Ücretli ögretmenlik hakkında

ıyi akşamlar
Ücretli öğretmenler teftiş geçirdiniz mi?Nasıl geçti teftişler?Bizim okula pazartesi geliyorlar.......

slm kızlar bende şuanda bilgisayar programcılığı önlisans okuyorum ve bitirdigimde ücretli öğretmelik yapmak istiyorum..lisansımı açıktan işletme le tamamlamak istiyorum ama kadrolu öğretmenlik yapabilirmiyim iletme bitirdikten sonra kps ye girdiğimde?

canım formasyonun olmazsa yapamazsın..
Milli eğitim, formasyon diploması ister..
işletmenin eğitim ile alakası yok ..
fakat dışardan bilgisayar derslerine girebilirsin..(ücretli öğretmenlik)
ama bu şekilde kadrolu öğretmenlik yapman imkansız...

İyi akşamlar
Ücretli öğretmenler teftiş geçirdiniz mi?Nasıl geçti teftişler?Bizim okula pazartesi geliyorlar.......

ücretli öğretmenler teftiş görmez ki, müfettiş sınıfa girse bile çok fazla bir şey incelemez, incelesede sorun olmaz çünkü bizim işverenizmiz bağlı olduğumuz milli eğitim, ücretli öğretmenler yönetmeliğine göre ücretli öğretmenlerin tek sorumlu olduğu şey derse girmektir

bulunduğun yerdeki milli eğitim müdürlüğüne bağlı, hele de torpilin varsa çok rahat yapabilirsin, burdaki milli eğitim formasyon falan aramıyo, bulunduğun yerdeki milli eğitim müdürlüğüyle görüş, dediğim hele de torpilin varsa olmaz diye bir şey yok bu ülkede

çok sagol canım açıktan bitirmek istiyorum ama ilk önce dgs yide denicm 21 yasımda okumaya koyuldum:) o yusden bazı şeyler geç başladıgı için hemen olsun istiyorum..

Ben bugün öyle bi teftiş geçirdim ki....1 saat sınıfta kaldı.... incelemediği evrak´,çocuklara sormadığı soru kalmadı desem yeridir....Gerçi sonunda teşekkürümüde aldım....Çocuklar canavar gibiydi maşallah.....:teytey:

kızlar ya mezun durumda olanlar mı ücretli öğretmenlik yapabilir ?yani şöle deyim ben aöf okulöncesi öğretmenliği 1. sınıf okuyorum da ücretli öğretmenlik yapabileceğime dair bi yazı okumuştum bi yerde ama burdan anladığım da sadece mezun durumda yada son sınıfta olmak gerekiyo gibi bişi anladım sizce doğru mu anlamışımkafamçokkarıştı ,ağustosta usta öğreticilik için başvuracam ama ücretli için oluyor mu onu çok merak ediyorumm :sm_confused:

kızlar ya ben aöf iktisat fakültesi önlisans mezunuyum.Bende bu ücretli öğretmenlik işini yapabilirmiyim ?Birde yaş sınırı falan var mı acaba.Lütfen benide bigilendirirseniz çok sevinirim.Artık evde oturmak istemiyorum.Böyle bir şeyi yapmak gibi bir şansım olursa gerçektem benim için bir mucize olacak.:sm_cool:

bildiğim kadarıyla yapamazsın ben öğretmenim ücretli de yaptığım için biliyorum gerçi şimdi kadroya geçtim ama...

hayır canım yapamazsın..
eğitim fakültesiyle alakan bile yok..
ingilizce ya da bilgisayar biliyorsan belki bu derslere dışardan girebilirsin..
gerçi torpili olanlar yapabiliyor ama kesinlikle pedagoji bilmeyenler öğretmenlik yapMAmalı..tamamen karşıyım bu duruma.

bu ücretli öğretmenlik ne oluyor ?
biraz açar mısınız?
diğer atanan öğretmenlerden ne farkı var mezun olur olmaz başlanıyor mu? nedir? fisfisfis

yapabilirsin genelde iktisat, işletme gibi bölümlerden mezun olanları matematik öğretmeni olarak görevlendiriyolar ama yinede bulunduğun yerdeki milli eğitimle görüşmen lazım çünkü ücretli öğretmen çalıştırma her yerde farklı uygulanıyo

bu ücretli öğretmenlik ne oluyor ?
biraz açar mısınız?
diğer atanan öğretmenlerden ne farkı var mezun olur olmaz başlanıyor mu? nedir? fisfisfis

canım,öğretmen ihtiyacının çok olduğu yerlerde atanamamış öğretmenleri(genelde) derslere sokuyorlar..
ya da doğum iznine ayrılmış, askere gitmiş öğretmenlerin yerine giriyorlar..
daha çok torpil dönen bir şey..
etik olarak öğretmenlerin yapması gereken bir iş ama herhangi bir 4 yıılık ya da 2 yıllık fakülte bitirenler de yapabiliyor maalesef
kaç saat derse giriyorsan ona göre para alıyorsun..
bir nevi işçi gibi..

2 yıllık meslek yüksekokulları yapabiliyormuş diye biliyorum.Yani onlarında öğretmenlikle hiçbir alakası yok.
Yani eşit durumda oluyoruz.Onlar yapabiliyorken ben neden yapamıyorum ki?:uhm:

2 yıllık meslek yüksekokulları yapabiliyormuş diye biliyorum.Yani onlarında öğretmenlikle hiçbir alakası yok.
Yani eşit durumda oluyoruz.Onlar yapabiliyorken ben neden yapamıyorum ki?:uhm:

güçlü bir torpilin varsa yapabilirsin..
ama etik olarak pedagoji bilmeyenlerin yapmaması gerektiğini savunuyorum..

benim çalıştığım okulda tarih bölümü mezunu bir arkadaş 1.sınıfların sınıf öğretmenliğini yapıyor.
bence sınıf öğretmenliği tüm branşlar içinde en zorlu olanı.çünkü her alanda başarılı olmak zorundasınız ve çocuklara hiçbir alt yapıları olmadan herşeyi öğretmek zorundalar.
1.sınıf öğrenciliğin en önemli yılı.okula alışma,kendini tanıma ve okuma yazma öğrenme açısından.
peki size soruyorum şimdi.hiçbir pedagoji eğitimi almamış olan o öğretmenin öğrencileri hayata 1-0 yenik başlamadılar mı?
Maalesef bizim ülkemizde öğretmenlik herkesin yapabileceği bir meslek olarak görülüyor.Çok yazık.
Bilmiyorlar ki yıllardır bu önemli ve toplumun yapıtaşı bu mesleği böyle görmeleri şu an ülkenin bu durumda olmasının en büyük nedeni.

güçlü bir torpilin varsa yapabilirsin..
ama etik olarak pedagoji bilmeyenlerin yapmaması gerektiğini savunuyorum..

Arkadaşlar tabii ki size katılıyorum.Pedagojik eğitim almamış yüzlerce kişi bu ülkede öğretmenlik yapıyorlar maalesef.:çok üzgünüm:
Ama zaten öğretmen eksiği olan bu ülkede çocukların derslerinin boş geçmesi daha mı iyi olur?Derslerinin boş geçmesi durumunda da 1-0 yenik olmayacaklar mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…