Üç çocuklular, çok çocuklular

Çok teşekkür ederim cevap yazmaya zaman ayırdığın için. Yalniz değilim dedim içimden.. inan her gün uykusuz yorgun geçiyor..ben de hazır seylerden uzağım. Abur cubur bilmezler, asitli icecek bilmezler. Tercih meselesi tabi ki. Ben de böyle mutluyum diyorum ya. Ev yapımı olsun diye elinden geleni yaparim. Bu ara sohbete de ihtiyacım var. Oyle birilerine gidip gelmem normalde de ana sinidi daha da uzaklastim.

Ne demek canımbenim büyükte bazen çok akıllı bazen çok yaramaz oluyor, yapma etme demekten boğazım ağrıyor. Bu gün çocukları parka çıkardım ortancanın arkasından hep koşuyordum, sonra aklıma büyüğün bu yaşları geldi ozaman tek çocuktu bu kadar yorulmuyordum tabi neredeyse bundan 5 yıl önce daha enerjiktim daha gençtim. Bu kadar işin içinde bazen diyorum geç olmadan 4 cüyüde yapayım hep beraber temiz temiz delirelim

Bu gün sabah kalktım çocuklara birşeyler yedirdim. akşam için yemek yaptım,evi toparlayıp çocukları hazırladım indirim vardı gittim alacaklarımı alıp eve bıraktım. Ordan parka gittim doğru dürüst oturmadım sürekli ortancanın arkasından koştum.sonra eve getirdim yemek faslından sonra bebeği uyutum diğerleri her biri bir yere uzanmış. Bende şimdi kahve yapacam eşimle içecez sonra bulaşıkları halledecem sonra çocukları uyutacam. Bende dikkat dağınıklığı başlamış bazen konuşacağım şeyleri unutuyorum kızlar acaba vitamin eksikliği mi var bende.

Bu topiktekileri ayakta alkışlıyorum, 3 çocuk, uykusuzluk ve yorgunluğa rağmen çok pozitif bir enerji yayıyorsunuz ve harika işler başarıyorsunuz. Ahtapot Anne 2 oğlum var, ev işi ve yemek konusunda da gayet rahat bir insan olmama rağmen o öfke problemim tavan yapmıştı, yeni yeni duruluyor gibiyim. O kadar doğal ki böyle hissetmen ve tepki vermen. Yine de işini kolaylaştıracak bir şeyler bulsan iyi olur, sana da yazık. Robot süpürge vs. Var mı? O da iş yükünü azaltıyor. Çok titizsen çok tatmin etmeyebilir ama en azından o yerleri süpürürken başka bir işi aradan çıkarırsın, yemek yaparsın vs. Allah yardımcımız olsun

Teşekkürler canim. Okulda okudum.simdi yemek yerken ancak cevap yazabiliyorum. Robot süpürge kullaniyorum 1 senedir. Titiz olsam da ben temizligini sevdim guzel cekiyor. Yedek parcalarini yeniledim iyi gidiyor simdilik. Aslinda tamamen temizligimi yapan biri olsa super olacak. Simdi salgindan ötürü pek cesaret edemiyorum. Ben okuldayken temizligin bitmesi lazim. Yone eski sistemdenokdugu gibi haftada 2 gun 2.5 saatte biter temizlik. Cocuklari da bir odada tutmak lazim. Temizlik utu yemek alisveris ve pazarla geviyor hafta sonlari. Nasil hafta başlıyor bitiyor ne ara pazartesi oluyor anlayamiyorum. Ara tatili iple cekiyorum. Yorucu yogun ama seviyorum sadece kucukler henuz laftan anlamiyor pek. Onlar da okula baslayinca daha da rahatlarım insallah. Senin çocukların kac yaslarindalar? Zaman zaman harf hatalarım oluyor 3 saatlik uykuyla secemiyorum bazen a mı q mu yanlis mi dogru mu karışıyor harfler. Goz muayeneai oldum, daimi gözlük yazdi doktor gidip alamadim 1 ay oldu..

Çok geçmiş olsun, gözü ihmal etmemek lazım. Biri 28 aylık diğeri 5 yaşını bu ay dolduruyor. 2. Olunca büyükle denge kuramadım, bu da ikimizi yıprattı bizim de maalesef. Yardımcı alınacaksa kesinlikle evde olmamak lazım. Yoksa yine yoruluyor insan. Her gün az az yapsan haftasonunu ziyan etmesen nasıl olur? Ben öyle yapıyorum. Ben de öğretmenim ve ara tatili iple çekiyorum

Yaaa memnun.oldum sevgili meslektaşım. Küçük emiyor, ben gelince yapışıyor bana henuz 15 ayini yeni bitirdi. Ortanca 30 aylık. Büyük de 2. Sinifta hic vaktim.olmuyor halim de kalmiyor, uykusuz oluyorum. Yemegi zor yapiyorum.inan bazen. O yüzden esimle hafta sonu yapiyoruz, yardim ediyor sağ olsun. Emzirme donemi bitince bi tik rahatlarım, sonra ortanca anasinifina baslayinca biraz daha.. derken buyuyecekler diye diye geciyor zaman. Cok şükür sagliklilar, biz anne baba olarak zolrandigimiz cok oluyor tabi.

Pandemiden once gelen bi bayan vardi su an asi yaptirmamis hala. Calisma saatleri bana uyuyordu. Yine öyle bisey olsa beni rahatlatır. Hafta sonu bana kalir. Bazen kendimi turbo motor gibi hissediyorum.

Ben de memnun oldum Sağlık olsun da gerisi geçiyor gerçekten. Bir küçük daha hayal edemiyorum şu an ben emzirme dönemi bitince insan rahatlıyor gerçekten. Artık ikisini alıp dışarı çıkmak gözümü eskisi gibi korkutmuyor mesela çok şükür. Bir ara evde tek kalacağım zaman bile geriliyordum. Haftasonu daha uygun temizlik için o zaman. İngilizce miydi branş ?

Pandemiden once gelen bi bayan vardi su an asi yaptirmamis hala. Calisma saatleri bana uyuyordu. Yine öyle bisey olsa beni rahatlatır. Hafta sonu bana kalir. Bazen kendimi turbo motor gibi hissediyorum.
Pandemiden önce ben de alıyordum. Şimdi idare ediyorum ama 3 küçük çocuk olsa kesinlikle yine alırdım.

Aynen ortaokulda ingilizce öğretmeniyim. Haftasonu maalesef en uygun zaman ama dinlenmeye cok ihtiyacim var

Ben de ortaokul İngilizce Ders saatin çok mu, boş gün vs. Var mı?
24 saat. 28 de zümrem aldı, aciyor halime bos gun istemedim son 2 saatlerim bos, yoksa ayakta duramam. Ama nöbete gecicem, izin bitecek o zaman da yalvar yakar öğleden sonra bos oksun isterim cunku her günüm ayri bir koşturmaca..

Öğleden sonralarını boşaltırlar umarım biz 3 zümreyiz bu yüzden biraz daha rahat programımız. Kolaylıklar diliyorum

Kizlar merhaba. Bu aralar tavsiyelere ihtiyacım var, size yazıyorum. Sizin minikler de okula giderken oyalanıyor mu? Ben çok muzdaribim bu durumdan. Oğlumla aynı okuldayız. Erkenden hazır olsa bile ben giyinirken kahvaltı yapqrken öyle şeyler yapıyor ki kendince oyun bence engelleme politikası. Ben çok yoruldum. Kizmaktan bağırmaktan.. cimdiklemek de ise yaramiyor. Alarm kurdum çıkmadan 5 dk önceye, sabah ve öğlen her zamanki gibi zamanla yaristigim icin saate bakmayayim bileyim diye.. ogluma yetmedi. Ne yapsam da hızlı hareket etse? Okula yürüyerek gidiyoruz, 10 dk sürmüyor. O zaman bile önüme geçiyor. Durdurmaya çalışıyor bu davranışlarından illallah ettim, bildiğiniz gibi değil. Ne yapayim sizce?

Tam krizin ortası bir durum. Sen yazınca benim başıma ağrı girdi. Bir zamanlar bende öyleydim.
Benimki öğretmenini sevemedi.( E onun yerine ben de olsam, ben de sevmediğim bir yere hergün hergün gitmek istemem.) Basit bir ayakkabı giyimi 15 dk sürerdi. Elbiseyi mümkün değil seç-e-mezdi. Mızır mızır mızır...ıhı ıhı ıhı... hergün hergün... dediğşn gibi bağırsan çağırsan çimdiklesen de çözüm değildi. Hocayla da konuştum olmadı. Sonunda okulu değiştirdim ne yapayım. (1.5 yıl direnmiştim aslında ama olmadı.) O okulu daha çok sevdi. Hazırlanırken o kadar da yormadı. Şimdi çok çok şükür, maşaallah barekallah, gidiyor.

Bence çocuklar "seni"istiyorlar. Seni özlüyorlar. Biz "anne" olunca, onlar da "annesine" doyamayınca, ilgi çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Olumlu olumsuz farketmiyor. Anne onunla ilgilensin de, nasıl ilgilenirse ilgilensin... Aaahhh ahhh bir of çeksem karşı ki dağlar ne olur bilmem.

Aklıma geleni yazayım. Çocuk demek oyun demekse madem, yürüyüşü oyun haline getirsen nasıl olur? İki kere zıpla, üç kere kurbağa gibi yürü, çizgiye basma vs vs gibi. (Ben bazen koşu yarışı yapıyorum.) Oyun oynayacağım diye belki evden erken çıkar. Büyüyünce de okul yolunu mutlu hatırlar. Annemle şöyle giderdik okula diye güzel anıları olur.
Ben çiçeğe böceğe ilgili olduğum için ağaç isimlerini, bildiğim çiçek isimlerini söylerim çocuklara. (Bana da babam aşıladı bunu çocukken.)Hanımeli, gül vs görsek koklatırım. (Kokuların beyin gelişiminde etkili olduğunu okumuştum. Hem başağrısına olumlu etkili çiçek kokuları.) Hayvan gördüysem o fırsatı kaçırmam.
Mesela burada dere akıyor. Oraya göçmen kuşlar geliyor. Ne zaman o tarafa geçsek arabayı durdurur onları da aşağıya indirir anlatırım. Bu yaban ördeği, bu küçük karabatak, bu küçük balıkçıl vs. Yani eğitim de fırsat eğitimi kavramını biliyorsundur, bence biraz da gökyüzüne bakmayı bilmek gerekiyor.☺(İzciyim ben canım. Onun da etkisi olabilir.)

Mevsimleri daha ayrıntılı farkedebilir senin anlatımınla. Yaprakların sararması, yaratılış, doğum, ölüm, yeniden diriliş vs vs...Somut örnek çok aslında da görecek sakin kafa lazım. İşe giderken de, yetişmeye çalışırken de çok zor biliyorum. Benimkiler nacizane aklıma gelenler. Sürç-i lisan ettiysem affola.

Bir de şunu farkediyorum. Zaman hızla akmıyor. Olimpik koşuyor. Yetişmek mümkün değil. O zaman kısa "an"ları değerlendirmek lazım. Arkadaşımla konuştum geçen. 1-1.5 saat kaçtık deniz kenarına. Ona kalsa evde domates rendeleyecekti. Gel dedim, enerji toplayalım öyle yaparsın. Zaten kimsenin kimseye tüm gün ayırma şansı yok. Saatlerce bir yerde oturma şansı yok. Hiçbirşeye zaman yok. Gerçekten öyle mi acaba yoksa bizim öncelikler mi değişti?

İleride bu anlarımızı nasıl hatırlayacağız? Çocuklarımız bizim için ne diyecek? Ailemle nasıl zaman geçirdim diye düşününce aklına neler gelecek? Bilemedim dostlar...

İç ses: Bunları yazıp kendimi pek bir mikemmel gördüm de, bildiğin cadıyım yav. İşte hayaller ve hayatlar...

Baya düşündüm düşündüm verecek tavsiye bulamadım
Ama okuduğum bir kitapta sevdiği şeyden önce sevmediği şeyi yaptırın diyordu. Sevdiği şeye yetişmek için daha kolay yapar vs bilmem sizin durumunuzda işe yarar mı

Ben bunu ödevde uyguluyorum. Oğlum sevmiyor ödevi. O mızırtı devam ediyordu. 2 gün futbol kursuna gidiyorlar sınıf arkadaşıyla. Arkadaşının annesiyle konuştum. Okuldan ben alayım. O arada birşeyler atıştırır, ödevlerini yaptırırım. Arkasından futbola götürürsün sen diye. Beraber oynamak istiyorlar haliyle. Önce elleri yıka, tuvalete git, yemek ye, ödeve başla, bitince istediğiniz kadar oyun şeklinde söylüyorum her alışımda. Şimdilik "okuldan gelince ödev yap" kısmı daha iyiye gidiyor. Ara verdirmek istemiyorum. Ödrv bitmeden oyun yok diyorum. Geçen ara istediler. Ara verince de ödeve dönmek istemediler. Oyunu bırakmak istemediler. Zorlandık haliyle.
Önce istemediği, sonra istediği şeyler iyi bence de.

Merhabavalla benim büyük 3 yıldır okula gidiyor. Beni üzmeden uyanıp okula hazırlanıp gittiği günler bir elin parmaklarını geçmez. Ben sanıyordum tek bende var demekki çoğu çocuk böyle. Benimki 1. Ve 2. Sınıf öğretmenini asla sevmiyordu burda haftada 2 öğretmen ders veriyor birini çok seviyordu birinden resmen nefret ediyordu. o sevmediği öğretmenin günü gelince işkence gibi geceden başlıyordu sabah o öğretmen gelecek okula gitmek istemiyorum diyordu. Öğretmene durumu anlattık yine olmadı. Aslında öğretmeni çok disiplin sert biriydi onun için hiç bir öğrencisi onu sevmiyordu. Öğretmen biliyorum diyordu ama yapacak birşey yok diyordu. Öğretmenide haklıydı önünü bıraksa hadi bakalım tutabilene aşk olsun. hatta bir ara gülerek dedi o inatçı ben inatçı benim inadım onunkini yeniyor diye bu arada doğru benim büyük aşırı inatçı sert kafalı kafasına koyanı illa yapar. Şimdi 3. Sınıfa gidiyor gece yatmıyor sabah kalkmıyor uyutmasıda uyandırmasıda eziyet bize. Senin durum daha zor sende herşeyi ayarlayıp onunla çıkmak zorunda oluyorsun Allah yardımcın olsun valla ne yapılır İnan bende bilmiyorum.ben ödül veriyorum mesela kalk okula git akşama sana şu yemeği yapacam, hafta sonu şuraya gezmeye götürecem, senin o istediğin şeyi sana alacam bazen işe yarıyor bazen beni hiç tınlamıyor bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…