Benim rolüm öncelikle karar merciliği değil, okuyorum anlamaya çalışıyorum, anladığım kadarıyla yorumlarınızdan çıkarım yaptım ve yazarak fikrimi belirttim. İster kabul eder, ister etmezsiniz, birbirimiz hakkında fikirlerimizi değiştirebilecek değiliz, ne de olsa insanların yazdıklarımın ne kadarını anlayabilecegi benim de ilgi alanıma girmiyor. Kendi söyleyeceğimizi söylüyoruz. Söyleyeceğin bir şey varsa söyle, yoksa sus taraftarıyım ben, o an canım istedi yazdım, şimdi canım istedi yine yazıyorum. Konu sahibi konusunu yazmasa haberimiz olmayacaktı durumundan, hepimiz kendimize göre tepkimizi veriyoruz işte.
Kendi rolümü kendim seçebilirim herhalde, yorum yazdım sadece. Normallik algımız da farklı sonuçta, bana göre hiç birimiz hasta değiliz, başka insanlarla olan iletişimimizi baltayalan anomaliler fiziki veya sadece algılarımızla ilgili olabilir. Düzeltirsek başkaları için düzeltiyoruz, düzeltmesek en çok kendimiz zarar görüyoruz. Derecelendirme olarak bakarsak aşırı gördüğümüz durumlara insan olarak tepki gösteriyoruz, başka birilerinin de bu işten fayda sağlıyor olmasında da bana göre hiç bir sorun yok. Çağımızın hurafeleri diyerek böbürlenirken, eski çağın lafı pek geçmeyen insanlarıyla aynı potada eriyebilmek ironi bana göre. Başka bir amacım yoktu ilk yorumu yazarken. Esenlikler dilerim.