• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi :( çıldırmadan yardım edin nolur :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
ben bundan aldım
babyjem-bebek-ton-ton-lazimlik-kirmizi-yesil-beyaz-3234-46-B.jpg
Gayet güzel bence. Sevecektir ama ilk etapta banyoya koymayın. Muhtemelen korktu sizin banyoda birşeyden.

kreşteki klozetler küçük oluyor. bütün çocuklar ona yaptığı için de korkmmıştır. evdekinden genelde korkuyorlar. ben bir sürü adaptörden sonra lazımlık almıştım. odasına bile koyduk ilk başta. çizgi film izlerken oturtuyordum, yaa sevdiği şeylerden alıp ödül olarak veriyorudm vs. 2 hafta çok zorlandık sonra hem gece hem gündüze alışmıştı.

ama kreşte oturuyormuş
dün halasında da oturdu
ama evde oturmadı
Bence sürekli sorarak çok baskı yapıyorsunuz. Sürekli sorma hatasını ben yaptım. Ben odadan çıktığımda yada o gittiğinde hemen cisini yaptığını farkettim. Bu da demek oluyor ki benden rahatsız oluyor. Yani sürekli sormamdan. Şimdi saat başı soruyorum yoksa yok tamam diyorum. Azıcık islatiyor aaa anne diyor. Devamını lazimliga yapıyor. Dışarı çıkmam falan gerekiyorsa bir oyun bahanesiyle oturmasını sağlıyorum. Ama zorla oturtmadim hiç. Zorlamayla kaslarını kontrol edemez ki ne zamk gelirse o zaman yapar.cisinin gelebilmiş olacağını bildiğim saatler yok diyorsa bırakıyorum keyfi bilir. İslakligi hissedip tutması gerektiğini illa farkeder diye düşünüyorum..gerçi bizde yeni başladık bugün 4. Günümüz. Çok bilgim yok ama benimde tecrübe ettiğim şey buydu. Hemen ertesi gün o huyumdan vazgeçtim. İlla alisicaklar zorlamayın biraz rahat bırakın derim. Birde gece yapmıyorsa neden zorla kaldırıp oturtuyorsunuz ki. Gece kaldırılma alisacak bu kez. Akışına bırakın bence. İslatmissa değiştirin ve oturtun oturmuyorsa zorlamayın yatsın. Çiş için kalkmiyorsa bırakın ne güzel istee. Sabah kalkınca hemen oturacak bahane bulun. Ben eline şampuan dokucm hadi gel kizim diye sabah oynatırken oturtuyorum. Hadi yap sonra yikayalim diyorum. Yatarken ben hatırlatıyorum bez yok kizim diye. Belki işinize yarar

Son düzenleme:
hmmm şimdi anladım :)
Kızım 2.5 yaşındaydı aldığımda. Eylulde 5 e girecek hala kullanıyorum. Verdiğim parayı sonuna kadar haketti,kesinlikle bulursanız dışarda kullanmak için alın. Her zaman hijyenik tuvalet imkanı sağlıyor. Biliyorsunuz ki kızlar kolayca enfeksiyon kapıyor. Bu sebeple bence çok faydalı birşey.

kreşteki klozetler küçük oluyor. bütün çocuklar ona yaptığı için de korkmmıştır. evdekinden genelde korkuyorlar. ben bir sürü adaptörden sonra lazımlık almıştım. odasına bile koyduk ilk başta. çizgi film izlerken oturtuyordum, yaa sevdiği şeylerden alıp ödül olarak veriyorudm vs. 2 hafta çok zorlandık sonra hem gece hem gündüze alışmıştı.
ben de aldım bu öğlen
akşama bakalım neler olacak
Allah yardımcım olsun inşallah kuzucum sever lazımlığını :)

odasına mı koysam?
Nereyi istediğini sorun bence. Kendisi karar versin. İçinde çiş bekletmediğiniz sürece sorun olmaz zaten kapağıda varmış. Zamanla ufak ufak banyoya kaydırırsınız. Bizim koridorda adım adım ilerledi o lazımlık banyoya doğru :-) En son banyoda yerini aldı. Banyoya alışınca tamamen ortadan kalktı. Hepsi zamanla olacak.

Bence sürekli sorarak çok baskı yapıyorsunuz. Sürekli sorma hatasını ben yaptım. Ben odadan çıktığımda yada o gittiğinde hemen cisini yaptığını farkettim. Bu da demek oluyor ki benden rahatsız oluyor. Yani sürekli sormamdan. Şimdi saat başı soruyorum yoksa yok tamam diyorum. Azıcık islatiyor aaa anne diyor. Devamını lazimliga yapıyor. Dışarı çıkmam falan gerekiyorsa bir oyun bahanesiyle oturmasını sağlıyorum. Ama zorla oturtmadim hiç. Zorlamayla kaslarını kontrol edemez ki ne zamk gelirse o zaman yapar.cisinin gelebilmiş olacağını bildiğim saatler yok diyorsa bırakıyorum keyfi bilir. İslakligi hissedip tutması gerektiğini illa farkeder diye düşünüyorum..gerçi bizde yeni başladık bugün 4. Günümüz. Çok bilgim yok ama benimde tecrübe ettiğim şey buydu. Hemen ertesi gün o huyumdan vazgeçtim. İlla alisicaklar zorlamayın biraz rahat bırakın derim
evet ya yazık çocuğuma 5-10 dk bir sordum kim olsa daralır :(

Kızım 2.5 yaşındaydı aldığımda. Eylulde 5 e girecek hala kullanıyorum. Verdiğim parayı sonuna kadar haketti,kesinlikle bulursanız dışarda kullanmak için alın. Her zaman hijyenik tuvalet imkanı sağlıyor. Biliyorsunuz ki kızlar kolayca enfeksiyon kapıyor. Bu sebeple bence çok faydalı birşey.
o aparattan iki tane vardı evde zaten bi tanesini arabaya atarım artık :)
bugün de bi tane lazımlık aldım aparata alışana kadar onu da taşırım artık yanımda

Nereyi istediğini sorun bence. Kendisi karar versin. İçinde çiş bekletmediğiniz sürece sorun olmaz zaten kapağıda varmış. Zamanla ufak ufak banyoya kaydırırsınız. Bizim koridorda adım adım ilerledi o lazımlık banyoya doğru :-) En son banyoda yerini aldı. Banyoya alışınca tamamen ortadan kalktı. Hepsi zamanla olacak.
hmm evet güzel olur kızıma sorayım neresini isterse oraya koyayım zorlamamış olurum :)

günaydın, güzel bir gün olsun hepinize
Kızım 3 yaşını bitirdi ve kendi isteğiyle bezi attı biz de kreşteki öğretmeniyle beraber tuvalet eğitimine başlattık
Ama evde katiyen tuvalete oturmuyor
On dk bir çiş var mı kaka var mı diye soruyorum yok gelmedi diyor
Kreşte öğretmenin yaptığı gibi biz yine de deneyelim belki gelir deyip oturtmak istiyorum ama çırpınıyor ağlıyor bağırıyor kucağıma almaya çalışıyorum balık gibi kayıp gidiveriyor
Dün gece gözümü kırpamadım çünkü tuvaletini yapmadan uyudu o yüzden gak dese kalktım guk dese kaldırmaya çalıştım çiş mi var hadi yapalım diye ama yok yok
Sabah oldu eee bütün gece çiş yapmadın di mi kesin vardır çişi tuvalete oturtmaya çalıştım yok oturmadım çişim gelmedi deyip ama içeri gidip kanepe üstüne yapıvermiş
Niye böyle yapıyor bilmiyorum
Kreşte tuvalete oturmuş çok azıcık altına kaçırmış
Ama evde oturmak istemiyor yanıma alıyorum tuvalette, babası çişim geldi ben hemen tuvalete gidiyorum diye ona haber vere vere gidiyor ama yine de beceremedim :KK43:
Neyi yanlış yapıyorum nolur bir yol gösterin ya
Canım üsteleme ınatlasır
O gelınce söyler bence
10 dakıkaya bır sorsan bende gıcıklık yaparım sana

Aklıma geldı kızımı alıstırırken cıcekkı bır wc çocuk oturagı almıştık
Hadı cıcek sulayalım dıye bır oyun oynerdık
Ben oturuyordum sonra ona soruyordum
Sonra cıcek sulayalımmı dıye o istedı
Komık ama ne edelım

nereye kadar taşıyabilirsiniz ki? ya da ben kızımla çok gezdiğim için bana hep uzak geldi :) hijyen için endişelenirseniz de küçük spreyler var onlardan alırsınız. hemen sıkıp üstüne peçete serip ucuna oturtursunuz veya hiç oturtmadan eski yöntemlede tutabilirsiniz. her türlüsüne alışmış olur kızınızda. ona alıştı diyelim biyere gittiğinizde unuttunuz o zaman yapmama ihtimali de çok yüksek.
Mrb bahsettiginiz sprey ne acaba?Ozelden de yazabilirsiniz cok sevinirim.

Canım üsteleme ınatlasır
O gelınce söyler bence
10 dakıkaya bır sorsan bende gıcıklık yaparım sana
ayyy hakikaten canım yaaa
daha iki gün önce kocamla kavga ettim aynı şeyi bana bi kereden fazla söyleme aptal değilim diye :(
eee aynı şey bu çocuk gıcık olmaz mı :olamaz:

ayyy hakikaten canım yaaa
daha iki gün önce kocamla kavga ettim aynı şeyi bana bi kereden fazla söyleme aptal değilim diye :KK43:
eee aynı şey bu çocuk gıcık olmaz mı :olamaz:
Bende geçen hafta kızıma tuvalet eğitimine başladım bugün onuncu günümüzdeyiz ilk defa sabah söyledi tuvaletini biraz sabır lazım.birde direk tuvalaette sıkılıyorlar çünkü daha kas kontrolünü bilmediklerinden biraz zaman geçirmek gerekiyor.ya tuvalaeti daha eğlenceli hale getirin kitap okuma sticker falan yada lazımlık alın oda koridor banyo derken zamanla klozete alışmaya başlar.bizde lazımlıkla başladık şuan klozete oturuyor

Nasılsın fıstıgım
Sabırlı ol emı
Halıları topla hem yaz günü
bu ara çok üstüste geldi birşeyler canım
hatırlarsın kızım işitme engelli, geçen doktor kontrolleri vardı işitme kaybında artış olmuş
bunun üzerine babaannem rahatsızlandı hastanede şu an çok iyi değil
hepsinin üstüne eşimle de aram pek iyi değil :(
sanırım o yüzden fazla sabırsız ve titiz davranıyorum
evet ya bugün eve gidip toplayayım halıları yapa yapa gezsin madem :D

sen nasılsın tatlım herşey yolunda umarım?

Bende geçen hafta kızıma tuvalet eğitimine başladım bugün onuncu günümüzdeyiz ilk defa sabah söyledi tuvaletini biraz sabır lazım.birde direk tuvalaette sıkılıyorlar çünkü daha kas kontrolünü bilmediklerinden biraz zaman geçirmek gerekiyor.ya tuvalaeti daha eğlenceli hale getirin kitap okuma sticker falan yada lazımlık alın oda koridor banyo derken zamanla klozete alışmaya başlar.bizde lazımlıkla başladık şuan klozete oturuyor
tavsiyeler üzerine bugün öğlen aldım :)
akşam bakalım kızım ne tepki verecek
umarım ters tepmez :(

Back