Tuvalet eğitimine başladık mı?

elmalxix turta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
1.182
4
47
Kulağa biraz erkenmiş gibi gelebilir ama büyüklerden kimle konuşsam tuvalet eğitimiyle ilgili yorumları biz çocuğu 10 aylıkken lazımlığa oturturduk şeklinde. Sabah daha annemle konuştum, 15 aylıkken ben bezsiz gezmeye başlamışım. 11 aylık kızı olan bir arkadaşımın kızı da 1 aydır büyük tuvaletini lazımlıkta yapıyormuş. Bunları duyunca çok mu geç kaldım acaba diyorum. Sizlerde durum nasıl, başladınız mı tuvalet eğitimine?

canım tuvalet egıtımı zorlanırsa aslında sımdı bıle verılebılır
ama uzmanlar cocukların bu konuda zorlanmaması gerektıgını ve 2 yasından oncesınde cocuk kendılıgınden ıstemeden bu alıskanlıgın verılmeye calısılmasının cocukların psıkolojılerını etkıledıgını soyluyor

ben de 1 yasımdayken abım tuvaletı kullandıkca bende artık tuvalete gıdıcem dıye aglayarak kendılıgımden alısmısım
ama cocuguma su an ıcın boyle bır egıtım vermeyı dusunmuyorum

Haklısın canım ben de kitaplarda 20 aylıkolduktan sonra başlanabileceğini okudum ama etrafta bu kadar örnek olunca yavaş yavaş başlasam mı diye düşünmeden edemedim...

bende şu an için zorlamanın manasız olduğunu düşünüyorum ama 15 aylıkken filan eğlenceli lazımlıklar onlardan almayı pilanlıyorum benim oğlum sabah 10 la 12 arası muhakkak büyük tuvaletini yapar ve yapmadan önce bana dönerek kaka der başlar ıkınmaya günde 1 defa yaparaslında tuvalete oturtsam şimdiden başlarız ama daha henüz erken die düşünüyorum

dr. bırakın kendisi sölesin diyor ama son yıllarda 3 yaşında 5 yaşında cocukların altı bezli cocuk büyüdüğünde dahada inat yapıyor tuvalete gitmemek için bizim bi akraba var ama psikolejisi bozulmasın dediler kendi haline bıraktılar 4 yaşındaşimdi artık cocuk bez istemiyor kıreşte dalga geçiyormuş arkadaşları ama tuvaletide istemiyor korkuyormuş kimse yokkan evin bir köşesine geçip gizlice tuvaletini yapıyor
o yüzden tuvalet eğitimini 2 yaşından önce fazlada zorlamadan vermenin tarafıyım ben

Elmalıcım sakın haa..Bunun için çok çok erken daha.Ve bu konu çocukların psikolojilerini ciddi etkileyen bir konu.2 yaşınından önce düşünmemek lazım bu konuyu..

Evet eskiler eken alıştırılarmış çünkü bez yıkama derdi varmış ee haklılar da birazcık.Ama çok şükür bizim öyle derdimiz yok.

ben bunu kesin almak istiyorum çok uzun süreden beride bakıyorum 13 aylık olana kadar mutlaka edinmek istiyorum üstündeki parçası çıkıp büyük tuvaletlerede oluyor sensörlü şarkılar müsükler çalıyor tuvaleti korkutucu halden çıkarıp oyun haline dönüşüyor inşallah tahmin ettiğim gibi olur da bebeğimi üzmeden tuvalet eğitimini verebilirim

kızlar bir de yaza doğru alıştırmaya başlasak daha iyi olmaz mı
her nekadar evler sıcak da olsa cıbıldak cıbıldak tuvalette otururlarken üşümezler mi

bende erken oldugunun dusuncesındeyım ama yazın hazıran temmuz gıbı calısmalara baslamayı dusunuyorum

merhaba anneler,bebekten gelecek tepkileri beklemek gerek diye duymuştum.bezi ıslandığında üstünü çekiştirirmiş,tuvaleti gelince oturur gibi yaparmış.. gibi.bebeği gözleyip bu sinyalleri almak bir de mesane kaslarının geliştiği 18 aylığı beklemek uygunmuş.şu an refleks olarak yapıyorlar.istemli tutma ve bırakma 18 aydan sonra gelişiyormuş.yazı bekleyeceğim,bu tepkileri vermezse önümüzdeki kışı bekliycem.zaten tuvalet alışkanlığı kazansa da gece uyurken ve seyahtlerde yine bez kullanırım diye düşünüyorum alışana kadar.

arkadaşlar erken tuvalaet eğitimi bebeklerin psikolojisini bozar.. bu bütün bilim adamlarının ortak görüşüdür. bebkleri zorlamayın .. geçenlerde çocuk psikolojisinde prof olmuş bir bayan anlatıyor .. ve diyorki sakın bebkelri zorlamayın .. tuvalaet için acele etmeyin, memeyi bırakması için zorlamayın , anneden ayrı odada uyuması için zorlamayın ..

ben iki yaşından önce tuvalalet eğitimi vermeyi düşümüyorum size de tavsiye ediyorum

oğlumda çok bi sorun yaşamadım bu konuda 2.5 yaşında maşaallah 3 günde öğrendi demek zamanı gelmiş ama kızımda zorlandım onada 2.5 yaşında denedim ama hiç banamısın demedi bende zorlamamaya karar verdim ve bir sene daha bekledim ve 3.5 yaşında bir günde öğrendi maşaallah ve kendi gidip yaptı hep anladımki zamanı geldiğinde öğreniyorlar zaten kendimizide onlarıda üzüp yıpratmaya gerek yok bu konuda relaks olun bence ve fazla zorlamayın bebişleri yerimseniben

ufak bişey daha eklemek istiyorum alıştırmaya başladığınız zaman bezi tamamen unutun gece yolculukta misafirlikte falan kesinlikle yoksa çocuk bocalıyo ve öğrenmesi uzuyo kaçırmalar çok oluyo o bez çıktımı takmayın bidaha:1no2:

daha çok erken hiç düşünmedim bile.Bende ondan gelecek sinyallere göre hareket etmeyi düşünüyorum.Şu an istemiyeceğine eminim zaten anlamaz da.korkutmaktan başka bi işe yaramaz.Ayrıca biz günde 4 kere kaka yapıyoruz çiş ise sayısızzkaydirigubbakcemile3

ıçimi rahatlattınız kızlar sağolun.Ben de 20 aydan önce başlatmanın taraftarı değildim zaten ama çevrede o kadar örnek olunca acaba demeden de edemedim. Hem dediğiniz gibi o hazır hissettiğinde kendi söyleyecek zaten..

egitim kitaplarnda yaziyordu tam hatirlayamiyorum ama;

iki yasindan önce alisirsa cimri 3 yasini gecerse savurgan kisilik olurmus cocuklarda..

ben kendi rahatsiz olana kadar baslamam biraktirmaya.

gecenin bir yarısı otobüstesin çocuğun çişi geldi?mola zamanı da değilse napıcaz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…