Üç çocuklular, çok çocuklular

İyi yapmışsınız değişiklik olur çocuklara. Afiyet olsun Canım. Burda yağmur var. Dışarı çıkmadık. eşim işten gelince,yağmur durursa bir saat parka çıkarır. Benim başım ve gözlerim feci ağrıyor. Şekerimi ölçtüm normal çıktı. Ama aşırı bir ağrı birde uyku eşlik ediyor. Gözlerimi açamıyorum. İlaç aldım inşallah iyi gelir. Bari eşim işten gelene kadar dayansaydım.

H
Hepsi yorgunluktan, dinlenmeye fırsatın yokkki. Allah yardımcın olsun.

Amin canım cümlemizin yardımcısı olsun. Aynen öyle üstüne üstlük hastalarda. Gece kaç defa uyanıyorum artık sayamıyorum. Canları sağolsunlar iyi olsunlar yeter
Ben corona oldum 8 nisanda. Kızımı tam sütten kesmeye başlamıştım. İnan ölüyorum sandım, halsizlik yorgunluk, moral bozukluğu, üstüne eşim 3 gün sonra benden daha fena şekilde semptomlar yaşadı. Bide ona baktım.
Bebeğimi kucağıma alamadım , 3 gün kapıda ağladı
Sütten kestim, odasını ayırdım hepsi bıçak gibi kesti, hızlıca oldu. Oda bende çok etkilendik.
İki kızımda corona oldular.

Veeee elhamdülillah çok şükür , 7 günde kalktık ayağı.
Geçti gitti elhamdülillah çok şükür....
Yazmak geldi içimden.
Sanada çocuklarınada Allah şifalar versin.

Amin canım sağol. Çok zor bir süreç ama atlatmışsınız. RABBİM bir daha yaşatmasın.

Canım cok gecmis olsun, kolayliklar diliyorum. Ne mutlu kayinpederine senin gibi bir gelini var.

Geçmiş olsun canım. İnşallah kayınbabanın durumu iyidir.
Sagolun kizlar hamdolsun cok cok iyi
Eskiden desteksiz yuruyemiyordu 3 damar tikaliymis simdi sukur kendi basina merdiven inip cikiyor gayet rahat yuruyor

Ben o karar yorgunum ki bu ara hic telefonu elime alipta gruba bakamiyorum tam diyorum ki kizlara bi bakayim naptilar nasillar muhakkak bisey oluyor surekli kosturmaca bütün cocuklara yetişme cabasi ustune ev isleri falan bu ara kendime hic vakit ayiramiyorum vallahi

Sende atlatacaksın, atlatacaksınız
Çocuklar nasıllar , sen nasılsın gecen nasılgeçti?
İnşallah canım. Ortanca nın ateşi çıktı. Gece onla uğraştım. Sonra bebek uyandı. Onu uyutayım derken. Ortanca tekrar kalktı. Baktım bana uyku yok erkenden uyandım. Bir arkadaş kahvaltıya çağırdı. Kahvaltı ettik şimdi çocukları parkta gezdiriyoruz. Akşam yemeğim var. Eşim işten gelecek beraber eve geçecez Öyle işte. Sen nasılsın nasıl geçiyor günün

Ah Kızlar demiştim akraba ziyaretine gideceğiz diye.. gittik ama burnumdan geldi. Ortancanin düzeni bozulunca cok huysuzlandı, benim de canim çok sıkıldı. Tahammül konusunda daha esnek olmalıyım. Eşimle de konuşacağım. Insallah toparlayabiliriz. Benim hep yemegim corbam hazırdır, hep üstüne ilave ederim. Ama nedense gittiğim yerlerde bu anlamda sıkıntı çekiyorum. Biraz titizim, adım da çıkmış dokuza inmez sekize.. ben yanimda lazim olan ne görürsem e burda vardı denir, terslenmis hissederim ama bundan sonra kulağıma küpe oldu kesinlikle çocukların yiyeceklerini yanımda taşıyacağım. Gittim geldim daha cok yoruldum hic de iyi bir degisiklik olmadi. Ben mi abartıyorum sizce? Siz böyle durumlarla karsilasiyor musunuz? Nasıl çözüm buluyorsunuz?

Çok geçmiş olsun. Arkadaşına kahvaltıya gitmen çok güzel olmuş. Değişiklik her zaman iyidir.
Ne konuda adın çıkmış canım?
Ben çok gezdim. Şahir içi şehir dışı. Yanımda hep meyve bulunur. Yemek çorba taşımadım. Gittiğim ev sahibi ne yapmış ise yedirdim.
Bebeklerim emen bebekler belki ondan rahatım. Hem emen hem annesiz asla durmayan bebekler.
Bende bildiğim için bu yorgunluğu göze alarak gidiyorum.
Gergin olduğumda bebeklerimde gerilir. Hele bide kusmaları vardı benim ilk ikisinin. Ağlayınca kusar , sıcak terleyip emince kusar vs.

Tahammülsüz olduğun konu Ortancanın düzeninin bozulmasımı yoksa orda seni rahatsız eden bir durum oldu ve sen ister istemez gerildinmi?
Eşinle paylaşarak baksanız daha kolay olur.biz genelde eyle yapıyoruz.
Eşimin, beni düşünerek ver ben bakayım sen ye dediği oluyor, ama genelde bendeler.

Kızlar nasılsınız görüşmeyeli?
Biz bugun biraz gerildik.
Sabah erkenden kalktım kahvaltı hazırladım dılard vadide yeriz diye , neyde eşim bu kez itiraz etmeden kabul etti.
Gittik heeşey güzel hoş , mutlu mutlu oynuyor çocuklar.
Piknik için sandalyele aldık , baya oldu alalı ilk kez dışarıda kullanıyoruz.
Oğlum oturdu keyif yapıyor nasıl mutlu çocuk. Heyecanla kalkıp oturuyor, onu izlemek bile bana keyif verdi. sonra reçel yedi , simiti batırdı yerken bir damla sandalyeye geldi ve eşim o an oğluma tokat attı
Ben şok...
Çocuk nasıl ağladı nadıl ağladı...

Keyfimizin içine etti deyim yerindeyse.
Ben bundan evvel konuştum, evet haklısın neden böyleyiz değişeceğiz dedik.
Buna benzer saçmalıklarda yaptı son zamanlarda.

Bende softadaki recel kavanozunu yere fırlattım. Keyfimizi hep boz çok iyi dedim. Başladı önceki yaşanan tatsız hadiseleri söylemeye , hiç konuşmadım elimdeki çay bardağını fırlattım.
Artık konuşmak istemiyorum.
Yetti artık....
Sizce nerde hata yapıyorum, ben haklı haksız aramıyorum... mutlu keyifli neşeli olmak, gittiği yerde özgür anın tadını çıkaran çocuklarımı izlemek istiyorum, çok şeymi istiyorum

Geçe yıl , ilk kez tatilimizin tadı damağımızda kaldı... maşallah dedim , farkındayım aslında, eşim mutlu yardımcı, eve heşdim baya sonra dedim. Sen çok iyi güzel bir tatil yaşattın bize. ALLAH razı olsun. Cevaba bak, gitmeden kendime söz verdim, sözümü tuttum... oda farkında od farkında , ama hayata yaymak lazım bu sözleri, bir haftaya değil.....

Canım cocuklarimdan iki büyükler yemek yiyorlar cok da secmezler ama gittigimizde kahvaltiya oturduk, öğlen yemek icin hazirda bir sey yoktu. Bizim evdeki rutinimiz sabah kahvaltida çorba içerler sonra salatalik domates vs sonra meyve, süt sonra da duruma göre biraz yemek ya da corba atıştırıp ortancam uyur. 3 numara zaten emiyor, sıkıntı yok çok şükür. Bizimkilerin kahvaltilik bir seyler yemeyecegini bildigim icin evde corba icirdimama en büyük oğlum icmek istemedi, orda biraz bir şeyler yedi, süt ictiler. Meyve faslı arada kaynadı. Yemek olarak cocuklar parka gidip geldiğinde ya da ortanca uyumadan önce yiyip icebilecegi corba ya da yemek yoktu halihazirda. Taa aksam yemegini beklemek durumundaydik, ev sahibi cocuklar ne yer diye sorunca ne diyeceğimi bilemedim. Sebze yemeği de yerler nerdeyse bütün çorbaları da içerler. Ama hazir olmasi lazim. Cocugun uykusu bastırmış hazirda bir sey olmayinca süt iciriyorum, cok icirme kansizlik yapar, orda oturma cereyanda kalır vs gibi evhamlar benlik degil. Cok bunaliyorum. Cocuk uykudan bayiliyor karni doymadı. Corba yapti ev sahibi cok koyu oldu yemek istemediler, iyice deliye döndüler. Hepten huzursuz oldular. Ben mesela onlar ya da bir baskasi geleceği zaman hep hazirda bir seyler bulundururum. Sonradan ilave yapacaksam yine yaparim. Ac uykusuz ve huzursuzken babasi da bas edemiyor. Küçük uyumadi kucagimdan inmiyor, sürekli emmek istiyor derken ben cok gerildim. Anlatmak istediğim durum bu.

Ben tahammülsüz oldugumu söylüyorum ya esim daha da tahammülsüz davranir, gerilir bizi de gerer. Böyle durumlarda ben de konusmak, telkin etmwk vs istemiyorum çünkü bıkıyorum ben de yoruluyorum. Ne yapmak lazim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…