Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi :( çıldırmadan yardım edin nolur :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
ben 10 günü bile yaşamamış olmayı çok isterdim. hala kızıma baktıkça o günlerin vicdan azabını hissediyorum. biz onların çocuk olduklarını unutuyoruz bazen. ve çevredeki büyüklerin de geç kalmışsın baskısı malesef yanlışa itiyor. eskiden hazır bez yokmuş çocuklar işediklerinde ıslaklığı hissettikleri için farkındalık erken oluyormuş. şimdi öyle değilki bezler hop hemen emiyo ıslaklık yok. çocuk nasıl farkedicek. mecbur açıcaksınız işeyip gezicek. bunun içinde en ideal ortam tatil :) bu sene tatile giderseniz açın altını gezsin :)
Allah kısmet ederse temmuzun 2.haftası gidiyoruz
azıcık daha sıkayım dişimi en iyisi sonra salayım kuzuyu ne yapıyorsa yapsın :)

Çocuğu sürekli CIS var mı diye sorarak bunaltmissiniz 2 saatte bir sormaniz gerekir biraz da altını islatacak ki rahatsız olsun onu göze alın çocuğu rahat bırakın biraz

Benim kızım da beni hiç yormadı. Tuvalet eğitimi 3 gün sürünce bende sinirlendim, çünkü hiç bir konuda zorlamadı. Tabi cevremdekilerde bana kızdı çocuk daha 2 yaşında biz 3 yaşındaki çocukla 1 ay uğraştık diye. Galiba çocuklarımızın kolay çocuklar olması bizi çok fazla beklentiye sokuyor.
aynen öyle
şükürler olsun doğduğundan beri uysal bir kız oldu
ne uykusu ne ağlaması ne gazı büyük boyutlara çıktı
şimdi şimdi yaşı arttıkça uyku düzeni bozuldu
galiba o yüzden dediğiniz gibi beklentim çok büyüktü ve yapmıyor olması gerdi beni :KK43:

Bütün dikkatinizi çocuk üzerinde hissetmesin. Mesela tuvaleti onun için hazır edin. Özel bir ekleme yapabilirsiniz. Kızmıydı çocuğunuz onu unuttum. Varsayalım kız olsun. " kızım tuvaleti gelince buraya yapacak, o zaman seni bir süpriz bekliyor hey tuvalet" diyin. Bir kaç tanede oyuncak dizin karşısına. Bunlarda süprizi merak edenler diyebilirsiniz mesela. Ben olsam bu şekilde oyuna dökerdim. Çocuğunuz tuvaletini tuvalete yapınca da küçük bir ödül verirdim. Mesela banyonun aynasına rujla gülen yüz çizebilirsiniz.
evet kızım var :)
en iyisi oyuna dökmek olacak bu işi haklısınız

Klozetten korkmuş olabilit kreşte çocuklara göre oluyor lazımlık alın önce ona alışsn sonra klozet adaptörü altına renkli tabure sakince alışır bn 3 yaşında bu şeklde bıraktık bezi

Klozetten korkmuş olabilit kreşte çocuklara göre oluyor lazımlık alın önce ona alışsn sonra klozet adaptörü altına renkli tabure sakince alışır bn 3 yaşında bu şeklde bıraktık bezi
öğle arasında gittim aldım geldim valla çoğunluk lazımlıktan yanaydı
bi de alıştırma külodu diye de bişe varmış ondan da aldım
bi de renkli bir sürü külot
akşam da sticker alacağım
bakalım bugün neler olacak :)

Oğlum 2 yaşında dahi değildi

Klozet şeklinde lazımlık ile başladı zira banyodaki klozet bozuktu öbürü de uygun değildi

Ben onu çişe götürmedim ilk günler suladı evi hatta konuşmuyordu akanın ne olduğunu da anlamadı

Alıştırma kilodu gece belki de gündüz olmaz o da bez gibi yapsa da akmıyor farkındalık yok

Sonra kendi çişi gelince söyledi

Çiş kaka gece gündüz geçti ben hiç onu saat tutup tuvalete götürmedim hiç gece kaldırmadım gelirse kendi kalktı ki bu da 10 u bulmaz

Ayrıca gece neden uyumuyorsunuz bırak'ın çocuğu gece ikide bir sormayın falan

En fazla altına yapar alt açma örtüsü serin yatağa çarşafı da atarsınız yıkanır

Çok titiz olmayın

Siz umursamaz olursanız o tuvalete yapar

Oğlum 2 yaşında dahi değildi

Klozet şeklinde lazımlık ile başladı zira banyodaki klozet bozuktu öbürü de uygun değildi

Ben onu çişe götürmedim ilk günler suladı evi hatta konuşmuyordu akanın ne olduğunu da anlamadı

Alıştırma kilodu gece belki de gündüz olmaz o da bez gibi yapsa da akmıyor farkındalık yok

Sonra kendi çişi gelince söyledi

Çiş kaka gece gündüz geçti ben hiç onu saat tutup tuvalete götürmedim hiç gece kaldırmadım gelirse kendi kalktı ki bu da 10 u bulmaz

Ayrıca gece neden uyumuyorsunuz bırak'ın çocuğu gece ikide bir sormayın falan

En fazla altına yapar alt açma örtüsü serin yatağa çarşafı da atarsınız yıkanır

Çok titiz olmayın

Siz umursamaz olursanız o tuvalete yapar
yok yanlış anladınız uyumama sebebim kızıma dk başı sormak değildi
o da inanılmaz huzursuz uyudu bişey rahatsız ediyordu belli
ben de çişin onu sıkıştırdığını düşünerek gık dediği anda sıçradım yataktan ki tuvalete mi gitmek istiyor diye
ama yok akıllandım 3 gündür epey yanlış davranmışım kızıma :KK43:
bugün daha sakin daha ılımlı yaklaşıp oluruna bırakacağım

Ben kızıma tuvalet eğitimi verirken klozet adaptörü ile başlamıştım eğitime gayet güzelde yapıyordu,birgün kilodu düşmüş klozete,bende farketmedim sifonu çektim,cok sevdiği kendi beğenerek aldığı kilotlardan biriydi,kıyamet koptu tabi ve uzun zaman klozete oturmadı.
Lazımlığa döndük,müzikli bir lazımlığı vardı,uzun zaman ona yaptı. 1 senedir klozete gidiyor diyebilirim.
Şifon sesinden ,yüksek olmasından vs korkmuş olabilir,kreşlerde tuvaletler onlarin boyuna göre ,evdekiler büyük haliyle korkuyor olabilir. Lazımlık kullansın bir süre,zorlamayın klozete oturması için. Hatta yoksa lazımlığı beraber çıkıp beğendiğini alın.
Kolaylıklar dilerim.

Ben kızıma tuvalet eğitimi verirken klozet adaptörü ile başlamıştım eğitime gayet güzelde yapıyordu,birgün kilodu düşmüş klozete,bende farketmedim sifonu çektim,cok sevdiği kendi beğenerek aldığı kilotlardan biriydi,kıyamet koptu tabi ve uzun zaman klozete oturmadı.
Lazımlığa döndük,müzikli bir lazımlığı vardı,uzun zaman ona yaptı. 1 senedir klozete gidiyor diyebilirim.
Şifon sesinden ,yüksek olmasından vs korkmuş olabilir,kreşlerde tuvaletler onlarin boyuna göre ,evdekiler büyük haliyle korkuyor olabilir. Lazımlık kullansın bir süre,zorlamayın klozete oturması için. Hatta yoksa lazımlığı beraber çıkıp beğendiğini alın.
Kolaylıklar dilerim.

Kolaylıklar dilerim.
daha fazla vakit kaybetmemek adına bugün öğle arasında çıktım aldım umarım beğenir pembeli falan bişe :)
teşekkür ederim

X