hayır canım yapamazsın..
eğitim fakültesiyle alakan bile yok..
ingilizce ya da bilgisayar biliyorsan belki bu derslere dışardan girebilirsin..
gerçi torpili olanlar yapabiliyor ama kesinlikle pedagoji bilmeyenler öğretmenlik yapMAmalı..tamamen karşıyım bu duruma.
aynı deil.vekil olunca izinli bi ögretmenin yerine geçiosun mesela hamile ögretmenlerin yerine filan
tuana kesinlikle yapabilirsin böyle bir hakkın var..
pzt den itibaren git gerekli evraklarını öğren ve başvurunu yap..
bilgisayar ingilizce ve sınıf öğrt başvuru yapabilirsin.. şutarafagitti
ama bu çook yanlış bir şey arkadaşa bişey diyemem ama devletin yanlışı.. sonuçta çocuk gelişimi yada öğretmenlik derslerinin hiç birini almamış birine siz kendi çocuğunuzu teslim etmek istermisiniz.. ki ilköğretim gibi bi öğrenci için en gerekli ve önemli olan seviyede bence kesinlikle çok yanlış bi durum bu
chaiga arkadaşım ücretli yapmak isteyen bir arkadaşa hayır yapamazsın demek de yanlış,,
diğer konuya gelince..
neye göre yanlış şimdi eğitim mezunu arkadaşlar bu arkdaşları yeterince okullarda dışlıyorlar hem de iş arkadaşlarının çoğunun zamanında lise mezunu olduğunu düşünmeden..
ayrıca bu meslek gönül işidir..
ben eğitim camiasının içinde olan biri olarak yaşça geçgin eğitimcileri bir kenara bırakıp bir çok genç eğitim mezunu arkadaşı görüyorum maalesef o önemli olan sorumluluk ve kendini üzme süreçlerini es geçen arkadaşlarla tanışıyorum...
ben herkes öğretmenlik yapsın demiyorum tabiki
sorumluluk sahibi önceliği o çocuklar olan insanlar bu işi yapsınlar
yoksa kendini masa başı memuru zanneden ve böyle bir bilinçle adeta aldığı paraya bakan bunun dışında da kendini üzmeye hiçde niyetli olmayan insanlar yapmasınlar zaten..
ister fakulte mezunu olsun ister yüksekokul..
kaldıki günümüzde birçok eğitim mezunu da memurluğa başvuruyor..
birbirimize birazdaha yardımcı olup tarafsız bakmaya çalışmalıyız sanırım..
şuan eğitim fakültelerinden mezun tam 244.000 adayın boşta gezdiğinden haberdarmısınız .. devlet ücretli öğretmenliği genişletip ucuza öğretmen çalıştırmak peşinde.. eğitimciler buna karşı durmaya çalışıyor ücretli kölelik olarak tabir ediliyor.. ben kendi adıma karşıyım çünkü öğretmenli mesleği öncelikle çocuk psikolojisi ve sınıf yönetimi derslerini almış bireyler tarafından gerçekleştirilmeli.. bu mesleğe gönül vermek işine gelirsek üniversite seçimi yapılırken tercih etmek daha doğru bi davranış olurdu sanırım
sadece kendi düşüncelerim
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok hesabı bende inada vekil öğretmenlik yapmıyorum. beni bu şekilde kullanmasınlar diye:)))) devletinde çokta umrunda ben vekil öğrt. yapmışm yapmamışım:))))
chaiga arkadaşım ücretli yapmak isteyen bir arkadaşa hayır yapamazsın demek de yanlış,,
diğer konuya gelince..
neye göre yanlış şimdi eğitim mezunu arkadaşlar bu arkdaşları yeterince okullarda dışlıyorlar hem de iş arkadaşlarının çoğunun zamanında lise mezunu olduğunu düşünmeden..
ayrıca bu meslek gönül işidir..
ben eğitim camiasının içinde olan biri olarak yaşça geçgin eğitimcileri bir kenara bırakıp bir çok genç eğitim mezunu arkadaşı görüyorum maalesef o önemli olan sorumluluk ve kendini üzme süreçlerini es geçen arkadaşlarla tanışıyorum...
ben herkes öğretmenlik yapsın demiyorum tabiki
sorumluluk sahibi önceliği o çocuklar olan insanlar bu işi yapsınlar
yoksa kendini masa başı memuru zanneden ve böyle bir bilinçle adeta aldığı paraya bakan bunun dışında da kendini üzmeye hiçde niyetli olmayan insanlar yapmasınlar zaten..
ister fakulte mezunu olsun ister yüksekokul..
kaldıki günümüzde birçok eğitim mezunu da memurluğa başvuruyor..
birbirimize birazdaha yardımcı olup tarafsız bakmaya çalışmalıyız sanırım..
devletin umurunda olmamasının sebebi eğitimcilerin bir çoğunluğu bunu sömürülmek olarak görüp talepte bulunmadığı halde farklı bölümlerden bu şekilde talepte bulunulmasıdır.. e talep olduğu sürece buda devletin işine geliyor..kimse ücretliye başvurmasa okullar boş duramayacağından ya okulları kapatacaklar (ki bu imkansız) yada öğretmen ataması yapacaklar..
eşit işe eşit ücret hakkımız ama maalesef bu şekilde hakkımızı alamayız
Arkadaşım ücretli öğretmen olsada olmasada o kadro bakanlıkta boş olarak gözüküyor zaten.Ücretli öğretmen o kadroyu doldurmuyor ki....
Sadece o kadroya atama yapılana kadar en azından çocukların derslerinin boş geçmesini önlüyor.Bakanlık yeterince öğretmen ataması yaptı da biz karşımı çıktık.Yok böyle birşey.Ama Türkiye'nin gerçeği bu..
önemli olan geçeklerin değil doğru olanların uygulanmasıdır bence..
ben ingilizce öğretmenliği mezunuyum.. düşününki işletmecilik yapmak istiyorum
ne kadar başarılı olabilirim sizce?
anlatmaya çalıştığım herkesin belli bir alanı var ve kendi eğitim aldığı alanda başarıya ulaşmayı tercih etmeli yada buna göre üniversite seçmeli..
yada hiç uzatmaya gerek yok
o kadar çok üzülüyorum ki kendime ve bu memleketin diğer öğretmenlerine
devlet bile bizi kaale almadıktan sonra kimseye laf anlatmaya çalışmayacağım
eminimki bu yola benim kadar emek vermediniz
türkiyenin gerçeği buysa gerçekleri uygulamaya devam ediniz..
önemli olan geçeklerin değil doğru olanların uygulanmasıdır bence..
ben ingilizce öğretmenliği mezunuyum.. düşününki işletmecilik yapmak istiyorum
ne kadar başarılı olabilirim sizce?
anlatmaya çalıştığım herkesin belli bir alanı var ve kendi eğitim aldığı alanda başarıya ulaşmayı tercih etmeli yada buna göre üniversite seçmeli..
yada hiç uzatmaya gerek yok
o kadar çok üzülüyorum ki kendime ve bu memleketin diğer öğretmenlerine
devlet bile bizi kaale almadıktan sonra kimseye laf anlatmaya çalışmayacağım
eminimki bu yola benim kadar emek vermediniz
türkiyenin gerçeği buysa gerçekleri uygulamaya devam ediniz..
Arkadaşım sen olaya tamamen kendi tarafından bakıyorsun.Bizde zaten eğitim fakültesi mezunlarını atamasınlar biz öğretmenlik yapalım demiyoruz ki.Zaten bizim öğretmenlik içinde kadro almak gibi bir savaşımızda yok.Siz olayı böyle görüyorsunuz.
Halbuki öğretmeni olmayan ve boş geçecek bir ders için bizim gibi gönüllü birilerinin en azından boş geçmesini önlemek ve birşeyler öğretme çabasında olmamızın neresi yanlış.
Sizin sıkıntınız bizimle değil anladığım kadarıyla.devletle.....