- 28 Aralık 2008
- 697
- 1.413
-
- Konu Sahibi tembelanne
Merhabalar,
6.5 aylık-6yaş ve 13 yaş üç çocuğum var. Büyük ve küçük kız ortanca oğlan.
Planlı olarak istedik allah nasip etti hep hayalimdi 3 çocuk sahibi olmak.
Özel bir okulda öğretmenim. 8.30-17.30 çalışıyorum.
Bebeğim çok akıllı uslu bir bebe. Benimle yatar benğmle kalkar. Gece emmesi yok uyanması çok nadir. Doğduğundan beri böyle
Oğlum da meraklı girişken bir çocuk. Ortamlarda hemen kendini gösterir spora ve haritalara coğrafyaya çok meraklıdır.
Büyük kızım ilk göz ağrım büyüyor ve büyüme sancıları ile baş edemiyor. Sınıfında çok arkadaşı yok. Çünkü o çocukların anneleri ile ben de aşık atamıyorum. İnsanı suya götürğp susuz getirecek anneler haliyle kızları da anneleri gibi
Dolayısıyla benim kızım da bu genç kızların içinde tutunamıyor. Dershanede farklı kurslar vb yerlerde yeni arkadaşlar bulacak ortamı yaratıyorum buna rağmen arkadaş edinemiyor. Yakınlık kurduğukızlar genellikle psikolojik problemleri olan kızcağızlar. Sınıf tarafından sevilmeyen dışlanan tipler. Kızım yalnızlığına çok üzülüyor.
Benim elimden birşey gelmiyor. Dersane arkadaşlarının kafasına uyan bir iki tanesinin annesini aradım bize çaya çağırdım. Hani belki yakınlık olur va diye. Oluyor ama devamlılığı gelmiyor.
Çok üzülüyorum sosyal olarak bu kadar yaralı olmasına. Çok alımlı güzel bir kız, güzel giyinir, derslerinde başarılı. Sınıfın en iyisi değilse bile ilk üçündedir. Düşünüyorum yetiştirirken neyi yanlış yaptım. İlk çocuğum 26 yaşında kucağıma aldım. Üzerine bir oğlum bir kzıım daha oldu bütün bebelerimi seviyorum ama en çok üzüldüğüm, düşünüp darlandığım hep büyüğüm oluyor. Yaralarını saramamak beni kahrediyor.
Karne günü sınıfça yapılan aktivitelere çağırmadılar. Çağırsalar giderdim dedi. Sen plan yap dedim kümse gelmiyor dedi.
Şöyle örnek vereyim doğum gününde (8 şubat) Korku evine götürecektim onu ve seçtiği bir iki arkadaşını. 6-7 kişiye kadar olur dedim. Bunu da ikimiz de iki saftirik anlattık ortamlarda. Bu sene böyle yapacağız dedik. Biz partiyi planlarken sınıfta bir anne çocukları toplayıp götürmüş sınıfta 3 kişiye ahber verilmemiş biri de benim kzıım. Hangi veli organize etti bilmiyorum ama çok yoruldum bu annelerle satranç oynamaktan bir sonraki hamlelerini tahmin etmeye çalışmaktan.
Salıyorım düşünmüyorum ama kzıım üzülüyor. Şu an arkadaş bu yaş için ekmek su gibi bir şey. Kendi okulumdaki öğrencilere bakıyorum herkes her öğrenci bir şwkilde yolunu buluyor. Benim çalıştığım okul daha ortahalli velilerin gönderdiği bir okul. Kızım çok daha pahalı bir okula gidiyor. Anasınıfından beri aynı okulda. Değiştirmek istese kendi okuluma alırdım. Ama istemedi. Şimdi bu sene LGS senesi. Bu moralsizlikle nasıl baş edecek bilmiyorum.
Uzun yazdım kusura bakmayın. Annenin yüreği soğumuyor bebeleri üzgünse.
Şimdi netflix disney vb dijital kanallarda benimle bişeyler izlemesine iznim var sadece. Arkadaşları çoğu diziyi filmi izliyor. Aynı şekilde sosyal medya whatsap vs sınırlı süresi var. Bu sebeple çocuklar evdeyken yapılan yazışmalara katılamıyor. Dışlanmasına bu mu sebep oldu bilemiyorum. Mesela benim yakın arkadaşım dediği sınıf arkadaşı tarafından zorbalığa maruz kaldı. Ben bunu çok geç öğrendim. Tesadüfen öğrendim. Bu kız benim kzıım onun istediği şeyleri yapmadığında onunla küsüyor, konuşmuyor. Mesela benim kzıım bir program yapınca onu çağırır. Kız gelir güzel vakit geçirir, eğlenir. Sonra öğreniriz ki bu arkadaş bir cadılar bayramı partisi düzenlemiş mesela benim kızımı çağırmamış. Sonra sen sıkılırsn diye çağırmadım seninle ayrı görüşürüz diyerek onu gruptan ayırıyor. Yani kızımın ortamlarda kabul görmemesinden hoşnut gibi bir havası var.
Yani keşke bu böyle olmasa. Lise için daha da korkuyorum. Güçlü olup altından kalkabilmesini isterdim. Bunu önemsemiyor hayatımızın odağına koymuyorum. Negatif yüklemek istemem. Ama için için ne kadar üzüldüğünü fark ediyorum. Yetiştirirken neyi yanlış yaptığımı düşünüyorum. Kurallı, planlı yetiştirdim birçok şeyden sakındım beklediğim asla popülarite değil ama dışlanması ve bu durumla baş edememesi beni üzüyor.
Liseye geçtiğinde yeni bir ortama gireceksin herkesle selamlaş bir kişiye takılıp kalma özellikle ilk aylarda diyeceğim. Spor sanat vs kurslarına yazdırıp okul dışı bir alan da yaratacağım. Biliyorum bu zaman geçecek ama ruhu benliği yaralansın istemiyorum. Her şerde bir hayır da vardır belki bilemiyorum
Okulundaki hocaları hiç sorun yok bizim böyle bir gözlemimiz yok vs dediler. Benim mesaim 8.30 kızımın okulu 9.00 da başlıyor. Oğlumla ben aynı okuldayım. Sabah büyük kızımı da okuluna erken bırakıyordum kolaylık oluyor bana diye. Dedi ki kimin yanına gideceğimi bilmiyorum hangi gurubun yanında dursam fazlalık gibi çıkıntı gibi oluyor. Sınıfa çıkmamıza da izin vermiyorlar. Her sabah tören için okulun alt katında bekliyorlar sırtlarında çanta ile.Tamam işte çocuğun destek alması gerekiyor. Anneyle bir şey paylaşmak ile psikoloji alanında bir uzmanla paylaşması aynı şey değil. Zorbalık görmesi bile yeterli bir uzman ile görüşmesi için.
Okulundaki hocaları ne diyor bu durumuyla ilgili?
Bunu ben mi teklif etmeliyim? O mu teklif etmeli? Benim pdr alanında çok arkadaşım var. Benim arkadaşım olması onu gerer mi acaba. Kendi 13 yaşımı, nasıl düşündüğümü hatırlamaya çalışıyorum. Ben çok daha utangaç çok bastırılmış bir çocuktum. Hep bu duyguyla hareket ettim kizima karsi. Beni kimse ailem dahil kimse görmedi, hesaba almadı ne düşündü ne yaşadı ne hissetti demedi yönlendirmediler. Bu sebeple sürekli kızımı düşünüyorum. Zamanımı ilgimi ona harcıyorum. Diğer çocuklarımı da çoğu zaman ihmal ediyorum. Mesela kizimin bir plani varsa oglumu spora goturemiyorum. En kucugum gunduz uykulari bolunuyor ek gida saatleri birbirine giriyor falanTamam işte çocuğun destek alması gerekiyor. Anneyle bir şey paylaşmak ile psikoloji alanında bir uzmanla paylaşması aynı şey değil. Zorbalık görmesi bile yeterli bir uzman ile görüşmesi için.
Okulundaki hocaları ne diyor bu durumuyla ilgili?
Bunu ben mi teklif etmeliyim? O mu teklif etmeli? Benim pdr alanında çok arkadaşım var. Benim arkadaşım olması onu gerer mi acaba. Kendi 13 yaşımı, nasıl düşündüğümü hatırlamaya çalışıyorum. Ben çok daha utangaç çok bastırılmış bir çocuktum. Hep bu duyguyla hareket ettim kizima karsi. Beni kimse ailem dahil kimse görmedi, hesaba almadı ne düşündü ne yaşadı ne hissetti demedi yönlendirmediler. Bu sebeple sürekli kızımı düşünüyorum. Zamanımı ilgimi ona harcıyorum. Diğer çocuklarımı da çoğu zaman ihmal ediyorum. Mesela kizimin bir plani varsa oglumu spora goturemiyorum. En kucugum gunduz uykulari bolunuyor ek gida saatleri birbirine giriyor falan
Yeter ki büyüğüme gölge düşmesin.
Şimdi yanlışı nerde yaptım diye düşünmem de sanıeım burdan.