Tüyler için tuz ve limon kullanıyorum.Faydasını gördüm..

turunç derken hangi turunçgil ve turuncun neresini kullanıyorsun
tuz ile ilgili farklı yerlerdede yazmıştım(sanırım burdan bi arkadaş sormuştu bi cilt doktoruna ne düşünüyorsunuz diye bende cevaplamıştım:)
tuz+limondan fayda gördük mesajlarını sıkça duyunca araştırmaya başlamıştım
tuz mitotik bölünmeyi engelliyor ,bölünmenin çeşitli fazlarında özellikle
tuz uygulamasında seanslarınızdan birini gece saatlerine getirmeye çalışın
ve bu sofralık tuz olmasın,taş tuzun öğütülmüşü oluyor,salamuralarda(turşularda) kullanılan kalın tuz olursa daha iyi olur..

turunç meyvesi. turuncun suyunu sıktım aynı limon gibi tuzla karıştırdım.

burada bi başlıkta turuncun da etkisi olduğunu yazıyordu.oradan esinlenmiştim.

etki etti mi etmedi mi farkında değilim. şu sıra günler çok tuhaf geçiyorda senağlama

önce emla kremi sonra ağda sonra da limon ve tuz karışımı yan etki yapar mı acaba hormonların dengesini bozmayalım ya çok acil cvp bu şekilde deneyen war mı kızlaaarrbilmiyorumkismile

bu söylediklerinin hormonlarla bi ilgisi yok
emla krem lokal anestezik bi krem ,yan etkisi yok
limon ve tuzun yapacağı en büyük yan etki ise ciltte tahriş olabilir ancak ki buda geçidir genellikle
bence deneyebilirsin ...

topiklerde okadar methedildiki bu tuz limon nane(çayı) karışımı vallahi yapıcam çok iyi şeyler sölüyolar ilk kez duydum ya keşke daha önce bilseydim boşa uğraşmışım bu kadar hain kıl tüylerle tuz kalın tuz mu olmalı ya şart mı o iyotlu olur mu kızlar..bayanssulusmile:teytey:

yaptım ama bi faydası yok bence çok yaktı:KK43:
genede bi kaç kez daha deniyeyim bakalım.

limonu saf olarak sürerseniz faydası çok çok düşük ,ancak ektraksiyonla bazı etken maddeleri açığa çıkarılıp uygulanabilrise limondan fayda görülebilir sanıyorum ,ama tuzu su ile eritip sürmenin faydası olabilir ama miktar önemli ,yani kaç gr suya kaç gr tuz konulacak bilinmesi gerek
yani bu işler profesyonellik istiyor anladığım kadarıyla

limonu saf olarak sürerseniz faydası çok çok düşük ,ancak ektraksiyonla bazı etken maddeleri açığa çıkarılıp uygulanabilrise limondan fayda görülebilir sanıyorum ,ama tuzu su ile eritip sürmenin faydası olabilir ama miktar önemli ,yani kaç gr suya kaç gr tuz konulacak bilinmesi gerek
yani bu işler profesyonellik istiyor anladığım kadarıyla

kızlar bende tüylerime limon ve tuz ile çare buldum.
ilk önce bacaklarımda denedim. bir spreyli şişenin içine limon sıktım (1tane)
sonra içine bolcaana tuz döktüm ve iyice çalkaladım.
tüylerimi aldığım yere fısfıslayım elimle yedirdim yuvarlak daireler çizip.20 25 dk beleyip yıkadım.şimdi ise ağaklarımdaki tüyler tek tük var yani çıkmadı henüz araan 2 hafta geçti ama tüylerde tık yok :)

Sizlerle paylaşmak istedim :lepi:sositososito

canım peki yakıyor mu canını? batık gibi tuzla temastan dolayı oluşan kabarıklık filan var mı tek tük de olsa?

bence kalın tuz yerine ince tuz daha ii gbi çünkü hücre zarından molekülller ne kadar küçük küçük olursa hücre zarından daha ii difüze olur,denemek lazım tabi

Canım benim tuz ister ince ister kalın olsun suda erir. Ve tuz hücre zarından diffüze olmaz. Aksine tuz içeri girmez Hücreden su kaybı olmasına neden olur.

bende burada yazılanlardan sonra araştırdımki,kristal tuzun moleküler büyüklüğü kaya tuzundan küçük olduğundan hücre zarından geçişi daha kolaydır,moleküler büyüklüğü kristal tuza oranla büyük olan kaya tuzunun geçişi zordur diyor kaynaklar....

kıslarr bende denedim en sonunda bakalım nolcakk gelişme olursa yazarımm.daha doğrusu gelişmeme olması gerekiyooo:)) gelişmesin o pis tüylerr ıykkk dimi yaa

bende burada yazılanlardan sonra araştırdımki,kristal tuzun moleküler büyüklüğü kaya tuzundan küçük olduğundan hücre zarından geçişi daha kolaydır,moleküler büyüklüğü kristal tuza oranla büyük olan kaya tuzunun geçişi zordur diyor kaynaklar....

bende bundan bahsetmiştim ama tuz hücre içine girmes diende çıktı:)

neden tuz normal bi hc içine difüze olmasın anlayamadım:S

Çünkü diffüzyon tam olarak yoğunluğu çok olan ortamdan az olan ortama olur. Bu geçiş için enerji harcanmaz. Yarı geçirgen bir membran bu geçişi sağlar. Hiçbir hücrede bu kadar çok tuz bulunmaz. Umarım bu kez anlamışsındır.

Son düzenleme:

Hücre zarından bir molekülün geçme yöntemlerini ve şartlarını da araştırsaydın tam olacaktı. Sadece büyüklüğü uygun diye bir molekül hücre içine giremez. Hücreler öyle yolgeçen hanı değildir. Arkadaşlar

X