slm kızlar bende şuanda bilgisayar programcılığı önlisans okuyorum ve bitirdigimde ücretli öğretmelik yapmak istiyorum..lisansımı açıktan işletme le tamamlamak istiyorum ama kadrolu öğretmenlik yapabilirmiyim iletme bitirdikten sonra kps ye girdiğimde?
İyi akşamlar
Ücretli öğretmenler teftiş geçirdiniz mi?Nasıl geçti teftişler?Bizim okula pazartesi geliyorlar.......
slm kızlar bende şuanda bilgisayar programcılığı önlisans okuyorum ve bitirdigimde ücretli öğretmelik yapmak istiyorum..lisansımı açıktan işletme le tamamlamak istiyorum ama kadrolu öğretmenlik yapabilirmiyim iletme bitirdikten sonra kps ye girdiğimde?
ücretli öğretmenler teftiş görmez ki, müfettiş sınıfa girse bile çok fazla bir şey incelemez, incelesede sorun olmaz çünkü bizim işverenizmiz bağlı olduğumuz milli eğitim, ücretli öğretmenler yönetmeliğine göre ücretli öğretmenlerin tek sorumlu olduğu şey derse girmektir
kızlar ya ben aöf iktisat fakültesi önlisans mezunuyum.Bende bu ücretli öğretmenlik işini yapabilirmiyim ?Birde yaş sınırı falan var mı acaba.Lütfen benide bigilendirirseniz çok sevinirim.Artık evde oturmak istemiyorum.Böyle bir şeyi yapmak gibi bir şansım olursa gerçektem benim için bir mucize olacak.:sm_cool:
kızlar ya ben aöf iktisat fakültesi önlisans mezunuyum.Bende bu ücretli öğretmenlik işini yapabilirmiyim ?Birde yaş sınırı falan var mı acaba.Lütfen benide bigilendirirseniz çok sevinirim.Artık evde oturmak istemiyorum.Böyle bir şeyi yapmak gibi bir şansım olursa gerçektem benim için bir mucize olacak.:sm_cool:
bu ücretli öğretmenlik ne oluyor ?
biraz açar mısınız?
diğer atanan öğretmenlerden ne farkı var mezun olur olmaz başlanıyor mu? nedir? fisfisfis
hayır canım yapamazsın..
eğitim fakültesiyle alakan bile yok..
ingilizce ya da bilgisayar biliyorsan belki bu derslere dışardan girebilirsin..
gerçi torpili olanlar yapabiliyor ama kesinlikle pedagoji bilmeyenler öğretmenlik yapMAmalı..tamamen karşıyım bu duruma.
2 yıllık meslek yüksekokulları yapabiliyormuş diye biliyorum.Yani onlarında öğretmenlikle hiçbir alakası yok.
Yani eşit durumda oluyoruz.Onlar yapabiliyorken ben neden yapamıyorum ki?:uhm:
güçlü bir torpilin varsa yapabilirsin..
ama etik olarak pedagoji bilmeyenlerin yapmaması gerektiğini savunuyorum..
benim çalıştığım okulda tarih bölümü mezunu bir arkadaş 1.sınıfların sınıf öğretmenliğini yapıyor.
bence sınıf öğretmenliği tüm branşlar içinde en zorlu olanı.çünkü her alanda başarılı olmak zorundasınız ve çocuklara hiçbir alt yapıları olmadan herşeyi öğretmek zorundalar.
1.sınıf öğrenciliğin en önemli yılı.okula alışma,kendini tanıma ve okuma yazma öğrenme açısından.
peki size soruyorum şimdi.hiçbir pedagoji eğitimi almamış olan o öğretmenin öğrencileri hayata 1-0 yenik başlamadılar mı?
Maalesef bizim ülkemizde öğretmenlik herkesin yapabileceği bir meslek olarak görülüyor.Çok yazık.
Bilmiyorlar ki yıllardır bu önemli ve toplumun yapıtaşı bu mesleği böyle görmeleri şu an ülkenin bu durumda olmasının en büyük nedeni.