Arkadaşım sen olaya tamamen kendi tarafından bakıyorsun.Bizde zaten eğitim fakültesi mezunlarını atamasınlar biz öğretmenlik yapalım demiyoruz ki.Zaten bizim öğretmenlik içinde kadro almak gibi bir savaşımızda yok.Siz olayı böyle görüyorsunuz.
Halbuki öğretmeni olmayan ve boş geçecek bir ders için bizim gibi gönüllü birilerinin en azından boş geçmesini önlemek ve birşeyler öğretme çabasında olmamızın neresi yanlış.
Sizin sıkıntınız bizimle değil anladığım kadarıyla.devletle.....ve siz devletle yapamadığınız savaşı ücretli öğretmenlik yapmak isteyen arkadaşlarla yapıyorsunuz....
ben hiç anlamadım bu politikayı zaten. açık varsa bu kadar insan niçin atama bekliyor? bir yerlerde eğitimini almış öğretmenler evde oturuyor,köreliyor. alakasız insanlar onların işini yapıyor. mantık ötesi buldum ben bu politikayı..lafım kimseye değil devlete.. kimse üstüne alınmasın.yazmayacaktım ama dayanamadım,herkes görüşün savunur tabi ama bir de gerçekler var...
benim meslektaşım,branştaşım atanamayacak,işsiz bekleyecek ama dışardan ,bu işten anlamayan biri gelip öğretmenlik yapacak,olmaz öyle,o kadar ucuz olmamalı öğretmenlik.Bu sadece formasyonla olacak bir şey de değil,zaten işin içine girince anlıyorsunuz ,öyle öğrenciler var ki kitaplarda yazan eğitim bilimlerini su gibi bilsen de hiçbir şey yapamıyorsun,rehberlik uygulayamıyorsun,kitaptakiyle gerçek hayattaki malesef örtüşmüyor.
Gönüllülük tabi ki önemli ama her gönüllü öğretmen olacaksa biz niye 4-5 yıl okuduk?Ben de gönüllü olurdum yeterdi bana.Verilen örnekler doğru olabilir,tabi ki bu iş yalnızca para olarak gören öğretmenler var,ama her zaman genele bakmak gerek.
Sen ben kavgasına dönüşmemeli olay,ama bu işin eğitimini almış bir sürü arkadaşımız varken danışman,muhasebeci....vs öğretmenlik yapmamalı,devlet yaptırmamalı.Eğer ekmek parası denecekse o arkadaşlarımın da ekmeğe ihtiyacı var.Ben nasıl okulunu okumadığım bir mesleği yapamazsam,öğretmenlik okumayan biri de bu mesleği yapamaz,ne kadar gönüllü olursa olsun
ınşallah devlet bir gün bize de gereken değeri verir,bunları konuşmak zorunda kalmayız.
Galiba bilinçsizce yapılıyor bu yorumlar, ücretli öğretmelikde öncelik eğitim fakültesi mezunlarıdır. eğer açık varsa formasyonsuz lisan mezunları ve ön lisans mezunları alınır. Zaten atama olunca görevine son verilir. Sanki Türkiyede herkes eğitim aldığı işi yapıyor, ayrıca bu insanlar sanki kara cahil, 2 üniversite bitirmiş biri olarak şunu söyliyebilirimki para hırsı gözünü bürümüş, dersime girerim gerisine karışmam diyen öğretmenler yerine, idealist ücretli öğretmenleri tercih ederim, tabiki genelleme yapmıyorum ama bunlarda ülkemizin gerçekleri... :çok üzgünüm:
vereliniortakvereliniortakArkadaşlar herkes kendi düşüncelerini belirtebilir.
Kimse kimsenin fikrini değiştiremeyeceğine göre,karşılıklı tartışmaya girmeyiniz lütfen.
Galiba bilinçsizce yapılıyor bu yorumlar, ücretli öğretmelikde öncelik eğitim fakültesi mezunlarıdır. eğer açık varsa formasyonsuz lisan mezunları ve ön lisans mezunları alınır. Zaten atama olunca görevine son verilir. Sanki Türkiyede herkes eğitim aldığı işi yapıyor, ayrıca bu insanlar sanki kara cahil, 2 üniversite bitirmiş biri olarak şunu söyliyebilirimki para hırsı gözünü bürümüş, dersime girerim gerisine karışmam diyen öğretmenler yerine, idealist ücretli öğretmenleri tercih ederim, tabiki genelleme yapmıyorum ama bunlarda ülkemizin gerçekleri... :çok üzgünüm:
bizim formasyon almamış lise mezunu iş arkadaşlarımız mı varmış benim bilmediğim?
alkisalkisalkis
teşekkürler anlatmak istediğim de bu zaten..
ücretli öğretmenlik yapmak isteyen arkadaşlara tekrar söylüyorum..
çok çalışıp kendinizden hem maddi hem manevi vermeye hazırsanız yapınız..
diğer arkadaşlara gelince...
formasyon almamış lise mezunu iş arkadaşlarına gösterdikleri saygının birazını da bu insanlara göstersinler lütfen...
tartışma yaratmamak adına daha fazla yorum yok...
skyangel o alıntıyı ben de asıl sitesinden okumuştum.açık kapatmak için yapılan bişi.
ama öğretmenlik yapmakla alakası olmayan bölümleri bari almasınlar yaa..
misal matematik bölümü ya da cografya okuyanı alsınlar ama işletme arkeoloji vs okuyanları almasınlar
ne alaka yanii..
hele 2 yıllıkların alınmasına diyecek bişi bulamıyorum
milli eğitimden alıntım hakkında kimse yorum yapmamış, şaşırdım...:bbo: