Merhaba,
konunuzu takip etmekten psikolojim bozuldu desem inanın abartmış olmam. Artık çoğu üye konunuzun fake olduğunu düşünmeye başladı. Ama ben öyle düşünmüyorum... Eski konularınıza da baktım, gerçekten çok üzüldüm durumunuza... Bu kadarıda senaryo olamaz benim düşüncem...
Arkadaşlar bir sürü yaşanmışlıkları 2-3 sayfayla anlatmakta, karşı tarafın anlamasıda mümkün değildir. Bazıları halen bayanın durumunu idrak edememiş ,dayak yemişsin kalkıp telefonun derdindesin yazmış. Baya bir kişide madem takıntılısın nasıl telefon internet kullanabiliyorsun,dışardan yiyebiliyorsun vs.yazmış. Arkadaşın beyni bir şeye odaklandı mı sadece onu düşünebiliyor, diğer şeyler umrunda değil ki.
Herkesi kendi yaşadığınız ortama,aile yapısına,mantığınıza göre değerlendiremezsiniz ki. Babandan dayak yiyen bir senmisin yazmış biri ! Komik gerçekten. İnsanların hepsi başına gelen ya da içinde bulunduğu koşullara aynı tepkiyi mi verir? Mümkün mü? Üzüntüden kanser olanda var, aklını kaybedende.. Yaşadığı onca felaketi takmayanda var... Herkesin kaldırma,dayanma gücü farklıdır.
Bir kuzenim var, erkek. Çevresinde ki (samimi olduğu) insanlara hep aynı şeyi sorar, verilen cevap hiç önemli değildir defalarca sorar üstelik. Yüzümde ki şu siyah noktaları görebiliyor musun? Ne yapmam lazım? İnanın yüzünde bir tek nokta dahi yok! Ama anlamıyor, ne desek de inanmıyor resmen takık durumda.
Estetik olucam yüzümde hep bir şeyler var diyor. Evet çok saçma geliyor dimi? Ama onun için öyle değil,farkında bile değil. Onun içinin rahatlaması gerekiyor,kendini inandırması anlık geçici bir süre sonra tekrar başlıyor.. Başka hiçbir yeri ile ilgili sorunu yok. Çok da yakışıklıdır. Bu basit bir örnek tabi.
Bizim ülkemizde öyle cahil aileler var ki, ben konu sahibinin ailesinden destek görememesini garipsemiyorum. Hele ki psikolojik rahatsızlıklar bizde hiç önemsenmiyor malesef, bunun için doktora gitmek saçma bile gelebiliyor...
Sizin için çok endişeliyim, umarım biri ön ayak olur hatta tutup kolunuzdan hastaneye götürür ve tedavinizi çok geç olmadan yaptırabilirsiniz. Hiç arkadaşınızda mı yok? Güvenebileceğiniz bir akraba? Bunları söylüyorum ama sizin şu anda aklınızda olan tek şeyin eşinizin telefonunun tuvalete düşüp düşmediğinin olduğunuda biliyorum.. Ama böyle hepten akıl sağlığınızı kaybedebilirsiniz..