geçmişini okudunuzmu. çocukluğunu. demir sopayla babasından yediği dayakları
travmalar içinde geçen çocukluk gençlik. ve evlendiğinde aynı şekilde şiddete meyilli bir eş. ve vücudun buna verdiği bu tepkiler. bu hastalığın olmaması mümkünmü değil.
ŞİMDİ GERÇEKTEN DÜRÜST BENİ ANLAYAN ARKADAŞLARIN ŞU İKİ SORUYU CEVAPLAMASINI İSTİYORUM...
1. İSTANBUL AVRUPA YAKASINDA ÖNEREBİLECEĞİNİZ İŞİ TİCARETE DÖKMEMİŞ PARAGÖZ OLMAYAN İŞİNDE UZMAN HASTALARINA DEĞER VEREN PSİKOLOG,PSİKİYATRİS,RUH SAĞLIĞI UZMANI DOÇ,PROF,UZMAN VARMI VARSA YARDIMCI OLURMUSUNUZ
2.BİRDE LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN SÖYLEYİN CEPTELİ TUVALETE DÜŞEN YAKININIZ VARMI VEYA SİZ DÜŞÜRDÜNÜZMÜ DİYELİMKİ DÜŞÜRDÜNÜZ BUNU KİM ANLAYABİLİR TELEFON TAMİRCİYERİ BUNU ANLAYABİLİRMİ VEYA Bİ LABARATUVARAMI GÖTÜRMEK GEREKİYOR HANGİ SIVIYLA TEMAS ETTİĞİNİ ANLAMAK İÇİN NASIL VE NE ŞEKİLDE TEST YAPTIRILABİLİR LÜTFEN BU KONU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BU KONUDADA BANA YARDIMCI OLUN
tedavi olmayı hala düşünmüyor musun. tekrar başlamalısınmecburen dışardan yedim yaşamak için evde fırın 4 lü ocak tencere vs herşeyi attığım için yemek yapacak gücüm olmadığı için yapmaya çalışsam bütün herşeyi defalarca yıkıyorum yinede temizliğinden emin olamıyorum
ya ne hastası ya. ben bu hastalıklara inanmıyorum. böyle bir hastalık falan yok. şımarıklıgın uç noktası.
bu hareketleri gidip annesine yapsa o da döver. yalan mı?
bu hastalıklar zaten yok. hepsini uydurdular kafalarından. sizi bu yalanlarla kandırdıkları için hastalıklar gerçekten var olmuş olmuyor.
çok şükür branşım bu saçmalık üzerine degil. ama ünv. de kitap diye okuttukları şeylere epey göz atmışlıgım var. bi tarafımdan sallamıyorum yani.
bak örnegin, bir gün öyle bir gün böyle, bir anı diger anını tutmayana karaktersiz denir. borderline kişilik bozuklugu diye hastalık uydurmuşlar buna. şu sana ne kadar mantıklı geliyor?
ya neyse siz kafanızdan hastalık uydurmaya devam edin.
ben size İstanbulda iseniz Arif Verimli hocayı tavsiye ederim ama muayene ücreti çok yüksek ve kontrollerde dahi ücret alınıyor .İstanbul da manifaturacılar çarşısı karşısında Zeyrek'de.Diğer türlü üniversite hastanelerine gitmenizi öneririm .ŞİMDİ GERÇEKTEN DÜRÜST BENİ ANLAYAN ARKADAŞLARIN ŞU İKİ SORUYU CEVAPLAMASINI İSTİYORUM...
1. İSTANBUL AVRUPA YAKASINDA ÖNEREBİLECEĞİNİZ İŞİ TİCARETE DÖKMEMİŞ PARAGÖZ OLMAYAN İŞİNDE UZMAN HASTALARINA DEĞER VEREN PSİKOLOG,PSİKİYATRİS,RUH SAĞLIĞI UZMANI DOÇ,PROF,UZMAN VARMI VARSA YARDIMCI OLURMUSUNUZ
2.BİRDE LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN SÖYLEYİN CEPTELİ TUVALETE DÜŞEN YAKININIZ VARMI VEYA SİZ DÜŞÜRDÜNÜZMÜ DİYELİMKİ DÜŞÜRDÜNÜZ BUNU KİM ANLAYABİLİR TELEFON TAMİRCİYERİ BUNU ANLAYABİLİRMİ VEYA Bİ LABARATUVARAMI GÖTÜRMEK GEREKİYOR HANGİ SIVIYLA TEMAS ETTİĞİNİ ANLAMAK İÇİN NASIL VE NE ŞEKİLDE TEST YAPTIRILABİLİR LÜTFEN BU KONU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BU KONUDADA BANA YARDIMCI OLUN
bütün bu tutarsızlıklar hastalığından kaynaklanıyor
BEN EŞİME GÖRE ÖYLEYDİM SÜREKLİ ELEŞTİRİYORDU DIŞARDAKİ İNSANLAR ÇOK BEĞENİRDİ AMA EŞİM ELEŞTİRİRDİ BANA GÖRE BOYUM NORMAL 1 73 YAKIN TÜRK BAYAN STADARTLARINA GÖRE UZUN BOYLUDA SAYILIRIM AMA EŞİM 190 YAKIN OLUNCA BENDE TOPUKLU AYAKKABIYI ÇOK SEVDİĞİM İÇİN BANA KISA BOYLU YAKIŞTIRMASINI YAPIYORDU BİRDEyani eski konusunda, boyu kısa diye güzel değil diye aşağılanmış eşi tarafından
burada ise çok güzelim ,dikkat çekiyorum,uzun boyluyum demiş. berrn saate benziyorum yazmış.
acaba diyorum buda hastalığın sebebimi.
tek kitaba amel edenden ben de korkarım, şimdi (bu yaşadığımız çağda) bilimin ışığı diye kendinizi rahatlabilirsiniz tabi ki kendinizi ama emin olun 400-500 sene önce elinizde yaba ve meşalenizle sırıtmazdınız kalabalığın içinde. Ne yazık ki sizin gibi insanların var olduğuna ben de inanamıyorum ama varsınız, kabulleniyorum. O kadar okunan mesleki veya bilimsel kitap size "böyle yapsa annesi de döverdi, yalan mı?" cümlesini kurdurabiliyor. Annesinin de sizin gibi düşüneceğine dair varsayımınız var, annesi olmadığınız halde. Varsayımlarımız olmadan hayatımızı idame ettiremeyiz o konuda zaten hemfikirim ama okuyabilip bu hale gelebilmek bana çok ters, değer veremiyorum.
Psikolojiyi ne derece önemsediğimiz zaten birbirimizi ilgilendirmez ama bilimin altdalları arasında lütfen koyduğunuz dilbilim/pragmatik açısından bakarsak, en basitinden konu sahibi karşısındakinin söylemlerine sadece kendi beyninin içindeki söz-eylem çıkarımlarına göre yanıt veriyor, karşısındakinin sözleri, sadece işine yaradığı sürece değerli onun dışında değersiz. Fayda sağlayabileceğini alıp gerisini duymuyor bile. (algıda seçicilik türevi terimlerle süslemeye gerek yok, herkes böyle, minimum efor, maksimum fayda kuralı geçerli bu konuda da, hatta dil öğrendiğimizden ve öncesinden beri bu böyle)
Oysa normal hayatımızı böyle kolay kolay sürdüremeyiz, anne olduğu için, eş olduğu için, işveren olduğu için, içten içe imrenilen biri olduğu için, sokaktaki adam olduğu için veya internet sitesinde şimdiye kadar yazdıklarını okuduğunuz biri olduğu için değer veririz, fikir-eylemlerimizi buna göre yaparız, kimine az kimine çok, denge işi. Bazısı denge konusunda başarısız olduğu halde başka marifetleriyle açığını kapatarak hayatını sürdürebilir, bazısını da olmayan/olamayan fırsatların yarattığı kısırlık bu halde getirir, daralan çemberde debelenmesine sebep olur. Şu ana kadar kırılan ve öyle kalan bağları konu sahibi için düzeltebilecek değiliz, kendimizde ve çevremizde kırmamak için adım atabiliriz sadece.
Özetle, aslında hiç bir farkınız yok, o hayatını böylesine etkileyecek kadar olayların gelişmesine izin vermiş, siz (herhalde) minik ego tatminleri peşindesiniz. Teşbihte hata olmaz, kuluçka evresindesiniz. Karakteriniz sizi rahat rahat götürür sizi merak etmeyin (kişi kendinden bilir işi), nasıl olsa kendinizin başına gelse çözdüğünüzü sanacaksanız diğer insanlardan farklı olarak veya yok sayacaksınız alışık olduğunuz gibi. Çünkü hepimiz öyleyiz, o güne kadar anlamamakta ısrar ettiği veya öznel yargılarıyla duvar kurduğu şeyi insan kendine yakıştırılmasını istemez, ister bir parça bakteri, ister uyduruk ilgi çekme isteği, adları farklı ama içerikleri aynı yarattığı etkiyi baz alırsak.
BEN EŞİME GÖRE ÖYLEYDİM SÜREKLİ ELEŞTİRİYORDU DIŞARDAKİ İNSANLAR ÇOK BEĞENİRDİ AMA EŞİM ELEŞTİRİRDİ BANA GÖRE BOYUM NORMAL 1 73 YAKIN TÜRK BAYAN STADARTLARINA GÖRE UZUN BOYLUDA SAYILIRIM AMA EŞİM 190 YAKIN OLUNCA BENDE TOPUKLU AYAKKABIYI ÇOK SEVDİĞİM İÇİN BANA KISA BOYLU YAKIŞTIRMASINI YAPIYORDU BİRDE
BEN ONA HEP DAĞINIK SAKAR DİYE HİTAP EDERDİM TARTIŞIRDIK ODA KIZAR SENDE KISA BOYLUSUN HİÇ NORMAL TABANLI AYAKKABIN YOK HEP YÜKSEK TOPUK GİYİYOSUN ÇİRKİNSİN ŞÖYLESİN BÖYLESİN DİYORDU KİMBİLİR BELKİDE BEN ONU RENCİDE ETTİĞİM İÇİN ODA BANA BUKADAR AĞIR ELEŞTİRİLER YAPIYOR BU ŞEKİLDE İNTİKAM ALIYOR RAHATLIYORDU
1 73 e kısamı. eşinde garip senin.BEN EŞİME GÖRE ÖYLEYDİM SÜREKLİ ELEŞTİRİYORDU DIŞARDAKİ İNSANLAR ÇOK BEĞENİRDİ AMA EŞİM ELEŞTİRİRDİ BANA GÖRE BOYUM NORMAL 1 73 YAKIN TÜRK BAYAN STADARTLARINA GÖRE UZUN BOYLUDA SAYILIRIM AMA EŞİM 190 YAKIN OLUNCA BENDE TOPUKLU AYAKKABIYI ÇOK SEVDİĞİM İÇİN BANA KISA BOYLU YAKIŞTIRMASINI YAPIYORDU BİRDE
BEN ONA HEP DAĞINIK SAKAR DİYE HİTAP EDERDİM TARTIŞIRDIK ODA KIZAR SENDE KISA BOYLUSUN HİÇ NORMAL TABANLI AYAKKABIN YOK HEP YÜKSEK TOPUK GİYİYOSUN ÇİRKİNSİN ŞÖYLESİN BÖYLESİN DİYORDU KİMBİLİR BELKİDE BEN ONU RENCİDE ETTİĞİM İÇİN ODA BANA BUKADAR AĞIR ELEŞTİRİLER YAPIYOR BU ŞEKİLDE İNTİKAM ALIYOR RAHATLIYORDU
tamam hasta acisindan dusununce bu boyle. lakin benim esimde hafif takinti oldugu halde kendimi kontrol edemiyorum sinirden delirtiyor beni. karsidaki de bir insan aa bu kadin hasta ben herseye he diyim diye dusunemez ki. sinirlenir. dayagi hakli cikarmiyorum lakin ben konu sahibi gibi esim olsa bosardim/.geçmişini okudunuzmu. çocukluğunu. demir sopayla babasından yediği dayakları
travmalar içinde geçen çocukluk gençlik. ve evlendiğinde aynı şekilde şiddete meyilli bir eş. ve vücudun buna verdiği bu tepkiler. bu hastalığın olmaması mümkünmü değil.
Kocanız veya görümceniz dışındaki insanların tuvalete elini sokabileceğini düşünmüyorsunuz yani?mecburen dışardan yedim yaşamak için evde fırın 4 lü ocak tencere vs herşeyi attığım için yemek yapacak gücüm olmadığı için yapmaya çalışsam bütün herşeyi defalarca yıkıyorum yinede temizliğinden emin olamıyorum
Dayak konusunda size hakverdiğimi söylüyorum ben zaten.
Cem gariboğlu da hasta değildi .Kızı zevkinden doğrayıp valize cesedini koyup çöp kutusuna attı .Alanınız olmayan konularda boşu boşuna yorum yapıp kendinizi yoruyorsunuz .ee yani? ne anlattın sen şimdi?
ben çok bilmişi oynuyorum ama minik ego tatminleri peşindeyim, konu sahibi yazık çok hasta zaten malum.. sen hangi roldesin bari? kendini herkesin üzerindeki nihai karar merci zannetme hastalıgı mı? sen de aynısın öyleyse, hepimiz aynıyız yani. herkes hasta? herkes hastaysa o zaman hepimiz normaliz demektir, yani hasta falan yok. söyledigin anlamsız. iki durumda da olay benim söyledigime çıkar.
annesi döverdi yalan mı derken kesin döverdi demiyorum ya. adamın karşılıgının normal olduguna vurgu yapıyorum. konu sahibinin ne kadarını anlayabilecegi benim ilgi alanıma girmiyor. ben kendi söyleyecegimi söylerim. alan, almayan, alamayan beni ilgilendirmez.
ben uydurulmuş sözde psikolojik hastalıklara itibar etmem, bunu da söylemekten çekinmem. şayet ben minik ego tatminleri peşinde koşan biriysem, bunu hastalık olarak görmem, bu benim karakterimdir. konu sahibinin hareketleri hastalık degil, onun karakteridir. karakter farklılıklarını hastalık diye sınıflandıran psikolojinin ben nesini kabul edeyim? birisi çekingendir, digeri girişken. çekingen olana hasta diyorlar ama... buradaki mantıgı bana sen açıkla öyleyse. ne de olsa her şeyin üzerindeki nihai karar merci rolünü oynuyorsun, hadi oyna da anlat bana buradaki mantıgı.
Cok mu dayak yedin? Senin de cocukluguna inmek lazim. Acaba sen neden boyle oldun..ya parkon sen de hemen yelkenleri suya indirmişsin. bunlar baskı yaptı diye... hem sen de yazdın zaten ya öldürürdüm ya boşanırdım diye. tabi bu öldürecegin ya da öldürmeyi onayladıgın anlamına gelmiyor... ama en azından burada adamın verdigi tepkinin normal oldugunu anlıyorsun. insan böyle biri karşısında sinirlenebilir çok rahat bir şekilde, hatta aşırı sinirlenebilir. hatta döve de bilir. eger erkek hem böyle şımarık hem de pısırık bir şeyse büyük ihtimal kadın onu dövecektir. herkes kendi elindeki silah neyse ve gücü neye yetiyorsa o kadar şiddet uyguluyor sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?