unutmuşum hemen ekleyeyim..mesajının ilk birkaç satırını okuyunca ister istemez hormonlar geliyor akla.hiç doktora gittin mi.. bizlerde çok şikayetçiyiz tüylerimizden ama sen birçok yönteme rağmen hızlı bir artıştan bahsediyorsun..
canım ben tıpçıyım bu arada:)
zaten büyük ihtimal PCOS var ama hocalar da dahil yeni hormon tahlillerim bunu dışlıyor
klinik anamnez tanıyı koyduruyor oligomenorem de var çünkü adet aralarım hep uzun
uzunca süre hormon takibim var ama hiçbirinde hormonların buna sebep olacak bir anormalliği yok
bendeki büyük iht idiyopatik, genetik geçişden de şüpheleniyorum çünkü halamda da var:S
ama onda 30 yaşından sonra çıkmış
ben çok müdahale ederek bu süreci hızlandırdım sanırım
ki 4 yıl önce tedaviye başladığımda ki oks kullandım yüzümde çenemde zerre tüy yoktu hatta gittiğim doktor ısrarla sorguladı yüzde yok değil mi diye
ben boynumdan ve göğüs aramdan şikayetçiydim
tedavi başladı lazerle birlikte
tedavi bitişi aniden yanak altlarından fışkırdı nedeyse ve gittikçe de kötüye gidiş var şu an
lazer de sağolsun alexandrıt dayadılar çıktıkça ben de sanıyorum ki kurtulacağım aralarda kalıyo diye şikayet edince tarattırdım tüm yüzümü bi güzel
güzelliği gördüm sonra tabi de iş işten geçti
zaten kadınların çoğunda hormon bozukluğu yok periferik reseptörlerin aşırı duyarlanması var buraları okuyanlar biliyordur bunları büyük ihtimalle ama bazı hocaların bunu kabul edecek tecrübesi bile yok!
o yüzden sizden bir tıpçı olarak tavsiye her doktora güvenmeyin bu konu henüz uzunca süre çalışmaları olmayan bir konu
ben gözüm kapalı lazere başladım doktor tavsiyesi üzerine o güne lanet olsun!
ben bu konuyu bilimsel olarak sizlerin bulamayacağı kaynaklardan ve yeni çalışmalardan takip etmekteyim ve bu konuya kendi okul derslerimden daha çok mesai ayırıyorum
son çalışmalar gösteriyor ki LAZER YÜZDE VE BAZI BÖLGELERDE KONTRENDİKE(KULLANIMI KESİNLİKLE YASAK)
buna da paradoksal hipertrikozis deniyor yani ters tepen ve aşırı kıllanmaya sebebiyet veren tedavi yan etkisi!!
şu an tüm dünyada yüze lazer uygulaması yeni sonuçları takip eden merkezlerce yapılmıyor!
ama paranın tadını alan bizim merkezler doktorlar da dahil bunun farkında bile değiller
farkında olsalar da bundan vazgeçmeyeceklerdir.
ayy baya dolmuşum benim ders çalışmam lazım ama bildiklerimi paylaşmaya devam edicem merak etmeyin bu konu namus meselem merak etmeyin kızlar!!
ve bu konuda çalışırsam ilerde bilimsel olarak para peşinde koşmayıp sadece Allah rızası için yardım için bi tedavi bulucağım ve bunu paylaşacağım
bilin ki bu bir ranttır ve bulunduysa da çaresi ki gerçekten zor bunu kabul edelim! bunun kamuoyuyla paylaşılması çok zor
dünyayı anlayalım!