Eskiden insanlar aya göre hayatlarını düzenlermiş. Hicri takvimi esas alarak da diyebiliriz buna. Ay nasıl ki okyanuslarda bile med-cezir etkisi yapıyorsa, bizim de vücudumuza etkileri var. Ayın büyüdüğü zamanlar bitkilerin, çocukların vs büyümesinin daha hızlı olduğu görülmüş. Mesela eskiler bitkileri budarken, yeni bir işe başlarken de ayı takip ederlerdi. Bende çok kez şahit oldum.
Peygamberimizin hadisi şerifinde de, sünnetinde de var hicri 13-14-15 günlerde , peygamberimizin oruç tuttuğundan.Mesela arkadaş da bahsetmiş 7 gün yemeğe dikkat ettiğinden.Dolunay zamanı yenilen yemeklerdeki yağın vücutta depolandığı ve eritilmesinin de zor olduğu yazıyordu kozmikbakım.net te.
Benim sürecim de şöyle oldu. Epilasyon için zaten yapıyorum, ay takvimine uyayım, ne kaybederim ki diye düşünerek itinayla uyguladım.(üstte yazdığım sitenin verdiği takvimleri baz alarak) Evet ciddi bir azalma farkettim tüylerde.
İkincisi de peygamberimizin hicri ay ortası orucuyla bu sitedeki oruç bilgilerinin tutması oldu. (Amacım site reklamı yapmak değil kesinlikle. Zaten araştırırsanız başka yerlerde de bu bilgilere ulaşırsınız. Ben bunu tercih ettiğim için paylaşmak istedim sadece.
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
)
Detoks yapayım, diyete başlayayım dedim ancak sürekli yapamadığımdan birşey diyemeyeceğim. İnşaallah onlara da başlarım çünkü nur topu gibi göbüşümü İzmir Marşı'yla uğurlamak istiyorum.