Tuvalet eğitimine başladık mı?

benim oğlumda iki üç aydan beri bizi tuvaltte gördüünde ee-ee yapıyor anlatmıştım kendi altını değiştirirken de yada bezini görünce eee der bende geçen ay gittim bir lazımlık aldım ama böyle oyuncaklı müzikli falan değil sade br lazımlık benimki çok sevdi önce bir elledi baktı kafasına falan taktı sonra üstüne oturttum kıkır kıkır gülmeye başladı hop oturup hop kalkıyor oyun oynuyor sonra bezini çıkardım hadi ee yapalım falan dedim oturttum çok ağladı korktu o zaman popo boşluğa geliyorya sanırım o korkutuyor iki kere denedim biraz unutuunca başka birgün tekrar denedim yok yine korktu bende kaldırdım demekki daha erken henüz hazır değil bu duruma birkaç ay sonra yine denerim arada böyle oyun gibi dener tepkisine bakarım sonra yavaş yavaş öğretmenye başlarım ama bende zorlanması taraftarı değilim kendisini ne zaman hazır hissederse o zaman öğrensin ben yardımcı olurum sadece çünkü tuvalet eğitiminde çocukları zorlamak ileride kişilik bozukluklarına kadar gidiyor lmaz:

ay acaba etrafımızda kişilik bozukluğu olan insanlara erken tuvalet eğitimi mi verilmiş , ne dersiniz :roflol:

bende erken olduğunu düşünüyorum annem öğreteceğim diyor fakat ben daha erken olduğunu düşünüyorummmm

arkadaşlar tuvalet eğitimi için en uygun zaman 18 aydır, bizim için tam da yaza gelecek zamanlama süper olacak ben yaza başlayacağım,

kas kontrolünü sağlamadan ki buda 18 ayda ancak oluşuyor, daha önce verilen tuvalet eğitiminin hiç bir anlamı yok, ablamın oğlunu alıştırmıştı annem altını açıp tuvalete tuttuğunda yapardı kakasını ama öğrendiği anlamına gelmiyor, iki yaşıda çok geçmemek gerekiyor benmerkezci döneme girmeden öğrense iyi olur yoksa kakasının tuvalete yapılması atılması fikri o dönemde oldukça zor

birde hep şunu derim ağzını, gözünü, burnunu bilerek gösterdiği zaman başlanabilir

bende daha çok erken olduğunu düşünüyorum..
akadaşımın kızı 24 aylık hala kakasını daha yapınca söylüyor yeni yeni alıştırıyor..
bizimkiler daha kaka ne demek bilmiyorlar..
benim kuduruk oğlanların kaka yaptığını anlıyorum ben kokularından diyeceksiniz oda var ama odanın yemek masası bölümüne gidip sandalyelere tutunup kalkıyorlar kakalrı yapıp odanın ortasına geliyorlar.. aslında yeni yeni yaptıklarının utanılacak bişey olduğunumu kavrıyorlar nedir..
benim ablamın çocuklarıda koltuğun arkasına geçer orada yapıp çıkarlardı..:)))denizannem baştan son sayfaya kadar senin yorumu aradım bende sen çocuk gelişimci olarak daha iyi bilirsin bu konuları..
haklısın kendini bilmeye başladığı zaman en doğrusu...

Krıkotoscum bende sasırdım cnm benım oglum by by bıle yapmıyor kı kaka dıcek de ayyy cok uzakmıs gıbı gelıyor bana.benım esımde 1 yasında cısını kakasını soylemıs annesı oyle dıyor ama tabıkı bez yıkamamak ıcın ogretılmıstır.valla ben oglumu gecen banyoya goturecekken altı acıktı babasının kucagında oynasırken pat dıye ısıyıverdı babasının ustune.cok sasırdım cunku uzun zamandır altı acılınca ısedıgını gormedım.bende zorlanmaması tarafındayım.zaten zorlasanda ters teper.herseyın bır zamanı var.tabı bu arada gecıktırmemek de lazım.bence anneler herseyı hıssettıgı gıbı bu donemınde uygun zamanını hısseder bebıslerı ıcın.

Son düzenleme:

nazlıcım valla başlığı görünce bir heves girdim konuşturayım uzmanlığımı diye ama kızlar daha uzman olmuşlar bana diyecek bişii kalmamışdelikafaduldendelikafadulden

kaka meme mama attii baş baş bay bay gel gel yapma aman ve bunun gibi aklıma gelmemiyen birsürü kelime var hafızasında oğlumun ve bunları bilinçli sölediğine eminim yerinde sölüyor hepsini ben oğlumla devamlı konuşurum onun anlayacağı şekilde basit cümlelerle kelimelerle tabi oda beni taklit eder bazen dili dönüyor bazende anlamsız mırıldıyor her bebek farklı okadar çok bebek kitabı dergisi bilgisi okudum ki bende biliyorum ki 18 aydan önce tuvalet eğitimi verilemez tuvalete yapsa bile bunu bilinçli yapmaz ama çok ta geç kalınmasının tarafı değilim etrafımda 4 yaşına gelmiş 3 yaşında olan örnekler var bu eğitimi vermekte okadargeç kalındı ki çocuk artık inadından yapmıyor beze de yapmıyor çıkartıyor bezi köselere saklanıyorlar çocuğuma bu eziyetide yapmak istemem en güzeli 18 aylıkken tamda yaza geliyor onu üzmeden zorlamadan öğretmek

ben henüz anlayacaklarını sanmıyorum başlamayıda düşünmüyorum,yazın kızımı çok sıkmadan üstüne düşmeden oyunla alıştırmayı denemeyi düşünüyorum

nacizane bir tavsiye kizlar. o oyuncakli lazimliklardan almayin. onun ustunde oyun oynuyorlar, asil amacini sapitiyor lazimlik.

ogluma tuvalet egitimi verirken ordekli, tekerlekli bir lazimligi vardi, ustune ne zaman binse sadece evin icinde dut dut diye dolasirdi.

ondan sonra klasik lazimlik alinca ne ise yaradigini anladi ve kullanmaya basladi.kaydirigubbakcemile3 birde lazimlikta otururken ayaklarinin yere degmesine dikkat edin. ayaklarindan destek aliyorlar. zor bir donem, Allah hepinize kolaylik versin. bizde insallah yeni bastan tekrar basliycaz Allah kismet ederse.opuyorumnanaktan

bu arada henuz cok erken oldugunu da belirtmek isterim, zorlamayin geri teper.

Kızlar erken tuvalet eğitimi ileride kişiliği üzerinde olumsuz zararalara yol açıyor diye duydum hep.

En doğru dönem 1,5-2 yaş diyede duydum.

daha erken değil mi? Başlayan var mı?

Ya benim kız tuvaleti gelince oturuyor.Bizde babasıyla gülmekten kırıkıyoruz.Bu sinyal başlayın sinyalim mi?

ben yinede beklerim ama yazın çalışcaz biz.hava sıcak yerlerde halısız olur rahat oluruz.

Kanepeyi tutuyor bi koluyla çömelip yapıyor.pek bi şeker .

Ama ilk alıştıranlar hep bağlıyor geceleri felan.

egitim kitaplarnda yaziyordu tam hatirlayamiyorum ama;

iki yasindan önce alisirsa cimri 3 yasini gecerse savurgan kisilik olurmus cocuklarda..

ben kendi rahatsiz olana kadar baslamam biraktirmaya.
Evet bende duydum bunları

ay acaba etrafımızda kişilik bozukluğu olan insanlara erken tuvalet eğitimi mi verilmiş , ne dersiniz :roflol:
kaydirigubbakcemile3

olabilir cicim hiç belli olmaz psikologlar boşuna demiyor çocukluğuna inelim diye kaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3

ah daha bi yerini göstermiyor bizim kız.çalıştıralım bari yaza anca gösterir.Şimdilik bşey isteyince parmağını uzatıp istiyor.

evet utanıyorlarmış.eşimde öyle dedi.Kaka yaparken bakma utanmasın diyo:)Saklanıyo bazen ya

nazlıcım valla başlığı görünce bir heves girdim konuşturayım uzmanlığımı diye ama kızlar daha uzman olmuşlar bana diyecek bişii kalmamışdelikafaduldendelikafadulden
kaydirigubbakcemile3hahahahah

bende henüz erken diyenlerdenim ,ablamın büyük kızı 16 aylıkken küçüğü de sanırım 23-24 aylıkken öğrendi ..
annemin komşusu kayınvalidesiyle beraber yaşıyor ve 9 aylık bir kızı var 6 aylıktan beri kaka yapacağı saatlerde tuvalete oturtuyolar ve çocuk istem dışı yapıyor kakasını ,kaç kez söyledim ,sakıncalı dedim ,yapmayın dedim ama nafile ..şimdi çocuk dışarda olduğunda filan kakası gelirse yapmıyor altına ağlamaya başlıyor tuvalete oturmak istiyor ,apar topar eve dönüyolar ..geçen gün beraberdik arabada birlikte gidiyorduk ,çocuk huzursuzlandı ,nesi var dedim kakası geldi diyorlar gururla ,dedim o nasıl şey öyle yapsın altına ,yok yapmaz o tuvalete yapıcak diyolar birde bilmiş bilmiş ,büyük marifet gibi ..çok sinirlendim ,çocuk kızardı bozardı ,ıkındı sıkındı ağladı yapmadı ,yarım saatlik yol gittik çocuk hep ağladı ,zor yetiştiler eve ..bunu da görünce herşeyin bir zamanı olduğuna daha çok kanaat getirdim ..

lazımlık konusunda bende aynı düşnmüştüm o yüzden çok basit bir lazımlık aldım sadece amacını öğrensin yeter oyun aracı olarak kullanmasına gerek yok

ay eylül çok sinir oldum valla okuyunca yazık yaa küçücük bebek o daha bu bile bile işkence yapmak çocuğa başka bişey değil biz büyük insanlar bile bazen ne kadar zorlanıyor bir tuvalet bulana kadar neler çekiyoruz o daha çok küçük ayy o kadar da değil ya yazıık klava:

denizannem ee elimizin altında internet gibi herşeyi bulacağımız bir ortam olunca ister istemez araştırıyorsun ne nasıl olur diye ama yinede senin gibi bilgili arkadaşlardanda onay almak iyi oluyor..:))
eylülcüm bende çok kızdım o kadına yaa.. daha 6 aylık çocuk yeni oturmayı örenirken bunlar tuvalete oturtarak çocukta bir anlamda kişilik karmaşası yaratmışlar yazık yavruma daha neler duyacağız bakalım.. kimseyi küçümsediğimden değil yanlış anlaşılmasın ama köyde okumamış cahil kadın bile böyle yapmıyor..

elmalıcım bu konuyu açtığın çok iiy olmuş.bende ne zamandır genelde sorucam bir türlü olmadı.
benim annem de teyzemde 9-10 aylıkken bezden kurtuldunuz,üşenme alıştır çocuğunu diyorlar.benim de netten araştırmalarıma göre 18 aydan önce çocuk mesanesinin dolduğunu hissetmezmiş,yani çişinin geldiğini anlamazmış.yaptıktan sonra ıslandığı için tabiki anlıyor.ama kaka için bişey diyemicem benimki krikitosunki gibi bakıpta kaka demiyor ama ıh ıh diye ıkınıyor,anlayabiliyorum yaptığını.yani alışırmı bilemicem,
annelerimizin erken alıştırma sebebi aynen çitosun dediği gibi bez yıkama derdiymiş ama o zamanlarda çocuklarda şimdiki kadra rahat bezlere sahip olmadıkları rahatsız olurlar.şimdiki bezler o kadra rahatki,çocuk hiç bir sıkıntı duymadığı için hiiç sesini çıkartmıyor.şahsen benimki öyle.sadece kaka yapınca hemen temizle beni demek ister gibi hareketlerde bulunuyor.ama özellikle de teyzem okadar söylediki bende bi lazımlık ve ya klozet adaptörü alayım diye düşündüm.denemekten bişey olmaz.tabi bebeğimi sıkmadan üzmeden yavaş yavaş yapıcam

ben sizin gibi eğlenceli lazımlıklara karşı değilim çünkü bebeklerin en korktuğu şey tuvalet içi onlar için korkutucu sonu olmayan birşey gibi görünüp düşücem sanıyorlarmış internetten araştırdığım ve kuzenimin kızından da bildiğim kadarıyla bende onu alalım oturma odasında oynayalım demiyorum ki tuvalette duracak ve lazım olduğu zamanlarda bebeğimi korkutmadan üzmeden kullanalım herkezin fikri düşüncesi farklı tabiki almak istiyorum t parasal sebepler ne zaman kısmetsem ozaman alınır

Ya kızlar 1 yaşatan öne inek sütü şöyle zararlı ınek sütü böyle zararlı dendi.

El birliğiyle bebeklerimize gdo ' lu mamaları yedirdik.Analarımız mama mı vermiş sanki bizlere.ve çok şükür inek sütü içen birçok kişi gayet sağlıklı.

Benim aklıma bu iştede oyuna gelebilirmiyiz sorusu geldi?

Açıkcası artık uzmanlara çok fazla güvenmiyorum.

belki bu da bez şirketindeki zenginlerin zaman içinde oynadıkları bir oyundur.

Saphiranın annesi teyzesi ne güzel demiş.

Tabi ben bebekleri zorlayalım demiyorum asla.Ama bu kadar kendimizi yok şu zaman yok bu zaman diye sınırlamayalaım.

Geçen Ceren oturur gibi yapıyor demiştim.

bugün 2 kere kakasını yapmış.bugünkü postayı doldurdu diyorduk annemle.

Baktık Ceren sıkıntılı gibi kızım,e e e dedik. Baktık Ceren ee diyor.

Annem açtı,cidden de kızım kaka yapmıştı.Nasıl şaşırdım,nasıl hoşuma gitti anlatamam.belki tutamıyorlardır.ama gayet güzel anlattı kıızım kaka yaptığını.MAŞALLAH

Benim kızın yakındır belkide bilemem.benimde düşüncem yazın başlamak.Ama zaman ne gösterir bilemem.ceren ille de söylicem derse de dinlerim kızımı.

Çok uzun oldu.ınşallah anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…