Tüyler için tuz ve limon kullanıyorum.Faydasını gördüm..

"lazer tekniğinde;Pıhtılaşma sıcaklığına erişildiğinde kıl kökü yok edilir"deniliyor..Pıhtılaşma kıl köküne kan sağlamayı engellermiş----hımmmmmmmm
lazerden yola çıkarak birşeyler bulamazmıyız acaba :))))

Ha gayret güzelimm Sen evvel Allah bu işi en sonunda çözüp tüm Ümmet-i Muhammedi bu dertten kurtaracaksın....delikafadulden:teytey:

Canım limonun cildi kurutucu etkisi var. Ancak temizledikten sonra vücut nemlendiricisi kullanırsan sorun olmaz belki. Bacağa yaptığın için öyle düşünüyorum. Yüz filan olsa kafadan yapma derdim sana. Tabi denemek lazım. Kızarıp kaşınmaya pullanmaya başlarsa nemlendiriciye rağmen, kullanmayı bırak derim ben. Çünkü bu uzun vadede etkili bir yöntem. Tüylerden kurtulayım diye akut dermatitten hastanelik olmaa. Tuz kalın ince farketmez.

saol canım içim rahatladı bacaklarıma yaparım sonrada nemlendirici sürerim o zaman

bu kadar olumlu yorum görünce bende dudak üstüne yaptım :dance:

ama benim dudağımın üstü gerildi yaw

bide durmadan dilimle tadına bakasım geliyo :roflol:

arkadaşlar bir biyolog olarak tuzun bu olayda gözenekleri açarak sitrik asidin kıl köklerine daha kolay ulaşmasını sağlar artı olarak peeling yapıp gözenekler açıldığı için batık oluşumunu önler bu uygulamayı yaptığınız zaman bir hafta nemendirici sürmeyin çünkü bütün nemlendiriciler yağ içerir buda kıl foiküllerini besler sonuca ulaşmanızı uzatır
gulcedetay olur mühim olan kökten alınması

arkadaşlar bir biyolog olarak tuzun bu olayda gözenekleri açarak sitrik asidin kıl köklerine daha kolay ulaşmasını sağlar artı olarak peeling yapıp gözenekler açıldığı için batık oluşumunu önler bu uygulamayı yaptığınız zaman bir hafta nemendirici sürmeyin çünkü bütün nemlendiriciler yağ içerir buda kıl foiküllerini besler sonuca ulaşmanızı uzatır
gulcedetay olur mühim olan kökten alınması

Biyolog olarak açıklayabilirmisin tuzun nasıl gözenek açtığını ve nemlendiricinin nasıl olup kıl kökünü beslediğini? Dediğin doğruysa yüz ve vücüduna epilasyondan yada sıcak banyodan sonra nemlendirici kullanan herkesin maymun moduna geçmesi gerekmezmiydi? Bir biolog nasıl olurda sürülen nemlendiricinin veya herhangi birşeyin kıl kökünü beslediğini iddia edebilir?Sence açılan bir gözenek bir hafta sonra mı kapanıyor ki bir hafta sürmeyin diyebiliyorsun?
akannehirakannehir:mymeka::mymeka::kahve:

Yaa arkadaşlar ama böyle sağlikli paylaşım olmaz. Ya bilen konuşacak doğrusunu öğrenecez. Ya deneyen paylaşacak sonucu öğrenecez. Bilmeyen konuşursa yada saçma akıl yürütmeler yaparsa bilimsel dayanağı olmadan, bize bir faydası olmayacağı gibi bilgi kirliliği de olacaktır. Dikkat edelim biraz.

çok agresif gördüm zemuszemus

Ya ben anlamadım bu işi..bilmiyorumkismile
Kime soru sorsak açıklama yapmak yerine direk agresiflikle suçluyo. Dejavu yaşamış gibi oldum.Ne dedim ki.Ben biyoloğum dedin bende birkaç soru sordum hocam.Belki ben yanlışımdır. Lütfedip açıklarsan öğrenirim.cokacimcoook
Kulakların çınlasın Beany. Özledim seni vallahi ya.:1hug::1hug::1hug:

ben de denedim 10 gün oldu hala çkmadı kıllarım.hemen belli oluyorlardı 1 hafta içinde aldıktan sonra.alma zamanıma denk gelmeyen kıllar çok zayıf çıktılar.böyle cımbızla tutunca bile kendilerini bırakıyorlar sanki cımbıza akannehir.bakalım ne zaman çıkcaklar

biyolog arkadaşın dediği doğru..kıl kökleri açıkken,nemlendiricler e vitamini badem giibi besleyici bileşenler içeren kremler kullanmak,.bir yandan kökü kurutup diğer yandan beslemektir...bol bol yıkayın.ya da kendi yağını bulmasını bekleyin

biyolog arkadaşın dediği doğru..kıl kökleri açıkken,nemlendiricler e vitamini badem giibi besleyici bileşenler içeren kremler kullanmak,.bir yandan kökü kurutup diğer yandan beslemektir...bol bol yıkayın.ya da kendi yağını bulmasını bekleyin

Son noktayı koymuşsun maşallah. Ne kadarda eminsin.Biyolog arkadaş cevap vermedi bari sen aydınlat bizi bi zahmet. Kıl kökünü beslemekten ne anlıyorsun? Kıl kökü öyle çiçeğe su verir gibi nemlendirici sürünce kıl mı fışkırtıyor? Ayrıca ilk mesajını biyolog arkadaşı doğrulamak için kullanmışsın, çok şaşırtıcı. Tanışmaya harcasaysın daha şık olurdu bence.:sinifsinif::sinifsinif:

Son düzenleme:
eevt normalde sadece okuduğum bi siteydi ama olağan bir yorumu sen alıp da karşıyı suçlar gibi agresif bir tavır alırsan ben bile dayanamam demek ki.kıl fışkırır demiyor kimse.besler diyor.doğru okuyup ondan sonra ahkam keselim.zaten herşeyi hep biz biliyoruz değilmi?.başkalarının yorumlarına ihtiyacımız yok.

bu tür tutumlara yanıt verecek değilim diğer kullanıcı arkadaşlara diyebilirimki iki kullanımda %50 azalma gözlemledim
limon tuzu+ limon suyu+tuz
uyarmalıyım çok yakıyor

eevt normalde sadece okuduğum bi siteydi ama olağan bir yorumu sen alıp da karşıyı suçlar gibi agresif bir tavır alırsan ben bile dayanamam demek ki.kıl fışkırır demiyor kimse.besler diyor.doğru okuyup ondan sonra ahkam keselim.zaten herşeyi hep biz biliyoruz değilmi?.başkalarının yorumlarına ihtiyacımız yok.

Vah vah...Ne kadar tahrik etmişimki dayanamayıp üye olup yorum yazmışlar. Biber sürücem ağzıma:.(((( Bir agresiflik tutturmuşsunuz gidiyor.Birşey yazıyorsunuz madem, sorulduğunda da cevap verebilmelisiniz.Gerçekten bilen insan hele de bu kadar kesin konuşuyorsa,soruları karşılayabilir, bilgisiyle susturur kaşıdakini. hele öğretmen olarak "olağan yorum " sahibinin ve senin işinizin bu olduğunu düşünürsek beklentiye girmek çok doğal. Ahkam kesmek filan çok çirkin bir üslup. Özelliklede sen bunun daniskasını yapıyorken. ışte agresifliğin ağababası bu oluyor.

Hala öğrenemedik hem "olağan yorum" sahibinden, hemde senden kıl kökünün beslenmesi nasıl oluyor? Nemlendirici nasıl besliyor kıl kökünü? Nemlendiricinin beslediği kıl köküne ne oluyor?

Son düzenleme:
Cevap vermezsen verme Zerrecim. Problem değil. umarım birgün sorularımıza cevap verebilecek bir biyolog teşrif eder topiğe de bizde rahat rahat kaale alınır ve agresif diye suçlanmadan herşeyi öğrenebiliriz. Bende merakla bekleyen arkadaşlara açıklamak isterim. Senin nasıl bir kıl yapın var bilemiyorum ama

(inanmakta da zorlanıyorum gerçekten. Yanlış anlama yine. Sorun sadece mantıklı gelmemesi değil. Etrafımda yapan çok insanda gördüğüm de böyle değildi.Sorun işte bu.).

Normalde ılk kullanımda % 50 azalma sadece bu yöntemde değil hiçbir yöntemde şu an için mümkün değil arkadaşlar. Böyle olsaydı birsürü ürüne ve lazer epilasyona etek dolusu para dökenler yüzyılın enayisi ilan ederlerdi kendilerini. Tabii ki Lazer yada iğneli epilasyon cihazlarını üreten, satın alan, bioder,capilex gibi arge yapan milyon hatta milyar dolarlık yatırımlar yapan şirketlerin sahiplerinin de intihar etmesi filan gerekir.Bu yüzdeyi özellikle bu iş için üretilmiş ürünlerde dahi göremezsiniz. Bioderi, karınca yumurtası yağı, dermanı ve bunlar gibi ürünleri kastediyorum. ılk kullanımda %50 azalmayı lazer epilasyon bile garanti etmez size.Bu çok ciddi bir iddia. Bence böyle bir beklenti sadece hayal kırıklığı yaratır. Zaten dün keşfedilen bir yöntem değilki bu.Tamamen de yok etmiyor bilginiz olsun. Gerçekten deneyenler göreceklerdir.

Zerreenin Tek bir yazdığına katılıyorum çok yakıyor . Özellikle zedelenen, kanayan kısımlarda ciddi acı veriyor ve lezyonlar oluşabiliyor. Bir arkadaşım sir ağda sonrası bir dilim limonu tuza batırıp yüzüne sürdüğünde yüzünde hissettiği acı ve kızarıklık korkunçtu. Fondotenle sıvadık ta yine kapatamadık. Gözlerinden yaş gelmişti.ıki gün sonra sanki zımpara kağıdı ile zımparalanmış gibi silme yara olup kabuk bağlamıştı. Hafif iz de kaldı. Yüzünde deneyecek arkadaşları özellikle kuru ve hassas ciltlileri dikkatli olmaları konusunda uyarmak isstiyorum. Asitliği yüksek olduğundan fazla kullanımı yada uzun süreli temas cildin lipo-protein yapısına zarar verebilir.Bu hususta da dikkat edilmesi gerekir diye düşünüyorum.Siz kılları besler filan demeyip cildiniz kuruysa kullandıktan sonra iyice yıkayıp nemlendiricinizi özellikle yüzünüze ihmal etmeyin. Kırışıklıkların kıllardan daha büyük ve çözümü daha zor bir sorun olduğunu unutmayın bence.

Ayrıca benim bildiğim yöntem limon+tuz yöntemi. Limon tuzu ilave etmeyi etkinliğine nasıl bir etkisi olur bilmiyorum ama çok bir etkinliği olmadığı konusunda varsayımda bulunabilirim. Limon tuzu sitrik asit. Limondada sitrik asit var. Limondaki sitrik asit ph ı 2,5, limon tuzunun ph değeri 3,5 tur. Ph ne kadar düşükse asitlik o kadar yüksek demektir. Asidite değeri olarak Limon ve tuz karışımına limon tuzu ilave etmenin bir katkısı yok. Yani karışımın asitliğini arttırmıyor.Hatta düşürüyor. Eğer tüy azaltıcı etkiyi sağlayan asitse limon tuzu eklemek formülün etkinliğini azaltıyor demektir. Bunlar baştada söyledim sadece varsayım. Ancak doğru olan şu ki bir ürüne etkili diyebilmek için herkeste aynı olmasada yaklaşık etkiyi göstermesi gerekir. Başka deneyen arkadaşlarda ilk kullanımda % kaç azalma oluştu öğrenmek isteriz.

Son düzenleme:
X