakultesı mezunu yok,basvuran gönüllü hıckımse yok...Önceden gelmıs bır ögretmen ve o ögretmene köyluler kendı ımkanlarıyla ev hazırlamıslar,temızlemısler ve her turlu yeme ıcme olsun kolaylıgı saglamıslar... Ama 1 yıldan sonra tayın olup kımseye ögrencılerıne bıle bır Allahaısmarladık bıle demeden cekmıs gıtmıs...
Pekı ögretmenlık bır yana nerde bu ögretmenın insanlıgı...Böyle zor durumlarda,sartlarda kaçan ınsan mı cocuklarımıza egıtım verecek,mucadele etmeyı ögretecek...
Lutfen madem bu durumdan hala muzdarıpsınız ucretlılere değıl,mıllı egıtıme yuklenınız...
Cunku sandıgınız gıbı olmayan ınsan olan ucretlılerde var...

O öğretmenin yaptığı hoş olmamış tabi ama öğretmenlerin 1 yıl kalıp gitme gibi bir lüksleri yok,doğuda mecburi hizmet 3 yıldır,2 yıl sonunda D ve E bölgelerine tayin isteme hakkı olur ama çok zor bir ihtimal çıkması.
Sadece şunu söyleyim,çok kötü şartlarda çalışmış biri olarak,bazen bırak 1 yılı,1 ay bile yetiyor.İlk görev yerimde rehberlikçi bir arkadaş gelmişti,kadın çok deneyimliydi,çok yerde çalışmış,sonradan devlete geçmeye karar vermiş biriydi,çok hümanistti,ancak yarım dönem dayanabildi,dönem sonunda istifasını verip gitti.Demek istediğim bazı okullarda sen ne kadar iyi olsanda olmuyor,işin içinde olmak lazım,ne kadar anlatsam boş,ben ilk başladığımda daha 2.tenefüs oturup ağlamıştm,çünkü hayatımda hiç öyle bir insan profili görmemiştim.Ben de,oralı olmayan bütün arkadaşlarım da tayin istedi.Eğer o kadar ihtiyaçları varsa bize insan gibi davransınlar,taciz,hakaret,aşağılama,umursamama olmamalı,tabi bu benim dediğim lise,ilköğretim 2.kademe de aynı,belki tek rahat olan 1.kademedir.
Davulun sesi uzaktan hoş gelir.....

Neden 3 yıl dayanmıyor o zaman? Madem amac ıyı egıtımse,hızmetse,göreve baglılıksa... Bunun zoru ve kolayı olmamalı bır ögretmen ıcın... Lisesi, ilkögretımıde olmamalı...1 ay yetıyorda ne demek... Ücretlıler bazı seylerı haketmıyorsa,hakkını veremıyorsa sız hakkını verın o zaman görevınızın...

Davulun sesını ıyı ya da kötü duyabılecek kapasıtedeyız cok şükür...

X