- Konu Sahibi Ahtapot Anne
-
- #1.301
Bugün İstanbul baya serindi. Nasılsın geçti günün?Ay cok hoş sohbetiniz. Okudum bayıla bayıla. Yarin 33 derece civarinda olacakmis hava sicakligi.. bakalim.nasil olacak. Hayırlı geceler. Bana da bir huzur geldi nedense..
Nadiren banada oluyor , annemi çok özleyince özellikle. Bazen çok kalabalık içinde yalnız yaşıyoruz... eşimin kaç abisi var bayramlaşmak nasip olmadı. Elti kişisini aradım 15 ysş büyük benden ama geri dönmeye tenezzül bile etmedi. Şimdi kim emek veriyor , kim saygı duyuyor.herkeste bir kin , bir ukalalık, bütün muhabbet para alışveriş hava fors... içine tüküreyim böyle mantığın.Kızlar içime bir yalnızlık çöktü. Kardeşim yok, akrabalarla aramız açık. Şöyle canım sıkıldı kafamı dinlemek istiyorum diyip gidebilecegim bir kapım yok sanırım. Cok üzgünüm.
Bak senle kahve içmeyi çok isterim. Merak ediyorum seniTek çocuk musun? Eşimin ondan fazla kardeşi var ama sor bakalım kaç tanesiyle kanka?Bazen nerde çokluk...durumunun canlı örneğini yaşatıyorlar. Ne demiş Teoman
"Çok kadın hiç kadındır oğlum. Yalnızlıktır sonu." Absürt bir örnek oldu farkındayım ama şu günümüzde ciddi ya kaliteli kalabalık olsun ya da kaliteli yalnızlık. Yoksa beden, beyin, ruh sağlığı uzun vadede olumsuz etkileniyor.
Akrabalarla da iyi olanı pek göremiyorum ben. Hadi iyimser olayım, bana rast gelmemiştir diyeyim.
Bazen benim de ciddi canım sıkılır. Şunu farkettim. Herşey yolundaysa, özellikle eşimle mutluysam Rabbimi daha az hatırlama eğilimindeyim. Ama canım sıkkınsa şöyle bir iç alemime dönüyorum. O zaman manevi olarak daha güzel kararlar alıyorum kendi kendime. Bakıyorum ki zahmeti gidiyor, lezzeti kalıyor.
Bulunduğun yerde gidebileceğin bir arkadaşının olmaması biraz zorlayabilir evet. Bu konu beni de yorardı düşününce. Kalkıp gidip bir kahve içeceğin birileri güzel olur tabii. Ama olmuyorsa da nasıl bir çözüm bulunmalı? Ankara'da da alan geniş aslında. Yapmak istediklerini yazıp bir yerlerden, en kolayından başlamak iyi gelirse, dene derim. (Bunu kendim de uygulayayım.)
Ay ben de izlemem yarisma programlari disinda. Ben de kaldirmak istiyorum
Felekten bir fitre kahve çalalım. İnşaallah görüşmek nasip olur. Neden olmasın? ☺Bak senle kahve içmeyi çok isterim. Merak ediyorum seni
Bende de bir hac heyecanı var. Allah'ım inşaallah beni de misafir eder.Kız bu ay bi heyecan sardı beni. Hayırlısıyla bu ay pozitif göreceğiz gibi... hayaller hayaller
Yüreğine inmesin dua et bana
Amin amin, Rabbim davetiyenizi yollar inşallah. Dua edeceğim bilmukabilBende de bir hac heyecanı var. Allah'ım inşaallah beni de misafir eder.Umreye gitmeden de böyle bir ateş düşmüştü. Rabbim kolaylaştırdı. Gitmek nasip oldu. Ben de hac istiyoruuummm. Ben sana hayırlı çocuk için, sen de bana hayırlı hac için dua edelim.
Ahh mekanı cennet olsun. Ailesine Rabbim sabır versin sözün bittiği yer genç ve ani ölümler.O dünkü yazdığım boğulan genç vefat etmiş. Üstüne eltimin annesi de vefat etmiş.Bu ölüm haberlerinde hiçbir şeyin önemi kalmıyor. Daha çok mu hatırlamalıyım acaba? Peygamberimiz de öyle demiyor mu "Ağızların tadını kaçıran [lezzetleri yıkan] ölümü, çokça hatırlayın." Hadis-i Şerif.
Bayram günü de pek olmadı gibi bu yazım ama hayatın gerçekleri bunu da unutturmıyor.
İnşaallah sevdiklerinle olursun ve hayatın bayram tadında geçer 6 kişilik ailenle.Amin amin, Rabbim davetiyenizi yollar inşallah. Dua edeceğim bilmukabil
Ahh mekanı cennet olsun. Ailesine Rabbim sabır versin sözün bittiği yer genç ve ani ölümler.
Bu hadisi şerif çok etkiler beni.
Bayram sanki Bayram değil, normal bir gün. Akraba ziyaretleri el öpmeler olmadan
Seneye inşallah kendi alemin yanında oluruz, anlamlı bir Bayram olur.
Valla içimden geçenleri duaya döktün. Amin amin amin canım benim öpüyorum çok.İnşaallah sevdiklerinle olursun ve hayatın bayram tadında geçer 6 kişilik ailenle.
Dualar için de Allah razı olsun.
Kızlar uzun uzun yazmanıza hayranım. Çok da güzel betimliyorsunuz durumları, olayları. Ben uzun yazmaya üşeniyorum sanırım, gündüz çocuklardan fırsat olmuyor, akşam oturduğum yerde uyukluyorum. Ortanca annemle gitti, büyük yatıyorum dedi gitti yattı. Eşim etle uğraşıyor kasaptalar, sonra da evde halledecekler bakalim. Küçük uyumuyor günlerdir hem gece hem gündüz. Uykuya dalamıyor, sürekli emmek istiyor, huzursuz bu ara. Eşim ailesini ziyarete gidecek ben de çocuklarla gitmeye çekiniyorum. Hem zor oluyor hem de kucagina alan öpmek isteyen vs. Ben maskeli otururum o da dert olur herkese ama çocukların çocuklarla oynamasına engel olamam o yüzden gidemeyecek gibiyim. Kendi içimde olumlu bir karara varamıyorum. Eşime de söyleyip konuyu netleştirmek en iyisi.
karapisso ve kavs-i kuzah siz ikiniz de Istanbulda mısınız? A Asya89 da sanırım Türkiyeye geldi. Masallah gönlü bol arkadaşım en son hediyeleri sığdıramamıştı. Iyi tatiller.
Ay çok iyi yapmışsın canım. Valla yolculuk ilk 1 saat iyi geçti. Sonrası zordu bebeler sıra sıra krize girdiler resmen. Bende biraz rahatsızım hava değişikliği çarptı sanırımCanlar biz bugun ikindi vakti Üsküdar, Aziz Mahmud Hüdai'ye gittik. Çok kalabalıktı sahil, ama biz zaten muhteremi ziyarete çıkmıştık bizi etkilemedi. Orası sakindi.
Rutin yorgunluk dışında manevi olarak öyle doyarak döndümki elhamdülillah çok şükür.
Sizler nasılsınız neler yaptınız?
A Asya89 Sağ salim geldinizmi yolculuk nasıl geçti?
kavs-i kuzah nasılsın?
Denp sesşn soluğun çıkmıyor nerelerdesin canım ?
Bebeklerle zor olur, ama sana yardımcı olurlar en azından hazır sofraya oturursun. Sen bebeklerinle ilgilen gerisini boşver.Ay çok iyi yapmışsın canım. Valla yolculuk ilk 1 saat iyi geçti. Sonrası zordu bebeler sıra sıra krize girdiler resmen. Bende biraz rahatsızım hava değişikliği çarptı sanırımÇocuklarımın iştahları yok. Yer değiştirdikleri için çok huysuzlar. Büyük çok
Şükür iyi koşup oynuyor. Ama bebeler yabancılık çekiyorlar.
Çok istediğim birşey Aziz Mahmud Hüdai Hz lerini ziyaret etmek. İnşaallah bana da nasip olur. Önce Peygamberimizin sonra da o mübareğin şefaatlerine nail oluruz.Canlar biz bugun ikindi vakti Üsküdar, Aziz Mahmud Hüdai'ye gittik. Çok kalabalıktı sahil, ama biz zaten muhteremi ziyarete çıkmıştık bizi etkilemedi. Orası sakindi.
Rutin yorgunluk dışında manevi olarak öyle doyarak döndümki elhamdülillah çok şükür.
Sizler nasılsınız neler yaptınız?
A Asya89 Sağ salim geldinizmi yolculuk nasıl geçti?
kavs-i kuzah nasılsın?
Denp sesşn soluğun çıkmıyor nerelerdesin canım ?
Maşallah çok güzel mis gibi oksijenÇok istediğim birşey Aziz Mahmud Hüdai Hz lerini ziyaret etmek. İnşaallah bana da nasip olur. Önce Peygamberimizin sonra da o mübareğin şefaatlerine nail oluruz.
Çok şükür iyiyiz. Kardeşim ziyarete geldi. Onunla zaman geçiriyoruz. An itibariyle manzaramız: Alırız bir dal maşaallah ınızı.Eki Görüntüle 2892170
Bir ben var bende, benden içeri...☺
Ne güzel olmuş "eski hayatımızdan bir kesit " gibi yaşamışsın akraba ziyaretini. Ne güzel günlerdi, Rabbim o günlere sağlıkla dönmeyi hepimize nasip etsin.Kızlar iyi geceler. Ani bir kararla akraba ziyareti yaptik 3 günde. Güzel geçti. 1.5 yılın ardından çok iyi geldi. Ortancayla akrabalae ilgilendi bize kolaylıklar dilediler o derece yanibeni dinlendirmeye sözleşmiş gibiydi hepsi, bana da iyi geldi. Köy havası temiz hava, organik beslenme derken evimize döndük. Külkedisi olarak devam ediyorum hayatıma. Su çamaşır makinesi icat edilmemis olsaydi ne yapardım acep? 3. Makine yıkanıyor. Sirada 2 makine daha bekliyor. Evimizi de özlemişiz. Yollarda trafik biraz yoğundu. Gece yolculuğu yorucu oldu. Ama değdi. Iyi ki gitmişiz. Pandemi bitsin de su psikolojiden kurtulalim artık.. hep bir acaba? Bulaştı mı korkusu değil benimkisi. Okullar acilacak mi tereddütü.. çok zor oluyor benim için, açılsın istiyorum. Pandemi bitse de kıyamet alameti sanki her sey... sıraya girmiş gibi seller, depremler, hayranlarin istilaları ve takip edemediğim niceleri.. Allah sonumuzu hayretsin. Korkuyorum gercekten .
Kolay gelsin, Rabbim işlerimizi kolay eylesin.Bayramdan çıkınca okul, kurs ritüellerine geri döndük. Bu da servisciliğe başladım anlamına geliyor. ☺ Sabah kızımı gönderdim okula. Arkadından oğluşları Kur'an-ı Kerim kursuna, ben de derse geçtim. Kurs erken bitince dersten çıkıp çocukları aldım. Eve gelip yemek yeriz/ yemeyiz krizinden sonra basketbol kursuna götürdüm. Eşim aradı. Eve gelince de çocukları eve bırakıp bahçeye gittik eşimle. Gelince de kanepede sızıp kaldım yorgunluktan.Biraz kestirmişim. Uyandım. Banyo yaptım. Yarın nasip olursa sülük tedavisine başlayacağım. Bakalım dr ne diyecek? Sabah 9'da. Çocukları okula kursa bırakacak kimse yok. Bende millete demedim yani. Evde kalacaklar. Ben gidip geleceğim inşallah. Fırsat bulunca yazarım. Aklımdasınız.❣
Evdeyiz, uzun iki haftaya yakın bir tatilden sonra ev sıkıcı gelmeye başladı tabi. Elhamdülillah çok şükür şikayet değil, insan gezmeyi sevince alışıyor kısa zamanda. Sabah bahçeye indik çocuklarımla kahvaltı yaptık. Şimdi onlar parkta ben esintili havada çay içiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?