- 22 Şubat 2008
- 8.718
- 1
-
- Konu Sahibi elmalxix turta
ay acaba etrafımızda kişilik bozukluğu olan insanlara erken tuvalet eğitimi mi verilmiş , ne dersiniz :roflol:
bende daha çok erken olduğunu düşünüyorum..
akadaşımın kızı 24 aylık hala kakasını daha yapınca söylüyor yeni yeni alıştırıyor..
bizimkiler daha kaka ne demek bilmiyorlar..
benim kuduruk oğlanların kaka yaptığını anlıyorum ben kokularından diyeceksiniz oda var ama odanın yemek masası bölümüne gidip sandalyelere tutunup kalkıyorlar kakalrı yapıp odanın ortasına geliyorlar.. aslında yeni yeni yaptıklarının utanılacak bişey olduğunumu kavrıyorlar nedir..
benim ablamın çocuklarıda koltuğun arkasına geçer orada yapıp çıkarlardı..:)))denizannem baştan son sayfaya kadar senin yorumu aradım bende sen çocuk gelişimci olarak daha iyi bilirsin bu konuları..
haklısın kendini bilmeye başladığı zaman en doğrusu...
merhaba anneler,bebekten gelecek tepkileri beklemek gerek diye duymuştum.bezi ıslandığında üstünü çekiştirirmiş,tuvaleti gelince oturur gibi yaparmış.. gibi.bebeği gözleyip bu sinyalleri almak bir de mesane kaslarının geliştiği 18 aylığı beklemek uygunmuş.şu an refleks olarak yapıyorlar.istemli tutma ve bırakma 18 aydan sonra gelişiyormuş.yazı bekleyeceğim,bu tepkileri vermezse önümüzdeki kışı bekliycem.zaten tuvalet alışkanlığı kazansa da gece uyurken ve seyahtlerde yine bez kullanırım diye düşünüyorum alışana kadar.
Ama ilk alıştıranlar hep bağlıyor geceleri felan.ufak bişey daha eklemek istiyorum alıştırmaya başladığınız zaman bezi tamamen unutun gece yolculukta misafirlikte falan kesinlikle yoksa çocuk bocalıyo ve öğrenmesi uzuyo kaçırmalar çok oluyo o bez çıktımı takmayın bidaha:1no2:
Evet bende duydum bunlarıegitim kitaplarnda yaziyordu tam hatirlayamiyorum ama;
iki yasindan önce alisirsa cimri 3 yasini gecerse savurgan kisilik olurmus cocuklarda..
ben kendi rahatsiz olana kadar baslamam biraktirmaya.
kaydirigubbakcemile3ay acaba etrafımızda kişilik bozukluğu olan insanlara erken tuvalet eğitimi mi verilmiş , ne dersiniz :roflol:
kaydirigubbakcemile3olabilir cicim hiç belli olmaz psikologlar boşuna demiyor çocukluğuna inelim diye kaydirigubbakcemile3
ah daha bi yerini göstermiyor bizim kız.çalıştıralım bari yaza anca gösterir.Şimdilik bşey isteyince parmağını uzatıp istiyor.arkadaşlar tuvalet eğitimi için en uygun zaman 18 aydır, bizim için tam da yaza gelecek zamanlama süper olacak ben yaza başlayacağım,
kas kontrolünü sağlamadan ki buda 18 ayda ancak oluşuyor, daha önce verilen tuvalet eğitiminin hiç bir anlamı yok, ablamın oğlunu alıştırmıştı annem altını açıp tuvalete tuttuğunda yapardı kakasını ama öğrendiği anlamına gelmiyor, iki yaşıda çok geçmemek gerekiyor benmerkezci döneme girmeden öğrense iyi olur yoksa kakasının tuvalete yapılması atılması fikri o dönemde oldukça zor
birde hep şunu derim ağzını, gözünü, burnunu bilerek gösterdiği zaman başlanabilir
evet utanıyorlarmış.eşimde öyle dedi.Kaka yaparken bakma utanmasın diyo:)Saklanıyo bazen yabende daha çok erken olduğunu düşünüyorum..
akadaşımın kızı 24 aylık hala kakasını daha yapınca söylüyor yeni yeni alıştırıyor..
bizimkiler daha kaka ne demek bilmiyorlar..
benim kuduruk oğlanların kaka yaptığını anlıyorum ben kokularından diyeceksiniz oda var ama odanın yemek masası bölümüne gidip sandalyelere tutunup kalkıyorlar kakalrı yapıp odanın ortasına geliyorlar.. aslında yeni yeni yaptıklarının utanılacak bişey olduğunumu kavrıyorlar nedir..
benim ablamın çocuklarıda koltuğun arkasına geçer orada yapıp çıkarlardı..:)))denizannem baştan son sayfaya kadar senin yorumu aradım bende sen çocuk gelişimci olarak daha iyi bilirsin bu konuları..
haklısın kendini bilmeye başladığı zaman en doğrusu...
kaydirigubbakcemile3hahahahahnazlıcım valla başlığı görünce bir heves girdim konuşturayım uzmanlığımı diye ama kızlar daha uzman olmuşlar bana diyecek bişii kalmamışdelikafaduldendelikafadulden
nacizane bir tavsiye kizlar. o oyuncakli lazimliklardan almayin. onun ustunde oyun oynuyorlar, asil amacini sapitiyor lazimlik.
ogluma tuvalet egitimi verirken ordekli, tekerlekli bir lazimligi vardi, ustune ne zaman binse sadece evin icinde dut dut diye dolasirdi.
ondan sonra klasik lazimlik alinca ne ise yaradigini anladi ve kullanmaya basladi.kaydirigubbakcemile3 birde lazimlikta otururken ayaklarinin yere degmesine dikkat edin. ayaklarindan destek aliyorlar. zor bir donem, Allah hepinize kolaylik versin. bizde insallah yeni bastan tekrar basliycaz Allah kismet ederse.opuyorumnanaktan
bu arada henuz cok erken oldugunu da belirtmek isterim, zorlamayin geri teper.
bende henüz erken diyenlerdenim ,ablamın büyük kızı 16 aylıkken küçüğü de sanırım 23-24 aylıkken öğrendi ..
annemin komşusu kayınvalidesiyle beraber yaşıyor ve 9 aylık bir kızı var 6 aylıktan beri kaka yapacağı saatlerde tuvalete oturtuyolar ve çocuk istem dışı yapıyor kakasını ,kaç kez söyledim ,sakıncalı dedim ,yapmayın dedim ama nafile ..şimdi çocuk dışarda olduğunda filan kakası gelirse yapmıyor altına ağlamaya başlıyor tuvalete oturmak istiyor ,apar topar eve dönüyolar ..geçen gün beraberdik arabada birlikte gidiyorduk ,çocuk huzursuzlandı ,nesi var dedim kakası geldi diyorlar gururla ,dedim o nasıl şey öyle yapsın altına ,yok yapmaz o tuvalete yapıcak diyolar birde bilmiş bilmiş ,büyük marifet gibi ..çok sinirlendim ,çocuk kızardı bozardı ,ıkındı sıkındı ağladı yapmadı ,yarım saatlik yol gittik çocuk hep ağladı ,zor yetiştiler eve ..bunu da görünce herşeyin bir zamanı olduğuna daha çok kanaat getirdim ..