• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uc gundur sahura kadar eve gelmeyen es

Sizin esinizdemi arkadas delisi? Benimki arkadaslari soz konusu olunca kendini kaybediyor ya. Cok duskun arkadaslarina. Fotograf galerisinde benim ve oglumun fotograflarindan cok arkadaslarinin fotograflari var. Ama lafa gelince biz onun herseyiyiz dunya bir yana biz bir yana.
Yok bizimki ramazan a has bir durum..onun disinda bizimle..o yüzden pek bir şey demedim..

Sizin resti cekmeniz şart olmuş..bebek doğunca işler zorlaşacak iyice..üstelik büyük olanin da zor zamanlari..

Eşin evden kaçıyor ve ramazan bahanesi olmuş gibi. Bir baba çocuğuyla hiç oynamaz mı? Gün boyu işten eve gelip oğluyla vakit geçirmeyi düşünmez mi? Çocuğun babasına da ihtiyacı var.
Ramazan bitti zaten bahanesi yok artık. Bence susun 2-3 gün eline koz vermeyin. Yine de yapmaya devam ederse yaygarayı koparıb.

He ben ne yapardım diye sorarsanız, iftara kadar yatmasını anlayabilirdim ama teravihe gitmesine dahi izin vermezdim. İbadetini evde yapsa bir yeri eksilmez. Siz insan değil misiniz yahu ne zaman di leneceksiniz. Hamilesiniz üstelik..

Gorumcemlere iftara gitmiştik esim arkadaşlarının yanina gitti. Çok şiddetli başım ağrıdi tansiyonumun yukselmesinden korktum mesaj attım dön diye 1.5 saat sonra geldi. Halimi gorunce bin pisman oldu tabi.

Bulantilarimin siddetli olduğu günlerde yemek yapmadım. Bugün yapamayacağım kendin pişir dedim. Pisirdide.

Erkekler ince fikirli olamıyor. Yada benimki öyle değil açık açık söylemek gerekiyor.

Yerinizde olsam yarın iftar yemeği hazırlamam. Siz kendinizi zorlayıp yaparken o sizin ne çektiğinizi bilmiyor. Yapmaya devam ettikçe anlamazda.

Gorumcemlere iftara gitmiştik esim arkadaşlarının yanina gitti. Çok şiddetli başım ağrıdi tansiyonumun yukselmesinden korktum mesaj attım dön diye 1.5 saat sonra geldi. Halimi gorunce bin pisman oldu tabi.

Bulantilarimin siddetli olduğu günlerde yemek yapmadım. Bugün yapamayacağım kendin pişir dedim. Pisirdide.

Erkekler ince fikirli olamıyor. Yada benimki öyle değil açık açık söylemek gerekiyor.

Yerinizde olsam yarın iftar yemeği hazırlamam. Siz kendinizi zorlayıp yaparken o sizin ne çektiğinizi bilmiyor. Yapmaya devam ettikçe anlamazda.

Kesinlikle öyle. Hamile ve çocuklu haliyle hazırlanan yemekler minnet yerine bir süre sonra görev oluyor. Hiç değmez.

Kabahat sizde 28 gündür aklınız nerede? madem zorlanıyorsunuz ne uğraşıp yemek vs hazırlıyorsunuz çok kötüyüm diyin verin çocuğu eline baksın sahip çıksın,emekli dedeler gibi teravide ya da bekar gençler gibi ramazan gezmesinde işi ne ,
Sizde mesaj atın hamile kötü halinle beni küçük çocukla evde bırakıp gidiyorsın helalliğim yok diyin .
Madem o kadar önemsiyor bu işleri

Kabahat sizde 28 gündür aklınız nerede? madem zorlanıyorsunuz ne uğraşıp yemek vs hazırlıyorsunuz çok kötüyüm diyin verin çocuğu eline baksın sahip çıksın,emekli dedeler gibi teravide ya da bekar gençler gibi ramazan gezmesinde işi ne ,
Sizde mesaj atın hamile kötü halinle beni küçük çocukla evde bırakıp gidiyorsın helalliğim yok diyin .
Madem o kadar önemsiyor bu işleri
O oruc tutuyor ben tutmuyorum diye vicdan yapiyordum ama degmiyormus. Ben ondan daha beter durumdayim. Ne yedigimden anliyorum ne ictigimden yedigim her lokma zehir oluyor sanki vucuduma. Tesrif etmeye tenezzul ettiginde hakkimi helal etmedigimi soyleyecegim.

Beklentilerin karsilanmamasi problem cikarir elbette. Yoksa esinizin bu sekilde program yapmasinda bir mesele yok. Sonucta sizin de yardima ihtiyaciniz var ve esiniz ortalikta yok. Haklisiniz.
Benim de ramazan cok aktif gecti,cogu gece sahurda eve geldim. Esim o aralarda cocuga bakti,kendi programlarini duzenledi. Birkac defa hasta oldugu gune denk geldim ama yapacak bir sey yoktu. Arada siz de kendinize program yapin bence. Sonra izleyin gorun esinizin tepkisini. Ona gore davranirsiniz

Eşiniz gercekten abartmış, bence ararsa falan açmayın merak etsin bir. Yada kapıyı arkadan kitleyip yatın uzunca süre kapıyı da açmayın panik olsun biraz. Hamile kadını birde bebekle evde bırakmak nedir, yemek de yapmayın biraz ağırdan alın kendinizi hastayım deyin.
Size böyle eziyet ederken o yaptığı ibadetler geçerli mi acaba?

Evli bı erkeğin gece geç saatlere kadar dışarı çıkması bana hiç normal gelmiyor bende mi var ki sorun
Yok sizde niye sorun olsun

Ama adam sabahtan aksama kadar calisip
Gece teraviden gelip
Sonrada arkadaşlariyla sadece 3 kere arkadaşlarıyla dısari cikti diye kötü,ailesine bakmayan bir adam olarak ilan edilmemeli

Bende 1 aydır siteden 3.4 arkadasimla birlikte iftardan sonra gece2ye kadar site bahcesindeki çardakta semaver yakıp veya yakin biyerdeki dondurmaciya felan gideriz
Sagolsun eşimde problem çikarmaz
Oda arkadaşlariyla cikar dışarı bende bişey demem

Ramazanda genelde bòyle olur
Sabah ezanina kadar uyumayız

Tabiki herkesin görüşü farklidir bişey diyemem

Benim eşim de oruç tuttu. Normal zamanda da yemekleri hep o yapar. Ramazanda da oruçlu olmasına rağmen kızımla benim kahvaltımı, öğünlerimizi hep o hazırladı. Ev işlerini de çoğunlukla o yaptı. Halim oldukça ben de ev işlerini yaptım. Kızımı alıp 2-3 saat dışarı çıkardım,eşim uyusun, evde ses olmasın diye. Hamileliğin getirisiyle Yapabileceklerim bu kadardı, daha fazlası için kendimi zorlamadım ve gerek de duymadım.
Siz de az canınızın kıymetini bilin. Kendinizi zorlamamayı tercih edin şu halinizle.

Eşine yardımcı olmayan ve üzen eş. O oruç ve namaz kabul olur mu bilemedim. 20 aylık bebek nasıl yorar insanı kendimden biliyorum. Üstelik hamilesin. Allah yardımcın olsun.

Herkese iyi aksamlar hanimlar. Su siralar zaten bozuk olan sinirlerimi esim bugun daha cok yipratti sagolsun. Uc gundur durmadan birseyleri bahane ederek sahura kadar eve gelmiyor beyefendi. Bilenler bilir gebelikten dolayi asiri bulantim kusmam var ruhsal olarakta iyi degilim evde elime bakan 20 aylik bir bebegim var. Ramazandir oruc tutuyor diye bir ay boyunca bir cok seyine musamaha gosrerdim isten eve gelir gelmez yatar iftar vaktine kadar ben yemekleri hazirlayana kadar neler cekerim haberi bile yok. Iftardan sonrada vakit kalmiyor zaten teraviye gidiyor eve gelmesi saat 11 buluyor. 30 gundur boyle durumumu bilmesine ragmen kendi programindan diger aktivitelerinden hic bir taviz vermiyor. Ben bu halimle herseyi tek basima yapmaya calisiyorken onun boyle yapmasi zoruma gidiyor. Iki gundurde sahura kadar yok kendisi. Bir kac hafta once yine saat 11 gibi cikti arkadaslar cagiriyor diye sahura kadar gelmedi. Birsey demedim ramazandir gun boyu oruc tutuyor gitsin madem dedim. Evvelki gun kandil programim var dedi tamam dedim eve geldiginde sabah namazi vakti girmisti. Dun bir arkadasi geldi istanbuldan iftar sonrasi cikti sahurda geldi bugunde yine ayni arkadasla takilmaya gitti ogleden beri biraz once mesaj atti baska arkadas caya cagirmis gec gelecekmis. Bu kadari fazla degilmi ya bencillik degilmidir bu. Aklinca gonlumu almak icin ikidebir sokuluyor seni cok seviyorum diye ama gercekten seven insan kotu gununde esine destek olmazmi biraz. Bulantilarimdan dolayi dogru durust yemek bile yiyemiyorum oglumun ihtiyacarini karsilayana kadar heleki bezlerini degisterene kadar akla karayi seciyorum. Tamam o oruc tutuyor ama bende keyif pesinde eglence pesinde degilimki. Daha onceleri bu tarz konular yuzunden cok kavgalar cikti aramizda hakliyken hep haksiz duruma dustum. Onunla boyle konular yuzunden kavga etmekten yoruldum ama diger taraftan sinirlerim yiprandi bu bencilliginin karsisinda. Ne yapmaliyim ben simdi bu adama gelince yine akli sira gonlumu almaya calisacak tavir yapsam is buyuyecek hic birsey olmamis gibi davransam onuda sinderemeyecegim ve kendisi daha cok yuz bulacak. Inanin sasirdim kaldim.
Sen dua ette arkadaşlarıyla olsun sahura kadar

Buaralar herkes anormal gergin herkes yapmayacağı şeyler yapıyor ya da benim etrafın böyle actığım konular böyle..biraz sabret derim ben haklısın ama şu ramazanı bir çıkaralım öyle konuşursun

Esine yemek yapma hizmet etme konusma.cocugunla kendine yap bagir cagir yazik degilmi sana kendi isini kendi gorsun..

Cevapları hayretle okudum valla. Bosan diyenler, dua et de arkadaşlaryla olsun diyenler, çocuk sayısına karışanlar...
Arkadaşlar konu sahibi diyor ki bi kac gündür eşim eve gec geliyor ne yapsam nasıl cozsem. Acaba 3.cocugu yapsam mı değil mesela.

Ramazanlarda bizim buralarda hareketli geçer sahura kadar insanlar dısarılarda olabilir. Bu hemen aldatma şüphesi neden getiriyor akla bende mi gariplik var?

Eşiniz belki sizin yardıma ihtiyacınız olduğunun farkinda bile değil konusup anlattınız mı durumunuzu? Bi de ramazan bitti zaten normal zamanda bu kadar umursamaz değilse takmayın kafanıza bence.

Ucuncuyu dusunmuyorum zaten. Yinede oneriniz icin tesekkurler.

Evet arkadaslariyla. Sadakat konusunda aklimda bir soru isareti yok. Oyle olsaydi aceba esim bana sadikmi diye konu acardim.
Ya evet bende takıldım hamılesınızde içinize kusku dusurmek ıstemem ama bazı erkekler abdestı namazı kullanatak sadık gorunmeye calısır sımdı 30 gundur nefsını tutan bır adam ne kadar dayanır bılmem ama raöazzanın son gunlerı ıste raamzan, oruc tutuyor, teravıhe gıdıyor yapmaz aldatmaz dıye dusunsekte biryerde patlak verıyolar. Size de iyi davranması falan aklınıza bişey getirmeyin dşyemi bilmşyorumda sizide tedirgin etmek ıstemem tabı. Mesela gwlir gelmez dusa giriyormu ne bilim gusellenmek ıcın falan dusa gırıyorsa bı takıp edın. Herkes esınden emın herkes esıne guvwnıyor ama somradan aglayarak ondan beklemezdım diye konu acıyoruz. Sen kendını uzmeden takıbe al bence😔😔😔😔 ınsaşlahta bısey yoktur😔 henuz hamıle falan degilim ama allah banada sanada oyle kötü vesveleler vermesın

Back
X