Tüyler için tuz ve limon kullanıyorum.Faydasını gördüm..

bende bundan bahsetmiştim ama tuz hücre içine girmes diende çıktı:)

Böyle anladıysan söylediklerimi bidaha oku lütfen.Tuz elbette hücreye girer.Ancak gereken kadarı taşınır hücreye. Zaten hücre zarının da görevi budur. Gerekli olanları içeri alır, olmayanları almaz. böylece hücre bütünlüğünü korur. Çünkü her hücrede ve komple sistemimizde elektrolit dengesi vardır. Tuzdan kastım sadece sizin bildiğiniz sofra tuzu değildir. Bünyemizde pekçok tuz vardır. (potasyum, magnezyum , fosfat tuzları vb.) Burda size biyoloji dersi verecek değilim sadece doğru bilgilerin paylaşılmasını istiyorum. Çünkü insanlar buradan birçok şey öğreniyorlar. O öğrendiklerinin de doğru bilgiler olması gerekir.

Son düzenleme:
Bu yöntemin işe yaradığını biliyorum. Annem yapardı. Üniversitede ileri biyokimya hocama sordum ki kendisi profesörüdür, Bu yöntemin etki mekanizması hakkında tahminlerde bulundu sınıfça tartıştık. Pekçok arkadaşımın da uyguladığını biliyorum. annem üç yıl kadar uyguladı. Ve gerçekten işe yaradı. Bu yeni bir yöntem değil. Deneyenler uzun vadede faydasını görecekler.

Hücre zarından bir molekülün geçme yöntemlerini ve şartlarını da araştırsaydın tam olacaktı. Sadece büyüklüğü uygun diye bir molekül hücre içine giremez. Hücreler öyle yolgeçen hanı değildir. Arkadaşlar

bukadar agresif olmanıza anlam veremedim ,bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır,bende nacizane araştırdım ve bu bilgiye ulaştım ,bazı zayıflama yada farklı kozmetik amaçlı ürünlerin içeriğindede tuzlarla ilgili böyle bilgi yazıyor,hücre zarından geçirgenliğin olabilmesi için moleküler büyüklüğün altı çizilmiş
madem konuya vakıfsın(prpofilinde kimyager olduğun yazıyor) sen herkesin anlayabileceği dille anlatta hepimiz aydınlanalım..
birçok kişi gibi bende bilgiye kaynağından ulaşmak ister ve paylaşmak isterim .
atışıp tutuşmanın bi manası yok .kimse bilimsel makale yayınlamadı,bilgiler aktarılıyor ,tartışılıp doğru bulunmaya çalışılıyor hepsi bu ...

bukadar agresif olmanıza anlam veremedim ,bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır,bende nacizane araştırdım ve bu bilgiye ulaştım ,bazı zayıflama yada farklı kozmetik amaçlı ürünlerin içeriğindede tuzlarla ilgili böyle bilgi yazıyor,hücre zarından geçirgenliğin olabilmesi için moleküler büyüklüğün altı çizilmiş
madem konuya vakıfsın(prpofilinde kimyager olduğun yazıyor) sen herkesin anlayabileceği dille anlatta hepimiz aydınlanalım..
birçok kişi gibi bende bilgiye kaynağından ulaşmak ister ve paylaşmak isterim .
atışıp tutuşmanın bi manası yok .kimse bilimsel makale yayınlamadı,bilgiler aktarılıyor ,tartışılıp doğru bulunmaya çalışılıyor hepsi bu ...

Şekerim üslubuma agresif diyorsan Agresif görmemişsin derim. Araştırman çok güzel. Keşke herkes burada bir bilgi paylaşmadan önce araştırsa. Önyargısız okursan yanlış olan bir bilgiyi düzeltlmeye çalıştığımı sende göreceksin. Israrla karşı çıkılması ve adeta iddia edilmesi nedeniyle üst üste açıklama yazdım. Ben herkesin anlayabileceği şekilde tuzun hücreye neden giremeyeceğini anlattım zaten. Katılıyorum herkes doğru bildiğini paylaşmalı ve medenice karşıt görüşler oluşursa tartışılmalı. Bu herkesin ufkunu genişletecektir. Bütün bu alıntı yaptığım sözlerinin altına bende imzamı atarım. Tek bir şey dışında........araştırman doğru, edindiğin bilgi doğru ancak o bilgiye dayanarak yaptığın yorumun yanlış. Benimde sana söylediğim buydu zaten. Söylediğim şeyleri de araştırsaydın sende görecektin. Bende öyle dedim. Öyle her hoşuna gitmeyen söylem sahibine agresif diyeceksen nasıl tartışacağız seninle?

sanal ortamda ifadelerimiz bazen eksik yada yanlış anlamlara sebebiyet verebiliyor,neyse uzatmayalım..
bilgi doğru ama yorumunuz yanlış demişsiniz,tekrar baktım mesajlarıma yorum katmamışım,kaynaklarda bu şekilde ifade edilmiş yazmışım..
senin açıklamaların tabiki aydınlatıcı oldu bu anlamda,ama ben iyice araştırmayı düşünüyorum bu tuz ve hücre geçirgenliği ilişkisini...
tuzu istenmeyen tüylerden kurtulma yönünde etkisiyle şu şekilde ilgileniyorum daha doğrusu şöyle ilgimi çekti,tuz mitoz bölünmeyi engelliyor,bu durumda aklıma şu geliyor ,demekki hücreden bir giriş söz konusuki hücre bölünmesini etkileyebiliyor..
kıllarımızı alıyoruz ve kıllar anagen faza geçerken biz tuzu sürersek ve cillten absorbe olunduğunda mitoz bölünmeyi engellerse kıl folikülündeki bazı yada hepsi tam bilemeyeceğim mitoz bölünme evresinde etkilenecekler bu durumda...bu alakayla tuz ilgimi çekti ..

Son düzenleme:
sanal ortamda ifadelerimiz bazen eksik yada yanlış anlamlara sebebiyet verebiliyor,neyse uzatmayalım..
bilgi doğru ama yorumunuz yanlış demişsiniz,tekrar baktım mesajlarıma yorum katmamışım,kaynaklarda bu şekilde ifade edilmiş yazmışım..
senin açıklamaların tabiki aydınlatıcı oldu bu anlamda,ama ben iyice araştırmayı düşünüyorum bu tuz ve hücre geçirgenliği ilişkisini...
tuzu istenmeyen tüylerden kurtulma yönünde etkisiyle şu şekilde ilgileniyorum daha doğrusu şöyle ilgimi çekti,tuz mitoz bölünmeyi engelliyor,bu durumda aklıma şu geliyor ,demekki hücreden bir giriş söz konusuki hücre bölünmesini etkileyebiliyor..
kıllarımızı alıyoruz ve kıllar kategen faza geçerken biz tuzu sürersek ve cillten absorbe olunduğunda mitoz bölünmeyi engellerse kıl folikülündeki bazı yada hepsi tam bilemeyeceğim mitoz bölünme evresinde etkilenecekler bu durumda...bu alakayla tuz ilgimi çekti ..

Yanlış yorum yaptığını senin verdiğin bilgiyi senin arkadaş listende olan ve benim söylediğine karşı çıktığım birisi -ki tartışma böyle başladı -alıntı yaparak beni çürüttüğünü düşündüğü ve senin de bu alıntıya itiraz etmediğinden ayrıca hala beni çürütmeye çalışmandan çıkardım.

Araştırmayı seven zeki bir insan olduğun belli. Araştır ve lütfen sonuçlarını paylaş. Sadece ben ve sen değil pek çok insan aydınlanmış olur.

Tüy meselesine gelince Tuzun ciltten geçerek katagen fazda mitoz bölünmeyi durdurarak kılı yok etmesi hipotezin çok yaratıcı.Fakat söylemeden geçemeyeceğim. Tuz cilde temas attiğinde absorbe edilip mitoz bölünmemizi durdursaydı denize girmek bütün deri hücrelerimizin ve hatta saç dahil kıl hücrelerimizin mitoz bölünmesini durdururdu. Ancak öyle olmadığı tecrübemizle sabit.

Gelelim benim hocamın formülün etki mekanizması hakkındaki tezine. Takdir edersin ki bu konuda bir bilimsel çalışma yok. Dolayısıyla tahminden öte konuşmak mümkün değil. Hocamın iddia ettiği (tahmin diyelim ) etki mekanizmasına gelince şöyle

Tüy kökünden alıdığında bir süre folikül açık kalır. O açıklık kapanmadan evvel Kuvvetli asit içeren bir solüsyon Cilde sürülürse cilt onu absorbe etmez ancak sıvı o açıklıktan girerek kıl kökünü tahrip eder. Yapısını bozar. Çünkü kuvvetli asidik materyaller proteinlerin peptid bağlarının kırılarak yapısının bozulmasına neden olur. Tuz ise canlı hücrenin içindeki suyu çeker. Hücrenin susuz kalması yine aynı şekilde canlılık için bir tehdittir. sümüklüböceğin üzerine tuz döküp etkisini gözünüzle görebilirsiniz. ışte düzenli olarak kıl kökünün maruz bırakıldığı bu travma uzun vadede kökün zayıflamasına ve en sonunda tekrar kıl üretemeyecek şekilde tahrip olmasına neden olur..

Ayrıca mitoz bölünme katagen evrede değil anagen evrede gerçekleşir. Katagen faz biz tüyleri alınca başlamaz. Anagen fazın ardına başlar. Bizim epilasyon yaptığımız evre genellikle anagen evredir.

Mekanizma bu yada değil bence insanları ilgilendiren kısmı sonuç. Sonuç olarak bu yöntem uzun vadede kılları zayıflatır. Bir kısmını tamamen yok eder. Limon asiti nedeniyle peeling etkisi yaparak cildi parlatır ve pürüzsüzleştirir. Cildin asit bariyerine katkıda bulunarak enfeksiyonları azaltır. Bunların hepsi denenmiş ve tecrübeyle sabit meseleler. Ancak cildiniz hassassa yada kuruysa denemeyin. Boşuna eziyet çektiğiniz gibi birde cildinize ciddi zararlar verebilirsiniz.

Son düzenleme:
komplex, arkadaş listemdeki hangi arkadaşla ne konuşmuşum hiç anımsayamadım,kimsenin hipotezini özellikle çürütmeye çalıştığımıda anımsayamadım,ben burda hiçkimseyi şahsen tanımıyorum,kimsenin şahsınıda özellikle atıfda bulunmam,lütfen yazışmalarımızı eğer sağlıklı bir tartışma ortamı yaratacaksak daha yumuşak bir dille ifade edelim ,daha açık konuşulursa olaya daha net açıklık getirebilirdik.

az evvelki mesajımı acele ile yazmıştım ,özür dilerim arkadaşlar kategen evre değil anagen evreyi kastedmiştim şimdi düzenleyeceğim mesajımı.
tuz ile ilgili bilgilerin çok detaylı incelenmesi gerektiği kanatindeyim ,ben demiyorumki tuz kılları yok edecek ,edeceksede bu şekilde etmediğide görülüyor,uzun zamandır limon-tuz karışımını kullananların yorumlarını okuyoruz,ben eğer tuzun mitoz bölünmeye etkisi varsa tuz nasıl bir işlemden geçerde/geçmelimide- etki eder/edebilirmi diye merak ediyordum..

komplex, arkadaş listemdeki hangi arkadaşla ne konuşmuşum hiç anımsayamadım,kimsenin hipotezini özellikle çürütmeye çalıştığımıda anımsayamadım,ben burda hiçkimseyi şahsen tanımıyorum,kimsenin şahsınıda özellikle atıfda bulunmam,lütfen yazışmalarımızı eğer sağlıklı bir tartışma ortamı yaratacaksak daha yumuşak bir dille ifade edelim ,daha açık konuşulursa olaya daha net açıklık getirebilirdik.

az evvelki mesajımı acele ile yazmıştım ,özür dilerim arkadaşlar kategen evre değil anagen evreyi kastedmiştim şimdi düzenleyeceğim mesajımı.
tuz ile ilgili bilgilerin çok detaylı incelenmesi gerektiği kanatindeyim ,ben demiyorumki tuz kılları yok edecek ,edeceksede bu şekilde etmediğide görülüyor,uzun zamandır limon-tuz karışımını kullananların yorumlarını okuyoruz,ben eğer tuzun mitoz bölünmeye etkisi varsa tuz nasıl bir işlemden geçerde/geçmelimide- etki eder/edebilirmi diye merak ediyordum..

Sen taktın bu gece agresifliğe üsluba hadi hayırlısı bakalım. Cidden hoşuma gidiyor seninle tartışmak. Yanlış anlıyorsun.

Şu anımsayamadıklarına gelince:
Geçmişi oku. Arkadaş listende yer alan zukseddin senin mesajından alıntı yaparak bana çattı. sende itiraz etmediğin gibi bana katıldığını da beyan etmedin ya onu diyorum. Yine anımsayamadıysan ceviz ye sabahları bol bol. Hafızaya iyi gelir.

Limon tuza gelince . ısterse tüm forum olmaz desin ben gözümle gördüm arkadaşım. Herhalde gördüğüme inanırım. Bu topiği ben açmadım. Dolayısıyla desteklemek için bir nedenim yok. Doğru olduğunu bilmem haricinde. Üç sene içinde siyah sakalların, ıncelip ayva tüyüne dönüştüğünü gördüm. Tuzun mitoz bölünmeye etkisini ve onu bu işlemi durduracak konsantrasyonda hücreye sokma yolunu araştıır ve bulursan lütfen paylaş benimle. Çünkü bende sen gibi merak ediyorum.

valla komplexçim inanmayacaksın ama hergün ceviz fındık yiyorum:)
okadar meşgale arasında birde buraya gözatıyorum ,aklımda nasıl kalsın her mesaj be canım :))

neyse canım benimde hoşuma gitti seninle yazışmak,özelliklede akademik bilgilerini esirgmeyen biriyle yazışmaktan çok hoşnut kaldım,selametle ....
(özel mesajını görmedin sanırım/sağ üst köşede bildirileriniz kısmına bakıyorsun :))

valla komplexçim inanmayacaksın ama hergün ceviz fındık yiyorum:)
okadar meşgale arasında birde buraya gözatıyorum ,aklımda nasıl kalsın her mesaj be canım :))

neyse canım benimde hoşuma gitti seninle yazışmak,özelliklede akademik bilgilerini esirgmeyen biriyle yazışmaktan çok hoşnut kaldım,selametle ....
(özel mesajını görmedin sanırım/sağ üst köşede bildirileriniz kısmına bakıyorsun :))

Şekerim görmezmiyim. Aynı anda birkaç topik takip edince gecikme oluyor biraz . Bana kızgın olmadığına sevindim. Artık yanlış anlama olmayacağını umuyorum:)))

MUCCCKKKKK!!!:lepi:

Canım benim tuz ister ince ister kalın olsun suda erir. Ve tuz hücre zarından diffüze olmaz. Aksine tuz içeri girmez Hücreden su kaybı olmasına neden olur.
benim cümlemin üstüne böle bi yorum yapılmış,bende bana karşı yapılan bu hususi yoruma cvp verdim nacizane,kimseye bilgi sormamaıştım ki halbuki,anlattıklarınız karşınızdakilerin anladığı kadardır,bunuda unutmayalım komplex.,sanki bilgiler ispatlanmak üzere bi yarışa girilmiş geldi,açıkçası okumadım bile göz attım sadece,iyi geceler

Canım benim tuz ister ince ister kalın olsun suda erir. Ve tuz hücre zarından diffüze olmaz. Aksine tuz içeri girmez Hücreden su kaybı olmasına neden olur.
benim cümlemin üstüne böle bi yorum yapılmış,bende bana karşı yapılan bu hususi yoruma cvp verdim nacizane,kimseye bilgi sormamaıştım ki halbuki,anlattıklarınız karşınızdakilerin anladığı kadardır,bunuda unutmayalım komplex.,sanki bilgiler ispatlanmak üzere bi yarışa girilmiş geldi,açıkçası okumadım bile göz attım sadece,iyi geceler

Keşke zahmet edip okusaydın. Çünkü bilmemek değil öğrenmemek ayıp derler. Yanılıyorsun bilgi sordun. Tuzun neden diffüze olmayacağını anlayamadığını söyledin. Bende anlamanı sağlamaya çalıştım.Ama sen bırak benimkileri kendi mesajını dahi okumaya tenezzül etmeyince anlattıklarım anladığın değil anlayamadığın kadarla kaldı.Hepimiz fikir teatisi yapmak için burdayız.Bu seni rahatsız etmemeli. Fazla bilgi göz çıkarmaz. Aksine bu öğrenmek için bir fırsat olarak görülmeli. Çünkü Akıllı insan sorgular.Kimseden bilgi almak istememek ve verdiği bilgilerin doğru olup olmamasıyla da ilgilenmemek bence yanlıştır. Gerçekten alınganlığa hiç gerek yok Zukseddin. Çünkü amaç bağcı dövmek değil faydalı olmak, doğru yönlendirmek burada.

kızlar bende tüylerime limon ve tuz ile çare buldum.
ilk önce bacaklarımda denedim. bir spreyli şişenin içine limon sıktım (1tane)
sonra içine bolcaana tuz döktüm ve iyice çalkaladım.
tüylerimi aldığım yere fısfıslayım elimle yedirdim yuvarlak daireler çizip.20 25 dk beleyip yıkadım.şimdi ise ağaklarımdaki tüyler tek tük var yani çıkmadı henüz araan 2 hafta geçti ama tüylerde tık yok :)

Sizlerle paylaşmak istedim :lepi:sositososito

Acaba yanak ve kulagin altinda ki bolgede cikan ince killari alsam, ve bu islemi yapsam uygun olrmu nedersiniz?

Yanlış yorum yaptığını senin verdiğin bilgiyi senin arkadaş listende olan ve benim söylediğine karşı çıktığım birisi -ki tartışma böyle başladı -alıntı yaparak beni çürüttüğünü düşündüğü ve senin de bu alıntıya itiraz etmediğinden ayrıca hala beni çürütmeye çalışmandan çıkardım.

Araştırmayı seven zeki bir insan olduğun belli. Araştır ve lütfen sonuçlarını paylaş. Sadece ben ve sen değil pek çok insan aydınlanmış olur.

Tüy meselesine gelince Tuzun ciltten geçerek katagen fazda mitoz bölünmeyi durdurarak kılı yok etmesi hipotezin çok yaratıcı.Fakat söylemeden geçemeyeceğim. Tuz cilde temas attiğinde absorbe edilip mitoz bölünmemizi durdursaydı denize girmek bütün deri hücrelerimizin ve hatta saç dahil kıl hücrelerimizin mitoz bölünmesini durdururdu. Ancak öyle olmadığı tecrübemizle sabit.

Gelelim benim hocamın formülün etki mekanizması hakkındaki tezine. Takdir edersin ki bu konuda bir bilimsel çalışma yok. Dolayısıyla tahminden öte konuşmak mümkün değil. Hocamın iddia ettiği (tahmin diyelim ) etki mekanizmasına gelince şöyle

Tüy kökünden alıdığında bir süre folikül açık kalır. O açıklık kapanmadan evvel Kuvvetli asit içeren bir solüsyon Cilde sürülürse cilt onu absorbe etmez ancak sıvı o açıklıktan girerek kıl kökünü tahrip eder. Yapısını bozar. Çünkü kuvvetli asidik materyaller proteinlerin peptid bağlarının kırılarak yapısının bozulmasına neden olur. Tuz ise canlı hücrenin içindeki suyu çeker. Hücrenin susuz kalması yine aynı şekilde canlılık için bir tehdittir. sümüklüböceğin üzerine tuz döküp etkisini gözünüzle görebilirsiniz. İşte düzenli olarak kıl kökünün maruz bırakıldığı bu travma uzun vadede kökün zayıflamasına ve en sonunda tekrar kıl üretemeyecek şekilde tahrip olmasına neden olur..

Ayrıca mitoz bölünme katagen evrede değil anagen evrede gerçekleşir. Katagen faz biz tüyleri alınca başlamaz. Anagen fazın ardına başlar. Bizim epilasyon yaptığımız evre genellikle anagen evredir.

Mekanizma bu yada değil bence insanları ilgilendiren kısmı sonuç. Sonuç olarak bu yöntem uzun vadede kılları zayıflatır. Bir kısmını tamamen yok eder. Limon asiti nedeniyle peeling etkisi yaparak cildi parlatır ve pürüzsüzleştirir. Cildin asit bariyerine katkıda bulunarak enfeksiyonları azaltır. Bunların hepsi denenmiş ve tecrübeyle sabit meseleler. Ancak cildiniz hassassa yada kuruysa denemeyin. Boşuna eziyet çektiğiniz gibi birde cildinize ciddi zararlar verebilirsiniz.

canım ben bunu bacaklarımı makineyle aldıktan sonra yaptım kalın tuz balamdım inceyle yaptım bacaklarım yumuşacık oldu ama kuru ciltliler yapmasın demişsinya benim cildim kuru yapmayımmı yaparsam nolur tatlım bacaklar için yapıyorum ayrıca sadece

komplex çim "Tuz ise canlı hücrenin içindeki suyu çeker. Hücrenin susuz kalması yine aynı şekilde canlılık için bir tehdittir."demişsinya,bu durumda tuzun antimitotik etkisi bi gerçek,kaynaklardada tuzun mitoz bölünmeyi engellediği söyleniyor...
asitlerin peptit bağlarının yapısını bozmasına gelince;evet bazı asidikler bu yapıyı bozuyor(kılların yapısında keratin,güçlü bir protein bildiğim kadarıyla) ,ama kendini yenileme kabileyetide bi okadar yüksek..yanılıyormuyum?
kıl kesecikleri testesteronun yağ bezleriyle kimyasal reaksiyona girmesiyle farklı bir asidite oluşturuyor,bu durum kıllanmaya yada saçlı deridede dökülmelere sebebiyet veriyor,kılların oluşumunda ve büyümesinde birçok etken söz konusu,hormonlar ve başka birçok etken..
bu kıl -tüy mevzusu hiç bitmeyecek sanırım):)

canım ben bunu bacaklarımı makineyle aldıktan sonra yaptım kalın tuz balamdım inceyle yaptım bacaklarım yumuşacık oldu ama kuru ciltliler yapmasın demişsinya benim cildim kuru yapmayımmı yaparsam nolur tatlım bacaklar için yapıyorum ayrıca sadece

Canım limonun cildi kurutucu etkisi var. Ancak temizledikten sonra vücut nemlendiricisi kullanırsan sorun olmaz belki. Bacağa yaptığın için öyle düşünüyorum. Yüz filan olsa kafadan yapma derdim sana. Tabi denemek lazım. Kızarıp kaşınmaya pullanmaya başlarsa nemlendiriciye rağmen, kullanmayı bırak derim ben. Çünkü bu uzun vadede etkili bir yöntem. Tüylerden kurtulayım diye akut dermatitten hastanelik olmaa. Tuz kalın ince farketmez.

komplex çim "Tuz ise canlı hücrenin içindeki suyu çeker. Hücrenin susuz kalması yine aynı şekilde canlılık için bir tehdittir."demişsinya,bu durumda tuzun antimitotik etkisi bi gerçek,kaynaklardada tuzun mitoz bölünmeyi engellediği söyleniyor...
asitlerin peptit bağlarının yapısını bozmasına gelince;evet bazı asidikler bu yapıyı bozuyor(kılların yapısında keratin,güçlü bir protein bildiğim kadarıyla) ,ama kendini yenileme kabileyetide bi okadar yüksek..yanılıyormuyum?
kıl kesecikleri testesteronun yağ bezleriyle kimyasal reaksiyona girmesiyle farklı bir asidite oluşturuyor,bu durum kıllanmaya yada saçlı deridede dökülmelere sebebiyet veriyor,kılların oluşumunda ve büyümesinde birçok etken söz konusu,hormonlar ve başka birçok etken..
bu kıl -tüy mevzusu hiç bitmeyecek sanırım):)

Haklısın bu kıl-tüy mevzusu hiç bitmeyecek.:)))) Evet kıllar keratin denilen sert bir proteinden oluşur. Ancak biz asidi keratinle değil, Kıl üreten hücreyle haşır neşir ediyoruz. Yapısını bozarak kıl üretemeyecek hale getirmeye çalışıyoruz. Benim kopabilecek peptid bağlarından kastım Kıl kökünün hücre zarındaki Lipoprotein yapısındakiler ve Hücre içi faaliyetleri düzenleyen proteinler. Zaten lazer yada iğneli epilasyonda aynı şekilde kıl kökünü tahrip ederek kesin tedavi sağlamaktadır.Kılların oluşumundaki en önemli etken hormonlardır. Vücüdümüzdaki kıl kökü sayısı doğduğumuz andan itibaren sabittir. Ve bu köklerin hangilerinin Zayıf ayva tüyü tabir ettiğimiz tüyler, hangilerinin başımızın belası kıllar olacağına hormonlarımız karar verir. Beslenmeninde etkisi vardır ancak, Proteince zayıf beslendiğimizde İstenmeyen tüylerimizden önde saçlarımızı kaybederiz. Ya tabi ben aşırı tüylenme şikayeti olanlar için tek çözümün önce hormon tedavisi, Ki o tedavi 6 ay ile 1 yıl arasında oluyor genellikle, sonrada iyi bir yerde lazer epilasyon öneriyorum.

"lazer tekniğinde;Pıhtılaşma sıcaklığına erişildiğinde kıl kökü yok edilir"deniliyor..Pıhtılaşma kıl köküne kan sağlamayı engellermiş----hımmmmmmmm
lazerden yola çıkarak birşeyler bulamazmıyız acaba :))))

X