Ucak ne tür eşya alır ?

C A N O

Nirvana
Pro Üye
8 Haziran 2013
57.534
152.724
898
Selam hanimlar
Başlıkta bahsettigim gibi uçakla yolculuk yapacağız. Fakat ne kadar yük alır, bilmiyorum. Kirilacak eşya alır mı ? Tabak bardak gibi...
Koli şeklinde kaç koli getire bilirim. Havalimanında sorun yaşar mıyım ?

Birçok hava yolu şirketi 20 yada 23 kilo hak verir kişi basina.kırılacak eşya da buna dahildir. Koli ise üzerine kırılacak eşya ibaresi koymanız lazım.

Hersey alir. Merak etme. Yurt icimi yurt disimi? El bagajina koyduklariniza fikkat etmen gerek. Yurt disi ise sivi olan herseyi atiyorlar. Parfumde dahil (ml gore degisiyor).

Kırılacakları alıyorlar tabi ki ama onları ayrı bölümden bagaja verıyorsunuz daha hassas davranıyorlar. Yani valizleri verdiğimiz yerden vermiyoruz..

mrblar..hangi havayolu şirketini kullanacağınıza göre değişebilio bagaj hakkınız.örneğin onur air bagaj sınırı 15 kg,thy ise 20 kg. bi de kabin hakkınız var o da 8 kg. ayrıca sıvı ürünleri bulundurmamanız gerekio kabin bagajınızda.

Birçok hava yolu şirketi 20 yada 23 kilo hak verir kişi basina.kırılacak eşya da buna dahildir. Koli ise üzerine kırılacak eşya ibaresi koymanız lazım.
Çok teşekkür ederim canım. Cevapladigin için. yüküm fazla çıkarsa parasını ödeyip getire bilir miyiz ?

Sorunuzun yanıtı değil ancak 100 ml üzerindeki sıvıları yanınıza alamıyorsunuz ancak bagaj olarak verebiliyorsunuz. Yani el çantanızda kolonya, parfüm, cilt toniği falan taşıyan biriyseniz diye söyleme gereği duydum, iyi uçuşlar :)

nerden nereye gittiginize, hangi firmadan bilet aldigina bagli

Hersey alir. Merak etme. Yurt icimi yurt disimi? El bagajina koyduklariniza fikkat etmen gerek. Yurt disi ise sivi olan herseyi atiyorlar. Parfumde dahil (ml gore degisiyor).
Yurt içi canım. Tamam ona dikkat edeceğim. Tayin durumumuz var onun için burdan sadece ufak tefek eşya getirmek istiyorum.
Kırılacakları alıyorlar tabi ki ama onları ayrı bölümden bagaja verıyorsunuz daha hassas davranıyorlar. Yani valizleri verdiğimiz yerden vermiyoruz..
Anladım canım çok sağol
Daha belli değil canım inşallah sorun çıkmaz da hayırlısı ile atlatiriz. Birde küçük bebeğim var

Toplam ağırlık 23 kiloyu geçerse belki bir iki kilo için birşey demeyebilirler ama her hava yolu şirketi aynı değil bazıları çok katı oluyor.
Yurt dışı yolculuk mu?

Teşekür ederim canım aklımın bir köşesinde dursun

Yurt icinde parfum vs. Sorun etmiyorlar galiba el bagainda veya cantada. Cunku esim kucuk bir canta aliyordu icine koyuyordu parfumleri. Ben yurt disina giderken parfumume bile bakmislardi (esimin hediyesiydi) korktum atacaklar diye ama dibinde vardi neyseki :)

Ucak sirketlerine gore kilo hakkin degisiyor. Ama cok dikkat edin. Kirilacak esya yazin mutlaka ozel bagaj olarka verin. Cunku havaanlarinda calisanlar herseyi atiyorlar. Valizleri kokileri atiyorlar hep. Kirilmasin

Anladım canım çok sağol :)

Parfüm şişesi 100 ml ve küçüğü ise nereye gittiğinizin önemi yok, yanınıza alabilirsiniz.

Yurt icinde parfum vs. Sorun etmiyorlar galiba el bagainda veya cantada....
Valla benim yurt içi uçuşta el çantamda 150 ml cilt toniği vardı, olmaz çöpe atın dediler daha yeni almışım ben de bağaja verdim. Sıradan çıktım yine girdim ama israf etmedim :)

Ek: Zaten artık her her yerde seyahat boy taşıma şişeleri var plastik. Yanımda dursun diyenler için iyi fikir bence. Gratis, Carrefour'da falan var.

Özel havayolları 15 thy 20 kiloya kadar bagaj hakkı tanıyor. Fazlasının üzerine ücret vermek yeni bilet almaktan daha pahalıya geliyor. 8-10 kg da el bagajı hakkınız var. Kırılacak eşya kolisi alıyorlar ama direkt bagaj kabulden almadıkları için kaybolma ihtimali fazla.

El bagajınızda gaz, sıvı ya da yarı sıvı (salça, temizleme jeli vb) maddeler ambalajı 100 ml'yi aşarsa alınmıyor. Yani çantanızda 100 ml bir parfüm varsa ama içinde 10 ml kadar kalmışsa bile izin vermezler sokmanıza çöpe atarsınız. 100 ml altındaki ambalajda istediğiniz her türlü sıvı maddeyi taşıyabilirsiniz

Tüm uçuşlarda aynı kurallar geçerlidir. Sizin yaşadığınız şey boyutla alakalıdır. Eşinizin parfümleri 100 ml altındadır. Dibinde kalması mesele değil, ambalajın hacmi önemli.

100 ml parfüm alıyorlar
Yanlış bilgi olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…