Üç çocuklular, çok çocuklular

Neden dolunaya göre hiç duymadım da şaşırdım
 
Neden dolunaya göre hiç duymadım da şaşırdım
Eskiden insanlar aya göre hayatlarını düzenlermiş. Hicri takvimi esas alarak da diyebiliriz buna. Ay nasıl ki okyanuslarda bile med-cezir etkisi yapıyorsa, bizim de vücudumuza etkileri var. Ayın büyüdüğü zamanlar bitkilerin, çocukların vs büyümesinin daha hızlı olduğu görülmüş. Mesela eskiler bitkileri budarken, yeni bir işe başlarken de ayı takip ederlerdi. Bende çok kez şahit oldum.

Peygamberimizin hadisi şerifinde de, sünnetinde de var hicri 13-14-15 günlerde , peygamberimizin oruç tuttuğundan.Mesela arkadaş da bahsetmiş 7 gün yemeğe dikkat ettiğinden.Dolunay zamanı yenilen yemeklerdeki yağın vücutta depolandığı ve eritilmesinin de zor olduğu yazıyordu kozmikbakım.net te.

Benim sürecim de şöyle oldu. Epilasyon için zaten yapıyorum, ay takvimine uyayım, ne kaybederim ki diye düşünerek itinayla uyguladım.(üstte yazdığım sitenin verdiği takvimleri baz alarak) Evet ciddi bir azalma farkettim tüylerde.

İkincisi de peygamberimizin hicri ay ortası orucuyla bu sitedeki oruç bilgilerinin tutması oldu. (Amacım site reklamı yapmak değil kesinlikle. Zaten araştırırsanız başka yerlerde de bu bilgilere ulaşırsınız. Ben bunu tercih ettiğim için paylaşmak istedim sadece.)

Detoks yapayım, diyete başlayayım dedim ancak sürekli yapamadığımdan birşey diyemeyeceğim. İnşaallah onlara da başlarım çünkü nur topu gibi göbüşümü İzmir Marşı'yla uğurlamak istiyorum.
 
Teşekkürler, çok da ayrıtılı yazmışsınız. Bakayim ben de. Bugün de bir sey öğrendim, sayenizde.
 
Teşekkürler, çok da ayrıtılı yazmışsınız. Bakayim ben de. Bugün de bir sey öğrendim, sayenizde.
Benim de öğrendiğim şeyler var. Mesela bazı durumlarda yalnız olmadığım. Her zorluğun atlatılacağı. Zaman her şeyin ilacı. Dua birlikteliği.
Seviyorum buradaki kafa dengi insanları.
 
Ayy senin bu dediği bizde yaşıyoruz. Aman geçiyor elhamdülillah çok şükür.
 
Ay sohbeti kacirdim okumaya firsat bulamadim kayinbabami hastaneye getirdim hastanedeyiz anjiyo olmasi lazim tahlilleri ameliyat gunu falan halledilecek allahtan kizlari babasi goturdude sadece oglanlar yanimda yaninda yamacında kimsenin olmamasida böyle kotu iste ya
 
Çok geçmiş olsun canım ya. Evet bende gurbetteyim , ne zor şey.
 
Bende yıllardır takip ederim. Ama epilasyonda günleri kaçırdım ve maalesef çoğaldı.
Ayrıntılar insanı olumlu yönde büyütür. Ama aksi yani yaşanan olumsuz şeylerde ger Ayrıntı bir sıkıntı demek.
 
Deniz derken canim ?
Biz eskisehirdeyiz burda deniz yokki sadece kent parkta yapay deniz var dedemiz demisim acaba onu deniz diemi okudun
Ah bu beeeennn kendimi nerelere atsaaamm
Ben Antalya dayım da deniz diyince yani deniz diye anlayınca heyecan yaptım.
 
Ben de bir epilasyonu takip ettim. Birde sık sık kuaför işim olmadığından saç kesim takvimini. Oğlanları da aslan günlerinde kestirmeye çalışıyorum. Evde aslan günü aslan günü diye dolaştığımdan eşim geçen saçımı kestireceğim. Geldi mi aslan günü diyince doğru yoldasın dedim kendime. inanmayan eşim bile böyle dediyse
 
Simetri düzen ve ayrıntı benim işim/di taa kiii çocuklar doğana dek. Allah'tan takıntılı falan değilim. Olduğu gibi yaşamayı öğrendim. Hayatı nasıl daha kolay hale getireceğimi... Büyüyorum sanırım.
 
Çokk geçmiş olsun. Bazen olmayanlardan daha kötü olan, sözde yanında olupta aslında hiç olmayanlar. Nerden mi biliyorum? Kendimden. Burada bir dolu "akraba" var da yoklar.
İnşaallah herşey gönlüne göre hayırlısı olur.
 
Merhaba hanımlar nasılsınız bu gün? Benim çocuklar gece yatmadılar. Ortanca belki 10 defa uyandı. Her uyandığında da ağlıyordu. Ablasını uyandırdı. Onunda öksürük krizi tuttu oda uyuyamadı.gürültüye bebek uyandı derken. Hep beraber çok güzel delirdik hadi cümleten hayırlı olsunuykusuzluktan gözlerim kapanıyor
 
Ben bu krizleri geçecek birgün geçecek diye diye ve o dönem, dediğime kendim bile inanmayarak geçirdim. Zor yaaa. Rabbim yar ve yardımcın olsun. Olsa bir türlü olmasa bir türlü.
 
Allah hepimizin aranıza muhabbet hasil eylesin, benimde aynı. Ama iyi kötü zor zamanlarımızda el atıyoruz birbirimize.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…