Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi :( çıldırmadan yardım edin nolur :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Iyi günler tam benim konum mesaj yazmadan duramadim kızım tam 2 yaşına girdiğinde başladım. Neden bu kadar erken derseniz 3 ay kızımı takip ettim gece artık yapmıyor çişini yaptiginda anne çiş yaptım diyordu ve bezini sürekli çıkarmak istiyordu. Kızımın da sizin kızınız gibi bana hiç eziyeti olmadı hamilelikte doğumda sonrasında. Bende çoook kolay olacak diye düşünüyordum ilk bir hafta çook güzeldi hatta bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyordum ilk başladığım an saatte 1 götürüyorum hem çişini hem kakasini yapıyordu alaturka tuvalete. Amaaa ikinci hafta o da bende çok yorulduk. Sürekli kose lere geçip altına yapıyordu ama hiç bagirmadim sarıldım olur annecim bir dahakine tuvalete yaparsın dedim. Ama o bir hafta boyunca sürekli altına yaptı. Artık ağladım halime zaten orucum çok ağır geliyordu. Sağolsun eşim araya girdi. 3 gün o götürdü ben hiç sormadım eşim sürekli ilgilendi. Birde geceleri yine yapmıyordu gündüz kaçırması oluyordu. O arada sürekli kabiz olmasın diye kayısı falan yedirdim ve popoya zeytinyağı sürüyordum. 3 gunun sonunda ben götürmeye başladım o arada da çoook sevdiği oyuncak bebeğini eline verdim bak o da çişini yapmak istiyormuş yardım eder misin diyordum koşa koşa gidiyordu şükür. Yani 17 günün sonunda öğrendi sayılır o daha söylemiyordu ben hatirlatiyordum. Ikinci haftasında iki saat bir söyleyerek tuvalete goturdum. Bugün 22.gun ve iki gündür ben hatirlatmiyorum kendisi söylüyor. ALLAH yardımcınız olsun zor dönem sabırlı olmanız lazım birazcık ınşallah atlatirsiniz bu donemi

amiinnnn
sağolun
size de geçmiş olsun atlatmışsınız

tuvaletten korkuyor bu çocuk sebebini düşünün bulun bence.mutlaka birşey yapmıştır tuvalette ve ters tepki almış olabilir

Kreşte oturduğu tuvalet onun ebatlarındadır evdeki büyük olduğu için korkuyodur büyük ihtimalle..
muhtemelen öyle
bi de ben de istemsiz çok üzerine düştüm iyice uzaklaştı
şimdi öğlen lazımlık aldım akşam götürüp tuvalete koyacağım kendi merak edip sorduğunda ne olduğunu anlatacağım ve sonrasını yine ona bırakacağım

yapmayın ya, yanımda taşısam o aparatı?
bilemedim bu konuda ikiye bölündüm kimisi aparatı al diyor kimisi alma bunu biraz düşünmeliyim sanırım :)
Valla bulursanız alın. Benim kızım 4.5 yaşında ve ben hala arabada tutuyorum portatif lazımlığı. Her yerde her zaman pismi temizmi demeden kullanılabilecek birşey. Tatile giderken özellikle elim ayağım gibiydi. Misafirlikte,avm'de,parkta heryerde tuvalet temiz mi stresi yaşamadan kullandık biz. Zaman geçtikçe tutma süresi uzuyor yada evden çıkmadan tuvalete girme alışkanlığı oturuyor,ama ilk zamanlar hayat kurtarıyor inanın. Şu an sürekli taşımıyorum ama uzun yola gideceksem muhakkak alıyorum yanıma ki zaten klozete oturuyor artık nerede olursa olsun. Bağımlı falan olmadı klozete. Tatile giderken yine götüreceğim klozetimizi yanımda,kızım 5 yaşına girecek hala kullanabiliyoruz. Ama bu ev için uygun değil,klozet adaptörü olarakta kullanılıyor ilerleyen zamanlarda o sekilde kullanabilirsiniz.

2 yaşındaki oğlumu tuvalete alıştırırken korkusu yoktu gidip birlikte çişini kakasını yapıyordu. Birgün kakasını yaptı indi ben hemen sifonu çektim çekmez olaydım korktu o oldu çocuğu klozete tekrar alıştırana kadar 5 yıllık ömrüm gitti

neden ev için uygun değil acaba

ben bundan aldım

hayy Allah demek sesi korkutuyor çocukları

daha fazla vakit kaybetmemek adına bugün öğle arasında çıktım aldım umarım beğenir pembeli falan bişe :)
teşekkür ederim
Rica ederim. Banyoya koymayın isterseniz hemen. Biz o kilotun klozete düşmesi sonrası uzun süre koridorun bir köşesinde tuttuk lazımlığı,biraz zaman gecince banyoya aldık. O korkuyu unutunca yani. Sonradan klozet adaptörüne geçtik,minik bir taburesi var,onu koyuyor klozetin önüne,üzerine klozet adaptörünü koyuyor oturup çişini yapıp sifonu dahi kendi cekiyor. Zaman vermek lazım,zamanla alışacak.

ayy hadi inşallah :)

neden ev için uygun değil acaba
Sizin kızınız klozete oturmak istemediği icin öyle dedim.Evde de sürekli poşet takıp kullanmak yerine lazımlık daha uygun olur sizin için. Ben arabada tutmasam klozet adaptörü olarak sorunsuz kullanırım aslına bakarsanız. Ama hala dışarda zaman zaman kullanma gereği duyduğumuz için (hijyen ile alakalı olarak yoksa oturur yapar her klozete) eve almadım.

hmmm şimdi anladım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…