Tüy sorunumuza bir de bu pencereden bakmayı öneriyorum..


hayır canım hiç bişey uygulamadım
hatta farkı görebileyim diye bacağımın bir tarafını aldım bir tarafını bıraktım:jeyyar:
aldığım kısım daha ince çıktı çok şaşırdım:sm_cool:
senin dudak üstün çıktı mı peki canım?
 
gülüm nasılsınn...ara sıra gelip bakıyorum tarihlere ama malesef bu dolunayda regl e geliyorkafamçokkarıştı
neyse 30 31 demişsin ara tarih olarak onda yaparım bendefisfisfis
şu dolunay inş bi gün regl den sonra olurda bende bi kerecik dolunayda alırım:roflol:
 

çıktı tabi canım..10 haziranda almıştım ben.daha da mı çıkmasın :))
 
bence olayın dolunayla falan bi ilgisi kılların hızlı uzamasının tek sebebi var o da testesteron hormonu şimdi bende tte hormonu yüksek çıkmışken ve bariz kıllarımda varken dolunayda alsam ne olur yarımay da alsam ne olur.
 

tabi ki öyle..
bahsettiğimiz konu herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar için geçerli zaten.
umarım sorununu halledersin..geçmiş olsun..
 

hayit tohumu yemelisin bende işe yaradı.nane de işe yarıyor 6 ay en kısa süre ben 2 ayda etkisini gösterdi bi bıraktım hayda tekrar baştan..çok geçmiş olsunn arkadaşlar ayın insanlar üzerinde etkisi kanıtlanmış bir durum herkes karşı çıkıyor ben astroloji hiççç inanmıyorum ama bu bahsettiğimiz şeyler tahmin falan değil gezegenlerin insanlara etkisi burda birçok kişi umutla uğraşıyor.ve bu kıllara ne kadar takarsanızda o kadar çoğalıyor.psikolojik durum bile tetiklerken niye buna inanmıyorsunuz anlamıyorumm
 
tekrar hatırlatayım arkadaşlar:

24 ağustos saat 20:05 te dolunay gerçekleşiyor.bu saatte epilasyona başlayabirsiniz.

regl sorunu olanlar yada çok yakın olanlar ara tarihte yani 30-31 ağustosta epilasyonlarını yapabilirler.
 
peki biri bana dolunayın kıl gelişimi üzerine oan etkisini bilimsel olarak açıklayabilirmi?

ben çok araştırdım,insan vücdundaki suyun dolunaydan etkilenmesi için yeterli olmadığı yönünde,hatta bu konu nette bikaç yerde tartışılmış.
 
bakın belkı sız haklısınız ama ben bu kılların stresı yüzünden sınır krızı geçırecek duruma geldım.belkı çok basıt gelebılır kuçuk bışı ama ben huylanıyorum takıntı oldu artık ve ıyıce stresım arttı.kendıme zarar verecek durumdaydım. şu bır ara ayın etkısıyle zayıflamaya yöntemlerı duydukdan sonra kılların uzerınde neden etkısı olmasın dıye düşündüm.bırçok kadında eskılrden daha doğrusu rıvayet denebılır ama denenmış ve etkısı olmuş dıyorlar ve bı yerde okuduğum yazıyı sızınle payşlaşıyım

AY ŞEKİLLERİNİN İNSAN VÜCUDUNA BİR ETKİSİ VAR MIDIR?
Selam ben ay dolunayken çok sinirli oluyorum. Bunun tıpta tanımlaması nedir? Gittiğim doktor namaz kıl geçer demişti ama bana saçma geldi. Cevap için teşekkür ederim.


Uzm.Dr. Faruk Akçay Cevabı:
Dolunayda ayın dünya üzerine çekim etkisi artıyor. Bu da ayın dünya üzerindeki çekim etkisinin artırması gibi insan vücudundaki sularda da çekim etkisini artırır. İnsan vücudundaki toksinlerin vücuda dağılımında suyun büyük rolü vardır. İnsan vücudundaki toksinler atılamadığı zaman bu sıkıntı hissi, stres, gerginlik oluşturur.

Dolunay döneminde su alımı artarsa dolunayın vücuttaki su üzerine çekim etkisi daha da artıp suyun bedensel seviyeden zihinsel seviyeye toksin taşınımı artacağı için stres, iç gerginlik artacaktır. Bu dönemde zihinsel egzersizler, sükûnet önerilir. Yine bu dönemde normal zamanların aksine su alınmasının kısıtlanması öneriliyor.

Dolunay döneminde zihinsel egzersiz ve sükûnet namazla da sağlanabilir. Tabi müslümanlar için namaz sadece bu döneme özgü bir ibadet değildir. Ayrıca namaz stres,gerginlik geçsin diye kılınmaz; stres ve gerginliğin geçmesi devamlı namaz kılınma sonrası sonuçlardan birisidir, namaz kılma gerekçesi değildir.

Geçmiş olsun...



buda benım psıkolojık olarak okuduklarım .bu sayede ağdaları yaparken en azından bır umutla ışe başılıyorum psıkolojık olarak artığına hastalık adı bıle vermışler.benneyaptımki
 

canım bende bu aralar hayıta takmış durumdayım demek gerçekten işe yarıyor benim amacım onu düşürüp gebe kalabilmek çünkü düşerse gebe kalabilirsin dedi doktorum.birde böyle canlı örnekleri görünce tamam karar verdim eylülüm 1inde başlıyorum teşekkür ederim canım ayrıca 24 agustos 20.05 dolunay zamanıymış bunu da deneyeceğim ve işe yarayıp yaramadığını da buraya yazarım.
 
moounayluna,seni çok iyi anlıyorum canım.
burada birşeyleri paylaşırken amaç tabiki birbirimize faydalı olabilmek,onun için sakın yanlış anlama beni.
sorucaz,sorgulayacağızki doğruya yaklaşalım.
şimdi senin yayınladığın doktorun yazısını inceleyelim,yazıda diyorki;dolunayda su alımı artarsa stres ve iç gerginlik artar,vücuttaki su tutulumu kıllardan kurtulma adına malesef negatif etkili,bunu bil .
lazer teknolojisinde kıllar nasıl yok ediliyor,anhidrotik etkiyle,yani bölgeyi susuz bırakarak.
benim şahsi görüşüm,dolunay vaktinde epilasyon yaparak kılların azaltılamayacağı yönünde,çünki kıllar bu oluşumlardan bağımsız bi şekilde büyümeye devam ediyor,kıl büyümesini stimüle eden hormonlar var,bunların en dramatik etkili olanı ise "androjenler"dir.
yanlız dikkat edelim androjenler her kıl büyümesnde etkili bir hormon,yani hirsutizmli kişidede normal kişidede etkili ama hirsutizmli kişiler bu hormona daha fazla duyarlı,normal kıl profiline sahip kişlerde ise eser miktarda salgılanıyorki belli seviyelerdede salınması gerekli zaten.

özellikle pko sorunu olanlar için sinirli ot+ çivanperçemi çayı çok faydalı
sabah akşam bir su bardağı çay demler gibi demleyip bu bitki çaylarından içilebilir
sinirli otta prolaktin düşürücü "aucubin"maddesi var,cianperçemindede "genistein"e eş değer kimyasallar ve kadın hastalıklarında faydalı daha birçok kimyasal madde var.
tabi bu çay kürünü kullanırken ilaç kullanılmamalı,yani herhangi bir ilaç kullanıyorsanız hiç bir bitki çayını içmeyin,sonra sinerjik etki yaratıp olumsuz durumlara yol açabilir,aklınızda olsun.
 

cvan perçemı adlı çay bı karışımda var onlarıda bır sor vazgeçme gerçekten senın çaren var.yalnız beany tıbbı ılaçların yanında kullanma dıyor ondanda bılgı al.ınş olur dualarım senınle . hayıt tohumunu en az 3 ay kullan sureklı ben bı çay kaşığını çığnıyorum ama çayda yapabılıyosun pes etme ınş guzel haberlerle
 
ya gerçekten psıkolojım bozulmuş durumda aynaya bakmıyorum artık.çok sınırım bozuldu.bende hıç bır sağlık bozukluğu yok genetık bır durum annemde yok yakınımda kımsede yok nerden geldıyse buldu benı ışte. 2 sene sonra sınava gırıcem eğer o zmana kadar hayatta kalmayı başarırsam. en azından bu dolunay sayesınde kendımı oyalıyorum lazere gıtsek onun altındanda bır suru şey çıkıyo hacettepe yatıcam pskolojk lazer boydan tedavıı anca o benı kurtarır.sızın yazılarınızı takıp edıyorum hatta üzerlıkle ılgılı olan ıçın gıttım uzerlık topladım doğal olsun dıye ama tarıh olmuş ışte ama gerçekten bu dolunay en azından bırçok kışının umudunu çoğaltına ınanıyorum.artık bı umut ışığı ıstıyorum:1no2:
 
hayıt tohumu prolaktin düşürücü etkide tamam,fakat bu prolaktini düşüren kimyasal hayıtın tohumunda eser miktarda var ama hayıt yaprağında daha fazla,ama hayıt yaprağını kolaylıkla temin edemezsiniz ,bu sebeple aynı kimyasalın daha yüksek miktarda olduğu sinirli ot bitkisini tavsiye ettim.
hayıt tohumu kullananların çoğu uzun kullanım sonrasında normale döndüğünü yazıyor,halbuki sinirli otu tüketmiş olsalar daha kısa sürede iyileşme görülebilir.
bende bütün bitkilerin hangi kimyasallrı içerdiği ve hangi miktarlarda x kimyasalı barındırdığını yazan bilimsel kaynak var,bilgiler sağlam yani....
 

şuan adet duzensızlığı ıçın kullanıyorum ben.bende mı sınırlı otu kullanııyım :S
 
ya siz bilirsiniz,ben hiç kimsenin umut ışığını söndürmek istemem hiçbirzaman
bilakis burada hep umut verici paylaşımlarda bulunmaya çalıştım,yoksa işim ne burada ..
kendini böyle oyalayıp iyi hissediyorsan devam et diyeceğim ama sonrasındaki hayal kırıklığı daha vahim olmazmı?
bunun için yazmak istedim bu başlığa,yoksa amacım kimsenin umudunu kırmak değildi inanın.
bide niçin bukadar emin yazıyor bu kız diye ben olsam biraz düşünürdüm:)
çünki ben kıl işini çözdüm,ve bu işi çözmek hiç kolay olmadı,bakın buraya giriş tarihime:2007
çözüme giderken nasl bir yol izlendiğini,hangi aktiviteyi kurmak gerektiğini çok iyi biliyorum artık.
kaç kez denedim ve yamuldum ,bu işler böyle,dene ve yamulmalardan sonra ortaya etkili birşeyler çıkıyor.sizde deneyip yamulmayın diye yazıyorum,yoksa çok zor değil benim için burada suspus olmak...
 
şuan adet duzensızlığı ıçın kullanıyorum ben.bende mı sınırlı otu kullanııyım :S

az evvel bende hiç bi sorun yok demiştin,adet düzensizliğine sebep olan hormon kıllanmayıda tetikler,sanırım bunu bilmiyordun.
adet düzensizliğinin sebebi prolaktn yüksekliği ise hayıt yerine sinirli otu kullanabilirsin ,az önce dediğim gibi prolaktin düşürücü en güçlü bitki "sinirli ot".
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…