Ücretli ögretmenlik hakkında

en başında yorum yazarken konuyu açan arkadaşada suç bulamam bu DEVLETıN yanlışıdır diye bişeyler yazıp kendi düşüncelerimdir diyede belirtmiştim ücretli öğretmenlik yapmak isteyenlerle bi savaşım olamaz...
sadece ben bu duruma karşıyım..
en azından boş geçmesini önlemek ve birşeyler öğretme çabasında olmamızın neresi yanlış. demişsiniz.. öğretmenlik mesleğinin bu alanda eğitilmiş kişilerce yapılmasını evet daha doğru buluyorum ama tepkim buna değil ücretli öğretmenliğe.. 400 ytl maaş almak için okumadık değilmi bunca yıl..yine söylüyorum KENDı ADIMA DOĞRU BULMUYORUM AMA BU DEVLETıN YANLIŞIDIR

birçok eğitim mezunu bu durumu engellemeye çalışırken farklı bölümlerden bireylerin ücretli öğretmenliğe kalkışmasını ki formasyon almadan öğretmenlik yapılması bence imkansız doğru bulmuyorum.öğretmenlik sadece gönül vermekle yapılabilecek bir meslek değil..sadece çocukları sevenlerinde yapabileceği bi meslek değil..öyle olsaydı eğitim fakülteleri olmazdı değilmi

Son düzenleme:
öğretmenlik gönül verilerek yapılacak bir iştir..

senin o formasyon formasyan diye ısrar edişin bir kuraldan öteye gitmiyor gözümde...

o formasyonu kullanmak da lazım..

madem öyle biraz anlatim sana ben arkadaşım....

ben ücretli olarak işe başladığımda benim evime gelip giden eğitim fakultesi arkadaşlar nedense aynı okulda olunca büyük bir kıskançlık gösterdiler..

işin acı tarafı bu genç arkadaşlarım her sene aynı yazılı kağıdı verip dersimi anlatır giderim dinleyen dinler gerisi beni ilgilendirmez mantığının bir tık üstüne de çıkamamışlardı..

çocukların görsel zekalarını geliştirmek amaçlı verilen performans ödevini bir zorunluluk olarak görüp ilgilenmiyorlar..

iki yazı iki resimle not verip başlarından salıyorlardı..

ve o çok değindiğin formasyon meselesine de yaklaşımları şöyleydi..

ammmaaann çocuklardan bit falan geçer diye sıraların arasına bile girmiyorum vallahi..

anlatbildimmi..

öğretmenlik önce özveri işidir..

ben aldığım 600 lira maaşla her ders sonu kendi cebimden test parası harcayıp çözdürüyordum..

diğer arkadaşım da oturup maaşının kuruş hesabında ki yanlışlığı görüp dilekçeler yazıyor..

ve habire çocuklardan para topluyordu..

yine ben o performans ödevlerini diğer öğretmenlerin kolayına geldiği gibi grup vermiyor

bireysel veriyor ve o konuyu bu ödevlerle öğrensinler diye özendiriyordum..

sonra beni yetersiz gören bu iş arkadaşlarıma çoğu zaman müfredatta yazanı hatırlatıyordum..

ayrıca çocuklara daha ne kadar yardım edebilirim diye kafa yoruyor..

her gece 12 ye kadar da adeta ders çalışıp hazırlık yapıyordum bir sonraki güne...

şutarafagitti

şimdi bu tarz gönül verecek her üniv mezunu arkadaşım ücretli de olsa koşa koşa gelsin yapsın bu işi

sırf o çocuklar için

ve oturduğ yerden aldığı formasyonun hakkını vermeyen kaç tane eğitim mezunu da varsa..

defolsun gitsin diye diliyorum masa başı bir memuriyete..

evet öğretmenlik gönül işidir

fedakar olmayı bilen yamalıdır bu işi..yasakkelime

sevgili ataseven

iş oraya geldiğinde bende o kadar çok kendi alanında iş bulamayıp sadece para için bu işi yapan ücretli öğretmenler gördümki saatlerce anlatsam sizinki gibi uzuuuuuunn bir yazı olurdu eminim..

ücretli çalışmak istiyorum diyen arkadaşlardan biri farklı bir bölümden olduğunu ve artık evde oturmak istemediğini belirtmiş.. devlet bu hakkı verdiği surette isteyen tabiki kullanabilir.. ama yanlıştır.. artık evde oturmak istemiyorum sözcüğü sizin için ne şekilde bir gönülvermişlik ifade eder burası sizin bileceğiniz iştir..

bende bu mesleğe gönülverenlerdenim eminolunuz..açtığım farklı bir başlıkta üzüntümü dile getirmiştim..
bende terziliğe gönülvermiş biriyim farzedinki.. çatpat elimden gelir böyle şeyler ortalama düzeydede yaparım.. ama eğitimini tam almadan iyi oranda bi başarı sağlayamam ürünlerimde orta düzeyde kalır..

o şekilde davranan öğretmenleride şikayet etmek gibi bi hakkınız var.. velilerinde var..

özveri evet gereklidir.. ama sadece gönülvermek yada özveri tek başına yeterli değil ne derseniz deyin.

biraz daha zorlasanız formasyon gereksiz bişeydir diyecekmişsiniz.. her özverili vatandaş buyursun gelsin öğretmenlik yapsın.. yok öyle bir şey

ne siz nede ben söylediklerimizle birbirimizin fikirlerini değiştiremeyeceğimize göre kendi adıma bu konuyu burda kapatıyorum

saygılar

Son düzenleme:
nutkum tutuldu..
duyardım da ne olduğunu tam olarak bilmezdim ücretli öğretmenliğin..
demek 2 yıllık,4yıllık,formasyonsuz .. ne bitirirsen bitir,azıcık torpilin varsa gel seni öğretmen yapayım diyor bizim pek saygılı devletimiz..
ücretli öğretmenlik yapıp,eğitim fak. mezunu olmadığı halde işini çok çok iyi yapanlar da vardr eminim,onları tenzih ederım ama genelleme yapmak zorundayız.. kriz,istihdam sorunu..vs..insanlar açlık sınırında ve bir çıkış aramaktalar.hal böyle olunca herkes başvurmaz mı buna?vay devletin işleri.. o kadar da öğretmenceğiz atama bekler,işimizi yapıcaz diye..
bu arada ben ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum.ayrıca formasyonum da var. ama kpssye hiç girmedim bile.. bu sisteme karşıyım,herkese saygılıyım,herkes de bana saygılı olsun ama ben bu kpss rezaletı içerisinde öğretmenlik yapayım diye uğraşacağıma,bu kadar düşük maaşlar alıp,geceleri ay sonunu nasıl getiririm diye kara kara düşüneceğime,kaldı ki bir öğretmen olarak yarın ne kadar verimli olmalyım diye düşünmelyim,(çünkü bu meslek o kadar meşakkatli ve marifet isteyen bir alan),ben çok farklı bir alanda çalısmaktayım..

saygılar

not:kimseye onur kırıcı bir şey demedim,kesinlikle saldırı istemiyorum!

Arkadaşlar herkes kendi düşüncelerini belirtebilir.
Kimse kimsenin fikrini değiştiremeyeceğine göre,karşılıklı tartışmaya girmeyiniz lütfen.

yazmayacaktım ama dayanamadım,herkes görüşün savunur tabi ama bir de gerçekler var...
benim meslektaşım,branştaşım atanamayacak,işsiz bekleyecek ama dışardan ,bu işten anlamayan biri gelip öğretmenlik yapacak,olmaz öyle,o kadar ucuz olmamalı öğretmenlik.Bu sadece formasyonla olacak bir şey de değil,zaten işin içine girince anlıyorsunuz ,öyle öğrenciler var ki kitaplarda yazan eğitim bilimlerini su gibi bilsen de hiçbir şey yapamıyorsun,rehberlik uygulayamıyorsun,kitaptakiyle gerçek hayattaki malesef örtüşmüyor.
Gönüllülük tabi ki önemli ama her gönüllü öğretmen olacaksa biz niye 4-5 yıl okuduk?Ben de gönüllü olurdum yeterdi bana.Verilen örnekler doğru olabilir,tabi ki bu iş yalnızca para olarak gören öğretmenler var,ama her zaman genele bakmak gerek.
Sen ben kavgasına dönüşmemeli olay,ama bu işin eğitimini almış bir sürü arkadaşımız varken danışman,muhasebeci....vs öğretmenlik yapmamalı,devlet yaptırmamalı.Eğer ekmek parası denecekse o arkadaşlarımın da ekmeğe ihtiyacı var.Ben nasıl okulunu okumadığım bir mesleği yapamazsam,öğretmenlik okumayan biri de bu mesleği yapamaz,ne kadar gönüllü olursa olsun
ınşallah devlet bir gün bize de gereken değeri verir,bunları konuşmak zorunda kalmayız.

Galiba bilinçsizce yapılıyor bu yorumlar, ücretli öğretmelikde öncelik eğitim fakültesi mezunlarıdır. eğer açık varsa formasyonsuz lisan mezunları ve ön lisans mezunları alınır. Zaten atama olunca görevine son verilir. Sanki Türkiyede herkes eğitim aldığı işi yapıyor, ayrıca bu insanlar sanki kara cahil, 2 üniversite bitirmiş biri olarak şunu söyliyebilirimki para hırsı gözünü bürümüş, dersime girerim gerisine karışmam diyen öğretmenler yerine, idealist ücretli öğretmenleri tercih ederim, tabiki genelleme yapmıyorum ama bunlarda ülkemizin gerçekleri... :çok üzgünüm:

ben hiç anlamadım bu politikayı zaten. açık varsa bu kadar insan niçin atama bekliyor? bir yerlerde eğitimini almış öğretmenler evde oturuyor,köreliyor. alakasız insanlar onların işini yapıyor. mantık ötesi buldum ben bu politikayı..lafım kimseye değil devlete.. kimse üstüne alınmasın.
şu an bekarım, ama bir gün çocuğum olursa devlet okuluna gönderemem bu koşullarda güvensizlik yaratıyor devlet okulları ben de..

bakın ben ne olduğunu bile burda okudum.hatta çok şaşırdım. arkadaslar torpilin en kuvvetli diploma olduğundan söz ediyorlar.. nerde kaldı eğitim fakultelilere öncelik..
türkiyede elbette herkes eğitimini aldığı işi yapmıyor , finans ve ticarete daya sektörlerde cok serbest oluşumlar,sirkülasyonlar mevcut..buraya kadar eyvAllah!
ama su götürmez bazı gerçekler var ki.. eğitim,sağlık gibi konular şakaya gelmez..muhasebe bilgisi olmayan birini muhasebeci yaparsanız en fazla rakamsal ve maddi hatalarla uğraşırsınız. eğitimci olmayan birini öğretmen yaparsanız, küçücük yüreklerin geleceği ile oynarsınız.. eğitimle edineceği meslekte insanların 20 yıl sonra evlerınde ne yiyeceklerını bıle öğretmenler tayin eder!burda sözum sadece ücretlilere değil,bu meslek çok hassastır. eğitimini almama ragmen kendıme güvenemedim ben. kaldı ki meslekle hiç bir alakası olmayan insanlar bu vebalin altına nasıl girebiliyorlar? benim aklım almıyor..
size bir örnek daha herkes eğitimini aldığı işi yapmıyorsa; tıp fak. mezunu olmayan birine güvenip verelim eline neşteri siz de en sevdğinizi teslim edin ellerine... yapabilir misiniz?

size bir husustaki sitemim de insanları BıLıNÇSıZLıKLE suçlamnız. bu tarz ithamlarda bulunmayalım lütfen. saygı formunu koruyalım. burası serbest bir platform..dileyen istediğini yazar ama hakaret etmeden..

Son düzenleme:
Arkadaşlar herkes kendi düşüncelerini belirtebilir.
Kimse kimsenin fikrini değiştiremeyeceğine göre,karşılıklı tartışmaya girmeyiniz lütfen.
vereliniortakvereliniortak

vereliniortakvereliniortakvereliniortak

İlimiz okullarında görev yapan sınıf ve branş öğretmenlerimizden askere giden, ücretsiz izne ayrılan ve raporlu olanların yerine derslerin boş geçmemesi için, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararının 9.maddesi doğrultusunda aşağıda belirtilen öncelik sıralamasına göre ders ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır.

1- Branşında müracaat eden eğitim fakültesi mezunları
2- Eğitim bilimleri fakültesi mezunları
3- Diğer fakültelerin öğretmenlik bölümü mezunları
4- Diğer fakülte mezunları (pedagojik formasyon belgesi olanlar)
5- Meslek Yüksek Okulu mezunları

Görev almak isteyenlerin 15 Ağustos- 14 Eylül 2007 tarihleri arasında ekteki matbu dilekçe örneğine uygun olarak hazırlanan dilekçe ve aşağıda istenen belgelerle bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir.
Görev verilenlerden, verilen göreve gitmeyenler bu eğitim öğretim yılı içerisinde hakkını kullanmış sayılacak ve tekrar görev verilmeyecektir. Görevlendirmelerde görev alacak kişilere telefon ile ulaşılacak olup adreslerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

İSTENEN BELGELER

1- Dilekçe
2- Mezuniyet belgesi fotokopisi
3- Sağlık ocağından alınacak sağlık raporu
4- Sabıka kaydı
5- Nüfus cüzdanı fotokopisi
6- Formasyon belgesi ve diğer sertifikalar ( İngilizce- Bilgisayar )

Kamuoyuna duyurulur.

Milli Eğitimin sitesinden alıntıdır, anlatmak istediğim saptırılıyor, öncelik zaten sizin bu kadar tepki vermeye gerek yok demek istedim, ayrıca kimseye hakaret etmiyorum, bilinçsiz kelimesi hakaret değildir, burda yetişkin insanlara hakaretin tanımını yapmama gerek yok sanırım..

alkisalkisalkis

teşekkürler anlatmak istediğim de bu zaten..

ücretli öğretmenlik yapmak isteyen arkadaşlara tekrar söylüyorum..

çok çalışıp kendinizden hem maddi hem manevi vermeye hazırsanız yapınız..

diğer arkadaşlara gelince...

formasyon almamış lise mezunu iş arkadaşlarına gösterdikleri saygının birazını da bu insanlara göstersinler lütfen...

tartışma yaratmamak adına daha fazla yorum yok...

bizim formasyon almamış lise mezunu iş arkadaşlarımız mı varmış benim bilmediğim?

sonunda beni bir anlayan çıktı, ataseven ben teşekkür ederim...:teytey:

skyangel o alıntıyı ben de asıl sitesinden okumuştum.açık kapatmak için yapılan bişi.
ama öğretmenlik yapmakla alakası olmayan bölümleri bari almasınlar yaa..
misal matematik bölümü ya da cografya okuyanı alsınlar ama işletme arkeoloji vs okuyanları almasınlar
ne alaka yanii..
hele 2 yıllıkların alınmasına diyecek bişi bulamıyorum

gerçekten doğru söylüyorsun, eskiden sadece meslek liselerinde branş dersleri için alınırdı, zaten kendi branşları olduğu için, normal bence ama şimdi durum farklı, ama zaten bu kadar atanamayan eğitim fakültesi mezunu varken sıra gelmez, Ben sadece muhasebe derslerine girmek istiyorum mesala, zaten başvurumuda o şekilde yaptım.

milli eğitimden alıntım hakkında kimse yorum yapmamış, şaşırdım...:bbo:

kendi adıma;
işletme mezununu matematik öğretmeni,turizm ve otelcilik mezununu ingilizce öğretmeni olarak gördükten sonra, okul müdürlerinin çok rahat insiyatif alabildiğini de duyduktan sonra,alıntı yapmış olduğunuz ilgili prosedürün sadece tozlu sayfalarda ibaret bir formalite olduğunu düşündüğüm için alıntı yapma gereği duymadım.
torpille yürüyen peynir gemiler var oldukça alıntılarınız daha çok göz ardı edilir.

ayrıca siz benim soruma cevap vermediniz ki ben sizinkine vereyim. En sevdiğinizi tıp fak. mezunu olmayanbirinin ellerine teslim eder misiniz demiştim??

bir işletme mezunu genel anlamda matemetik, türkçe, ingilizce bilgisine sahiptir. tabiki bu alanda eğitim alan pedegojik formasyanı olan birinin eline su dökemez, bunu defalarca belirttim, tıp fakültesinde öğretilenler ve kazanılan özelliklerle eğitim fakültesi aynı şey mi, master yaparsın veye pedagojik formasyon alırsın öğretmen olabilirsin(bu kutsal mesleği hakir görmüyorum, başka taraflara çekilmesin) , hadi tıp alanında master yapda görüyüm, sonra aynı katagoride olsa, devlet inanın sağlık sektörünede el atardı, ne kadar komik bir örnek, elmayla armutu karıştırmayalım, ayrıca hırs yapmaya gerek yok,burası bayanların hayata dair paylaşım alanı, unutanlar varsa hatırlatmak isterim.

bir işletme mezunu genel anlamda matemetik, türkçe, ingilizce bilgisine sahiptir. tabiki bu alanda eğitim alan pedegojik formasyanı olan birinin eline su dökemez, bunu defalarca belirttim, tıp fakültesinde öğretilenler ve kazanılan özelliklerle eğitim fakültesi aynı şey mi, master yaparsın veye pedagojik formasyon alırsın öğretmen olabilirsin(bu kutsal mesleği hakir görmüyorum, başka taraflara çekilmesin) , hadi tıp alanında master yapda görüyüm, sonra aynı katagoride olsa, devlet inanın sağlık sektörünede el atardı, ne kadar komik bir örnek, elmayla armutu karıştırmayalım, ayrıca hırs yapmaya gerek yok,burası bayanların hayata dair paylaşım alanı, unutanlar varsa hatırlatmak isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…