• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üçbin lirayı üfürmüşüz!

Çıldırmama az kaldı. İki yıl önce düğünümüz için eşim 30.000 lira kredi çekmişti. O sırada abisi çok sıkışıkmış, eşimden üçbin lira borç istemiş. Eşim de vermiş, sonradan bana söyledi. Herşeyi ikimiz yaptık, kimseden fayda görmedik, bir de üstüne kredi çektik diye hemen dibimizde bitmeler falan. Hadi neyse dedim. Peki bu para geri ödenmez mi arkadaş? Alınan borç geri ödenmez mi? Hayır ödenmezmiş. Kendi aralarında böyle birşey yokmuş. Birinin bir ihtiyacı, eksiği birşeyi olduğu zaman yetişirlermiş, eksik kapatıp destek olarak ödeşirlermiş. Aldığın parayı nakden geri getirip ödemek diye birşey yokmuş aralarında. Böyle birşey olabilir mi ya? Hadi ihtiyacım yok hiçbir şeye, o para bana ödenmeyecek mi? İlla yoryoksul mu olmamız lazım, hastanelere mi düşmemiz lazım? Kaldı ki eşim ameliyat oldu 1 ay önce, döner yaptırıp getirdi hastaneye 7 kişiydik, 70 lirası ödenmiş oldu galiba üçbin liranın! Bizim de sıkışık zamanlarımız oluyor, aha ben de ameliyat olacağım gözümden. İste abinden paramızı, hiç olmazsa eline geçtikçe peyderpey ödesin dedim. Kavga çıktı. Niye sürekli aynı konuyu açıyormuşum, unutacakmışım artık o parayı, üfürdük gitti unut artık diye bağırdı. Böyle birşey var mı ya? Yine aynı konuyu açmamak için zor tutuyorum kendimi bu akşam. Çok büyük kavga çıkacak. Ben kendime harcamazken, en ufak birşeyi bile alırken birbirimize sorarken abisine 3000 lira üfürmesi inanılmaz zoruma gidiyor. Ne yapmalıyım, nasıl yapmalıyım? Bu para nasıl geri alınır? Çıldıracağım ya :KK34:
Sende kendi ailene birşeyler üfürüversen keşke , bu onu hak ediyo

Sende kardeşine ver 3000 bakalim üfürdük gitti diyecek mi

Sizde bir ihtiyacınız olduğunda istersiniz. Açıkçası ben de aç ve açıkta değilsem o parayı kardeşimden durduk yere istemezdim.

İyi de nişanlıydık. Düğün hazırlığında çekildi o kredi.
Aslında haksız sayılmazsınız.sizin hazirliginiz için çekilen krediden verilmiş.ama yine de evlenmeden önce verilmiş.yine kizardim geri verilmesini isterdim ama evlendikten sonra alınan bir borç gibi de ısrarcı olmazdım heralde.huzuru geçtim de sen icini rahatlat,icin içini yemesin diye böyle dusun derim

Bu tip konularda şahsi karar alınamaz bence. Artık evliyiz, iki kişiyiz ve tek maaşız. Borç alınır ve geri ödenir. Her kim olursa olsun. Çünkü herkes bir ev geçindiriyor. Herkesin tenceresi kapalı kaynar. İçini kimse bilemez. Bu yüzden alınan şey aynen geri verilir. Ben böyle öğrendim.

Bende de alinan sey geri verilir.
Ancak kardesime de durmadan konuyu acip isteyemem sahsen.
Yani para verilen kisi benim ailemden birisi de olabilirdi.
Bu durumda esimin surekli bunu soylemesi rahatsiz ederdi beni.

Alacaksın eline küreği ağzına ağzına vuracaksın sinirin geçecek. Vay arkadaş bu erkeklerin bu manyaklığı nedir ay benim kocam kuruş koklatmaz canım kocam ya.

aileden aileye değişiyor bu
ben kardeşime 3000 versem isteyemem şahsen ama o ödemek için çırpınır keza bende öyle
bizde 20 tl bile alsan verilir geri
bazı ailelerde de lafı olmaz denilir

yalnız düğün arefesinde sizin paraya ihtiyacıız var daha çok
tam o zamanda atmaca gibi atlayıp istemesi olmamış abinizin
boşverin bence o parayı siz
ama tablet parası geri gelsin diye bakın!!

Adam haklı.. Ve siz bu konuda çok çğ davranmışsınız. 70 TL'ye döner almak v.s değil hastanedeyken yanınızda olması.
Evli değilmişsiniz, geri almamak üzere vermiş. Ben olsam suistimal edilmedikçe veririm, vereni de hoş görürüm.
Hele ki yıllardır aynı şeyi söylüyorsanız ben de bıkardım.
Senin tabirinle yoryoksul olduğunda 3 dğeil 5 bin liraya ihtiyacın olduğunda o abisi de onu verir. İnsanların ilişkilerini, hayatınızdaki insanları size ait olmayan bi para için kaybetmeyin.
Hadi kendiniz böylesiniz, eşinizin hayatını bozmayın bari.

cebinde fazladan olan parayı da vermemiş kredi çekmiş sonuçta eşin. bu erkeklerin kafası bir garip çalışıyor

Çıldırmama az kaldı. İki yıl önce düğünümüz için eşim 30.000 lira kredi çekmişti. O sırada abisi çok sıkışıkmış, eşimden üçbin lira borç istemiş. Eşim de vermiş, sonradan bana söyledi. Herşeyi ikimiz yaptık, kimseden fayda görmedik, bir de üstüne kredi çektik diye hemen dibimizde bitmeler falan. Hadi neyse dedim. Peki bu para geri ödenmez mi arkadaş? Alınan borç geri ödenmez mi? Hayır ödenmezmiş. Kendi aralarında böyle birşey yokmuş. Birinin bir ihtiyacı, eksiği birşeyi olduğu zaman yetişirlermiş, eksik kapatıp destek olarak ödeşirlermiş. Aldığın parayı nakden geri getirip ödemek diye birşey yokmuş aralarında. Böyle birşey olabilir mi ya? Hadi ihtiyacım yok hiçbir şeye, o para bana ödenmeyecek mi? İlla yoryoksul mu olmamız lazım, hastanelere mi düşmemiz lazım? Kaldı ki eşim ameliyat oldu 1 ay önce, döner yaptırıp getirdi hastaneye 7 kişiydik, 70 lirası ödenmiş oldu galiba üçbin liranın! Bizim de sıkışık zamanlarımız oluyor, aha ben de ameliyat olacağım gözümden. İste abinden paramızı, hiç olmazsa eline geçtikçe peyderpey ödesin dedim. Kavga çıktı. Niye sürekli aynı konuyu açıyormuşum, unutacakmışım artık o parayı, üfürdük gitti unut artık diye bağırdı. Böyle birşey var mı ya? Yine aynı konuyu açmamak için zor tutuyorum kendimi bu akşam. Çok büyük kavga çıkacak. Ben kendime harcamazken, en ufak birşeyi bile alırken birbirimize sorarken abisine 3000 lira üfürmesi inanılmaz zoruma gidiyor. Ne yapmalıyım, nasıl yapmalıyım? Bu para nasıl geri alınır? Çıldıracağım ya :KK34:

Bekarken olurda evliyken o paranın kardeşte kalması olmaz..Tek başına yaşanılmıyor.

Tamam sıkışık zamanda işini gördü halletti kardeşinde parayı geri ödemesi lazım.İkiside fazla rahat geldi bana.

Böyle bir durumda kocam elimden kurtulamazdı .Kavga çıkartırdım.Sabancı değiliz sana normal geliyorsa oh ne güzel bende kardeşime sağa sola dağıtayım derdim.

Son düzenleme:
Tamam da bu kadar sorun yapılacak bir şey göremedim ben gitti de gitti demenin ne anlamı var sürekli para isteseler tamam ama daha para isteyen olmamış kardeşler arasında borç mevzusu çok büyük meblağlar olmadığı sürece yanlış geliyor bana, ihtiyacı varmış vermiş. Belki daha öncede ağabeyi ona bir ihtiyacında para verdi bilemezsiniz ki. Bu kadar eşinizle tartışma olacak kadar büyütmeye gerek yok. Sizin de darda olduğunuz bir zaman onlarda yardım eder bende kardeşime yardım ettim düğününü yaptım vs. Aaa sana bu kadar para verdim geri isterim demedim bu saatten sonra yine böyle bir şey olursa vermezsiniz.

bence sakin olup bu konuyu kapatmalısın, benim eşim ailesini bırak, dışardki insanlara yapıyor bunu. ve kızıdığı için de fazla bir şey diyemiyorum. parayı unut, eşinle bu yüzdne kavga edip durma, 2 sene geçmiş üstünden, abisi ile aralarında borç diye bir şey yoksa yoktur. sende kabulllen bence.

Evet, üstü kapalı söylerim artık gördüğümde. İnsanda gurur olur ya. Nasıl kabul eder insan 3000 lira hibeyi?

Pardon da öyle bir söylüyorsunuz ki sanki dilenciye sadaka vermiş eşiniz çok iticisiniz. Yok hibeyi nasıl kabul edermiş, yok kardeşi aldıysa da karısı nasıl kabul edermiş gururu mu yokmuş. Bunun gururla ne alakası var yaa. Kardeşi o el değil yani. El olsa tamam nasıl kabul ediyor denir de eşiniz geri almak istemiyor. Ayrıca ailenizi bırakıp başka şehire gelmenizle falan ne alakası var? eşiniz sizin bir şeyinizi eksik mi bıraktı? eşya mı almadı düğün mü yapmadı? Bu ne para hırsı ya hatır gönül diye birşeyden de haberiniz yok mu? Döner almış gelmiş paranın bir kısmını öyle ödedi herhalde demişsiniz pes doğrusu yani. Aile kavramından haberiniz yok. Ben aileme maaşımdan kirada gönderdim kardeşime de yardım ettim eşim ağzını açıp tek kelime demedi bana demez de.

Sizinle evlenmeden önce çekilen bir para ise üstüne düşmeyin ama bundan sonra o kafayı değiştirmesi lazım, mantığı yanlış .Kardeşime veririm geri almamada olmaz.O söylemese bile kardeşinin düşünmesi lazım .

Eşim kvye 1,500TL vermişti bana sorarak, bende borc oldugu icin ver demistim. Kv her ay ödeyeceğim demişti aradan 6-7 ay gecmisti ses seda yok, meğer ödememişte. Ben bunu öğrendim ve kuruşu kuruşuna o 1,500 TLyi bir güzel geri aldım. Ufurmek neymiş ya gökten mi dusuyor bu paralar. Zaten size sormadan vermiş. Ayrıca paranın miktarının büyük olmasi gerekmiyor geri almak icin.
Buarada kv ödemediğinde eşim annesine öde diyemedi bu gorevi ben yaptim yani bosuna esine geri al geri al deme isteyemez muhtemelen kardeşi. Sen duyuyursan alırsın anca yoksa esinden beklersen unut.
Ay ben anneme 1.500 vericem ve kocam geri isteyecek? Ama bu hic hos olmaz yaa

Ayy şu sinirimi bozan meselelerden biri yine... Canım vala sen derece haklısın, çok sinir bozucu durum. Kaldı ki düğün için çekilen para, düğün paranız yaaaaz.... Bizim adetlerimize göre genelde evlenene yardım edilir. Evlenmek için ayrılmış bütçeye göz dikmek artık nasıl adlandırılır yanlış bişey de söylemek istemiyorum.. Kardeşse kardeş.. Aldıysa verecek benim mantığım bu! O para ikiniz için çekilmiş bir para ve eşin o para için tek başına insiyatif kullanamaz. Senin de rızan olmalı. Sonuçta sen de ödüyorsun o borcu ve mecbur değilsin onun kardeşine para vermeye

Back
X